Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@kvietok173 on je tiež non-stop polohovaný už sa mi zdá chudáčik že ked ho položím aspon na 1min na rovné hned sa usmieva a ako by bol rad že konečne "poriadne "leží ☹
Aj moj prvý syn mal reflux silný do 4mes a je už tiež chlapisko ale on bol na Um od 3tyždnov a bolo to iné ako teraz pri kojení
@satko17 dakujem už som zohnala mám zas uložene a dakujem za ochotu 😉
Malý mi dnes tak zvracal že mal až trošku krvičky na podbradníku a volala som s dr .že ak nemám krvavé bradavky tak má malo vitamínu K -tak nám prepísala kanavit od zajtra máme davať dva krát dve kvapky ....užíva to ešte niektorej dietatko ?
@carodejnica humana je umele nemecké mlieko
http://umela-mleka.heureka.cz/humana-ar-400g/
@miskachrumka a to má pomôcť to UM refluxu?Chceš ho prestať kojiť? Môj malý tiež niekedy viac vracka. Včera dosť dnes len ráno kúsoček a poobede pri odgrgnutí, ale stáva sa že aj viac niektoré dni.
@kvietok173 nie samozrejme je to taký krásny pocit ked sme tak blizko seba a kukam nanho a on namna 😵 😵
dala som mu ju raz včera lebo mám problémy stou zlatou žilou a popravde sa aj bojím poriadne jesť a už vyše tyždna poobede nemám dosť mliečka :( malý je nervozny nechce sa prisať je hladný a plače a jenoducho je toho teraz namna aj sukromne vela a dosť sa to odraža na mliečku tak som chcela na obed prikrmovať a zas ked sa naleju večer aj v noci kojiť aj doobeda a zas potom dokrmiť no neviem či mi práve dnes nezvracal znej neviem jednoducho je teraz tažký tyžden aj zo sukromnej stránky ale samozrejme budem bojovať o mm
@miskachrumka uff, to nie je moc dobré, to hrozí potom odstavenie, skús vydržať a riaď sa podľa toho článka, do toho 4 mesiaca to bude len a len lepšie ! V tom článku píšu že zahusťovanie je bohviečo, mlieko sa drží v žalúdku a doslova ho oklame, dieťa nepýta papať ... výhoda MM je že je ľahšie stráviteľné, rýchlejšie prejde traktom a tým pádom je vlastne antirefluxné...
Aj dcéra mala reflux - Matej nemá (a isto nemá ani ten skrytý, vtedy to zrejme súviselo s tou nádchou) a mne rady z toho článku pomáhali, teda nemanipulovať s bábom zbytočne, polohovať do zvýšenej polohy.. tiež som veľa prezliekala, treba len vydržať! Je to ťažké ale ty to zvládneš - si skvelá mamina, niet na materské mliečko! 😵
@miskachrumka ozaj nebola si u lekára s tou zlatou žilou?
@carodejnica dufam že to zvládnem
@carodejnica nie bola som si zas kupiť lieky ale už sa to trošku lepší
@miskachrumka neviem čo Ťa trápi, ale budem Ti držať prsty a želám Ti všetko dobré 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@miskachrumka mishka je hlúposť nejesť, vidíš sama aké to má dôsledky, Ty si nervózna, malý tiež. Pozri ja si napr.teraz idem urobiť na večeru vločky s kopou ovocia.Ja viem že je to skôr raňajkové jedlo, ale je to kvalitné s kopou vlákniny a vitamínov a dnes som tiež si nedala bohvieako pozor na stravu, tak to idem chytro vykompenzovať. Jem veľa zeleniny( hlavne dusenej,mrkva, petržlen, brokolica) ale v pohode aj fazuľu a šošovicu, zistila som že to ozaj nemá vplyv na kojenie a ja môžem v pohode chodiť na wc. Kúpila si si Laktulózu?Ak ni tak si ju prosím kúp , stojí 10Eur veľká fľaša a ber stále jednu polievkovú lyžicu pred jedlom, uvidíš budeš v pohode chodiť na wc a tie čípky Faktu sú ozaj dibré a do toho piť veľa vody, prípadne jablkový džús a veľa vlákniny Miška, poslúchni prosím.Tiež som mala problémy
@kvietok173 dakujem si zlatá ....ty tiež bojuješ sama s dvomi detmi ale asi máš niekoho pri sebe ?! či ?
my budeme sami do vianoc a nikoho tu nemám mám ztoho velký strach a dosť si kvoli tomu poplačem 😢
bude to velmi tažké no musím to zvládnuť sama či chcem či nie !
budu to tažké tyždne ☹
@carodejnica ahoj 🙂 a navieš mi povedať prečo niekedy môj malý tiež vygrcne troška viac mliečka? Niekedy viac niekedy menej, ale je pravda, že sa si nedávam pozor a aj hneď po papaní sa šalíme prevraciame 🙂 ale niektoré dni nič a niektoré áno.
@miskachrumka to si trafila do čierneho 🙂 som v KE sama ako prst 🙂 preto stále lietam autom tam a tam, malý mám pocit že plače keď nie je v aute 🙂 🙂 🙂 už mi mm povedal že mám zatrhnúť nejaké krúžky, lebo som ubehaná ako mulica, ale nemám to srdce pokiaľ vládzem a preto kašlem teraz na detail.upratovanie, ale snažím sa venovať deťom a pokiaľ je to možné tak radšej niečo dobré ukuchtiť, spapať a pospať si. Keby si videla moje prsia.Pred tehu som mala 50kg a podprdu 70A a aj teraz mám niekedy pocit, že tam asi nič nie je, ale stále ponúknem a on si niečo vyťahá a chvalabohu včera mal u dr.5770g, takže je oki a ja sa vytešujem aké mám prsa🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@kvietok173 tak si potom umna žena s velkým Ž!klobuk dole
Miška dufam,že bude lepšie,máš to teraz tazke aj tým,že si bez manzela a vsetko sa to teraz hromadi..určite by si to zvladala lepšie,keby ste boli na to dvaja,ale matky sú najsilnejsie stvorenia na zemi,tie zvladnu vsetko🙂 ja som mala malo mliecka a začali sme prikrmovat a už nemam mm vôbec,mrzi ma to,ale ci to bolo zle rozhodnutie neviem,mala bola po nom konecne napapana a prestala plakavat..ja viem,ze vsetky rady sú niekedy zbytocne,pretoze kazde dietatko je velmi individualne...ty vieš najlepsie,co je pre Dominika najlepsie🙂 veľa síl.
@miskachrumka ďakujem, ale každá sme svojím spôsobom "super žienka", minimálne verím, že sa každá snažíme, aj keď to nie vždy dobre vystrelí, ale taký je život, raz zamračené a raz slnečno 🙂 🙂 🙂. Ja si tiež občas poplačem, pokričím ( som ten taký taliansky typ 🙂, malá ale počuť ma 🙂, aj na mňa občas všetko doľahne a mám pocit, že už neviem ako ďalej, ale potom pozriem na detičky a poviem si že som predsa silná ženská a idem ďalej o ďalšiu skúsenosť silnejšia a možno aj múdrejšia 🙂 🙂 🙂
@miskachrumka strach??? nechal Ťa mm??? Veď on šiel do práce, aj mne je ťažko, keď si nato pomyslím, že som sama, ale neplytvaj energiou na plač a pochmúrne strachy, ale teš sa na Vianoce keď budete spolu, chystaj, pripravuj, vytešuj sa zo svojích krásnych chlapcov, že sú zdravý a nič im nechýba. Vieš čoby zato dali mnohý iný?Pozeráš občas Modré z neba, tak tam si ja teda poplačem a myslím, že mnohý z nás by sme to mali pozerať, aby sme si uvedomili, aký sme my vlastne šťastný ľudia bez starostí, bez problémov.
@lucia795423 to keby som vedela 😖 ...neplakala,nepucila sa,len tak mnaucala od 20,15 do 02,00h..A ja mnaucala s ňou od unavy 😵
@miskachrumka miška nám to detský predpísal hneď po prepustení z pôrodnice,užívajú ho len kojene detičky do 1/2roka...
@kvietok173 nie nie išiel preč ale to je skoro to isté 😕
no nejdem to už rozoberať ....musím to nejak s detmi zvládnuť sama ☹
@martinam77 aha no dakujem 🙂
@satko17 ja viem každá to máme niekedy tažké ..každý sme raz ho raz hore raz dole .....
@miskachrumka Miška hlavu hore 🙂 pekný deň Ti prajem a usmej sa 🙂
@kvietok173 🙂
@miskachrumka miska ty to zvladnes, si silna zena a aspon co tu na koniku citam uzasna a starostliva matka...mna tiez niekedy prepadnu pochmurne myslienky, ale vzdy sa pozriem na svoje dve hviezdicky a dakujem bohu ze nam dal zdravie, lebo to je to najcennejsie a hned sa mi zdaju moje problemy malicherne... musis mysliet pozitivne ako povedal kvietok mysli na spolocne vianoce ake budu ine z dalsim drobcom ...lahko sa radi ja vien...
@miskachrumka
Miška chápem ťa a tvoje obavy, ja si neviem predstaviť, že by môj muž odišiel na dlhšie preč a zostala sama s dvoma deťmi. On občas ide na služobku na pár dní, ale to si vždy zabezpečím, aby som nebola sama, zavolám si k sebe mamu. Prípadne Naďku zavezieme ku svokre, aby som mala len jedno dieťa.
A to mávam doobedia veget cez týždeň, lebo Naďka chodí do škôlky (už rok, lebo som išla skôr do práce - ozaj Dávidko nechodí do škôlky?) - aj keď do 3km vzdialenej dediny, a musela by som ju zavážať autom, teraz to štandardne robí muž, preto aj ja obdivujem @kvietok173 že zvláda krúžky... 😵 Osobitne teraz v tej zime... 😕
No, uvedomujem si, že pokiaľ by som bola donútená, asi by nebola iná možnosť.. treba to brať ako výzvu, každý problém nás posunie niekde inde - v duchu "čo ťa nezabije, ťa posilní".. držím ti moc palce !! 🙂
Ešte ma napadlo, o to viac by ti pomohlo, keby sa ti podarilo udržať dojčenie, ono je jednoduchšie vytiahnuť inštrument 😅 a nadojčiť, nebabrať sa s fľašami, prípravou mlieka... ak máš pocit, že máš aj menej mliečka, skús napísať do poradne buď tu na MK - https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/vsetko-o-dojceni/
alebo priamo do Mamily
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradna-dojcenia/
prípadne si zavolaj domov laktačnú poradkyňu.
Naozaj sa to oplatí, nebudeš ľutovať! 😎 Tieto problémy sa dajú krásne vyriešiť s poradkyňou a mala by si o problém menej. 🙂

@miskachrumka ahojky,číslo je 045 692 10 35,045 69423 17 a mobil 0905575 569.