Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
To tehotenstvo je riadny zaberak na psychiku.do 20. tyzdna sa doktor furt tvaril,ako by som ani nebola tehotna,potom sestricka zadrie,ze sa neoplati chodit na tehotensku predporodnu pripravu skor ako po 20. tyzdni,lebo po tom je vraj aspon 60%!!!!!! sanca,ze babo prezije,potom sa clovek boji,aby sa nenarodilo skor,ako bude mat vyvinute plucka....teraz strach z porodu a neustale strach z toho,ci bude vsetko ok........uz sa fakt bojim :(
@jankastubka tak, ked ta tak objednali, tak je to podla mna v poriadku. Vsade maju asi iny postup 🙂 , nemusi to byt vsade rovnake. Aj ja mam strach! ☹
@katuska54 tiez mi tiekli slzy,mm len kukal,ze co sa stalo.rozbolelo ma aj brusko.este len teraz budem stresovat..... Dufam,ze to danielle zvladne.
@katuska54 co sa napozerujes, katuš, ked uz nie su citit pohyby, je zle...a babatko sa nehybe 24h v kuse, hlavne teraz ked je velke. Ja som naposledy poprosila doktorku, nech pozrie, ze ako ma maly snuru, lebo sa mi zdalo, ze sa nejak moc trha...a mal ju cez tvaricku, ale nie je vidiet, kam to to ide za hlavicku, ci to ma omotane okolo hrdielka :(. Povedala mi, ze aj ten 3D ultrazvuk je len model, ze to nesnima babatko aj zo zadu.
A potom je dalsia vec, aj ked nezije, ono sa tam predsa nejak hybe, lebo nevyplna maternicu uplne...jednoducho to neni v nasej moci proti tomu nieco robit.
som z toho uplne hotova, ved my sme tu mala vzorka, tak preco sa to stalo jednej z nas :((( ale nemam pravo na to, lebo sa to mne nestalo.
@willy_wonka ja uz tiez myslim nato kedy to pride...a hlavne nech je vsetko ok..ani nastrihu sa nebojim..asi sa mu nevyhnem ani ked masirujem a pijem caj. a ty uz mam vybavenu epi? uz som zabudla 😒
@pavuciatko no ti poviem, presne ja tieto pocity - do tretieho mesiaca cakas, ci sa babo vobec udrzi, ani neceknes pred nikym, potom do 20 tyzdna je to len plod pre lekarov , potom od nejakeho 28. tyzdna ma sancu na prezitie a modlis sa, nech vydrzi este 10 tyzdnov, a poslednych 10 tyzdnov zas nervy, ci sa tam nezadusi alebo predcasne neoporodi. No najkrajsie obdobie pre zenU, co vam poviem.
@willy_wonka pas pre miminko potrebujes do Rakuska, pokial ho ty nebudes mat zapisane v pase. Ale ty pas mat nemusis, mozes ist aj na OP. Pas pre babatko Ti bude platit 2 roky.
@katuska54 predsa pokracujrs s masazou? Ano, ja uz mam to poucenie za sebou, teraz v utorok mi budu robit odbery a snad tam nebude nic.take preco by som nebola.vhodny.adept ... katka a myslis, ze to treba,caj a tu masaz?
@willy_wonka no pokracujem 😒 ale ci to aj vydrzim neviem 😒 s pitim caju vydrzim ale ta masaz ma moc nelaka..zatial som ju robila iba 2x. som zvedava aka uz bude velka nasa bambulka..ja uz mam 13kg naviac a citim sa ako velryba 😕
@delica inak vela doktorov nepovie mamickam, ak by malo dlhsie pred porodom pup.sn okolo krku, ze to zbytocne vystresuje maminky a v konecnom dosledu sa s tm nic neda robit.
@willy_wonka presne tak. no v nasich tyzdnoch uz ich mozu vybrat von.
@katuska54 len opatrne...
@willy_wonka Kristinka a este k tej epi....kde si to presne bola? dvere c.106? a bola si rano alebo poobede?
@katuska54 - ja spim tiez este na bruchu, teda tak na pol, noha prehodena cez kojaci vankus... on sa tam odvali, citim to potom, ked stikuta... vdaka bohu je toto dieta maximalne akcne, kope alebo stikuta kazdu chvilu, lepsie ako kludas, aj ked nam to po porode asi poriadne zrata.
@katuska54 jo,jo,.cislo dveri 106 je to na 1 poschodi, bola som tam okolo 10tej, uz vtedy tam bolo 21ludi(ciselkovy system) no na stastie pre mna som necakala
A musis mat ten vymenny listok
@anjelicek26 tak spim aj ja ze noha cez kojaci vankus...ale dnes v noci som sa zobudila nato,ze lezim na celom bruchu a vankus bol u mm 🙂 aj nasa mala stikuta hlavne vecer ked idem spat.
@willy_wonka potom kde sa to plati? dole na cp-cku v pokladni?
@katuska54 - ono malemu ked nieco vadi, on sa ozve, kope mi do boku, kym sa neotocim, tak to neriesim, na chrbte spat je este blbsie, tlacis si na dutu zilu, postavis sa a padnes na zem, co ti tak nohy strpnu 😝
@willy_wonka - žlté tesco plienky mi prišli otrasné, vôbec nevsiakli tú riedku stolicu. Ani nie sú veľmi cenovo výhodné. Mne sa najviac osvedčili pampersky v bielom obale.
@katuska54 ano, ano,dole. A skusis teda srandistu, alebo mas ineho dr vybrateho?🙂
@anjelicek26 ja ked spim na chrbte tak sa mi tazko dycha...mne teraz strasne trpnu ruky 😒 neviem ci je to tymi kilami navyse alebo tym teplom.
@julka21 no, a teraz si vyber..niekto povie tak,iny tak..zrejme naozaj ostanem pri pamperskach.
budouci tatinek zacina byt smutny, je z hokejove rodiny a Osky vubec nereaguje na hokej😀 celou dobu spinka... 😅
@willy_wonka skusim srandistu...len neviem ci sa k nemu musim potom objednat alebo ako to bude..musim sa opytat dr v utorok. inak uz mam vybavenu detsku dr.
videla si ohnostroj z okna?

@katuska54 ☹ ja som uz prestala vymyslat, porod nech je aky chce, len nech.je vsetko v.poriadku a drobec uz tu...