Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
Ahojte kocky!
takze bavlnene plienky LUX 70x80 -140g/m2 dnes dorazili (20 ks), uz su aj vyprate a zajtra sa budu zehlit 🙂 Som spokojna, nie su to tie priesvitne zaclonky, vrelo odporucam 🙂
@janettan - 1 🙂 A netvrdne.. maximum je 8, ale to v nemocnici s nohami hore pri hroziacom predcasnom porode... ale tiez to nie su cukriky, da sa to aj prehnat.
@slavka_a_maros urcite ti netreba teplejsi overal. ja som si nekupovala. keby aj nahodou nebolo horuco, bude teplo, staci body s dlhym rukavom, tenky overal, pripadne kabatik tenucky. a mozes pouzit deku, keby sa ti zdalo, ze je chladnejsie, ale v juni uz bude urcite teplo 🙂
@dulkagabulka vies k tomu magnezku hodit viac info?
zeny, este nie som ani na tej materskej, len na PN rizikovej a uz mi je smutno za pracou :(, a to kazdy den nieco riesim.
@delica
Česká PA Zuzana Štromerová o používaní magnézia v tehotenstve povedala na jednej z prednášok toto:
Niektorým mamičkám začne v 2-3 trimestri viac tvrdnút bruško, resp. si to začnú viac uvedomovať. Keď s tým zájdu za lekárom, naordinuje magnézium vo veľkých dávkach. A protivné je, že to magnézium sa dostane do placenty, potom má vplyv na jej zretie. Veľké dávky magnézia pretrvávajú v organizme dlho. Nielenže v je v placente,ale bráni placente ,aby dobre dozrievala a aby dobre vyživovala dieťatko až do konca tehotentva a to magnezium môže spôsobiť, že tie deti horšie rastú, že sú akoby mladšie. Nehovorím, že to robí, ale že môže. Ďalej môže prispieť k tomu, že čiastočne zruší tie rastové sťahy. Nie že uplne, ale oslabí ich. A tým, že pretrváva dlho a ak tá mamička berie vysoké dávky (3x2 tabl)tak sa môže sťat, že na konci tehotenstva nedochádza k tým prípravným sťahom a často tehotenstvo aj prechádza cez termín, lebo bábatko nie je ničím "pchané" dolu. Môže k tomu prispieť. oni tam môžu byť ďalšie faktory iné a horšie je,ked je tých faktorov stretne viac. A čo ešte môže spôsobiť, ak pretrváva vyššia dávka magnézia pred pôrodom a v čase pôrodu, vzhľadom k tomu, že magnézium pôsobí nielen na bežné svalové vlákna a uvoľnuje ich napätie,ale i na tie mikrovlákienka, ktoré sú vedľa ciev , a ak sa porežete, tak to bude krvácat a časom tá rana prestane krvácať, elbo tie cievočky to stiahnu, ono to pôsobí aj pri vačšom poranení, tie vlásočnice to proste stiahnu. Ale nie keď je veľká hladina magnézia a tie cievy tak nezareaguju, nestiahnu. Čo teda je nebezpečné, ak sa robí nástrih, ten môže veľmi krvácať (natrhnutie nie,pri natrhnutí vačšinou neprasknú cievy, pri nástrihu áno- tam je to prerušené natvrdo) alebo pri odlučovaní placenty. Nemusí sa tá rana tak stiahnuť a môže to prispieť v k väčšiemu krvácaniu. Aj keby ste mali nejaké sťahy a vyzeralo by to, že to dieťatko chce ísť niekam a von môžn, magnéziom tomu nepomôžete, rozhodne magnézium nezastaví predčasný pôrod.Ale môže hednikepovať to dieťa iným spôsobom. Práve cez tu placentu. Teda ak sa vám objavia také sťahy predzvestné, nepríjemné, prvé čo urobíte, naordinujete si samé kľudový režim. Zrevidujete, čo za den robíte a zvolníte. Ak máte malé deti, zvolíte také aktivity, pri ktorých môžete ležať, rozhodne sa nebudete brátit spánku. Ak máte malé deti, poprosíte babaičky, aby s nimi chodili von, v žiadnom pripade nebudete tahať ťažké tašky. Nebudete dvíhať mladšie deti...atd..a uvidíte, že za taký týžden kludového režimu sa veci zmenia a pôjdete dalej bez liekov. A čo ešte? Budtete prísne dbať na to, aby ste dostatočne pili. Dosť často sa také nepríjemne pociťované stavy objavujú u mamičiek, ktoré menej pijú a majú menej plodovej vody. A ak sa ten balonik nafúkne, to dieťatko sa tam môže lepšie hýbať a nekope do tej maternice zvnútra tak veľa
Ako spoznať či sú tie sťahy ešte v norme a kedy nie? Ak je zároveň pocit tlaku v podbrušku smerom dolu- akože to bábatko sa tam zosúva, tak to je trošku varovný signál.Ale nepovedal by som,že je to dôvod na to, brať magnézium. Magnézium všade vo svete, okrem postkomunistických krajininách, sa užíva na zníženie tlaku a proti kŕčom..Ale ked sa dáva proti krčom, najskôr sa robí mineralogram. Najskôr sa zistí, či je ho málo, pretože môže byť nižsia hladina, ale je dobré najskôr to zistiť až potom ho dplnovať. Ale najskôr by som skúsila doplnovanie stravou- Piť minerálku s magnéziom, jesť cereálie, mandle, nejakú dobu to robiť takto a plus ten kľudový režim a je to."
Koniec citatu..
Písala mi jedna žena z Francúzska, nemám to ale overené, že vraj tam tehotným magnézium nepodávajú, pretože sa zistilo, že detičky potom mávajú absitnenčné príznaky, ktoré sa prejavujú neutíšiteľným plačom, trasom bradičky, nepokojom...
inak- sama som ako laktačna poradkyna bola raz pri babatku, ktore malo presne tieto prejavy
jedna mamina mi napisala toto:
"aj v nasej rodine sa to stalo, zienka brala velke davky Mg od polky tehotka a po porode mala neutisitelne uplakane babatko prve 2 mesiace, neskor mu diagnostikovali hypotonus. Neurologicka jej povedala, ze ten strasny vreskot bol vlastne abstinencny zachvat - trva cca 3 mesiace od vysadenia Mg (ona vysadila mesiac pred porodom, tak este dalsie 2 mesiace po porode sa trapili), ze hypotonus maju tiez omnoho castejsie deti, ktorych matky brali vela Mg (unho sa to ako-tak zlepsilo az po 2 rokoch ale stale je trochu tarbavejsi). Okrem toho mala predcasne prezretu placentu a z toho vyplyvajuce slabsie zasobenie plodu, tiez s najvacsou pravdepodobnostou dosledok velkych davok Mg co sa v nej ukladaju. Ja som o tom raz nasla aj nejaku studiu a teraz velmi lutujem, ze som si to neodlozila, neviem to uz najst."
stači takto?
ak nie, hladaj nejake študie..alebo sa pytaj kamošiek v zahraniči
@dulkagabulka VDAKA za info 😉
@willy_wonka ja te prerazim, zacala jsem si to cist ted v praci a normalne bublam 😀 tezko vysvetlim kolegovcum, ze na cem se smeju, ufff musim si to nechat na doma😀
@willy_wonka som si citala tu temu a je to pecka este stale mi tecu slzy od smiechu 😀 😀 😀
Dobre ranko junovky 🙂 a je to tu....dnes som zase o rok starsia :(:(:(
idem zehlit vecicky a zase naplnit pracku dalsou varkou tych MAXI veciciek 🙂
@katuska54 jej, tak všetko najlepšie 🙂 aj ja som zostarla minuly mesiac o rok 🙂
@pavuciatko a tebe dodatocne vsetko naj 🙂
@danielle dakujem 🙂
@katuska54 - vsetucko najlepsie ♥
Boze baby ja sa tak uz v praci flakam, nic sa mi nechce tie posledne dni, aj tak polku mojich veci uz prebrali kolegyne na zaucenie, tak ani moc netreba... taky cudny pocit...
Baby aj vas bolia lytka na nohach v noci ked treba spat? krcove zily nemam...ale svaly na lytkach ma strasne bolia az nemozem zaspat...
@dulkagabulka a to sumive magnezko do vody? Ja som si dala jedno na den,lebo mi krce chytaju lytka a prsty na nohach. Ale uz som aj kupila minerálku s magnezkom.
@zuzka444 chcem si tam napisat,ze nechcem vyvolavacku,lieky proti bolesti,ani nastrih,pokial nebude krajne nevyhnutny.
@kavaapalma ty nechces lieky proti bolesti?ako napriklaf epiduralku?ci ako?lebo po porode si nemusis davat lieky proti bolesti to je len na tvoje vyziadanie.
@zuzka444 nie nechcem ziadny epidural pocas porodu.
@kavaapalma xi tem ti ani bez tvojho vyziadania nedaju kedze sa zan plati 100 eur...cize toho sa bat nemusis ze by ti ho dali oni bez tvojho vedomia.:D.

baby, s magneziom by som osobne "narabala" veelmi opatrne...