icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katuska54
23. apr 2013

@hobit mudr. jagerova. a ku komu chodis ty? a si spokojna?

jankastubka
23. apr 2013

Baby prisla mi ponuka na zlavu na odber pupocnikovej krvi za balik standard miesto 690 len 190 eur. Povodne sme si to nechceli dat lebo nam to prislo velmi drahe. Aj som cakala, ze daka zlava pride, lebo mi uz viaceri vraveli, ze to takto robia. A teraz som v pomykove, ci dat, ci nedat. Ak ste na tom vy?
Pripadne neviete, ci si to mozem dat odobrat a potom sa este rozhodnut, vraj sa tomu robi nejaky rozbor a pod.

anjelicek26
23. apr 2013

@jankastubka - pre mna je odber pupocnikovej krvi obchod zo strachom... platis za uskladnenie niecoho, co v pripade nudze ani nepouzijes. Tato krv sa da vyuzit len teoreticky, pri specifickych formach rakoviny a aj to este nebolo vyuzite v europe viac ako 2x - a vysledok liecby znamy nie je. A krv uskladnuju 10 rokov a deti ochorelo dost medzi tym aj na rakovinu :( Pri odbere do verejneho registra musi mat dieta minimalne 3,5 kila (co moje nikdy mat nebudu) a 80% kvalitativne prepadne. Pri sukromnom odbere sa odber podari vzdy (komu toto neprijde divne, tak neviem uz)... a pripad choroby... ked ti dieta do dvoch rokov dostane rakovinu, tak su zarodocne bunky uz v pupocniku :( Darcovstvo kostnej drene je omnoho efektivnejsie. Proste je vela nie a minimum za :(

Treba si to zvazit, neodhovaram ta, len vravim za seba - ked je ta krv taka uzasne cenna - chcem aby ju dostalo moje dieta - teda necham dotepat pupocnik po porode. Vtedy ju vyuzije urcite. Nepojde do mraznicky.

Btw. tu zlavu pouzivaju automaticky vsetkym tehotnym, ktore sa im dostanu adresy pod ruku

katuska54
23. apr 2013

@jankastubka presne ako pise @anjelicek26 ...podla mna je to len o biznise.. teraz ti ponuknu zlavu a dalsie roky sa nedoplatis. mne to tiez ponukali...uz mi koli tomu volali 2x.

misza1
23. apr 2013

@jankastubka aji me to ted prislo, vrta mi to v hlave, pritom uz jsem byla rozhodnuta ze na to kasleme...
pristi tyden bych chtela jit na prohlidku porodnice a je to spojene s prednaskou o tomto odberu, tak se asi pak rozhodneme.
aji gynekolog mi rekl ze on ma 2 deti a nedal si to, ze vi ze jde sam proti sobe, ze i on z toho ma provizi, ale ze on si nemysli ze to treba...

jankastubka
23. apr 2013

@anjelicek26 to ja viem, ze tu zlavu davaju vsetkym... Len predtym som si okrem argumentov, ktore si spomenula, hovorila aj to, ze je to drahe... ale tych 190 eur je uz relativne prijatelnejsich... Ale kazdy rok potom dalsich 60 eur, a to je terajsia cena, urcite sa to bude casom zvysovat...
Okrem toho som chcela aj pozitivne mysliet, ze budem mat zdrave dieta a nic take nebudeme potrebovat. 🙂

jankastubka
23. apr 2013

@misza1 spytam sa veru aj ja dnes na poradni, a aj na predporodnej priprave. Na priprave nam sestricka hovorila, ze najprv bola velmi za ale ked zacali s tymi zlavami, tak ju to zacalo hnevat... ze kolko mozu byt realne naklady, ked dokazu az tak zlavit a stale na tom musia zarobit.

silsil
23. apr 2013

ako na temu odobratia pup. krvi som sa rozpravala aj s mojou sestrou, uz takmer dr., a pozerala som reportaz v relacii reporteri, a za sucasne nastavenych podmienok na SVK je to naozaj bohuzial len biznis : (

ja som bola rozhodnuta ze to darujem do verejneho registra..avsak zvysili tu hranicu, t.z. ze babatko musi mat porodnu vahu NAD 4kg.. vtedy je to realne ze ju mozeme darovat a ze sa bude uskladnovat.. t.z. ze naozaj za peniaze ide vsetko, hlavne ze by sme si platili, tak by nam to uskladnovali.. a to ze realne vyuzitie na SVK este nebolo ani v jedinom pripade to je fakt: // a teraz som citala ze jedno dievcatko vyuzije zmrazenu pup. krv zo svk, ale ide sa liecit do ameriky to nemocnice - tu nemaju na to dr. skusenosti-vedomosti a pristroje : (

a esete je vzdy aj otazne kolko tych krv. buniek je vobec v pupocniku, tam sa to nejko preratava na vahu dietata.. a max. vyuzitie je do 10kg.. ale zas ako pisala anjelicek26, do 2r sa to vyuzit neda, lebo tie iste kmenove bunky su aj aj (chore)

jankastubka
23. apr 2013

Este som sa na ich stranke docitala o bezplatnych surodeneckych odberoch. Ze ak by bolo starsie dieta chore, je mozne spravit aj odber pri cakani dalsieho dietata a ten je dokonca bezplatny pokial to indikuju lekari.
Ale ja verim, ze budem mat obe deti zdrave....

silsil
23. apr 2013
delica
23. apr 2013

@jankastubka ja to vidim tak ako @anjelicek26 . POzri na youtube, je vela videi, kde sa k tomu vyjadruju lekari, ze teoreticky na nieco by sa to aj vyuzit dalo, ale je to biznis.
Ak sa budes pytat lekara, ten ti to asi odobri,lebo tiez maju z toho nejake provizie. Uz ked mal maly dva mm, tak mi vtisli do ruky letaky o pupocnikovej krvi.,,,,,a ze mam sa pytat, vsetko mi povedia. Moj manzel velmi chcel, nech si to dam odobrat, ale hlavne preto, ze tiez boji o maleho a ze chce si byt isty, ze sme spravili vsetko, co treba...........keby nieco.
Keby bol maly velky, tak by som to dala do verejného registra, ked to ma posluzit, nech to posluzi, kedze predpokladam, ze pri cisarskom pupocnik nedavaju dotepat.

lienockalenka
23. apr 2013

Ahojte, pridávam sa k vám do skupinky, ak teda môžem 🙂 Dnes som 1. deň na materskej, aj keď PN som dlhšiu dobu. S manželom sme sa v prípade pupočníkovej krvi zhodli na tom, že ju nebudeme dávať odoberať. Nie kvôli peniazom, veď každá z nás chce pre našich drobcov len to najlepšie, ale kvôli tomu, že si myslíme, že naše Slovensko ešte nie je pripravené na jej následné využitie, o čom nepochybne svedčí aj prípad dievčatka, ktoré musí za operáciou do Ameriky. V prípade záujmu prikladám odkazy na stránky, kde sa dá o tom niečo nájsť, a rovnako ako silsil odporúčam reportáž STV...

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/mozu-niest...
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/zachrana-z...
http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/slovenske-...

willy_wonka
23. apr 2013

Caute zeny, poradna za mnou...stav viac menej nezmeneny, lekar povedal, zmluva podpisana, epi vybavena...no hodinu som bola na nihach a uz som odpadavala :D takze vidim to tak ako vcera @misza1 povedala, ked uz budem moct behat, nebudem vladat :D

@katuska54 k tej epi, treba mat vymenny listok od.gyn,.cize asi az ked nastupis do nemocnicnej poradne ju absolvujes. Je to na 1 poschodi, oranzova cast, cislo dveri 106 🙂

misza1
23. apr 2013

@willy_wonka chuda, ty jsi v noci musela jit na poradnu? 😀 ted asi prospis cele odpoledne, co?

ja jsem byla vcera na zahrade zasadit jeste nejake redkvicky, spenat a hrasek, ono se to nezda, ale fucela jsem jako lokomotiva, pritom jsem si jen motyckou udelala radek, nasypala a zahrabla...
od dnes zahajuju klidovy rezim, Osky uz ma asi hlavicku dost dole, a boli me cela panev... 😕

willy_wonka
23. apr 2013

@misza1 uplny teror, od 6:45 som hore, ale vonku je krasne, tak som to zvladla, uz lezim a citim, ze na mna idu driemoty :D a to nehovorim o tom, ze uz budem mat.poradnu kazdy tyzden, cize v utorok zas....

delica
23. apr 2013

@willy_wonka miláčik, poteším ťa: už ťa veľa poradní nečaká, máš to zapár 😔 😅
A kedy sa platí to zazmluvnenie? Aj ja to chcem vo štvrtok vybavit.
@lienockalenka ahoj a vitaj 🙂 a cíť sa u nás ako doma 🙂

misza1
23. apr 2013

@willy_wonka tsss, takova drzost od tech dr, ze nemuzou ordinovat az po obede a tahat te tam kazdy tyden? pcheee 😀
ale neboj, ja uz taky chodim kazde 2 tydny za chvili mi to daji kazdy tyden... kdyz takto pospavas pul dne, to bude mit Samko otoceny rezim, ne?

willy_wonka
23. apr 2013

@delica ahoj draha, no, vies, ze si ma nepotesila? Stale sa necitim ani troska pripravena 🙂u mna to prebiehalo tak, ze som pre lekara popodpisovala papiere, a tie druhe pre mna budu o tyzden v pokladni,asi na centralnom prijme, takze tam to uhradim spolu s epi. Dostala som cislo na mobil s instrukciami ako postupovat, ked si budem mysliet, ze to na mna prislo 🙂

delica
23. apr 2013

@misza1 ja tiez spim vselijak :-/ ale rezim je 4-5 h v noci a dva razy po 1 h cez den

delica
23. apr 2013

@willy_wonka a co ti dnes robil? kukol len krcok alebo aj babo sa meria?

willy_wonka
23. apr 2013

@misza1 nie stale som musela chodit rano, vzdy som chodila vo stvrtok na 13tu, aj to sa mi par krat podarilo zaspat, tak som prisla o.cosi nedkor,ordinuje.do 14:30, ale potom nastala,neviem preco, zmena a jeden "krasny slnecny den"ma objednal na utorok...uz som dva krat bola takto rano :(
samko je samostatna jednotka,ten si ide podla seba, absolutne nevidim suvis.s mojim a jeho rezimom.. :D lebo on sa mrvi kedy sa mu zachce. Jedno pozitivne, zatial ma v noci,ked.uz spim,nezobudil 🙂

misza1
23. apr 2013

@delica ja jsem zvedava jak budu spavat az budu konecne doma, vetsinu casu v praci me lame takze pres den si asi dost pospim🙂
Osky zacina byt vice vzhuru pres den, porad se nejak natahuje, puci zadecek🙂 ale vcera chudatenko moje male kdyz jsem uz lezela ze jdu spat, tak se tak zaskubal, nevim ci se neceho lekl, nebo se mu neco zdalo... ale jsem letela pro doppler, ci se mu neco nestalo. pritom ja jsem lezela uplne v klidu a nikde nebyl ani hluk.

willy_wonka
23. apr 2013

@delica klasika,mrkol krcok,tlak,moc... ale o tyzden sa ho pokusim spytat, ci by nepomersl 🙂

misza1
23. apr 2013

@willy_wonka me asi taky nevzbudil, parkrat jsem ho podezrivala, ze kopal tak dlouho dokud jsem se neprobudila a pak hral mrtveho brouka, ale nemam na to dukaz🙂

lienockalenka
23. apr 2013

@delica ďakujem ďakujem 🙂 nebyť toho, že chcem rodiť doma na východe, aj keď s manželom sme v BA už 8. rok, tak by sme sa pravdepodobne všetky stretli na Antolskej 🙂

willy_wonka
23. apr 2013

@delica jaj, a ty.zrejme tiez pojdes do ambulancie 106, je to anesteziologicka amb, aj predoperacne tam robia.

delica
23. apr 2013

@lienockalenka niky nehovor nikdy, teraz ta to moze uz hocikedy chytit :D ale nie,robim si srandu 🙂))
Uz si aj na vychode?
@willy_wonka no asi mas pravdu. Ja len dufam, ze moja dr. ma tu na zahori tiez dobry utz, ze nebudem musiet chodit na prietoky do BA k nej. No ale mam taky pocit, ze tie pasy nema :(((((((

lienockalenka
23. apr 2013

@delica verím, že drobčekovi je pri mne dobre a pobudne tam čím dlhšie 🙂 počula som, že chlapčekom sa od mám veľmi nechce, tak dúfam, že náš nebude výnimka 🙂 ešte som tu v BA, ale v piatok cestujeme, takže si čím ďalej, tým viac uvedomujem, že sa to blíži 🙂

delica
23. apr 2013

@lienockalenka chlapcekom sa nechce von? no to pocujem prvy raz , ale teší ma to :D. aj my budeme mat chalana.

misza1
23. apr 2013

@delica ono se to rika, ze chlapecci jsou mamin cicek, a ze je jim u maminky dobre 😀