Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@delica ako.ani ja som nic neplatila len ako mi dal.knizku tak teraz pojdem na 4 sono od kedy ju mam a uz si ho budem platit a svagrina platila 8 eur dufam ze nebudem platit viacej :/bo je to dost nakladne ked ti kaze jest vitaminy co stoja 25 eur a.este aj sono platit kks sak ma to financne zrujnuje :/
@qtinka77 - ja som tak skoro citila oboch, doky vravela volaco o hrubke brusnej steny, sile brusneho svalstva (ja ziadne nemam podla mna 😀 ) a poukladani criev a maternice, ze to vsetko suvisi.... dcerku som citila na konci 15.tyzdna, co vraj tiez bolo skoro, ludom sa nezavdacis, ale my vieme svoje no nie 😀
@willy_wonka postielku mam nakoniec od sestry. je aj so suflikom dole. a set do postielky mam aj s baldachynom..ale neviem ci ho aj pouzijem..musim kupit este stojan na ten baldachyn ak ho pouzijem.
@marilliana Jeeeej, sak Ty sa tes! Uvidis ako super je byt konecne doma bez starosti :o) Konecne budes mat na vsetko cas a navyse, po tomto ochladeni, co teraz hlasia, ze ma prist, pride konecne teplejsie pocasie, budes moct labzovat aj po vonku, to je super - ja v tom vidim len same vyhody...
Aj vcera mi gynekologicka povedala, ze vies ake su tie deti teraz nervozne - pupocniky tak zauzlovane, ze ich ledva niekedy zachranime...a ja ze a to cim je akoze? A ona, ze no lebo tie matere su take nervozne - do poslednej chvile sedia v robotacha a jeduju sa, namiesto toho, aby si doma vylozili nohy a uz boli v klude... ani na PNky nechcu ist, lebo si myslia, ze sa bez nich zruti svet - a vidis potom dopadnu ako Ty, ze Ta po 6 rokoch vyhodia bez jedineho slova :o)
No a nema pravdu ta zenska?? :o))))) Ved to robi uz 35 rokov, tak asi vie svoje :o)
Cos a tyka tej cukrovky - akoze cukrovky, lebo som si to vcera este studovala na nete, a ja tam dokonca vobec nespadam, lebo to je tak, ze do 7,8 je norma /ja mam 7,5/ a od 7,8 do nejakych 11,4 ci kolko je len INTOLERANCIA na glukozu a nie CUKROVKA!!!! to je az nad tych 11 neviem kolko...takze rozmyslam, ze dam na svoju intuiciu a vyprdnem sa im na tie ich somariny :o))))) No nie? :o)
@azalka22 Presne tak - presne o tom som sa rozpravala aj s mojou doki vcera, ze si myslim, ze to uz s nami prehanaju a ze z normalnej fyziologickej zalezitosti akym je tehotenstvo a porod, urobia chorobu...a potom ona zacala zase so svojimi argumentami - co ma aj pravdu, ze matky su teraz prestarnute biologicky, ze predtym rodili 20-rocne - teraz ked sa 30-rocnej spyta, kedy bude mat deti, ze jej povie, ze ma este cas...a ze ma 40.-rocne prvorodicky a ze potom su nasledkom toho same patologie a ze preto to oni musia potom sledovat, lebo ked sa nieco nepodari v tehotenstve, zeny hned davaju zaloby na urade na dohlad nad zdravotnou starostlivostou a podobne... ja viem, ze ma aj ina svoju pravdu, ale aj ja a s tym sme sa aj rozlucili vcera :o)
@anjelicek26 No to vieme, to je jasnacka :o) Proste niekto sme citlivejsi a iny nie :o) Ale vetry to urcite neboli, to viem presne :O))) Sice robil mi tam potom ten nas krpec poriadny vietor, to je pravda - teraz mam taky pocit, ze ako som presla do 3.trimestra, tak sa nejako ukludnil, ale co tam robil 5. a 6. mesiac, no amen gloria... :o) Ja len dufam,z e sa ukludnil teraz preto, ze uz ma menej miesta a nemoze si tam skakat ako na trampoline a nie preto, ze by mu nieco chybalo... Tak akoze aktivny je normalen aj teraz, len uz nie je taky divoky ako predtym :o))))
@delica asi tusi ze se neco deje,porad se ke me tuli a v noci kdyby mohla tak si vleze za Oskym do briska jak se na me prilepi🙂
jinak na dnesni poradne to dopadlo na 1* 🙂 muj pad neublizil clovickovi, ma idealni polohu,tak dr mu vysvetlovala ze uz nema cenu s otacet🙂 a nastup na materskou mi vypocitala az na 2.5.:(
@qtinka77 jaaaj no.vsak.aj my mame nemocnicu s porodnicou ale sono.mi.robi doktor.nie na porodnici heh ...a sak to je jedno uvidime kolko budem.platit :/...ale hadam ked.budem chodit ku koncu aj 2 krat do tyzdna tak nebude pytat za kazde :D..joj zajtra idem.na matriku nesmiem zabudnut musim ist vybavit ocovstvo heh bo kedze sme neni zobraty...aby potom na to nezabudla 🙂
@qtinka77 heh moja mala to len roztocila....a ja sa len smejem xi aj vcera som bola na priprave a iba som nadskakovala kamoska sa mi smiala :D...neviem kde vtedy kopne ale normalne nadskocim :D...ale ja som.len rada ze kopcuje sa na tom smejem ze ako rychlo sa dokaze premiestnit raz ma hore nohy potom.na boku a tak heh..sranda to sledovat...a bude mi to po porode chybat :/...musim.si zaklopat ale mam ukazkove tehotenastvo 🙂...
@zuzka444 No moja lekarka ma utz, ale vzdy chodim normalne hore na porodnicu, lebo tam maju lepsi. Ona svoj pouzila len na zaciatku - aby mi potvrdila, ze nejde o mimomaternicove tehu a potom raz, ked som prisla k nej so strasnymi krcami, co som mala celu noc, aby sa mrkla na babatko, ci je OK, ale inak chodim do nemocnice...
No matriku sama asi nevybavis, musi tam byt aj otec dietatka - on musi urobit prehlasenie o otcovstve...
@qtinka77 dakujem moja aj ja tebe prajem aby si to v poriatku dotiahla az do konca 🙂..a hlavne aby ste obaja boli zdravucky 🙂...no moja mala tiez skace ale mne sa to paci xi bo ma to nijako neboli nic heh...a krpana jedna ze si ju idem natocit ako kope a prestala kopat....ako aj na sone chcela som fotku a zakryvala si tvaricku...to bude asi po mne ja sa nerada fotim :D
Ahoj,
chcela by som sa spýtať, čo je všetko porebné doniesť na matriku, vybavuje sa to v bydlisku otca, či matky prosím?
Ďakujem.
Maťa
@qtinka77 - tak nevyhrnaj tricko, male vidi svetlo aj cez brusnu stenu a zdrha 😀 😀 😀
@matapeprna no tak staci len obciansky ale kde sa to vybavuje to neviem....
@matapeprna ahoj...mne povedali ze sa to da na ktorejkolvek matrike na Slovensku ze to je jedno..a ze potrebuju obaja rodicia obciansky aj rodny list
@sana23
ďakujem za info.
Maťa
no tak už máám aj ja za sebou ten glukozovy test.. normalne sa to dalo vypit.. ako sladka limonada v pol litrovom pohari..ani huste to nebolo.. ale ako voda, takze vydrzali sme, a uz len cakat na vysledky 🙂 dufam ze budu ok.. a teraz si uz len uzivam den volna doma ..ved na čo sa treptať naspat do prace nie? 😝
@sana23 no asi hej 🙂..bo svagrina to nedavno vybavovala a nepotrebovala rodne listy..ved uvidim mozno ich pre istotu vezmem asi.nikdy nevies co.si zmyslia teto nase urady 🙂...uf vybavicka pre babo?no kedze budeme mat letne deti tak vacsinou bodynka kratky rukavik aj nejake teplacky mam opalovacky nejaky svetrik gatuse tricka ..heh no mam toho kopu ani to uz neviem.vymenovat :D..ale.nekupuj toho vela popripade ked prides z nemocky si rychlo dokupis 🙂...ja urcite tiez nemam vsetko ale dokupim.si z nemocky ked peidem bo neviem ake bude pocko ani nic heh..ale bodynka sa ti vzdy zidu tych mam vela :D..aj nejake pyzamka si kup.a tak co zbadas heh..

@zuzka444 6.70 e...no ale napriklad, ked som ostala tehotna, doktorka bola tak stastna so mnou, ze som neplatila nic :D