Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@anjelicek26 ty si uz profirodicka 🙂) pri Saske si mala ake pocity s pomaly bliziacim sa dnom D 🙂 ?
@misza1 da sa zaplatit aj rajsky plyn, u nas som o tom nic nepocula
@willy_wonka - ziadne, mala ist von cisarskym (rozmery panvy) , tak som to absolutne odignorovala, ze musim rodit, nakoniec to dopadlo ako to dopadlo a narodila sa normalne 😀 Ja som mala na termin porodu este poslednu skusku toho semestra, takze vzruso, nastastie mala pockala a narodila sa az tri dni po termine 😅
@anjelicek26 to mate v rodine take bezproblemove porody?🙂 no som zvedava ako dopadneme....
@willy_wonka - v rodine neviem, ani nie.... ale tak sestry ani sesternice este nerodili a podla starsej generacie a ich pamäte sa moc riadit neda, podla mna to vsetko uz dopletu, ktore dieta kolko hodin a kolko vazilo, vzdy je to inak 😀 😀 😀 😀
@martoska ja mam tiez ekzem, tiez za mi zhorsil. Pouzivam specialny gel na sprchovanie, specialny krem na natieranie a ked je zle tak aj hormonalnu mast.
@slavka_a_maros lebo ak žena leží na lavom boku, babatko ma tendenciu mat chrbátik tiež nalavo(gravitácia ho tak tahá)..a to je dobrá poloha , v ktorej ma babatko vstupovať do pôrodných ciest
@silsil ja som bola asi divný prípad lebo 2 dni mi trvalo kým som sa otvorila na 4 cm a to som mala príšerne bolesti a potom čím viac som bola otvorená tak ma to menej bolelo a ked som už išla rodiť tak ma skoro nič nebolelo len tlaky som mala
dievcata, dnes som objavila u nas v dogerii "porodnicky balicek" -obsahuje 2x porodnicke nohavicky, 1xbalenie prsnych vloziek a 1x balenie porodnickych vloziek. cena 11,5.
je to vela, alebo malo?
kolko stoja taketo veci, viete mi dakto napisat?
@azalka22 ja som objednala jednorazove nohavicky 5 ks z perinbaby, cena do 2 eur, dnes som kupila prsne vlozky 30 ks tiez do 2 eur v dm, a poporodne vlozky som este nekupovala, neviem aka to ma byt znacka a kolko toho treba.
@jankastubka tak podla toho, co pises je to troska predrazene...dik za info
Baby, ta "priepustka" z prace na sprevadzanie clena rodiny pri navsteve lekara sa vztahuje aj na sprevadzanie manzelky?
@willy_wonka ano, na nevyhnutne potrebny čas - max 7 dni / rok
@delica dakujem🙂 zajtra mam utz a mm ide so mnou, to si mam pytat od lekara nejake potvrdenie?
@willy_wonka bud si donesiete papierik a dostane len peciatku - tu "priepustku", alebo oni vam nieco daju, vacsinou za 50 centov - vsade to funguje inak.
Ale ked som bola na utz obliciek, tak to dali na Antolskej zadara, len pacli peciatku a hotovo
@delica dakujem,dakujem za info 🙂
@slavka_a_maros ja si epiduralku nedavam, ked om bez nej prezila prvy porod, prezijem aj tento, na ktory sa inak a viac pripravujem a zvladnes to aj ty 😉
@dulkagabulka Hm, a mne uz niekolko tyzdnov, mesiacov na lavo babatko nechce lezat - vzdy ma poriadne kopka, ked si lahnem nalavy bok...takze aj spavam napravo...mam to "znasilnovat" ked sa mu to nepaci?
@anjelicek26 ja sa tiez tesim na porod🙂 ved uvidim konecne tu prdolu malu, nejak si nepripustam, ze by to mohol byt negativny zazitok
@bebuska1 ahoj...zaskocilo je slabe slovo, zvalcovalo ma to, to je vystiznejsie :D chodim na stretnutia s dulami, aj budem mat jednu pri porode asi, citam - Michel Odent: Znovuzrozeny porod, Lucie Groverova: Aby porod nebolel, Hypnoporod...ale hlavne sa snazim nejako vnutorne nastavit na to, ze tentokrat to bude pekny zazitok 😉
tak dnes sme na priprave brali druhu dobu porodnu a fakt som zistila, ze sa ta priprava oplati...nie je to az taka sranda vediet spravne tlacit 😕 a zena si sama dokaze vela pomoct, ked vie, co a ako. Teda netlacit do hlavy, do ruk... dokonca asi pojdem po 38tt aj na "nacvik" tlacenia, lebo teraz sme to len tak teoreticky a s dychanim cvicili, ale samozrejme bez tlacenia. Tak ak niekto zvazuje, ci ist alebo neist na nejaky kurz, urcite chodte 🙂
@willy_wonka ano, my tak chodime vsetci 3ja ku gynekologicke kedze nemame kde nechat maleho 😀
@slavka_a_maros chodis na pripravu na Antolsku?
@qtinka77 ale ty este nie si tesne pred pôrodom..
spi a lež tak,ako to vam dvom vyhovuje 😵
@hobit nie na Antolsku, chodime k Janke Hrabcakovej... 🙂 ale ta na Antolskej je vraj tiez super

@slavka_a_maros ja by som si chcela epi zaistit vopred a uvidim potom na sale ako to bude. Ale od malicka som snivala, ze vymyslia bezbolestny porod a ked to je mozne, tak by som to chcela vyuzit.