Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
takze dnesna poradna ok, na matersku idem od 6.5......... prietoky dobre...cs 1........no drobec je premiestneny na pravej strane,ale stale KP.........
@kavaapalma to je super 🙂 a preco ides az 6.5. na MD? mas TP ako ja 12.6. a ja idem na MD uz 1.5. 🙂
niečo o epiduralke a spôsobe jej ponukania vravi aj česká gyneko-psychologička Michaela Mrowetz
čo som počula, tak prave na antolskej je ponukany epidural prave spôsobom, o ktorom vravi vo videu
No ja neviem, prirovnat epi k droge.... vyhubme anesteziologov... :-/
@katuska54 katka, kedy planujes ist na to poucenie?
@willy_wonka - V podstate mam väcsi strach z moznych a nie zriedkavych nasledkov epi - migreny, bolesti klbov aj mesiace po porode - ako z tych par hodin bolesti. Ale na poucenie urcite pojdem, aj podpisem papiere, radsej ju mat po ruke, keby ten porod mal nejako zle postupovat, predsalen urcite hranice bolesti nemusim zazit 😝
@willy_wonka kazda minca ma dve strany, ako vsetko v našom živote; čo pomáha môže aj škodiť. Ja by som sa tiež bála dať epi, no na druhej strane, ako píše @anjelicek26 keby sa niečo dialo, vždy je dobre mať nejaku barličku.
@delica - ten odber krvi na zrazanlivost mat spraveny vopred a poucenie, je dobre mat aj kvoli cisarskemu, anesteziolog kazdopadne bude mat vsetky data v rukach.. vzdy sa to moze nejako blbo zvrtnut a rozhodovat mozu minuty... tak radsej to mat v papieroch ako moznost... to neznamena, ze tu moznost vyuzijem... dufam, ze to veru pojde aj bez toho, ako pri tych dvoch....aj ked ja som teda chcela volaco na bolest oba razy, len ani raz to nestihli dat xixi
@delica
@anjelicek26 jasne, ja rozumiem. pisala som na margo toho prispevku od dulky, kde pani prirovnala epi k drogam. Nepoznam zlozenie epi, no myslim si, ze neg ucinky mozu byt aj pri klasickych operacnych crlkovych anestezach. Operovali ma pod narkozou niekolko krat, vzdy som to znasala dobre, tak snad aj epi zvladnem 🙂 je to indi vindi 🙂)
@willy_wonka - moja mamina mala dva razy trombozu, ja co sa tyka riedenia krvi a anestetik nebudem riskovat nic, krv mam aj tak celu na figu, zelezo sice stuplo, ale stale je ho malo, radsej nevymyslam, Benjaminko je hadam rozumny chlapcek a nevytrapi ma do umoru...
@willy_wonka ja ti poviem, ze ja sa viac bojim toho cisarskeho ako normalneho porodu. Zatial si musim zaklopat, nemam ziadne problemy s tym chrbatom, pojdem este na konzilium neurologicke a necham si spravit este jedno odporucanie; este aj ta placenta sa moze posunut a mozno by som mohla ist rodit prirodzene....no moc si nenahovaram, ze to vyjde, ale aspon to skusim
ahojky maminky a tehulky, dnes som bola na poradni, doteraz bolo vsetko ok a dnes mi sestrička povedala ze mám bielkovinu v moči na 1 krížik ... sa ma spýtala či mám výtok tak som jej povedala že mám taký žltkastý tak povedala že to sa mi pravdepodobne z výtoku prenieslo do moču .. tlak mám 110/70 a opuchy mierne väčšinou veečer ale hlavne ked vela chodím alebo sedím..dnes nemám skoro vôbec lebo som viac ležala... tak dufam ze to nieje tá preeklampsia či čo to je ... som tu čítala na koníkovi niečo o tom ...ani dr. to nejako neriešila a objednala ma o mesiac na dalsiu poradnu... este mi predpísali lieky na železo lebo som mala trošku slabší krvný obraz ... a ešte taká zaujímavost ... pred týždnom sme boli na 3D tak malá bola otočená pozdlzne dole hlavičkou a dnes v poradni mi dr. robila tiez uzv a už bola otočená zadočkom dole 😀 tak dfuam že sa ešte otočí do pôrodu ale hovorila dr. že tam má ešte dost miesta tak že by sa mala 😎
@willy_wonka este neviem...kedy tam chces ist ty?
@anjelicek26 ja chcem ist na to poucenie pre pripad,ze budem chciet epi..zatial som rozhodnuta,ze radsej si ju zaplatim a uvidim ako pojde porod a podla toho sa rozhodnem ci pichnu alebo nie...musim mat otvorene aj zadne dvierka pre kazdy pripad 😉
@katuska54 o tyzden v utorok mam poradnu, tak aa.dohodnem s.dr ze co ako treba. To by nam mali predtym aj krv brat, ci to stacidodatocne?
@delica fuh, si odvazna... 🙂 ale popravde, myslim, ze ked ti raz dali indikaciu na cs, skrz.chrbat, asi nebudu riskovat.
@willy_wonka fuuu tak to vobec neviem aky je postup. ked zistis daj vediet.
@willy_wonka ja sa tiez chystam minimalne si zajednat epi a uvidim, co ako bude prebiehat. Nechcem hrat zbytocne hrdinku, pretoze lieky boli vymyslene na to aby nam pomahali. Ked mi trhaju zub dam si injekciu... a chcela by som vidiet toho, kto ide bez. Ked ma boli hlava dam si tabletku a necakam kym mi z toho praskne...
A presne ako pise aj delica - vsetko ma svoje dve strany a ja budem verit v tu dobru - sila pozitivneho myslenia 🙂
Len skoda, ze primar z BB si vraj mysli o tych co si epi daju, ze su hysterky - by som jeho chcela vidiet rodit... A vraj cisarsky nechce povolit ani za svet, aj ked zena krici v minutovych kontrakciach 20 hodin ale napr. nie je otvorena a je jasne, ze aj ked by sa otvorila, tak uz od vycerpania dieta nevytlaci... ☹
Tak od vcera mame zlozenu komodu 🙂 onjednany kocik a prisla mi sms, ze dnes pride aj zasielka z perinbaby huraaa...
dobre ranko devcata🙂
jaky mate dnes den? ja jsem si vcera zaprehanela, vyrazila jsem na prochazku mm naproti do prace (cca 5km) a vecer jsem myslela ze si necham odseknout nohy:( na leve noze jsem mela jednolite od lytek po prsty-ty ani neslo videt.
chudak mm nevedel jak mi pomoct, zkousela jsem i vlaznou sprchu, ale ikdyz jsem si pustila studeny proud na ty hnaty, tak jsem necitila ze je to studena voda:(
a to jsem chtela jit dneska znova:(
Ja som dneska prvy krat skusala tu masaz hradze a vobec mi to neslo 😒 Len podla popisu sa to robi velmi tazko a hlavne ledva som si tam dociahla.
@katuska54
@jankastubka ona pozerala datum podla ms a ten mi sedi na 17.6,ale podla vysetrenia ult. a velkosti drobca mam druhy termin 12.6. Ja tusim,ze to bude skor,teda ten druhy termin mi viac sadne. A mini poslickovia sa uz ozyvaju. Od dnes mu zacnem hovorit,aby sa otocil ak samozrejme moze,ze mu tam nic nevadi. Lebo ziadne epi,ani cisarsky-este nebodaj v celkovej narkoze nechcem.
A co si objednavala z perinbaby?
@misza1 bre ranko aj tebe. Ja som po vydatnych ranajkach-knedlik,kysla kapusta a rybie prsty. A mozem si spievat som sama doma. Uz 3x idem nalozit do piecky,lebo mi zakazdym zhasne,este ze je fajne teplucko vonku. Ani telka mi nejde,nane signal. Ale nevadi-i-i!
@kavaapalma tak to jsi mela kralovskou snidani🙂
radsi bych byla sama doma nez tu v tom blbakove, dneska se tu asi kazdy zblaznil, posilaji se tu maily a me topripomina tu hru na nokii hadik, kazdy se vymlouva na nekoho jineho a zajazdym rida dalsiho adresata do mailu😀 ooo jak ja se tesim na materskou...
@misza1 to ti verim. Ja sa uz od nedele tlacim kapustou. Vcera som mala cas,kym som cakala na bus,tak som zbehla obchody a jejo tolko krasnych veci na oblecko,ale nie teraz pre mna. Malemu som akurat kupila deku a sebe cervene 3/4 leginy vo vypredaji.
@kavaapalma asi blba otazka,ale ako zisitm ze sa ozyvaju poslickovia?
ahoojte junovecky 😀 uz zacinam mat strach z porodu ,je tu este nejaka taka ako ja???
@kavaapalma vsak i ja chodim kolem obchodu ze skoda... ted si muzu koupit akorad tak leginy a nejakou tuniku, a pritom maji tak krasne veci🙂 chci se jit zitra mrknout do lidlu, jsem zvedava ci to tam bude vybrakovane nez dojdu.

@maria200981 ani muj v noci nespi, teda hlavne kdyz musim na wc, tak pak dlouho zaspavame oba dva, ale jinak vetsinu dne si pospava, nebo jen tak cuci doblba🙂
kezby byl takovy i po narozeni🙂