Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@anjelicek26 uplne ti rozumim, nemam uz skoro nic na praci a aji to odkladam🙂
@silsil - ja si tiez to jedno magnezko denne davam kvoli krcom v lytkam... nedam si dva dni a uz mam krc taky, ze ma tri dni boli noha :( Tak sa snazim nezabudat... rano ho beriem... vecer si davam zelezo a to v kombinacii vraj sposobuje hnacky, tak to delim xixi
@dulkagabulka ja mam dost nizsky tlak, keby mi naordinovali magnezium, tak by som chodila ako napita!
@anjelicek26 dakujem moja 🙂
a musis este chodit do prace? nemozes si zobrat uz dovcu? ja ta obdivujem,ze chodis do roboty,potom domov a o deticy sa starat...mas vobec aspon kusok casu na seba a na mm?
@zuzka444 @kavaapalma
prax v niektorych pôrodniciach je ale taka, ze ho chodia ponukat..a ak ti ho pridu ponuknuť niekolkokrát (zažila som,ze ho boli ponuknuť 5x!!- a to bol krasny porod ,ktory šiel ako hodiny,teda žiadna patologia) v čase na vrchole kontrakcie s dovetkom,ze už maš iba malo času a ked ho neprijmeš teraz, tak už ti ho nedaju a tiež s tym,ake to ma užasne učinky na teba a babo - tak nakoniec s tym suhlasiš..
takže je dolezite si do porodneho priania napisat,ze si neželaš PONUKAT..
@katuska54 - fuha, ze cas na seba, to je co 😀 Do roboty chodim este do konca aprila, potom mam uz dovolenku a aj teraz kazdy pondelok uz volno,takze kratke tyzdne, nejako to pojde. Ved je to fakt uz len 12 dni... maly bude chodit k opatrovatelke este do desiateho maja, potom si ho tiez necham doma, nechodi tam rad, aj ked je k nemu skvela, on je taka utulkana zamaminkovana jednotka, sa kazdy den ide zjasit, ked po neho prijdem.
@dulkagabulka no vsak ano ja nemam zial.ziadne skusenosti ohladom.tohto ale viem.ze u nas ta nenutia si ju dat..nehavaju to na tebe..ked raz nechces nebudu ta otravovat...samozrejme je to individualne.pocula.som.aj.o.takych porodnicach ze aj na vlastne zelanie ti ju nedaju..podla mna toto vsetko by mali nechat na zenu...samozrejme pokial si ju moze dat pokial nema ine problemy ktore ju vylucuju.ale tak jasne pre istotu nech si to tam napise ze neponukat..istota je istota :D
@anjelicek26 jeee a ja by som chcela mat taku malu "zamaminkovanu" nasu Barborku 🙂
a ako sa tesia deticky na braceka?
@katuska54 - ale tesia sa, maly stale mojka brusko a je na mna nalepeny, ale podozrievam ho, ze sa chce len mojkat a brasku ma na haku 😀 Aj ked teda casto len zdvihne tricko, pohladka brusko a ide prec, proste taky zlatucky je ♥ On je povahovo cely tato, flegmos na pohladanie, taky upnuty na maminu, aj na sestru, na tatina, rodina nadovsetko, cely zvysok sveta nemusi 😅 😅
@katuska54 zena🙂 prajem ti vsetko najlepsie :-*
@dulkagabulka kde je A, nech je aj B..co by ste odporucali vy? samozrejme, 1 tabletka denne proti krcom je fajn,bola by hlupost si davat viac, ale co zeny, kt maju naozaj problem s tvrdnutim bruska,uz aj v 2 trimestri...je to fyziologicke? A co ak to tvrdnutie ma vplyv na krcok, co uz moze mat skutocne nepekne nasledky...pytam sa,lebo sama uzivam mg vo vyssich davkach, kvoli tvrdnutiu, ale neviem o nijakej inej ucinnej alternative,tak volim mensie zlo v podobe mg.
@delica ojoj,co to ze jsi nemohla spat? ja se v noci porad budim na ty ruce, v utery musim sebrat odvahu a zeptat se na poradni, ale co jsem cetla tak je to vcelku bezne, brneni v nohou a rukou, a co jsem cetla, muzu byt jeste rada ze mi jen brni a obcas ma krec v litku, nektere psaly ze uplne jak ochrnute koncetiny...
@zuzka444 to ja viem velmi dobre,myslela som ten oxytocin.
@willy_wonka moja dakujem 🙂 nejde mi odpisat ip tak ti dam sem odpoved. ty na socialku nemusis nic nosit.
takze pojdes 8tt pred porodom?
@anjelicek26 jee aj mne mm stale hladka a pusinkuje brusko 🙂 take zlate to je...a mala ked kopka,tak on ju vie pekne ukludnit 🙂
@katuska54 a aka bude oslava? Budu kolace?torta a kopec oblozenych chlebickov?🙂
Super,takze len zamestnavatela vybavim🙂 a neviem ci pojdem, cisto teoreticky by som mohla, ale mne je to koniec koncov uplne jedno🙂 uvidim,na poradni sa to pokusim prebrat s dr, ak ma nevyhodi skor ako otvorim usta🙂)
@katuska54 vidis.. a to mi ma vypisat srandista, alebo moj normalny gyn?
@willy_wonka kedy mas poradnu?
Ja som na PN, ale vydrzim tych 6 tyzdnov pred porodom, sak pn mam 100% platenu, potom dojde ta materska....
Mne uz sestricka chcela vypisovat matersku vcera :D, takze to sa u gynekologa vypisuje.
@kavaapalma to ani neviem.ze sa dava 🙂..viem ze sa to uvolnuje v tele ked je zene dobre je spokojna a tak heh ale ze sa to dava aj externe tak som nevedela 🙂..zas som o nieco mudrejsia :D
@delica ahoj Tani, v utorok mam poradnu, ale ty mas stale svoju gyn,nie? Ja povodne chodim k inemu dr,no tym,ze som rizikovka som presla do rizikovej poradne, tak si mie som ista, koho s tym otravovat🙂 tak mne to je ozaj jedno,.som PN,nikam nechodim,nic neplatim...
co ti spravili v robote??!:-O

@maria200981 na tie krče v lytkach zabera magnezko.. ja si davam len 1x denne vecer..a uplne mi to preslo hned..a som vyskusala ze jeden den som si nedala a mala som to.. takze zatial beriem.. aj ked sa hovori, aj tu baby pisali, ake to ma aj neg. ucinky - ale mylsim ze hlavne vo vacsej norme ked sa berie..