icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

zuzka38
22. júl 2012

@poussin
@mimave
@careamell dakujem za nazory baby, ono ja sa fakt bojim asi tych dalsich krokov, odmietnutia u lekarky jedna vec, vobec sa mi nexce ist do toho boja a vysvetlovania preco nie.. ale asi sa tomu nevyhnem, okrem toho viem, ze nasa lekarka je velky zastanca ockovani, tak si ju asi "pohnevat" nechcem 🙂) musim to len prekonat.. inak som si myslela, ze len do 18m. mozu ockovat, ked je tam ten limit ze od 15do18, tymto padom sa tomu teda nevyhnem a budeme musiet s pravdou von..
@poussin a v septembri potom co sa bude diat ked nedonesies to potvrdenie? pokecate znova? 🙂

lypka
22. júl 2012

Baby my sme tiež odmietli to MMR, ale doktorka chce od obidvoch podpis do karty, neposlali by ste mi správou aký papier ste dávali vy. Niečo mám od jednej baby, ale chcela by som to porovnať. Dakujem

sidluska
22. júl 2012

@poussin Tak ja tam urcite nepojdem tak v pohode na pokec, ako keby som isla na navstevu 🙂. Budem mat tremu, budem nervozna a vela slov na pokec urcite nebude ☹.

sisulita
22. júl 2012

@mimave jooj tak si viem predstavit...my sme teraz casto vonku na dome takze maly lieta kade tade..a vzdy ked prideme do bytu je nervozny a treba ho zabavat....stale sa mu venovat...na zahrade ho mozem nechat sameho pobezkat a tak....takze myslim ze obavy su na pravom mieste....ale mozno to nebude take hrozne 😉
sa drz teda... 🙂

mimave
30. júl 2012

tak mame pozvanku na ruvz na september do bratislavy...

sidluska
30. júl 2012

@mimave Kolkeho to mate? Napis potom, ako to prebiehalo a aky je vysledok.

mimave
30. júl 2012

@sidluska 12. 09 na 10.00.... sama som zvedava ale vies co tak som vytocena jak hovado, mam sto chuti zazalovat ja teraz lekarku ze nas udala-zneuzitie osobnych udajov ci jako to bolo?

careamell
30. júl 2012

@mimave My zatiaľ sme u lekárky ani neboli, ,zabudla na to, takže jej to pripomínať nebudem, až keď zavolá, tak jej poviem, že odmietame. Inak som strašne rada, čítala som tu na fóre, čo kočky odmietli a boli v Považskej Bystrici na RUVZ, tak je tam vraj veľmi príjemná pani, s ktorou pokecali a pokutu vôbec nedostali. Naopak v Trnave vraj každý odchádza s max pokutou 331,-EUR 😒

Spýtaj sa na tom pojednávaní, že odkiaľ to vedia a odkiaľ majú vašu zdravotnú dokumentáciu, ak to bude od lekárky, tak ju žalovať môžeš za porušenie lekárskeho tajomstva.

bosacka
30. júl 2012

@mimave @careamell - nemam este nastudovanu pravnu stranku, ale podla mna ked zakon hovori o povinnosti ockovat, to ze lekar nahlasi odmietnutie, moze byt ok. podla mna nemoze podavat ostatne info o zdravotnom stave a pod. nie je to sice to iste, ale ked ma napr. pri prehliadke podozrenie, ze dieta je tyrane, ma POVINNOST to hlasit (tym samozrejme nechcem povedat, ze odmietnutie ockovania je tyranie)

sidluska
31. júl 2012

@mimave Citala som niekde diskusiu, kde jedna mamicka pisala, ze sa doktorke vyhrazala, ze ju uda na urad pre ochranu osobnych udajov za zneuzitie udajov, doktorka sa vylakala. no na druhej strane jej tam jedna mamicka odpisala, ze teraz uz urad na ochranu osobnych udajov spolupracuje s UVZ, takze by jej staznost nepresla. len doktorka o tom nevedela, tak sa vyplasila zaloby.

zuzka38
31. júl 2012

@mimave uz to neplati.. lekari doteraz chranili osobne udaje, ale od 1.5. vydavaju zoznam nezaockovanych deti a konkretne davaju meno, datu narodenia, trvale bydlisko, a vsetky udaje aj o rodicoch.. datum kedy ste ockovanie odmietli tiez..

baby prosim vas, kojite este niektora? krpec zacal hryzt neskutocne, doteraz nehryzol a posledny tyzden mam normalne rany na dvorcoch.. co som citala tu fora, tak vela rad uzitocnych nebolo.. ak ste sa s tym stretli, co ste robili? dakujem

careamell
31. júl 2012

Mne dnes lekárka zrovna volala, čo s tým očkovaním. Tak som je povedala, že odmietame, Povedala, že nás hlásiť nebude, ale nakoniec leta jej príde kontrola, kde musí vykazovať zaočkované deti a tam už či chce alebo nie, to ony zistia.
@zuzka38
@sidluska
@bosacka

zuzka38
31. júl 2012

@careamell aj sa ta pytala na dovody ci to neriesila?

careamell
31. júl 2012

@zuzka38 Už sme to riešili predtým a my sme si dali čas na rozmyslenie. Ona si povedala svoje, ja svoje...Ako na nejakú spoločnú reč sme samozrejme neprišli ale nebrala to nejak strašne, povedala, že je to v každom prípade na nás.

sidluska
31. júl 2012

@zuzka38 Ja kojim, problem s hryzenim som mala davno, ked mu zacali ist zubky, bolo to vtedy, ked sa blaznil, ked pekne nepapal. A len obcas, nie stale, potom ho to preslo.

zuzka38
1. aug 2012

@sidluska aj my sme to mali pri prvych uboch a tiez to preslo a teraz zase zacal ale je to este horsie ako na zaciatku :(

@careamell tak to mas super lekarku 😉 no rozhodne drzim palce..

poussin
2. aug 2012

@lypka nedavajte obaja podpis do karty.. doktorka nech si hovori co chce... ona nie je boh aby vam to prikazovala. Nic nepodpisuj.

poussin
2. aug 2012

@sidluska tak tam chod s muzom aby si nebola sama. Ak ta predvolaju musis tam ist.. len sa to vsetko zhorsi.

poussin
2. aug 2012

@mimave ruvz v BA su v pohode.. neboj chodte tam a uvidite. Tie zeny su inteligentne a nemaju zatemnene mozgy.

sidluska
2. aug 2012

@poussin Jasne, ked ma predvolaju, pojdem. No s manzelom urcite nie, ten nezdiela moj nazor ohladom ockovania, ten chce zaockovat. Takze tam podporu mat nebudem ☹

amalkagoralka
7. aug 2012

caute kocky, uz som tu straaaasne davno nebola, citam ze riesite ockovanie a kojenie a som velmi rada ze nie som sama co ma podobne trampoty. maly je tiez stale kojeny, spava s nami v posteli, ale minuly tyzden, Po skoro 16.mesiacoch!!!! som spala neuveritelnych 7 hodin vkuse a to niekolko dni 🙂 inak sa mi maly od narodenia budil na kojenie, kazde 3 hodky cca, niekedy aj viac, no a zrazu zacal spavat, zatial mu to drzi, uvidime dokedy a prisla som na to, ze spava kludnejsie ked ja pri nom nie som, takze maly spi s muzom v spalni a ja obyvacka gauc, okolo 6tej rano zamrnka to uz k nemu pridem, nacucka sa a spime dalej 🙂
co sa ockovania tyka, tak my sme ockovanie odmietli, tiez cakam na nejaky papier, ale mame super doktorku tak zrejme to bude aj tým že o nás ešte nevedia. v okolí poznám dalsie dve mamicky ktore neockovali a z toho jedna ma doktorku co aj my a tiez nema predvolanie a druha ma inu a ta uz ma termin.
tiez som zvedava ako to bude prebiehat, zevraj to byva dost drsne, ale tak zvladli sme aj horsie, prinajhorsom zaplatime...
my sme teraz nejaki chori vsetci, tiez liecime prirodne ako sa len da.
maly mi moc dobre nepapa a teraz este o to viac, niekedy nechapem z coho vobec funguje, neverim ze by som mohla mat tolko mlieka. ako vam deti papaju?
prajem krasny den

careamell
7. aug 2012

@amalkagoralka
Ahoj, no veru dáááávno si tu nebola.
Gratulujem k takému dlhému spánku, to sa mne môže asi len snívať. 🙂 🙂 Tiež sme stále kojený, malý sa budí v noci aj 3 krát a cucne si aj cez deň. MM bude mať dovolenku, tak to ideme poriešiť tak, že sa jednoducho odsťahujem do detskej a bude musieť vydržať. Uvidím, ako to zvládneme.
O tom očkovaní, niekto ti to poradil, aby ste neočkovali, či si si sama naštudovala podrobnosti. A akú máte lekárku? My Kozemplovú, tiež mi nerobila problémy, ale vravela, že keď jej príde kontrola na očkovanie, tak tam to určite zistia.
Čo som čítala, tak vraj RÚVZ v PB je v pohode, možno ani pokutu nedostaneme.
S tým papaním, malý tiež dakedy vydrží frčať na pólke jogurtu denne. Ale už sa tým nestresujem, zase sa to po čase zmení a papá normálne. Som veľmi rada, že mi poje akúkoľvek zeleninu, ovocie....Dnes sme pieklu cviklu a zjedol tri 🙂 Na záhrade máme toho kopy, tak stále behá s broskyňou alebo uhorkom v ruke 🙂
Dnes som robila presnidávky, mám totiž malý mrazák, inak by som radšej zamrazila. Už mám desať jablkovo-malinových a desať jablkovo-hruškovo-jahodových.
Strašný svinčík v kuchyni ale malému to chutí 🙂

amalkagoralka
14. aug 2012

@careamell Ahoj, tak to ti krasne papa, naposledy co som citala, si pisala ze ti nechce moc jest... mne teraz nechce jest vobec nic, donedavna este aspon polievocky a suchy roztek zjedol, obcas rajcinu a melon, no teraz uz len ked jedlo vidi otaca hlavu 🙂 obcas som z toho uplne zufala, a to moja mama mi hovori ze uplne uzasne papa, ked to porovnava so mnou, ze ja som nechcela vobec jest. tak sa vzdy ukludnim, ze som tu, zdrava a zijem a este som aj dieta porodila 🙂 a to som nejedavala maso vobec.
kojime sa tiez aj cez den, na prsniku zaspavame a aj ked sa zobudi, ale mlieka urcite nemozem mat tolko aby mu to stacilo a zasytili ho to, on totizo ani moc nevypije 🙂
on zije asi naozaj z "prany" 😀
co sa ockovania tyka, tak pre poporodne komplikacie a pre to co sa nam stalo (ak sa pamatas) mi ho nechceli v porodnici zaockovat hned, pediatricka to tiez odkladala, az mi to zacalo hlodat v hlave ze preco a zacala som citat a citat a stretavala som vela ludi co tiez neockovali az sme sa rozhodli ze nebudeme ockovat vobec, tbc sa medzitym aj zrusilo a ostatne sme tiez najprv odkladali aj po odobreni doktorky a potom uz aj na vlastne rozhodnutie. je to dost ozehave temy, uz sa o tom aj nerada bavim, je jasne ze kazdy chce pre svoje dieta to najlepsie a kazdy sa rozhoduje s tym vedomim, takze nic a nikoho nechcem sudit, my sme skratka usudili tak. je tu v SR obrovsky lobbing za ockovanie, tlacia to do hlav vsetkym a stale, takze sa ani nedivim ze je ta situacia taka aka je.
vy ste zaockovani?
presnidavocky musia byt super, keby tak aj mne nejaku zjedol 🙂 tento rok som ani nemrazila zatial 🙂 len cucoriedky.
inak sranda ze jedine jedlo co mne maly zje s chutou a pyta si do ust su strapacky s kapustou, ale nic ine

mnamko
14. aug 2012

ahojky,bavíte sa o očkovaniach ,ja ako pozerám tak som tu najstaršia a môžem teda napísať ,že aj kedysi aj teraz dám zaočkovať.predtým sa to neriešilo a teraz som si zisťovala po všetkých známych aj u švagrinej má dvojičky a všetky deti to prežili v pohode len nejaká tá horúčka,takže ja nebudem riskovať, náhodou niečo dostane a potom si to budem vyčítať,ono je asi niekedy lepšie nečítať lebo to by sme ani jesť nič nemohli.

careamell
14. aug 2012

@amalkagoralka Ja sa o očkovaní tiež nerada s niekým, kamarátkami čo známymi bavím. To ťažko vysvetlíš...
My sme očkovali, bohužiaľ som neskoro začala študovať a informovať sa, no nič už nenarobím a nebudem myslieť na to zlé. Teraz som múdrejšia a nedám ani malého a ani dcérku, tu najskôr čaká v 11 roku preočkovanie MMR.
S tým papaním, uvidíš, že sa to zlepší, veď mne malý do roku nechcel papať vôbec, prakticky sme boli do roka na mm.
Držím palčeky 🙂

careamell
14. aug 2012

@mnamko Samozrejme je to tvoje rozhodnutie 😉

sidluska
14. aug 2012

@mnamko Nejde len o negativne reakcie ihned po ockovani, ale o celkovy vplyv na imunitny system, vplyv na vznik chorob v neskorsom veku, imunita voci chorobam, proti ktorym sa ockuje ...

sidluska
14. aug 2012

Nas maly do roka papal viac, ako papa teraz. No ked citam vase odpovede, tak je to v pohode, vidim, ze je viacero takych, co jedlu moc neublizia 🙂 U nas ficia teraz rozky, polievky, nejaka zelenina a ovocie, davam i biely jogurt a vecer vacsinou prejde kasa, nerobim mliecne, ale s vodou a pridavam ovocnu vyzivu. A este pohankove chrumky a pukancovy chlieb. Kojim vacsinou na spanie a pocas spania, niekedy i cez den mimo spanku, ale uz nie vela. No je to v tom, ze mu cez den velmi neponukam, kebyze mu ponukam, tak pije cez den ovela viac.

amalkagoralka
16. aug 2012

@careamell tiez si hovorim ze sa to zlepsi, ved pud sebazachovy ma, hladom neumrie a ja sa snazim byt vklude 🙂 vyvarala som o 106, snazila sa najst mu nieco co sadne, ale tak postupne sa to urcite zmeni. vcera ma napriklad uplne prekvapil ked zjedol borsc 🙂

@sidluska aj mne maly papaval viac 🙂 vaha mu ale stoji uz niekolko mesiacov ta ista. vyzivky mi nespapa vobec, ovocie tiez nechce a celkovo sladke moc nemusi, ani keksy alebo tak, aj ked mu kadeco ponukaju, nechce co je dobre 🙂 zato ja si sladkeho dopriavam ako nikdy v zivote odkedy kojim, mam obrovsku chut na cokolady a pod. kazdy den musi byt 🙂
pristupujem k tomu tak, ze co si telo pyta to mu poskytnem a pokial sa to na vahe nejako zasadne neukazuje tak je dobre 🙂
s tym kojenim tiez tak, pokial by som mu davala kedykolvek cez den neodmietol by. ja sa pred nim musim skryt ked sa prezliekam, lebo sa zacne okamzite dozadovat, no a sranda je ze nielen ja. ked sme boli na dovolenke a videl niekoho hore bez alebo kojit bol hotovy 😀 a kto ma vacsi vystrih tak ma smolu.
ako to je u vas?