Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580
@jeessie baby dakujem ste strasne zlate, aj nam velmi odlahlo a adi mu tu domacu stravu budem musiet este viac rozriedit,pokial sa nenauci pit z flase, jani ja mam problrm aj s tym nsustkom,on totiz vobec nevie tahat z i eho nez zo mna tak som mu teda namiesto naustku dala 4 dietkovy cumlik,aspoj ked si to kuska,par kvapiek mu ide do musy,no budeme musiet vyt trpezlivy pikial sa nauci tahat z flase a potom prejdem na naustok,ale neviem ako ho donutit tahat on to s usmevom ken ozuzlava 🙂
Caute baby, trochu docitavam , lebo som par dni nemala cas sem nakuknut. mame sa fajn, dnes sme boli dat deckam urobit pasy, chceli by sme koncom leta este niekam vybehnut aspn na par dni. zajtra nas caka ockovanie, mam z toho obavy, nech to uz mame radsej za sebou. ale som zvedava, kolko ta moja buchta vazi. stale sa len kojime, este mesiac pockam s prikrmami. pridala som jej zatial len vodicku, chuti jej , flasu mame lovi, ale nie s cumlom, ale s tym silikonovym naustkom a pekne sa z toho naucila pit.
@vieraft kam sa chystate? my stale rozmyslame ze by sme dakde vybehli zaciatkom septembra...paci sa mi Chorvatsko,ale tam som uz bola niekolkokrat,uvazujeme nad Talianskom...ale bojim sa ako by sme sa dohovorili my dvaja analfabeti 😀 😀 aj nad Slovenskom rozmyslame,ale vidim to tak,ze nakoniec skoncime doma na dvore :-/
takze uz som sa pochvalila asi vsade rak aj tu...ide nam prvy zuuuuuub 😀 😀
no nam rodicia kupili flasu mam s tym sosakom... je tam cast co sa pridava ked ma "tahat"... ale vobec mu to nejde... som mu pri stikutke davala len tak bez tej casti.. ze som mu "nalievala" do ust (nepomohlo na stikutku aj tak.. ) a boli sme komplet premoceny... tak neviem ci je to dobra flasa... sesterkina mala to mala v pohode z nej.. a nam to nejak nejde :(
... som tu nebola dlllllho... dovolenka u nasich..a kadejake ine akcie ... ta co uz ked su prazdniny 🙂
@blondi2 zo začiatku môžeš dávať strukoviny čo menej nadúvajú, napr. červená šošovica nenadúva, tiež som robievala namiesto mäsa strukoviny viacej, mäsko len občas a to som len v bio kvalite kupovala
@lucul ja som tiež do tých nádobiek na ľad robila, všetku zeleninu, mäsko, aj sušené ovocie som si takto nachystala, som ho trochu povarila, rozmixovala, naliala do tých umelých nádobiek a potom len kocky vyťahovala, som to používala ako sladidlo do kaší na sladko, najlepšie sú sušené slivky, ale mali sme aj marhule, goji, brusnice, ananás...
@blondi2 tak ak nepôjde spinkať do kočíka, tak je to korýtkové sedenie fajn, je pravda, že dieťa tam lepšie sedí, ale na spánok by som to korýtkové asi nebrala, ale záleží aj koľko ti bude spať takto, je rozdiel či pospí 30min alebo 3h... a nemôžeš si vybrať? brio go je fajn kočík myslím, aspoň všetky kamošky čo ho majú sú s ním spokojné.. ja mám brio smile a som max spokojná 😉
@julin ak ti poslala milupa niečo, čo je vhodné od 4m, tak je to ok, možno doktorka myslela iné kaše.. ja sa musím pozrieť kedy som začala dávať také tie inštantné zarobené kaše, ale obilniny som dávala postupne ak som mala vyskúšaných nejakých 5-6 druhov zeleniny a ovocia a kupovala som také tie instantné obilninové kaše, viaczrné, pšenové, ryžové, ovsené a pod.
@biba mrkvička môže zapekať, tak skús ju nahradiť inou zeleninou 😉
@julin už je lepšie ? ... inak som včera doobeda merala teplotu u nás v spálni a že 31st 😝
@adka31 fuha, tak verím, že tm bude v poriadku 😕
@biba a skúšala si tú flašu čo sa dá stlačiť ako som ti písala?... a ako tu už baby písali, kakať by si mohla leuškovi aj tým, že ho chytíš nad umyvadlo, nožky pritiahneš k brušku .....a čítam, že sa vám už konečne zadarilo, takže fajn 😉
dievcata, dakujem, uz mam muza doma. nastastie je to bez nasledkov, este ma nejake lieky na zaludok a PN. Tak budeme spolu doma gazdovat 🙂
@bea00 Hana nejako slabo je v poslednej dobe, alebo inak. Kedysi tahala vyse desat minut, teraz ma vacsinou po piatich dost, tak neviem, ci sa jej zvacsila sacia kapacita alebo mi slabsie tecie mlieko a nebavi ju tahat. Urevanejsia nie je, tak dufam, ze nie je hladna. V kazdom pripade som to nechcela hrotit tou flasou (aj ked kopec ludi miesa prso, dudel, flasu a uplne v pohode).
@ohlala ahoj, flasu pouzivame tuto http://www.hana.sk/index.php?log=sortiment&sori....
@cukrik580 k moru sa nechystame, len na par dni asi do Tatiier. v chorvatsku sme boli vlani, teraz by lejka asi cestu nevydrzala, kedze nevie v aute spat. pasy som dala urobit , lebo chceme ist na vylet do zoo, len este sa rozhodujeme, ci zlin, brno alebo vieden a este chceme ist do budapesti do toho tropikaria ci co to tam je.
a teda sme po ockovani vcera, zatial bez teploty, ani opuch nema, len jej to trosku narusilo denny spanok, tak bola viac mrzuta, inak aj noc ok. a nasa aktualna vaha 7220g, nemeraju, musim ju ja doma, ale uz minule mala 69cm. u dr. vobec nebola rec o prikrmoch, ze krasne pribera aj z mliecka. vcera sme mali 5 mes. , takze este mesiac mame cas.
@cukrik580 Nasa prso nikdy nemala na dudlovanie (len v noci, ked na nom zaspi), vylucne strava, od dvoch mesiacov sa ukludnuje palcekom, tak sa pokusam nenasilne ju preorientovat na dudel so smiesanymi uspechmi; zatial ho ma ako hocijaku inu hracku aj ked uz si ho asi dvakrat sama dala do pusy spravnym koncom a aj tam ostal pocas spania.
Len ma znepokojuje to papanie a ak zavolam laktacnu poradkynu, tak ju trafi slak najskor z dudla a potom z polohy v akej je prisata; krmim ju v lahu a je pri tom rozkotena jak nejaky kovboj s cigou pod stromom, len hlavu ma otocenu na bok ku mne, novy vylozene na mojich.
@vieraft Dakujem za linku. U nas druhe kolo ockovania nebolo az take ruzove, teplota 38 jeden den a jeden alarm z monitora dychu. Denny spanok sa paradoxne zlepsil, okrem toho, ze zacala spavat na brusku asi aj bola ospala z tych vakcin. Ale mam taky pocit, ze tento efekt dnes vyprchal, hore sme od piatej, potom potiahla obligatnu pol hodinu a teraz uvidim, ci budem dnes varit alebo zase menu z prilahlej tackarne.
@ohlala a ten denny spanok je u nas uz pomerne pravidelny, cca 2 hodky doobeda a 1 hodina poobede, ale vcera smne v case doobedneho spanku boli akurat uu dr., takze spala len take kratke 10minutovky a uplne z toho bola potom rozhodena, vecer spala uz o 19,15 do 20, potom sme hodinu lezali a potom uz konecne zaspala na noc. dnes uz pekne spinka, aj sa mi zdalo, ze ma teplejsiu hlavicku, ale nema teplotu. tak snad to tak aj zostane a nic jej nebude.

uz sa nam ten cervik prerezava 🙂