icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

anjelicek26
5. máj 2013

@willy_wonka - kazdy porod je iny, plus teda na kontrakcie na sucho sa moc pripravit neda 😀 Ano vysvetlia ti porodne doby, ukazu, ako spravne dychat, povedia ti, ze pri kontrakciach zavriet oci, aby ti nepopraskali zilky v nich.... ale vravim, kazdy porod je iny, tam sa aj tak riadis lekarom a svojou intuiciou...

anjelicek26
5. máj 2013

@silsil - ocistky su pri zacelovani rany na maternici po odluceni placenty... pri cisarskom by mali byt kratsie, ale nie je to vzdy tak... ta rana sa musi zahojit, je jedno, ako tu placentu vyberies, ved v podstate tam mas 15*20cm krvacajucu ranu vnutri, ono sa to sice stiahne ako sa aj maternica zavinuje, ale je tam aj tak.

ivanka.7
5. máj 2013

Omylom som sem klikla, tak len vam sem vstupim a zas zdrhnem 😀
@silsil ja som krvacala po sekcii presne na den 6 tyzdnov
A vsetkym zelam krasny posledny mesiac tehotenstva a bezproblemove porody 🙂

anicka.be
5. máj 2013

@anjelicek26 ako si to myslela s tou bolestivou menstruaciou? Ja som si ju v puberte uzila az az.

anicka.be
5. máj 2013

@ivanka.7 dakujeme .-)

delica
5. máj 2013

@willy_wonka uz prestala brat tusim dva tyzdne dozadu magnezko, bola pozriet aj v praci. Ale mozno uz teraz aj rodi, ale ved by aj mala, tusim teraz je nejak jej cas..

anjelicek26
5. máj 2013

@anicka.be -presne tak som to myslela... mas silne stahy maternice pocas menstruacie, budes mat rychly porod... aspon mi to sedi na vsetky kamosky siroko-daleko vratane mna samotnej 🙂 Prve dieta za 4 a druhe za 2,5 hodky od prvej malinkej kontrakcie...ta siroka panva a pevne boky a lahke rodenie, to je v konecnom dosledku skor mytus...

anicka.be
5. máj 2013

@anjelicek26 no to si ma potesila, len teraz neviem, ze ako to naozaj bude, kedze menzes mam od 11 rokov a zakazdym to boli take krce v prvy den, ze som vzdy skoncila na pohotovosti, alebo som brala silne lieky. A od kedy som brala anti a aj teraz cca 4 roky po vysadeni anti, ma vobec nebolelo brucho, stale hlava aj par dni pred M-kom. Takze teraz rad 😎

silsil
5. máj 2013

@anjelicek26 tak som zvedava co z tohoto sadne na mna 🙂 lebo mam dost siroku panvu a aj pevne boky.. ale menst. som mala uplne normalnu, tri dni, pohodicka..ziadne bolesti.. takze tesime sa na porod? 😝 😀

anjelicek26
5. máj 2013

@anicka.be - no u mna to bolo podobne, a porod bol lahky, rychly. Podla mna mozes byt optimista, ze to pojde rychlo 🙂

silsil
5. máj 2013

inak kedy sa chystate spat? : ))) ja som cim dlhsie hore, tym som hladnejsia 😀 a mm tu spokojne chrapka vedla mna, len ja nie a nie este ist 😝

anjelicek26
5. máj 2013

@silsil - dlhsi a menej bolestivy porod no 😀 😀 Ale nie, nebudem robit prognozy, len toto s tou menstruaciou sme uz par krat s babami preberali a sedelo to veru do bodky, baby, co v puberte mavali bolesti ze dovi dopo mali rychle porody veru.

anjelicek26
5. máj 2013

@silsil - ja pred jednou nechodim spavat... maly ma od dvanastej do jednej svoju ukopanu hodinu dna, pri tom sa spat ale vazne ze neda a je presny ako hodinky...

anicka.be
5. máj 2013

@anjelicek26 diky 😎 a jasneee, optimista som, zatial ziadne stresy, nakolko neviem do coho idem 😕 , nebavi ma pocuvat odstrasujuce reci od niekolko rodiciek, o tom jake je to hrozne... viem, ze to nebude lazo-plazo, len stale si hovorim, ze ked to zvladli XY zien, tak musim aj ja! 😅

silsil
5. máj 2013

@anjelicek26 o panečku :D ved ja som cela hr hr hr hyper aktivka a mne ma trvat nieco dlho?? no som zvedava teda 😀

a čo tvoj maly ta kope? ved ma vlastnu izbicku nie?: ))

a ty mas aku dobru vydrz potom.. dve male deti, jedno v brusku a takto ponocujes : ))za chvilu si budem mysliet ze si supermama 😎

anjelicek26
5. máj 2013

@anicka.be - presne tak, treba to brat pozitivne, ano boli to, to sa da cakat, ale je to len par hodin, to si stale treba opakovat, len par hodin a potom mas v naruci malinke nadherne stvorenie a uz sa to bude len hojit a zlepsovat. Mne tato myslienka strasne moc pomohla pri druhom porode, cim boli kontrakcie silnejsie, tym som si vravela, juuu uz sa to stupnuje, o chvilu budeme moct tlacit, jej uz mozeme tlacit, to znamena, ze o chvilku je vonku hlavicka, no a sup maly vonku. Krok po kroku k babu. Netreba mat hlavne strach, clovek sa zatne, zlakne a cele to vnima negativne a to je hadam najväcsia chyba :(

anicka.be
5. máj 2013

@silsil @anjelicek -a kope Benjaminko v brusku 😀

anicka.be
5. máj 2013

@anjelicek26 dakujem! Presne toto som potrebovala pocut 😉 Ty vies ako na nas 1-rodicky 🙂

silsil
5. máj 2013

@anicka.be @anjelicek26 jasne, ja som trapka :P ze kope maly benji v brusku.. boze uz mam ist fakt spat, ved mi to nemysli : ))

anjelicek26
5. máj 2013

@silsil - tak ale ja spim na obed dve-tri hodky teraz, leniva ako vos 😅 Maly este tyzden ku opatrovatelke a mala v skole, mne je sveta zit 😀 Od supermaminy daleko, este velmo 🙂

anjelicek26
5. máj 2013

@anicka.be - ja som tu paniku mala pri prvom, proste porod bol normalny, lahky, vsetko slo dobre, len ja som mala strach, skoncilo to mesacnou poporodnou depkou, neprajem nikomu. Psychika robi pri porode strasne vela, preto pozitivne, pozitivne mysliet a tesit sa na to, nebat sa...

silsil
5. máj 2013

@anjelicek26 to nie je lenivost, ale krasne užívanie si a oddychovanie : )) ja sa sice rano budim okolo 6tej, ale dam lahke ranajky a znovu sup do postele..a pred 10tou nevstavam : )))

anjelicek26
5. máj 2013

@silsil - podobne, rano vstanem, pomozem drahemu obliect deti, spravim ranajky, ucesem malu, nieco zhltnem a zapadnem zasa do postele 😀 Juj sladka necinnost, o tyzden mi to konci, Max bude do augusta doma, opatrovatelka nas stoji 700evri mesacne a to je neunosne ked nechodim do prace. V auguste az pojde do skolky.

anicka.be
5. máj 2013

@anjelicek26 @silsil no kocendy, ja som uz zrela na spanok. Manzel uz spokojne odfukuje vedla mna, idem aj ja 🙂 Vy este pokecajte, docitam vas zajtra, papa 😉

anjelicek26
5. máj 2013

@anicka.be -no moj zacina uderom polnoci robit rodeo, som to vedela 😝 Vypucuje sa a zacina kopat, asi sa prave zobudil. Na jeho presnost je fakt spolah, to bude po narodeni este srandy kopec 😀 Bru nocku 🙂

anicka.be
5. máj 2013

@anjelicek26 moja presne toto robi od 22 -23 takisto ako hodinky 😀 Teraz spinka, tak idem aj ja. Dobru nocku 😔

silsil
5. máj 2013

@anjelicek26 to tvoj maly je este len v brusku a uz ma vlastny rezim? : )) ten moj sa puči rano a vecer..ale vecer okolo 8,9 a potom az do rana je kludny : ) teda okrem toho ked ho omylom v posteli pripučím a lahnem na brucho 😝 a tak tak, treba si uzivat volnejsi rezim, dokym mozes, mozeme : ) vidim ze budes mat perne leto, novorodeniatko doma, a aj dalsie deticky..: ) ale zase tretie uz nie je asi take tazke na zvladnutie ako na zaciatku prve.. nie? : D

anjelicek26
5. máj 2013

@silsil - nas je ticho od rana az do pol jedenastej 😎 Neviem, ci je to ine, ja mam celkom leharo co sa tyka vekoveho rozdielu, 7 a 3 roky su uz rozumne velke deticky v podstate, same sa najedia, oblecu, idu na wecko, povedia, co im treba, proste nepotrebuju 24/7 opateru... Tak to hadam zvladneme aj s babom, len rozvazanie malej do skoly bude terno, s dvoma malymi chalanmi v aute 21km tam a 21km nazad kazdy den 😝 A to mozem byt rada, ze rano vozi kamoska a ja len vyberam.

silsil
5. máj 2013

@anjelicek26 aspon ze tak, ze cast kamoska a cast ty, dobre to mate vymyslene 🙂 a tvoj maxik bude zabavat benjaminka v aute kym ty maminka budes soferovat 😀

anjelicek26
5. máj 2013

@silsil - su tam zapchy, je to hroza, ked si predstavim tu rannu rutinu, ked este maleho zo skolky vyberat, malu zo skoly, potom s nou na klavir, jazdenie a ona chce od dalsieho roka aj tanec, no bude este zabava 😀 Taxi servis mama, uz len dufat, ze malemu v aute nebude byvat blivno, lebo sme skoncili 😀