icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

jankastubka
14. jún 2013

@willy_wonka a vineu mas vybublikovanu? Lebo moze ja z toho.
My sme zatial v poriadku, tak dufam ze to tak aj ostane.

jankastubka
14. jún 2013

@misza1 a len sa puci, alebo ti aj place?

jankastubka
14. jún 2013

@zuzka444 my sme to mali podobne, sice sme sa nesvietili, ale boli sme v tej zone kedy nas nemohli pustit domov, isli sme az na 7 den. Tiez som si dost aj poplakala v nemocke, lebo kovli zltacke mala vkuse zaspala na prsniku a a nechcela jest a este som jej musela davat pit ja taku ciernu vodu. Vobec som sa nevyspala, lebo kazde 3 hod. aj v noci som musela budit na kojenie a medzi tym, vzdy hodinu po kojeni davat tu ciernu vodu. A este pol hodinu po kazdom jedle ju nechat vo zvysenej polohe aby sa nedogrckala.
Ale nastastie sme uz doma, tu si robim po svojom, v noci nebudim a mala krasne pribrala za tyzden aj nieco 330 g.
Takze drzim palce a len vydrz, doma to uz bude ok.

jankastubka
14. jún 2013

Baby a co obliekate vonku, ked uz je teraz na slnku takmer 30 stupnov?
Ja som citala, ze je lepsie obliect radsej menej ako viac. Preto uvazujem, ze dnes prvy krat skusime na von len body s kratkym rukavom a dupacky (nemyslim vsak overal). A bud prikryjem plienkou alebo dekou podla toho, ci bude fukat.
Co vy na to?
Mala ma takmer 3 tyzdne, a postupne jej nejka uberam oblecenia, lebo ja som sa skoro vcera vonku roztopila a malu som mala v dlhom body, dupackach a este prikrytu dekou - muselo jej byt podla mna teplo.

misza1
14. jún 2013

@jankastubka bohuzel i place.kdykoli to na nej jde tak zacne plakat jako by ho na noze brali:(

jankastubka
14. jún 2013

@misza1 tak snad to rychlo prejde. Drzim palce.

azmuk
14. jún 2013

@zuzkabeno najlepsi su nasi susedie z domu, kde byvame 😉 Kedze bola celkom chladna jar, tak som vzdy chodila dost naobliekana, takze brucho bolo "maskovane". A teraz ked sa nahle oteplilo, tak vsetci susedia na mna cumia jak na UFO 😀 a ked im hovorim ze snad za 2 tyz.prordim, tak nechapu, a reakcie su kde sa to brucho nabralo:" uz?" "tak skoro"?
Uplne najlepsia je moja svokra, ktora nechape, jak mozem vobec nosit obtiahnute veci, jak keby som sa mala za to brusko hanbit, alebo co? Stale mi hovori, "no za mojich cias sme si brucha skryvali, a teraz je nova moda" 😀

zuzka444
14. jún 2013

@misza1 joj moja keby to bolo take jednoduche.nakoniec sme zistili ze inkubator bol pokazeny lebo nevyhrieval malej tam.bolo zimka tak.smebjubtam.so sestrickou nedali ....ona nahlasila ze je pokazeny.rano dosla premudrela vrchna sestra opravila ho a za hodku dosla s primarom na vizitu a sa ma opytala.ze kedy bola naposledy pod lampou a ja ze 2:20 ze to preco?ja ze sak to.bolo pokazene.ona puca si to nepamatala ze to rano opravovala a na mna tu ziapala ze preco tam.mala nebola.a ja ze sak.tam.bola zima.mala aj rucky aj nozky studene.to je pristup kks.nikdy viacej sem uz nepojdem rodit.

azmuk
14. jún 2013

Dobre rano junovky! Pozeram, ze sa nam to tu pomaly zacina menit na matersku poradnu "co s krpcami" 😀 To len par nas uz caka na den D 😎

zuzka444
14. jún 2013

@jankastubka lenze tu suvsestricky niektore jak mrkvy.ciste psycho.mala to ma dost zvysene.ale musim to tu vydrzat koly nej ma potrebuje.joj bola by som stastna keby nas na 7 den pustia domov.co silno pochybujem.ja pocitam.tak.utorok.streda:/

zuzkabeno
14. jún 2013

@azmuk To ako keby si o mne písala, kam sa pohnem každý na mňa čučí a čakajú ako by som v tom momente mala porodiť. A tie obtiahnuté veci počúvam stále, ja som už 3. krát tehotná a vždy to isté od babky, mamy, svokry, krstnej, že som zle oblečená, v nedeľu som mala šaty po kolená, tak to zasa nebolo dobre, že mám nosiť tú dlhú zavinovaciu sukňu alebo si dať niečo ušiť dlhšie - tak na 1-2 týždne si budem dávať niečo šiť. Pred 2 týždňami mi teta povedala: To budeš takáto chodiť ešte mesiac? To je hrozné! a ona má poriadnu nadváhu, deti nemá žiadne. Mňa ide z tých komentárov poraziť. A keď som chodila pri druhom dieťati na plaváreň do 8. mesiaca, tak moja mama komentovala: To takáto chodíš na plaváreň? Podľa nich by som sa asi mala zahrabať do zeme. Od cudzích mi to nevadí, ale od rodiny áno, už teraz tam s bruškom ani nejdem, lebo ma to naserie maximálne.

azmuk
14. jún 2013

@zuzkabeno takze odpoved je jasna! Brucha vytasit! 😀 😀 😀

delica
14. jún 2013

@zuzkabeno
@azmuk
som sa pobavila, baby, akoby sa tie brucha dali nejako skryt :D
Brucha von! Aj ja som za ich slobodu :D :D

misza1
14. jún 2013

@azmuk me vcera pobavila sousedka ze komu hlidam mimco😀 nechapala ze je to moje😀

@jankastubka snad ano... smutne je ze se s mm kvuli tomu hadame:( je mozne ze mi hrabe z hormonu ale nelibi se mi cokoli rekne nebo udela/neudela:(

azmuk
14. jún 2013

Este otazka sem. Ked ste prisli z nemocnice, mali ste doma maminy/svokry na vypomoc prvy tyzden? Potrebovali ste extra pomoc? Dakujem za vase nazory!

dulkagabulka
14. jún 2013

@azmuk mne to velmi dobre padlo, ze sa postarali o domacnosti aj navarili, oprali , ožehlili a tak...jedina moja starost bola starat sa o babatko...

azmuk
14. jún 2013

@dulkagabulka hej, to znie tak pohodovo 😉

jankastubka
14. jún 2013

@azmuk ja som si myslela ze budem potrebovat, ale.mala bola.taka dobrucka ze.nakoniec treba nebolo.

janka_k
14. jún 2013

@azmuk mne byva svokra 5 minut od nas, tak mi nosila jedlo, a bola aj so svagrinou pri prvom kupani, ale nonstop ich tu nemam. nas maly stale spi. a teda je, a jest mu aj tak davam len ja, to jedlo a pripadne nejake nakupy co priniesli to mi ale veeeeeeeelmi pomohlo. ale my sme doma zatial len od pondelka

kavaapalma
14. jún 2013

Tak my to uz mame za sebou. Tobias sa narodil dnes o 11:28 s vahou 3900g a 51cm. Sme velmi stastni.

bombulka200
14. jún 2013

@kavaapalma jeej gratulujem 🙂 pekne miery 😵

typa
14. jún 2013

@jankastubka moj mal dnes ponozky, kratase a body s kratkym rukavom. Mala som aj tenku plienku, keby na neho velmi svietilo slnko,ale nebolo mi to treba. A dr. bola spokojna 🙂

hobit
14. jún 2013

@kavaapalma tak uz aj ty? gratulacia velika 🙂

delica
14. jún 2013

@kavaapalma ooooooooo, huráááááá :D vitaj Tobiasko na cerstvom vzduchu pri šťastnej maminke a tatinkovi. No a ty sa nam skoro daj do poriadku, Janulka. Posielam vela pozitivnej energie na východ. 😉

delica
14. jún 2013

@azmuk ja som dosla z tej porodnice uplne na dne, ale hlavne psychicky, som si to nepredstavovala vobec tak....este som aj spala cca 8 hodin dohromady za 5 dni, nevladala som tam jest, manzel mal na dalsi den statnice......tak mama došla na 24h, nech sa aspon najem a konecne sa vyspim, fakt som len kojila, maminka prebalovala, uspavala. No a potom manzel mal uz dovolenku, ja som sa dala dohromady hned a odvtedy sme sami.
Riško je však velmi aktivny novorodenec, niekedy by sa nam zišiel este jeden par ruk.
No ale poviem ti, nerobim skoro nic, nevarim, neupratujem, staram sa len o babo. A ked babo spi, spim aj ja. O ostatne sa musi postarat muž.

willy_wonka
14. jún 2013

Ajeje, ja sa uz neviem zobudit na Samkove nocne kvikanie....
Mimochodom, dnes mi dosla moja prva uplna materska, zvlastny pocit mat peniaze za nic :D

kavaapalma
14. jún 2013

Dakujem zienky,az mi bude lepsie napisem viac.

misza1
14. jún 2013

@kavaapalma supeeeeer gratuluju🙂 brzke uzdraveni a more mlicka🙂

@delica aktivni je Oskar taky spi jen venku v kocari-kdyz ho vezu ja pak na cicku-taky jen mojem a 3hodiny po koupani... takze ja moc spat kdyz spi on nemuzu...ale pry z toho vyroste cca ve 3mesicich... tak snad😅

maria200981
14. jún 2013

zienky ked je vonku pekne teplo mozem s malym von do kociara ked ma len tyzden ? ci radsej este pockat?

delica
14. jún 2013

@misza1 aj u nas sa teraz spi na mne na kojacom vankusi a som hladna......si pripadam jak samica vtaka, co caka na samceka, ze ju nakrmi :D