icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
2. apr 2013

@zuzka444 ahooj, mne bolo celkom fajn, brucho ma nebolelo, tak som trochu navarila, napiekla, mali sme trosku aj navstevy 🙂))) taka pohodička

misza1
2. apr 2013

@slavka_a_maros no chuda, vsechny hracky ma schovane, dostava mene zrat a porad ji musime nejak zabavat, aby na to nemyslela. dr rikal ze kdyz toto nezabere, tak nasadi leky.

@delica nasi maji belgickeho ovcaka, ten jak ke me prisel, normalne jsem mela pocit, jak by se zarazil, zamyslel a pak nahodil miloucky usmev🙂 a vetsinou se chce mazlit(ma pocit ze ma max 5ks pritom ma skoro 30 😀) a ted kolem me chodil jako velky ochrance

misza1
2. apr 2013

@delica Bella se divi, kdyz zacnu na Oskyho mluvit, ze co to po ni chci a proc se na ni nedivam 🙂 ale kdyz lezi pri me a Osky zacne kopkat, tak se jen na me koukne zavrti ocaskem a zas hybernuje dal🙂

zuzka444
2. apr 2013

@delica tak je dobre ze si sa dobre citila to je hlavne 🙂...ja som to robila aj hlavne koly mne bo by som vsetko pojedla :D.heh....

slavka_a_maros
2. apr 2013

A uz sa peru babatkovske veci 😀 len je toho nejak malo, poloprazdna pracka...

delica
2. apr 2013

@slavka_a_maros aspon sa to poriadne ponatriasa v pracke a vyperie :D

zuzka444
2. apr 2013

baby chcem sa spytat no dost ma to zaujima...ze ked babo neni kojene dokedy sa ma prikrmovat umelym mliekom?ci je to individualne?lebo podla mna 2,5 rocne dieta uz nemusi byt na umelom mlieku kedze uz vsetky vitaminy dostava z normalnej stravy nie?teda aspom si myslim preto sa pytam 🙂

slavka_a_maros
2. apr 2013

@zuzka444 no napriklad v Dansku po roku prechadzaju na kravske... To, ze sa davaju detom umele mlieka aj do troch rokov, je asi len snaha vyrobcov 🙂

zuzka444
2. apr 2013

@slavka_a_maros pravda ja si tiez myslim...bo svagrina ma maleho a furt mu dava umele mlieko co sa mi zda dost zbytocne ked uz zje aj rezen aj vsetko co vidi.ja si myslim ze ked mu chce dat nieco na zasytenie stacila by uplne krupicova kasa nie? popripade puding...ako netvrdim.ze je to zle ale vzhladom.k jej financnej stranke je to dost drahe nie?..

slavka_a_maros
2. apr 2013

@zuzka444 urcite, alebo jogurt 🙂 no a niekedy je v tych susenych mliekach riadny bordel 😖

zuzka444
2. apr 2013

@slavka_a_maros dakujem za potvrdenie..lebo si myslim.pokial.je maly plne vsetku stravu co aj ostatny tak si myslim ze to mlieko je uplne zbytocne mu davat.ale im nebudem nic hovorit lebo tam u nich ma nikto nepocuva :/...len.som.si sama pre seba chcela utvrdit ;).

delica
2. apr 2013

@zuzka444 zuzi, tak ja mam zatial nastudovaneho len novoredenca :D ako ho kupat a obliekat, tak daleko som sa ani nedostala. Len za seba ti mozem povedat, ze som bola od 3 mesiacoch na dusenej zelenine a ovocnych stavach, mlieko (vtedy len sunar) som nechcela a nevedela travit....a normalne som sa vyvinula.

misza1
2. apr 2013

@delica koupani mas nastudovany postup, nebo i to jak casto a cim?🙂 vsude pisou jinak, kazdy koupe jinak... ja i mm jsme za kazdodenni koupani, ale asi ne mydlem pokazde, jen pro ten ritual aby vedel ze pujde spat, uff, az budeme cekat druhe, bude to jednodussi, jednoho pokusneho kralicka uz budeme mit za sebou🙂

zuzka444
2. apr 2013

@delica tak je dobre lebo ako ja to neplanujem a ani neplanujem prikrmovat chcem kojit ale si myslim ze ked uz sa moze papat vsetko netreba sa pchat aj umelym mliekom...jasne ze sa da.bo nie kazde dietatko tak ako ty ze nedokaze stravit sunar cize a mame zivy dokaz ze sa da prezit aj bez sunaru :D.

delica
2. apr 2013

@misza1 presne, ako planujete vy, aj my to tak chceme robit. Z vanicky do pyzamka a spinkat. Budem mu pridavat par kvapiek mandloveho oleja a nejake jemne mydielko, asi dobre vyzrete z kozieho mlieka, dva razy tyzdenne.
@zuzka444 aj ja by som najradsej aspon pol roka kojila, potom ked pojdem do prace, tak bude mat mlieko len rano a vecer, ak mi ho tam muz neprinesie na kojenie :D.

misza1
2. apr 2013

@delica na ty detske koupele pozor, akorad mi segra ted rikala ze kdyz byl ten staresi malicky, tak koupila nejakou levanduli ci co, koupel pro miminka na lepsi spanek, maly se z toho osypal a nespali cela rodina 2 noci 🙂
to vozeni na kojeni by te vyslo asi pekne draho, ne? kdyby ti ho tam 2x denne dovezl...

skatarina
2. apr 2013

@misza1 jeeej to je pekneee 😵

katuska54
2. apr 2013

@willy_wonka
@delica
tak uz som to predychala a uz mi je lepsie 🙂 dufam,ze uz dalsie sviatky budu lepsie...
co inak mate dnes na plane? ja lenosim pri telke a cakam kedy mi pracka doperie...

delica
2. apr 2013

@misza1 jj, to je 100km denne...ale ktovie co bude za 8 mesiacov, mozno pojdem pracovne do Svedska, aj s mimi, muzom a psom 😀.
mandlovy je cisty olej, bez prisad. My tu mame taku velmi vapenitu vodu, ta niekedy aj vysusuje :-/

delica
2. apr 2013

@katuska54 no, mila moja, ta museli pekne vytocit :-/. Aj ja som bola vytocena zo svagrinej tento tyzden, ale som si povedala, ze nebudem to riesit, stiahla som sa a ani som nemala silu na nejaku odpoved na utok. Co uz, rodinu si nevyberies, tvoj vyber konci pri tvojom manzelovi :D 😀 😎
My mame kopec jedla, nevarim, cakam kedy manzel vypadne po vybavovackach, na 16.00 idem do poradne.Tak uz som z toho nervozna. Pracka perie, umyvacka umyva, koník koníkuje.

katuska54
2. apr 2013

@delica no teda riadne ma vytocil svokor a potom aj mm...ale kaslem nato. doma mame tichu domacnost. tie moje hormony sa teraz buria 🙂 s nikym sa nebavim a je mi fajn. asi som to uz potrebovala.
ja dnes tiez nevarim,mame zo vcera..ty mas dnes poradnu? ides na utz v 30tt? mna to caka buduci tyzden 🙂 inak zajtra ma Risko meninky 🙂 upecies torticku? 🙂

slavka_a_maros
2. apr 2013

@delica kozie mydlo? To sa mi paci 🙂 daj nejaky link ak mas konkretne vybrate

misza1
2. apr 2013

@delica aji tady je tvrda voda, kdyz jsem u nasich mam problem i mydlo smyt z ruk jak je tam mekka voda.
ten mandlovy olej z lekarny?
dobre to mas doma zarizene🙂 ja jsem si to dnes zorganizovala tak, ze mm maluje izby, svokra tam dosla umyvat dvere a skrabat zarubne🙂 jidla tam taky maji ze by se tim mohli ohazovat, takze drive jak ve 4 se domu nechystam :D

misza1
2. apr 2013

@slavka_a_maros kozi kosmetika je perfektni, kdysi kdyz jsem mela problem s exemem na tvari mi to doporucila kozni a fakt to pomahalo.
nedavno jsem ukecavala kolegu, ktery chova kozy a ovce, ci by nechtel zacit vyrabet mydla, ale nejak jsem nedostala odpoved 😀

delica
2. apr 2013

@katuska54 jééj, Katuška, to som ani nevedela 🙂 to mu musim dat nieco dobré do bruska.
Ano, ide sa maly merat v 30tt, tak som zvedava, ci narastol a co moja paradna placenta a samozrejme, co zas najdu v moči 😠 .

@slavka_a_maros link ti poslem, nech mame nerobim reklamu. ona vyraba mydla z rastlinnych olejov + vzdy sa tam nieco prida, napr. to kozie mlieko.No a hlavne tam nie su ziadne umele latky ako parfumy a tak. Popravde, kozie mydlo nejak nevoni, ani nie je na vzhlad nic moc, ale na kila si ho beru ludia aj s psoriazou, ekzemami a suchou kozou, no a pre miminka moc maminiek si ho kupuje.

misza1
2. apr 2013

@delica hod sem ten link🙂 bud dobra dcera a udelej reklamu🙂

delica
2. apr 2013

@misza1 admini ma vylucia z modreho kona :D
poslem ti to do spravy :D

delica
2. apr 2013

@misza1 http://www.zappanel.sk/zappanel/eshop/1-1-Priro... tu je tá kozina. A mandlak dava mama do masticiek, takze vzdy si len ulejem, teraz mam doma liter. V podstate je to to, co objednavaju aj lekarne od distributorov.

delica
2. apr 2013

@delica jeziiiiiiis, ja som koza, to som ti chcela poslat do spravy.

katkalubkova
2. apr 2013

@anjelicek26 aha, 😀, tak skusas, ze kde sa lepsie rodi 😀, ides asi od najhorsieho k najlepsiemu...
Dnes som bola s malym u lekarky a boli tam dvojicky, chlapci, jeden mal 2.90kg a jeden 3,30kg, taky malinki, krasni... 🙂 😵 nadhernucki.... 😵 😵