Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@anjelicek26 uz sa zacinam bat porodu...doteraz som bola hrdinka,ale uz je zo mna bojko ☹ pomooooccc
Zatlacanie marernice??
Ach,ako sa mi len dobre zilo v nevedomosti... ☹
@katkalubkova - nie nebojim... to nie... ale tak clovek vie, co je s tym spojene... najkrajsi pocit a aj utrpenie... tuto sa da fakt povedat, za tvrdu pracu najkrajsia odmena ♥
@katuska54 nemusis mat depku, zbytocne sa stresovat nema ziadny zmysel, ja som sa donervovala pred prvym tehot. a vobec to take nebolo! Teraz sa uz nebojim, je aj rozdiel, ked clovek vie, do coho ide a ked clovek ide do novej skusenosti. Ked ma chytia chmurnejsie myslienky, tak si poviem : " ked to dokazalo tolko zien vydrzat, tak sa to musi dat " 🙂
@katuska54 - juj moja NEBOJ sa. To je fakt hlupost. Tvoje telo presne vie, co ma robit a pokial mu dovolis, tak to bude robit uplne spravne. Cim sa menej budes bat a prijmes to, tym to bude jednoduchsie. Strach ta ochromi, vobec ti nepomoze. Cim budu kontrakcie silnejsie, cim budu bolestivejsie, tym ti bude jasne, ze je o chvilu po tom. A potom prijde moment, ked ti daju ten uzlicek do ruk ♥
@willy_wonka sme natom rovnako...tiez som si myslela,ze len malu vytlacim a je to hotovo...a tudle ☹
@anjelicek26 ja sa tesim len na ten uzlicek 🙂 ale to okolo toho ma desi 😕
@katuska54 naozaj to nie az take strasne, ta maternica je velka po porode, tak sa musi dostat do povodnej velkosti 🙂, ked budes mat pri sebe mimi a povedia kolko vela vypilo, napr. 50, tak ani nebudes vediet, ze sa ti nieco robi v bruchu 🙂
@kavaapalma Tak to som nevedela, ze sa to da odmietnut...ale toto vysetrenie mi az tak nevadilo, pravdupovediac..ani som nad tym nerozmyslala...
@katuska54 - urcite predporodnu pripravu, tam sa da pokecat o vela otazkach, ja ani neviem, ci tentoraz pojdem, prijde mi to zbytocne, na druhej strane asi fajn spoznat tehule, s ktorymi budeme mat rovnaky termin 😕 Lebo tu som siroko-daleko ziadnu bruskatu nevidela 😖
mna zase hlad chyta, och Boze
@anjelicek26 tak tam sa chystam...zajtra idem menit dr tak sa jej na to opytam. to mi musi dat nejaky papier na tu pripravu.
@katuska54 - papier? Ja neviem, u nas je to ine, robia to Hebammen, porodne asistentky, prihlasis sa rovno u nich, maju terminy pre prvorodicky a potom pre viacrodicky. Asi tam zajtra fakt zavolam.
@katuska54 a nehovorila Ti gynekologicka, alebo gynekolog a o profilaxii, je to predporodna priprava, ako pise anjelicek26, tam Ti vsetko vysvetlia, oboznamia Ta. Je to fajn, mne to velmi pomohlo pri prvom tehotenstve, ale uz si aj na vela veci nepamatam. Bola by som aj rada, keby som to opat absolvovala
Babyyyyyy o porode sa uz radsej nebavte 😲 som prave dostala depku, ze cim ovalim sestru, ked mi bude na brucho tlacit 😝 ocakavam bolesti, nastrihavanie, popripade sitie ako bolestive zalezitosti a nemala som ruzove okuliare a cakam, ze to bude riadna bolest...al o tej maternici mi nikto nic este nepovedal (ani maminka a ma 4 porody za sebou 😲 ) ... jaaaj snazim sa tesit, tesim sa, pozitivne myslim, nepripustam si....bojiiiiim saaaaaa 😕
@willy_wonka a ved trosku pivka si mozes dat urcite, to babatku neublizi tych par glgov 🙂 , ja som si parkrat dala 1deci koly, neskutocnu chut som mala, pritom ja take smanty nepijavam ani netehotna 🙂
@katuska54
@anjelicek26 u nas to robi normalne gynekologicka, spolu so sestrickou po pracovnej dobe, a mali sme to na 2 krat, a teraz neviem, nespominali mi to, ci to este bude..... 😒
JA UZ TU ZIADNU NEGAT. SKUSENOST NENAPISEM!!!! OSPRAVEDLNUJEM SA. VIEM, ZE AJ MNA BY TO BOLO VYLAKALO V PRVOM TEHOTENSTVE, TAK UZ SOM TICHO. 😔
@aquatinka neboj sa!!! ziadny stres
@aquatinka - kazda ma iny porod fakt... ja som porodila turbo rychlo za 4 a 2,5 hodiny no a potrestanie bolo v zavinovani maternice 😝 Niektore rodia aj 48 hodin v bolestiach a maternicu necitia, vzdy je to ine... skoda si s toho taku hlavu robit, uz je to babo dnu a musi von 😖 Ked si predstavim hlavicka 32-37cm tak musim dobre preglgat aua
@katkalubkova - no u nas je to potom kazdy tyzden az do porodu, po porode poporodna gymnastika, baby masaz, detska skupinka, fajn to robia, vytvori sa taka dobra skupinka... pri Saske som absolvovala hadam vsetko, vdaka tomu poznam pol dediny 😅 😅
@katkalubkova ja idem zajtra k novej gyn.,lebo som menila mojho neschopneho gyn. tak jej sa nato vsetko opytam...ona je uplne ustretova a mila a vysvetli vsetko...tak som rada,ze ma zobrala 🙂
baby a kedy sa riesi zazmluvnenie doktora? to az ked pojdem do nemocnice na kontrolu? ci mala by som skor?
Dneska mame horor večer 😀 , ženy 😎 🙄
@katuska54 no tak to urcite, velmi zalezi na tom, aby bol gynekolog na urovni, aspon vedomostami a pristupom. Ja mam super doktorku, ale sestricka je krava!
@katkalubkova ja som rada ze budem aspon pripravena, kludne piste
a inac o tej maternici a to ze to boli pri kojeni a stahuje sa a boli to, to viem, to som na sestre videla
@delica tiez sa mi zda, ze sa to tu akosi zvrhlo 😔
@delica - jaj keby to bol taky horor, tak uz ziadna nejde rodit zas 😅 Intenzivne ano, ale aj v pozitivnom slova zmysle! Ja sa uz tesim... uplne vazne... na toho nasho cvrcka... ake bude mat ocka ♥ Pri jednom modroockovi a jednej hnedoocke nam chyba asi len zelenoocko 😅 😅 😅
@janka_k niekedy co clovek tak nemysli a vyznie to mozno hrozivo pre niekoho, ale v skutocnosti to take nie je 🙂
jaaaj ja sa uz tesim na ten nas poklad 🙂 ked bude taka kludna ako je teraz v brusku,tak to bude nase zlaticko 🙂
ked som dnes videla ten nostek a pusinku 😉 🙂 tak sa strasne tesim ked ju budem drzat v naruci 🙂

@anjelicek26 ja sa tiez teraz nebojim, pri prvom som sa bala, ale teraz nie.