icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

katkamiki
22. nov 2011

@suzan1111 ja viem, ze sa to lahko hovori, ale skus nestresovat, ked ti gynekologicka povedala, ze je to v poriadku, tak to urcite bude ok, to by ti predsa neklamala, keby tam malo byt nieco zle, tak by ta este posielala na dalsie vysetrenia. Neboj sa!!!! Bude to vsewtko dobre 😵

suzan1111
22. nov 2011

@katkamiki no dufam..dakujrm za podporu..aj mamina mi hovorila;ze keby to je vazne kardiologicka by ma este poslala navysetrenia alebo by mi dala lieky..urcite by mi len nedala papier ze mozem ist..tak tomu musim verit a este sa tusim robi ekg aj v posl
ednom trimestri..tak hadam sa to zlepsi

katkamiki
22. nov 2011

@suzan1111 Samozrejme, nebojkaj sa.. 🙂 Bude to dobre!!!!

sorpresita
22. nov 2011

dakujem za privitanie, ste skvele, som v 15tt,, termin mam 19teho maja, jaaaj maj, lasky cas 😀 😀 😀 😀 tehulkujem si celkom v pohode, klop klop, bez problemov

nena13
22. nov 2011

@suzan1111 Jasne ,že to bude v poriadku,to by Ťa už posielali kade -tade.Veď by si to nezobrali na svedomie,kebyže je to vážne a ani Ťa poriadne neinformuju a ani nikde neposielaju-neboj určite to je ok🙂

nena13
22. nov 2011

@sorpresita Veď všetky rodíme v tom mesiaci lásky-dúfam,že to budu aj také láskyplné detičky🙂

nena13
22. nov 2011

@katkamiki Mala som,ale len tak pol dňa,ale nie až také stavy ako ty-potom to prešlo-tiež som sa naľakala,lebo som mávala sústavne zápchu.Nezjedla si niečo také,alebo nedaj nedovarené či nie čerstvé,alebo sušené ovocie-pikantné....Môže byť,že Ti niečo nesadlo.Dufajme,že Ti to prejde,ak nie asi by som sa informovala u doky.Čierne uhlie môžme-skus,možno Ti zaberie🙂

katkamiki
22. nov 2011

@nena13 No tiez mi to trvalo doobeda, zatial sa drzim 🙂 Volala som sestricke od gynekologa mojho a ta mi povedala, ze aby som mala dietu dnes, len suchare nejake, cierny caj taky slaby a banany. Ak to neprejde, ze mam ist za obvodnou lekarkou. Dufam, ze to uz bude fajn. Neviem, vecer som zjedla sice asi 8 mandarieniek 🙂 potom cokoladku a slane 🙂 ale rano som sa napila odstatej vody, co som si nechala od vecer, ze na precistenie, zevraj to pomaha, tak neviem, ci mi to az tak pomohlo, ze som mala krce.. neviem, dufam, ze uz to bude ok, ale presne to, ze cele 3 mesiace mam brutalne zapchy a zrazu dam zo seba za jedno doobedie to, co som nedala aj za tyzden 🙂

suzan1111
22. nov 2011

@katkamiki ja som mavala zapchu aj pred tehu a paradoxne na zaciatku tehu ma parkrat poprehanalo..potom zase zapcha a dneska som tiez mala rychlejsi krok rano..ale mala som tosku strachy doktorke..ja ked mam stres..tak hned ma prezenie🙂..nemaj strach..strieda sa to..mne teraz na zapchu pomaha ovsena kasa na ranajky a vecer zavarene cucoriedky s ananasom😉

katkamiki
22. nov 2011

@suzan1111 no je mozne, ze je to spojene so stresom, lebo teraz stresujem koli tomu trhaniu zubu ( som to tu uz pisala raz ), aj ked mi kazdy hovori, ze to nevadi, ze to bude dobre, ale aj tak, kym nepojdem na sono, budem v strese, mozno aj to je jedna z pricin mojho prehanania. Mne nepomohlo nic na zapchu, len na rano nalacno lyzicka olivoveho oleja, sice ma natahovalo riadne, ale za 10 min som isla 🙂

cobhan
22. nov 2011

@katkamiki ja to mam na striedacku. Par dni zapcha, par dni riedky pripad s hustym behanim 🙂 Od zaciatku tehotenstva si takto uzivam. Zajtra ma caka prva poriadna poradna a sono tak tiez trosku stresujem, ci bude vseko ok.

pifina
22. nov 2011

@katkamiki hnacku mozes mat aj z citrusov, ak ich nezvyknes jest v takom mnozstve 😅

katkamiki
22. nov 2011

@cobhan Ked to mas pravidelne, tak to bude ok.. 🙂 Uz si telo zvyklo 🙂 Ja pojdem o tyzden na druhu poradnu, tak uz teraz sa neviem dockat, lebo chcem vediet, ci je vsetko ok... Aby som sa ukludnila..

katkamiki
22. nov 2011

@pifina Praveze ja cele tehotenstvo jem mandarinky, velmi mi chutia... Ako vecer som ich nikdy tolko nezjedla, ale za cely den dokazem zjest aj 10 mandariniek. Ale dnes sa na ne len pozeram z dialky 🙂

cobhan
22. nov 2011

@katkamiki ja som v sobotu pred tyznom skoncila na pohotovosti. Zacala som krvacat, tak sme hned utekali. Ale nakoniec vsetko ok, baby ani nevedelo, ze sa pod nim nieco deje a veselo sa vrtelo a struhalo pozy 🙂. Len ho chcem zase vidiet a vediet, ze je fakt ok.

pifina
22. nov 2011

@katkamiki ja som tiez teraz velmi citrusova, ale minule som zjedla 3 pomarance naraz a hned isli von aj s ranajkami 😝 tak si teraz radsej po jednom len davam 😅

katkamiki
22. nov 2011

@cobhan tak to ti verim!!!! Tak sa drzkajte, aby ste boli zdravy a bolo vsetko v poriadku!!! 🙂

qwertinka
22. nov 2011

@fide Ahoj fide, ja budem rodit v LV. Hadam nam nase plany nezrusia 🙂))

nena13
23. nov 2011

@katkamiki Kľudne to mohlo byť z mandariniek-ak ešte oni ich kadečím ošetruju....Ako sa cítiš dnes,už je to lepšie?

Žienky mne na zápchu pomáha lyžica ľanového oleja,ale trocha som sa zľakla,nejaká žena tu písala,že sa nesmie,že môže vyvolať potrat-čo vy na to?

katkamiki
23. nov 2011

@nena13 Ďakujem pekne, dnes už to vyzerá dobre, myslím, že som v starých zápchových koľajách zase 🙂 Mne pomáha normálny olivový olej, aj ten si môžeš dať, keď ten ľanový nedoporučujú. Ale nepočula som o tom. Vieš, je strašne veľa vecí už popísaných, ja si osobne myslím, ak to nepreháňaš s tým olejom, tak je to v poriadku, ak si ho nedávaš každý deň a fakt len lyžičku , tak sa ničoho neboj. Alebo vyskúšaj ten olivový olej... Ten mne tiež zabral 🙂

dundusa
23. nov 2011

Ahojte žienky! Som takisto budúca májovka a rada by som sa Vás spýtala, či už cítite pohyby dieťatka. Ja som momentálne v 16+4tt a ešte som nič nepostrehla. Je to v pohode??? Ďakujem za vaše názory.

pifina
23. nov 2011

@dundusa je to uplne normalne, niektore zienky citia bublinky uz v 15tt, niektore az v 22 a stale je to v norme 😅 zalezi od vela veci, ci ide o prve alebo dalsie tehotenstvo, ako si citliva, kde mas polozenu placentu, ako je aktivny tvoj krpec (niektore babo je lenivsie, niektore je od zaciatku futbalista 😅 )

jammka
23. nov 2011

@dundusa tiez si myslim, ze je to v pohode. ja som pri prvom tehu citila pohyby az okolo 20. tyzdna, takze este mas cas🙂
tentokrat to bolo uz v 16. tt a mozno aj preto, lebo som uz vedela ake to je... 😉

katuskaaa29
23. nov 2011

@dundusa ahojko podla mna je to v pohode, ja som teraz v 15+4 a ja som uz citila pohyby minuly tyzden, pytala som sa doktorky, ci je to mozne, hvorila, ze ano, ale, ze u kazdej tehotnej to je individualne, kazda z nas to vnima a citi inak a inokedy, niektore uz v 15 tt a niektore len okolo 20 tt

dundusa
23. nov 2011

@pifina
@jammka
@katuskaaa29
jeeeeej tak to sa mi dobre číta 🙂 Ja som zatiaľ prvorodička, takže si na tie pohyby musím asi trošku počkať :-P A možno som aj niečo mohla postrehnuť, ale vôbec som si neuvedomila, žeby to mohlo byť babo 🙂 nejak sa na to nesústredím, to asi preto 🙂

pifina
23. nov 2011

@dundusa ked si vecer lahnes, tak skus "popocuvat", kym zaspis 🙂 alebo rano, kym vstanes, nas krpec je aktivnejsi rano 🙂 ale zatial to ani zdaleka nie su kopance, len take hmyrenie v brusku, ktore je ine, ako sa bezne hybu creva 😅

dundusa
23. nov 2011

@pifina Tak ja to skúsim a uvidíme :-P

ni_pe
23. nov 2011

ahojte májovky ako sa máte, dávno som tu nebola 🙂 brušká rastú?

adikasala
23. nov 2011

@dundusa ahoj mozem sa pripojit,,uz som sem par krat nakukla,ja mam termin ako ty 🙂 🙂 krasny datum!!!

dundusa
23. nov 2011

@adikasala ano krásny 🙂 Ale pochybujem, že sa mu bude chcieť aj v ten deň vyliezť na svet :-P