Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@lubica1979
Aj ja mám polohu priečnu ale nič to neznamená v tomto štádiu tehotenstva
Bábo sa ešte otočí... Má čas
@kazunomiya tak asi budem rizikova, lebo babka mala starecku cukrovku a aj mamka ma trosku zvyseny cukor posledne mesiace....
@ada252 u nás mal dedko,aj moja sesternica od dieťaťa ,nie starecké
a pri prvom som išla okolo 25tt a teraz sa dopredu objednáva ,kedže su čakačky.sestrička skorej povie,že sa máš objednať ,ten týžden hore,dole je v pohode 😉 neboj
@ivet51
@kazunomiya ďakujem, už som začala stresovať.
@ada252 ja mam otca diabetika ale neposlali ma skor, az teraz.
Mala som na zaciatku tehotenstva velmi nizku glykemiu, tak skor tipuju ze cukor budem mat nizky, nie vysoky.
@ada252 ja som bola na tehu cukrovku v 12tt a v rodine mame len normálnu z maminej strany.
@lubica1979 naša malá mala na poslednej poradni pred 10timi dňami takú nejakú polohu ale dr.len skonštatovala, ze jej tak je asi este dobre a ze sa to este upraví aj keď uz bývajú dolu hlavičkou.
@nijka ďakujem Ti, dúfam, že sa tá poloha ešte upraví.
už len 4 dni a ideme na sono,tak sa tešííííím ,ved to poznáte baby 😀
jáj a viete čo,je to haluz,ale my sme ešte stále svokrovcom nič neoznámili ,hlavná vec,že aj včera sme sa tam zastavili ,nebola vhodná príležitosť 😀 tak ,že ešte tie 4 dni potiahneme do sona s bobríkom mlčania a potom im to už musime oznámiť oficiálne,ved všetci vedia,vidia..ale teda u nich to nejde a nejde
a ešte otázočka čo vaše boky? pretože tie moje si snad robia zo mna srandu 😠
@ada252
@anaja81 ahojte...ja som bola na cukrovom teste a v pohode....pichla mi do prsta,ako ked sa pichnete pri šití,potom povytláčala krv do takej malilinkej nádobky,dala mi vypit tú tekutinu,čo som si kúpila v lekárni predtým(bez receptu 3eurá)
to som musela do 10 minut vypit,a potom sedkat a dve hodiny po dopití zas pichla do prsta,povytláčala a bolo hotovo...nič strašné a ešte mi to aj rozriedila trochou vody,naozaj záleží od každej,ako to bude chutit,ale taká silná cukrová voda to bola...a ešte som tam ani nemusela sediet,prečkala som u sestry v práci,a potom som sa tam vrátila...tak,tolko moj príbeh...🙂
Baby budem reagovat na vase prispevky takto neutralne: co sa tyka cukru, tak mna napr zatial nikam neposlali, tak neviem, asi si davaju este na cas, dalsi termin na poradnu mam 6.11. , co sa tyka nastupu na matersku, tak zatial sme sa bavili v praci ze mozno od 1.1.2014, ved aj tak je to jedno, no mozno to papierovo potiahnem do toho 7-10.1., no to si uz budem skor cerpat len dovolenku 🙂, nakupy este teda vooobec neriesime, pojdeme na to asi medzi sviatkami po vianociach, ked bude vsade velky vypredaj 🙂 skor ma strasi upratovanie, strasne sa mi do toho nechce, ale viem, ze je to potrebne,
V stredu na mna zacalo nieco liezt, a je to neuveritelna diskriminacia, ze si nemozeme nic dat od bolesti, alebo nieco co by nam pomohlo sa rychlejsie vyliecit, dnes som radsej ostala doma a len tak vylihujem, jedine co mozem je oscilo a citrony,zazvor a trpiet a verit, ze to rychlopominie, nechcem si zbytocne minat dovolenku na chorobu, radsej by som to vyuzila na prijemnejsie veci ako nalezanie v posteli, ide ma porazit. z prace ma neuveritelne bolia medzilopatkove svaly a toto polihovanie mi v tom moc nepomaha, ale idem na masaz tak snad to pomoze 🙂 tolke obete pre tie nase este ani nenarodene kinderka 😀 ja sa tej malej vyhrazam, vzdy ked mam koli nej dake zdravotne obmedzenie, ze ked sa narodi, taku dostane po tej plenkovej riti 🙂 ale samozrejme len s laskou 🙂
@biba ani mi nehovor mna predvcerom tak bolela hlava dala som si po niekolkych hodinach bolesti paralen ale moc mi nepomohol nejako som vytrpela a ta diskriminacia to mas pravdu vcera som bola po obchodoch ze idem si nieco na seba kupit vacsie v pase nechcem priamo tehu lebo tie tehu veci su pre mna az moc velke, ale v tych obchodoch vobec nic nemaju co som si predstavovala nejake nohavice alebo rifle v pase na gumu nic som nenasla a tricka ani nehovorim same vypasovane hruza. esteze je zima dam velku mikinu a tielka zacinam nosit po muzovi 🙂
to sa fakt musi ist na matersku 6 tyzdnov pred porodom? ... to co ste tu popisali, vychadza to tak, ze sa mi potom bude materska platit z minuleho roku a nie z tohto, ked mi MD vychadza na vianoce.
radsej by som to riesila tak, ze si od vianoc co 1.1. vezmem dovolenku... a MD by som zacala od 1.1....
je aj taka moznost? ci mi musi dr. potom posunut datum porodu??? 😀
6 tyzdnov mi vychadza na 23.12., takze tyzden horedole... neni to jedno??? 🙂 poradte nejaku spekulaciu ;-D
@os co ja viem, tak proste lekar musi vypisat podla tehu knizky nastup najneskor 6 tyzdnov rped porodom - zo zakona 😒
@cukrik580 Ja to neviem presne, len viem, že sa materská počíta vždy z roku predchádzajúcemu nástupu na materskú. Ak pôjdeš na materskú v roku 2014 a teraz si už pol roka na PN, tak to netuším ako Ti to budú počítať. Ale sú tu na MK aj také témy, tak sa skús opýtať tam alebo si treba zavolať na pobočku sociálnej poisťovne a opýtať sa.
@os posunúť nástup si môžeš, ale výpočet materskej to neovplyvní, iba ju budeš mať kratšiu. Iné by bolo, ak by ti Dr. napísal neskorší termín pôrodu, tak aby ti TP vychádzal 6 týždňov od 1.1.2014, vtedy sa ti bude rátať z roku 2013.
@barcelona94901 sranda a oni si este nic na tebe nevsimli ? 😀
Ja idem buduci tyzden vo stvrtok na glukozu,ale mne kazala sestricka,ze si to mozem doma vypit a mam si tam dat aj citron a 2 hodky mam oddychovat,potom ma ma niekto priviezt a zoberie mi krv a domov mam ist.Len nechapem,ze ak mi pred vypitim tej vody nezoberie krv,s cim bude potom porovnavat 😕 .Sestra bola tiez a vravela,ze to nie je nic strasne,sestricka jej tam vyzmykala pol citronu a ze sa to dalo v pohode vypit,tak uvidime 😉 .
@aplless
@biba Baby,ja budem mat dievcatko a zatial mi len brusino a prsia narastli,do bokov mi to nejde,ani do ritusi,aj ked by som veeelmi chcela a tak isto som mala aj pri synovi,ale mozno sa to este zmeni.
Inak,kazdy mi hovori,ze mam male brusko na to,ze budem mat v januari babatko,ja neviem,co by chceli,sak my sa im este ukazeme 😀
A babyyyyyyyyyyyyyyy,v pondelok idem k svojmu staremu doktorovi,zoberie ma naspat,tak sa tesim,uz tam budem mat poradnu a potom si od toho maleho zakeraka zoberiem kartu a dufam,ze sa ma aj opyta,preco od neho odchadzam 😀
@bambulka12 😀 jasné,že všimli,ale ticho su 😀
@bambulka12 a to bruško,neboj,ved všetky su iné,moje známe čo su novembrovky jedna bruško ako keby len začínala tehu,druhá ako trojčatá..to je tak rozné a fakt aj každé tehu je iné..pri malom mne išlo všetko do brucha ,teraz všímam,že aj tie boky 😝 a držím palce u dokiho 😉 nech už len samé pozitíva zažívaš 🙂
@barcelona94901 jasne,mne tiez este poriadne vylezie brusino a uz teraz sa neviem niekedy ulozit a vsetko ma tlaci,tak uvidime neskor 🙂.Dakujem,dufam,ze tento sa bude ku mne lepsie spravat,ako ten predchadzajuci 😉 .Ty ides ku komu na glukozu?
Ahojte dievcata, hlasim sa do temy 🙂 Ja mam termin 1.2.2014 Som teraz v 25tt a pravdepodobne budeme mat chlapceka. Ked ste tu spominali to priberanie do brucha...ja som bola na zaciatku presvedcena,ze to bude dievcatko,lebo mi to vsetko najskor slo do bokov a zadku a na sone nam povedali,ze je to na 95% chlop 🙂 Ale ved je to jedno,len nech je zdrave 🙂 Uz sa moooc tesime.
Ja budem mat chl. aj pri male len brucho rastlo takze u azddj je to idividualne
Tiez si myslim,ze je to individualne. Mam kamosku, s kt.mame spolocny termin a bruska totalne rozdielne a tiez budu mat chlapceka.
Ahojte !pridavam sa k vam,som februarovka🙂 inak dievcata ma niektora z vas obcas taky vytok ako ovulacny hlien?taky natahujuci?

@ada252 ma sa ist od 24tt, tak mi to hovorili v poradni. Ale asi sa nic nestane ked pojdes skor, v knizke som videla ze u rizikovej skupiny sa robi OGTT skor nez v 24tt. Radsej si to over.