Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580
@matkomisko Tak baby,uz sme kupili papaciu stolicku Bambi a vyzera to,ze Simonkovi sa tam paci 🙂
@vieraft kakáme a čurame do misky, ale samozrejme občas sa stane, že kakne aj do plienky, hlavne ak sme niekde vonku a nemôžem ho rozbaliť 😕
@cukrik580 som myslela, že takýmto drobcom ešte netreba predkožku sťahovať a čistiť, ale teda asi začnem, a jasné, že nie nasilu, ale docela sa mu to dalo pekne stiahnuť... ako často sťahuješ?
@adka31 pedina ohľadom sťahovania predkožky nehovorila nič, tak som to ani neriešila doteraz, a dnes som sa pozerala, ako to nefrolog sťahoval, tak som doma potom skúsila aj ja a išlo mu to docela dobre, akože neviem presne koľko, ale žaluď bol celý vonku, sa mi zdalo, že tam mal takú červenú ako keby krvavú ranku, tak mu to pár dní skúsim nechať tak, ale nerobí mu to problémy pri čuraní 😕 a to ti verím, že sa bojíš, keď ste mali také problémy, čo ti vlastne radili pri staršom synovi, prečo s tým mal také problémy? inak, aj dievčatkám zasa hrozí zrastenie hrádze, tiež nič moc 😠
@cerimi77 no prva noc bola super,po napapani som ho ulozila,trochu si porozpraval a pekne zaspal,v noci som ho okolo 3.00 pocula ako si nieco mrkoce ale potom este zalomil do 6.00 a potom este spokojne po papani chrnel do 9.15 az som ho musela budit no dnes uplne nieco ine nevie zaspat stale sa budi s placom a musim ho kolisat na rukach este stale nespi,tak letim znova uspavat ☹
@cerimi77 aj nám sa dari kakat do vedierka sú dni kedy odchytime všetky kaky ale aj horšie,no cikanie neodchytavam všetky a obdivujem ostatne sak to by som nič neurobila...inak dakujem za ten typ s jilian normálne to cvičenie milujem🙂a vy chodite plávať do delfina v trnave?lebo aj my by sme chceli chodiť do trnavy vzhľadom na to že tatinko nám tam bude asi robiť ale nepoznam to tam....a skoré uzdravenie,v týchto horkach bývajú zapaly močových ciest u deti veľmi caste!
simonko mi dnes pospal poobede 4h doma, dospával doobedný spánok čo mu chýbal, od 6h hore, potom sme išli k doktorovi, cestou na chrbte zaspal, ale len 5min čo podriemal, kým nás vyšetrili a ešte sme museli čakať na výsledky moču, tak už bol riadne unavený, mrkotal, tak som ho dala na bruško, nech pospí, som myslela, že už len výsledky mi povie doktor, ale on ho chcel ešte raz pozrieť, tak už skoro spiaceho som ho musela vytiahnuť z kočíka, tak si tam chudák poplakal, ale potom zalomil hneď ako som ho dala naspäť, ešte v ordinácii, ale pospal len 30min, asi Terezka mi ho zobudila, ale tak si hovorím, fajn, aspoň rýchlo pôjdeme domov sa napapať a pospí doma, ešte som vybavila, lekáreň a poštu, dávala som ho čurať do trávy 😀 😀 😀 a už začal zasa mrnčať od únavy, začali mu aj očká klipkať, tak ja sa ponáhľam s ním domov, aby mi nezaspal v kočíku, ale on sa mi zasa tak prebral, že sa doma ešte dobrú pol hoďku hral pod hrazdičkou, než konečne išiel spať, to už bolo 12.30...
@cerimi77 ja "musim" mm sa boji aby mu to nemuseli nasilu ako jemu...fuha tak 3-5x tyzdenne cca,nerobim casto ,len obcas,ako si spomeniem,vraj a to nema robit (aj ked volakedy sa malo) no ale my preventivne...raz mu to tak viac povolilo,som sa bala ci ho to neboli,nestipe ale bol ok,vtedy som mu to castejsie s cistou vodickou az kym som nevidela ze to ma zahojene.ale panko kludas,rozčapi nohy a obsluzte ma 😀
Moje dieta by asi umrelo s holymi nozkami 😀 😀 my furt pyzamkovy overal a taku tenulilinku decku cez rit ale neni spoteny,kropaje na hlavicke ma len pri papani 🙂
@miky132 kakanicu odchytíme skoro všetku, len ak maminka tvrdo spí a nereaguje na Simonkove signály, alebo sme vonku a nemôžem ho rozbaliť, tak vtedy sa zadarí aj do plienky a to čuranie, to začal posledné dni tak intenzívnejšie dávať signály, možno dával aj predtým, ale som ich nepostrehla a veru, to ti poviem, sa mi zdá že nič iné nerobím, len ho dávam nad misku 😀 ak sme doma, tak mu navlečiem na nožky také štucne, aby som ho mala rýchlejšie rozbaleného, alebo ak je teplo, tak ho nechávam na holo, bez plienky, ale nie vždy viem rozoznať signál na čuranie a signál že je unavený, tak ak začne mrkotať, tak najskôr dávam nad misku a keď mrkoce aj potom, tak ide papať a spať 😀 .. a my sme chodili do klubu Kvapka, majú dve prevádzky v TT, používajú slanú vodu, chodili sme tam, práve kvôli možnému riziku zápalu močových ciest z chlorovej vody, aj so Simonkom plánujeme, chceli sme už teraz na jeseň, ale neviem, či to neposunieme, kvôli tomu zápalu obličiek... a prečo je v lete viac tých zápalov? asi kvôli tomu, že sa viac kúpe v bazénoch? lebo e-coli baktéria, ktorá spôsobuje zápal, je práve z bazéna najčastejšie, ale vidíš, my sme ju dostali nejakým iným spôsobom 😕
@cukrik580 simonko nemá rád teplo, ak ho prikryjem teplejšie, začne sa jedovať a hneĎ kropaje potu z hlavičky mu idú, my tu máme dosť teplo teraz v lete, sme v podkrovnom byte, cez deň čo spí, tak ho niekedy vôbec ani nezakryjem, alebo mu dám deku cez nožky tak, že spodky má vonku, inak simonko má cez zadok a kríže aspoň počas spánku veľkú látkovú plienku, takže toto má určite v teple dostatočne a možno aj preto mu je viac teplo 😕 ... tak zhruba každý druhý deň mu to budem skúšať aj ja sťahovať a čistiť, opýtam sa na to ešte aj pediny....
@cukrik580 spálňu máme našťastie na východ, takže aspoň večer tam je relatívne dobre, ale zasa doobeda je tam dosť teplo už, vtedy ho ani nezakrývam vôbec a vieš, že podľa studených rúk, či nôh sa nedá orientovať, či je dieťaťu teplo alebo zima, to nemusí byť smerodajný ukazovateľ 😀 a na tú predkožku sa opýtam, píšu, že by sa nemala sťahovať, práve tá predkožka chráni pred infekciami a ak je porušená, sú tam mikroranky, môžu sa zaniesť infekcie aj do močového traktu 😕 tak si vyber
@cerimi77 vies, je to uz skoro 19 rokov. nikto mi neradil nic. mala som ho v 20 ke, moja mama mala 3 dcery, nic sa o predkozkach nehovorilo, vtedy sa tak vsetko nerozoberalo ako teraz, internet nebol. asi v 3 rokoch mu dr. skusila pretiahnut predkozku a neslo to. hned odporucenka na URL a tam sa teda doktor nesral. chytili decko, sestra sa na neho zvalila, lebo kopal a takou ihlicou kolom dokola, krvi a takeho bieleho z toho islo. potom mu to hrozne opuchlo, jasne, ze nechcel od bolesti cikavat, tak sme cikavali do vanicky, ja splechotala s vodou, on hulakal a pustil az ked nemohol vydrzat. Toto sme absolvovali celkovo 3x a vies si predstavit dostat decko na URL. Pritom som to nezanedbavala, islo mu to tazko az to nakoniec neslo. ja uz ani neviem, tusim ked si to zacal sam, tak sa mu to upravilo. chvalabohu nema problem, ved uz ma frajerku a su v poho 😀 😀 😀
Preto malemu Filipkovi skusam odmalicka, aby sme nemali podobne problemy
@cerimi77 ano ano,to podla zatylku sledujem,hlavne rucky som neriesila nikdy 😀 nohy mam aj ja stale studene,tiez musim mat ponozky a pritom mi je teplo 😀 takze to bude mat po mne... 😀 😀
no ved to ze mozes urobit zlotu no ale zas ked niekedy vidim kolko sajrajtu ma pod predkozkou no keby mu to tam necham tak neviem,sak to je divne aby som mu to neumyla...hmm :-/
No baby, my spinkáme v bodynku s dlhým rukávom a na ňom overalik a ešte v spacom vaku a zakrytý je perinkou :D Ked je teplo, tak mu dam len overalik. No všera v noci som musela pustiť ohrievač, lebo bol celý studený ešte aj za krkom 😒 A to mi teplomer ukazuje 22°C, ale ja tomu neverím aj mne je zima 😀
čo sa týka "sťahovania" tak mi tiež sťahujeme 😉 Ja mám o 11 rokov mladšieho brata a maminka ma učila kúpkať bábatko a všetko okolo toho a tak som aj malému začala sťahovať a čistiť. Aj keď všade písali, že sa to nesmie, tak som bola v pomykove, ale skusala som. Najskor to vôbec nešlo, tak som si povedala, že ho nechám tak je malilinký, skúsim o mesiac a tak.. No a potom som raz skúsila a pekne to išlo, žiadne ranky, žiadne olejčeky proste nič, išlo to nádherne. Len ten humus tam čo mal keď videl manžel, tak povedal, fúúúj a ja som ti to zakazoval robiť :( Odteraz to budeme každý deň robiť :D Ale ja normálne mu to robím 2x do týždňa a umyjem čistou vodičkou. Len mňa trápi jedna vec, on tam má takú jamku, alebo vrecko, či ako to mám nazvať a tam sa mu hromadí špinka. Chcem sa opýtať doktorky, že čo to je a prečo to tam má, ale bojím sa, lebo úplne všade píšu, že sa to nemá robiť, že to urobí doktor v neviem koľkých mesiacoch... Lenže mňa maminka naučila tak a budem to tak robiť a hotovo!!!
Len ma trápi tá vec čo to tam má ☹
Kočky, ja zas tak mimo debaty 😀, ale chcem Vám povedať, čo som zistila nové o TÝCH vlasoch. Už dávnejšie som čítala, že na vypadávanie vlasov pomáhajú gumené cukríky. Myslela som si, že to, zrejme, bude nejaké hlúposť, tak som to neriešila. Včera u nás bola jedna realitná agentka - pani vo vyššom veku, ktorá skveeeelo vyzerala a priniesla Sofinke dva balíčky gumených cukríkov. Pani vravela, že ich má rada (preto ich priniesla aj Sofi) a navyše, že pomáhajú pri vypadávaní vlasov, že ma môže ubezpečiť, že je to naozaj pravda (manžela má lekára, takže žiadna tľapota). Tak ja som už včera začala vykradať Sofinkine zásoby gumených cukríkov. 😀 Ak by ste sa chceli niektorá k tejto terapii pridať... 😀
Čítam, že riešite oblečenie na spánok - naša Laura posledné dni spala v bodynku a polodupačkách. Keď je teplejšie, tak ju ničím neprikrývam a keď trocha chladnejšie, tak cez nôžky jej prehodím dečku (tak, aby mala kríže zakryté). Spálňu mám vedľa obývačky, ktorej nechávame otvorenú vetračku celú noc a dvere do spálne sú tiež otvorené. Teplotu v spálni neviem, pretože (teraz som si uvedomila) nemáme tam teplomer, ale myslím, že je taká normálna -ako v lete (žiadne sparno). Tiež musí mať, aj keď je hic a je iba v krátkom bodynku (počas dňa) ponožky na nôžkach, pretože ich má stále studené.To bude mať po mne, pretože ja ich mám tiež stále studené (môžu sa mi aj potiť, ale studené sú vždy).
@cukrik580
@julin baby trochu ma desi co tu vravite,nasemu lejovi tu predkozku tak raz za den stahujem pokial to ide ale nevsimla som si,zeby tam mal dake spinky alebo zberny vak ☹ ja mu tu predkozku vzdi torchu stiahnem a vykukne take dake fialovo bordove cudo,niekedy sa mi podari viac,niekedy menej a hotovo, vcera doktorka povedala,ze je to v pohode a krasne sa mu to oddeluje tak zatial asi nebudem nic riesit
Inak baby vazime 7380g a meriame 66cm 🙂
no ked tu citam, kolko kto vazi, to mate riadnych valibukov doma 🙂 nasa mala minuly tyzden 6500, to mala presne 5mes. a namerala som tak cca 67cm, v pondelok ideme k dr, tak uvidim, kolko ona navazi, ale merat nas nemera, to ju len ja doma.
a my spinkame v overale, niekedy v takom bez noh a niekedy ma aj cez nozky. no a potom v spacom vaku a mame len tie teplejsie, ale nebyva v nich ani spotena ani nejaka prilis zohriata. my mame v spalni stale len okolo 21-22 stupnov - ako aj v zime, takze jej to takto asi vyhovuje. iba ked boli tie najvacsie horucavy, tak sa nam uz aj spalna vyhriala (je otocena na sever), tak vtedy spinkala len v overale a cez nozky som jej az v noci prehodila taku tenku decku.

Aj mna pridajte na fb