icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mimave
15. sep 2012

@sidluska boli sme tam vsetci.) tak som si povedala sak sme rodina, aj manzel je proti a teda maleho by som varovat nedala kvoli nejakym predvolaniam, my sme radi ked sme spolu, nie som kludna ked je prec... tak sme isli vsetci spolu a mozno aj preto boli take mile, lebo filip robil ksichty a saskoval, stale vystrajal nieco 😀
my pojdeme urcite znovu, teraz nas bude zas hlasit dr kvoli tej mmr co nedame, tak pojdeme zas na pokec.. 😅
no s tym kojenim v noci sme podobne celkom, az na to teda ze my trosicku castejsie sme hore a ja si vsetko pamatam , nedari sa mi nakojit bez toho aby som sa prebrala, aj svagrina mi hovorila ze ani nevie kolkokrat ze koji v noci.. 🙂 neviem ako to robite baby 😅
cez den je maly stale na mne, stale len didi vykrikuje, mama da didi mama da didi... ked poviem nie, tak hned plac a ide sa liskat, dokonca ma velakrat chyti za ruku a taha ma do postele cecat 🙂 ked mu nechcem dovolit.
tak ja neviem, nechcem mu tym ublizit ze ho odstavim, teraz ma strasne zachvaty ked ma nevidi, neukludni sa az kym nepridem, napriklad vecer ked ho manzel kupe, ja mam bolave ruky z vody tak kupe on, lenze teraz maly hned hystericky place a vykrikuje na mna a neda sa s nim vobec nic urobit az kym nepridem. tak neviem ci mam pockat? ty asi neplanujes vobec odstavovat, ze? a k doktorke ides teraz na ockovanie priamo, ci mate este poradnu? uz by sme nemali mat, ze? ja uz teda nemam termin, ani poradnu ani ockovanie ma nedala, alebo to nejako posielaju potom ze sa mas dostavit?

careamell
16. sep 2012

@mimave ahoj, tak aká bola noc? 🙂

mimave
16. sep 2012

@careamell tato druha bola horsia ako prva... 😖 ked bol nadranom hore uz vyse hodiny co uz nechcel spat a len plakal ze chce didi tak som uz vybuchla ze pod si dat, tak sa zasmial nacucol sa a ked dopapal tak ostal lezkat, usmial sa na mna od ucha k uchu a povedal mi ze mnam mnam mnam didi 😵 tak sa tesil strasne boze ja som asi taka krava ja neviem. ale teraz uz asi nemozem skoncit lebo bude vediet ze vyhral... ale je mi to luto

careamell
16. sep 2012

@mimave 🙂 ja viem, aké je to ťažké nedať. Ja keď sme sa na to dali a malý spal s mm, ja v detskej a v noci som ho počula plakať, tak som hneď vyštartovala a dala jesť. Mm mi potom vynadal, že načo som chodila, že on by to zvládol. To bol úplne prvý deň, ktorý ale nerátam, to som nevydržala ja 🙂

bosacka
16. sep 2012

@mimave ja este tiez kojim - ak sa to tak da nazvat, kedze uz papa moje mliecko iba vecer pred spanim. ako sa nam menil rezim, tam som pomaly rusila denne kojenia. v noci zvykla 2x, potom sa na to druhe prestala budit. pred 2 tyzdnami som jej vecer povedala, nech sa dobre napapa, lebo v noci mliecko nebude, iba vodicku moze dostat - no a celkom to pochopila. 2. a 3. den boli trochu vacsie place (to byvali obcas aj predtym), odvtedy v pohode. akurat sa budi okolo piatej na tu vodu - podam jej ju do postielky, napije sa a spi dalej. inak to ze v noci nebude mliecko som jej hovorila asi tyzden kazdy vecer, aby nezabudla 😀 aha, este som chcela - myslela som, ze ked nedostane v noci jest, ze bude vyhladovana rano, ale upne v pohode, nie je o nic hladnejsia, ako byvala. podla mna ti nechce poriadne jest preto, ze sa napapa mliecka. keby si mu nedala tak casto mlieko, jedol by viac (mozno nie hned v ten den, ale postupne... no a urcite by "nezomrel" od hladu aj keby den, dva skoro nic nejedol)
@careamell diky za to video... a super ze sa vam to s malym v noci tak podarilo

sidluska
16. sep 2012

@mimave K doktorke ideme len kvoli tomu ockovaniu. Povedala, ze sa mame zastavit, ked bude mat 18 mesiacov. Mohla som to spravit tak, ze som akoze zabudla, ale vypytala som si termin. Chcem to mat cisto jasno vybavene, nezatajovat sa a ocakavat, kedy sa ozve. Stale by som na to myslela, bola by som z toho nervozna. Chcem to mat co najskor za sebou, pojdem tam, poviem, ze nedam ockovat a nech ma teda nahlasi, ked chce. Moj manzel s mojim rozhodnutim nesuhlasi, ma strach, co ked maly ochorie, ale on si nic nestudoval a v podstate sa s nim o tom ani nebavim, lebo nechce ani pocuvat moje argumenty. Je to moje rozhodnutie. Takze ani na predvolanie so mnou nepojde. Poradna uz asi nebude.
Co sa tyka kojenia, kazde dieta je ine, my to zvladame, urcite je to narocnejsie ako bez kojenia, ale odstavovat este nechcem. Rada by som, aby to prebehlo prirodzene, ze maly uz nebude chciet. Podla toho, co pises, bol aj syn sestrinej svagrinej taky, len prso a nic ine a chcel ho stale.

sidluska
16. sep 2012

@bosacka Blahozelam k ocakavanemu babatku 🙂

bosacka
17. sep 2012

@sidluska dakujem 🙂

sidluska
18. sep 2012

@mimave A este som zabudla, maly je tiez sama mama, mama. Niekedy tiez chyti krik a nechce byt s manzelom. A s ludmi, ktorych sice pozna, ale nie je na nich velmi zvyknuty, tiez nie. Byva velmi malo bezo mna. A i ked je v pohode a nie je so mnou, spomina ma.

mimave
18. sep 2012

@bosacka ty cakas druhe babo?🙂

mimave
18. sep 2012

a blizi sa nam rok a pol, ze ? 😅 je to az neskutocne ake pokroky maly robi, dennodenne sa nauci tak vela veci, nestacime sa divit, inak leti to tak ze pomaly musim vymysliet co pod stromcek... 😀 na jar na narodky berieme urcite odrazadlo kettler, ale toto bude tazka uloha co pod stromcek.. rozmyslala som ze taky stolcek s naradim,ako baby maju tie kuchynky a tak. no a teda stvrty den nekojenia v noci za nami, stale zle.. 🙄 ale teda rano spapa aspon kusok chlebika s medom, nejaky jogurt trochu, uvidime dnes a zajtra uz by sme sa mohli trochu posunut dalej ...

bosacka
18. sep 2012

@mimave ano 🙂 zase april 😀

mimave
19. sep 2012

@bosacka neblazni ja odpadnem🙂 tak gratulujem 😉 ja teda nad niecim takym este ani nerozmyslam, takze klobuk dolu... 😅

sidluska
19. sep 2012

@bosacka Ja by som to tiez tak brala, aby to bolo v priblizne rovnakom mesiaci, kvoli oblecku 🙂 Tak hadam s 3-rocnym rozdielom ...

bosacka
19. sep 2012

@mimave @sidluska my sme rozmyslali a takto naplanovali... na jednej strane viem, ze po porode budem nadavat, co som si to vymyslela, ale hadam to do tych 4-5 mesiacov prejde a bude dobre... tak nejak som chcela, ze kym som este "vo svungu" s roznymi obmedzeniami... aj sa potom snad lepsie zahraju... a mozno teraz ked s Lenkou prestanem chodit na vseliake aktivity, bude to menej vadit, akoby som prestala ked bude starsia. no a este nie som najmladsia 😀 ved uvidime... lahke to nebude

sidluska
20. sep 2012

@bosacka Praveze je to v pohode, dvojrocny rozdiel je podla mna dobry. Ake aktivity robite?

sidluska
20. sep 2012

@bosacka A co sa tyka veku, ja mam este o rok viac ...

bosacka
20. sep 2012

@sidluska uz rok chodime plavat, chodili sme aj na take detickovske cvicenie pred prazdninami, buduci tyzden zaciname zase nieco s hudbou a mozno k tomu dame este nejake cvicenie, podla situacie 🙂

mimave
20. sep 2012

@bosacka kokso ako si spomenula ten vek tak som na teba lepsie pozrela- teda do pasu🙂 ja som si vzdy z fotky myslela ze ty mas tak lahko cez 20 😅 odpadnem aky mam dobry odhad. 🙂
a ako ste baby s plienkami? ja sa musim pochvalit, filip je uz dlho bez plienky, uz som sa chcela vzdat co som sa naprala okadeneho a opisaneho, ale nakoniec to pochopil, teda pochopil, on to vedel ze co sa deje len nevedel tak rychlo reagovat a utekat na zachod. a potom sa naucil piskat- vdaka hrajucemu nocniku z velkej casti a kakal stale tak ze: mamaaa kakal ... 😀 to mi ozamil ked uz mal v gatiach, ale teraz sa uz pyta, aj sam si sadne na serblik velakrat len pocujem hrat hudbu 😉 normalne som rada a teraz ako ho nekojim v noci uz sa budi zo suchou plienkou ani do nej nechce pisat hned rano uteka na nocnik a cez den sa ide vypisat a potom dame pre istotu plienku ale tiez je suchy a hned uteka ako vstane, ja som taka hrda na nho aky je sikovny toto je taky obrovsky krok pre mna . ja som sa toho hrozne bala ze to nezvladne a budeme do 3rokov s plienkou ale je to mudry a sikovny chlapcek tak ideme na dalsi level, vlastna postel... 😀

bosacka
20. sep 2012

@mimave jooj, to ste sikovni... 🙂 Lenka uz zadrziava ked je bez plienky (ak sa jej da), ale akosi nechce sediet na nocniku... niekedy si sadne, aj potlaci, usmeje sa a vstane, ale nic tam. a sadne si bud vyzlecena, alebo oblecena, nemoze mat iba stiahnute nohavice. este chvilu pockam a zabijujeme - dvom detom plienky nechcem kupovat.
...no a vek... keby si ma videla nazivo, tiez by si mi hadala menej... cely zivot vyzeram na menej 😔

careamell
27. sep 2012

@amalkagoralka ahoj, tak už máme stanovený termín na RÚVZ na 9. októbra, len vtedy je mm v práci, takže tam zavolám, aby sme dali iný. A čo vy?

bosacka
27. sep 2012

@careamell my sme dnes boli u doktorky odmietnut... (mali sme odlozene) pokec na pol hodiny, ale rozisli sme sa ok

sidluska
28. sep 2012

@mimave Ahoj, pravdepodobne si sa uz u nasej doktorky stretla s tou druhou doktorkou. Nevies, ona tam bude tiez ordinovat?

mimave
29. sep 2012

@sidluska no ona by mala byt lekarka z bernolakova ako mi povedali kamosky, ja ale tomu moc nechapem preco je aj tu u nasej. nie je tam stale len niektore dni, neviem naco.,.nie je to tam ani rychlejsie ani nic podobne, len tam proste boli 3 vnutri...

sidluska
29. sep 2012

@mimave My sme ju mali tusim 2x na poradni a teraz nam robila kontrolu. Teraz to bolo rychlejsie, lebo ordinovala u sestricky, robili obe doktorky naraz. Z Bernolakova nie je, tu mame staru doktorku. Jedine, ze by sa zaucala a prevzala ordinaciu po starej, lebo ta uz ma dochodkovy vek. Keby to tak bolo, to by som k nej hadam presla.

mimave
30. sep 2012

@sidluska aha tak potom ona len byva v bernolakove, tak ja neviem, ja som to pochopila ze je priamo z bernolakova zo zdravotneho. ja budem musiet ist tiez lekarke lebo na tom ruvz nam kazali dat maleho doockovat tetanovkou aby sme boli akoze ok. 😉 som zvedava co na to povie lekarka, myslim ze odpoved poznam, uz ju vidim jak vybera ihlu.
a vy mate akoze zlu lekarku v bernolakove?ci len to ze stara skola moc?

sidluska
30. sep 2012

@mimave Su taki, co hovoria, ze je ok, no vacsina s nou nie je spokojna. O tetanovke som pocula, ze ci je clovek zaockovany alebo nie, tak ci tak mu v pripade problemu pichnu tetanovku v nemocnici.

mimave
30. sep 2012

@sidluska ano presne tak , potom nechapem jej vyznam. bolo toho viac co ma zaskocilo ked som si o tom citala . vecer ti napisem ip, ak stihnem ak nie zajtra, ale mam nieco zaujimave 😉

careamell
8. okt 2012

@lily23 @amalkagoralka Kočky, skontrolujte si, akými šaržami ste očkovaní vakcínou Infanrix Hexa, my sme tou kontaminovanou, je mi do plaču....

mimave
9. okt 2012

@careamell aj ja sa idem pozriet ved aj my mame dve ockovania .. 😠 a co teraz budes riesit ked ste tou zlou?