Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
@pininka
@kachita ja od nejakého 10tt som ako parník, pritom som schudla 6kg ale ledva som vladala,brucho som tiež nemala..Keď sme v 21tt boli kupovať nábytok tak som sedela na každej posteli a drahy si prezeral skrine,akej sú kvality atď..Teraz ako už mám nejaké bruško tak ledva sa zohnem,pritom brucho mám tak na 5mesiac a na kg som rovnako ako pred tehu,tiež fucim keď chodím viac..Chlap mi síce hovorí že som malý vorvaň a parník ale myslí to zo srandy..Je zlaty,aj ma vyzuje keď treba keďže bábo je tak uložené že niekedy musím byť náročná ako pravitko :D
Tabak posledná poradna za mnou, samozrejme prečo by sa mi nebol dvihol tlak, ale keď mi merala opakovane,tak už to išlo dole. Ale ja som sa napodiv od rána cítila super. Doki mi robil aj ultrazvuk, všetko ok, dosť už hlavičkou nalieha na spodok, ale tak to cítim aj sama,že je riadne dolu. Tiež skonštatoval, že mesiac by som ešte mohla potiahnuť, tak dúfam že áno.
Tak keď vás tak počúvam tak sa v kútiku duše teším. Ja fučím len zhruba každý tretí deň, spať sa mi nedá každú druhú noc 😀 ale inak sa stále cítim super, nie je to síce vždy "sranda" ako som si predstavovala, ale dobre nám je aj s malou 🙂.
Ešte veselo po robote pobehujem takže otázky typu "kedy sa to má narodiť" a "kedy nastupujete na materskú" sú na dennom poriadku. Teraz pribudla otázka či si ešte viem zaviazať šnúrky a včera sa kolegyne pýtali, že ako sa cítim, že stále "tak dáko čiperne vyzerám".
Ahojte baby, tie ktoré ste uz boli na poslednej poradni,čo vám napísali ohľadom krčka? Mne povedala síce že hlavička dosť nalieha ale až potom som si prečítala,že je to medzi 1-2. Tak dúfam že sa ozaj nerozrodime skôr.
Baby drzim vam palce 🙂 super ze uz to máte za pár .. u nas este pár týždňov ;)
baby po kolko eur maju v tescu dupacky nejaky 2 alebo 3 pack? ci sa mi oplati kupit na sk alebo radsej z nextu objednat. dakujem😉
Kocky poprosim hlasit kto to ma za sebou , vsak vam zacinam zavidiet 🙂, jaa uz cakam kym skonci treti mesiac a skusim to zas ,
Mne bolo včera všelijak. Bola som vecer vybencit psa, potom som si sadla do kuchyne a ked som sa zdvihla tak ma začali bolieť kríže a slabiny. Späť som si nesadla, nedalo sa. Bolel ma cely spodok. Otočiť na posteli tiez nie, strašná to bolesť. Do polnoci som chodila ako tučniak hore dole. Potom som si povedala, ze ma to nebaví idem spať. Ved porod sa hádam prespať neda 😂. Dnes kríže nič. Iba od spodu taký tlak, ale inak nič. Chodí sa mi lepsie. No vysomarit sa z toho neviem, lebo pri prvom som nic take nemala. Ze by sa to blížilo ? Hádam vydržím do ďalšej poradne, alebo aspon do soboty (ideme pozriet pôrodnicu by ma to mohlo chytiť rovno na prehliadke 😂😂😂😂😂) bože, to by som sa nasmiala.
@tutu_1 ja som si tiez vcera myslela, ze rodim🙂Spravila som take fajne cestoviny s riadne palivou omackou....nie,ze by som nevedela, ze sa to nema, no doetraz mi to nerobilo problemy. Ani som to nedojedla, ako mi zacalo byt tazko. Zachvilku ma uz boleli krize a v podbrusku,co trvalo celu noc a baby vystrajalo jak blaznive....esteze sa mozem vyhoborit na prvorodicovsku nerozvaznost;)
Ahojte tak my dnes neplanovana poradňa, ráno také sťahy akoby ma do potravinovej fólie balili, do krížov bolesť ako pred menzesom, pulzovalo brucho tvrdlo ako besne, pravidelne sťahy sa opskovali🙂tak muž došiel z roboty že ideme to dať skontrolovať a tam u lekárky nič....Ctg nič, žiadna kontrakčna činnosť, uzavretá, akurát že malý sa už otočil, čiže tak... Trošku som sa strápnila, ale radšej zbytočne ako neskoro...Pichli mi nospu, dali magnézium, ktoré už beriem, ale vraj slabé... Trošku to ustúpilo tak uvidíme čo bude, keďže dcérku som prenášala 2 týždne a nič sa nerozbehlo, nevedela som ako to začína...Kto vie nech mi napíše, nech nie som za paranoidnu
@katusikamatusik vždy je lepšie ísť, človek nikdy nevie,že ako to dopadne. Už to ale s nami tak bude,že sa postupne všetky roztopíme,niet cesty späť 😋
@katusikamatusik ja som tiez mala prvy porod vyvolany a kedze mam stale teraz stahy, neskutocne bolesti panvy,kosti tak plasim manzela kazdy den ze ideme rodit 😂 malicky uz je velmi nizko tak uvidime. Nakoniec som aj isla na skorsiu matersku.Ak budem nakoniec prenasat tak ma porazi😂
@36evina36 drzim plače moja 🙂
Huraaa, milosťpánko sa nakoniec v 38t. otočil, už je hlavičkou dole, som sa dneska dozvedela na prvej poradni v nemocnici, zavreta na sto zamkov, môžem poobede okná umývať🙂
Tak som zvladla polovicu okien a ešte aj balkon umyť, mám dosť, ale akože boli vážne špinavé že to až mne vadilo a to už je čo povedať🙂
Inak včera večer som akosi necitila pohyby ked som zaspavala, ani v noci pri prvom cikaní, až som sa o 2 vnoci zobudila na strašný pocit že čosi neni dobre, nič necítím, čosi ma maličkemu stalo, som začala panikariť, haldkala bruško, natriasala potom ked nič 10min až som to konečne zacítila, kopnutie pod rebro že mama daj pokoj, ja spím🙂 ach tie tehulkovské sny a pocity☹
Baby chodíte ešte na poradne ku svojmu gynekológovi alebo do pôrodnice. A bral vám gynekológ už ten výter na toho streptokoka? Som v 37. týždni a vo štvrtok idem prvý krát na pásy do nemocnice akurát a nebral mi ešte ani ten výter tak či som jediná alebo nás je viac takých 🙂 a na poradne chodím stale ku nemu 🙂
@fefitko ja som bola usvojej gynekologicky naposledy minuly tyzden. Vyter na streptokoka mi robila tyzden predtym. Ak vsak nemenis lekara na posledne 4 tyzdne, tak ti toeste asi len robit bude. No pripomen sa mu, ked u neho budes...ved uz mozeme kedykolvek porodit, takje dobre mat tieto vysetrenia za sebou.
@dancura
@pininka ďakujem za odpovede 🙂 no ja som tam bola na poradni v 33 alebo 34 týždni a vtedy som sa pýtala aj že kedy na pásy a to ma poslala tam kde idem rodiť lebo oni pásy nemajú a že v 38 týždni mám prísť na ten výter... Tiež sa mi to zdá nejako neskoro keď čo som aj čítala tak baby písali že im ten výter robili skôr ... Tak uvidím či mi na to čosi povedia v nemocnici alebo nie 🙂

Moj muz bol včera zábavný. Ked sme šli z obchodu kúpil si kebab a hovorí mi podrž tu tašku na chvíľu kým nedojem. Nebolo v nej nic strasne iba poťah na autosedacku, taka hracia hračka do autosedacky a zmensovacia vložka. Ale uz chodím len tak tak a na pleci kabelka. Tak mu vravím nepodržím, nestačí ze nosím tvoje dieta ? Ale ked chceš môžeme sa aj vymeniť 😄. Hneď sa chudák zbadal 😄😄😄. Ale ano staci, prepáč, nevezmem ti kabelku ? Sme sa celkom nasmiali. V elektricke totiž drahý zistil, ze som zle zavrela minerálku a ta postiekla do tašky. Hovorím, vidis, vidis, kebyže ju nedáš na ležalo ale na stojato tak sa iste nevyleje. Čiže je to tvoja chyba 😄. Slečna co sedela oproti nam musela tvar zaboriť da sálu ako sa smiala. A my sme sa smiali tiez. Veselo nam bolo.