Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Baby, zase mam nejaky problem 🙂 Neviete mi poradit nieco na hrdlo? Celu noc som nespala.. :( Ledva preglgam, asi od zajtra ostanem doma, nech to prelicim. Vcera som kloktala cely vecer slanu vodu a nic :( Neviete niektora, co by mohlo pomoct? Dakujem
Tááák a cesto na medovníčky už oddychuje v chladničke 🙂
@katuskaaa29 jeej, ja som asi dva tyzden do zadu par krat citila, ako keby sa mi bublinka pohla v brusku a hovorim manzelovi, ze to asi bol pohyb babatka..ale potom som si povedala,ze ked vsetci pisu ze az neskor,tak to asi ono nebude, ale ja som dost senzitivna ked ma hocikde len pichne ,tak to som asi fakt citila pohyb babatka, podla toho co pisete, ze citite..super 😀 ..
@suzan1111 tesi ma 🙂 bez problemov si to mohla citit, aj mne to hovorila doktorka, a to bublanie uz citim stale viac a viac
@katkamiki ja zase len tu moju mineralku viem poradit, zohriat mineralku Vincentka, a inhalovat z nej paru cez usta
@alohim ahoj, ja som tiez nic nebribrala, najrpv som schudla, potom sa mi zdalo ze kilo som pribrala a teraz zase ta ista vaha..takze moc nepri beram, brusko sa uz trosku vydulo, rano ho je vidiet..vecer po celoddennom jedeni mam ale riadny pupok 🙂 len to sa moc nerata..pozorujem skor ranne brusko. S tou mykozou a mocom sa nemusis bat, ja som si kupila aj tie testovacie papieriky a tam je v popise napisane,ze ked mas silnu mykozu, tak papierik moze ukazovat stopy krvi,aj ked tam nie su..ale ak mas aj leukocyty tak asi mas fakt zapal, ale neboj sa, daju ti lieky a papaj brusnice a bude to ok. S tou mykozou je to horsie,ja sa s nou borim od zaciatku tehu a uz som vybrala tri druhy masticiek a nic, teraz mi uz dala take bobule..Macmiror 500 tusim a po jednej bobulke ma prestalo svrbiet, nie este uplne ale uz aspon mozem dobre spavat, co som predtym nemohla, lebo aj v noci som sa budila na palenia a svrbenie..kamoska hovorila,ze ju mykoza drzala aj v case dojcenia a vraj pri porode davaju do posvy jednorazove antibiotika ak mas mykozu,aby sa prostredie trosku vycistilo,ked nim dieta prechadza...podla toho co citam to vobec nie je neobvykle..len sa toho tazko zbavuje ☹
ahojte holky...potrebujem poradit...vo stvrtok ma chytilo hrdlo, tak som sla k lekarovi..dal mi ATB (ale nevypisal ma) s tym, ze ak to za dva dni neprejde samoliecenim, tak ich mam zacat brat...ale v piatok sa mi hrdlo pretransformovalo a poriadnu nadchu, ktora ma drzala az do vcerajska. Vcera som bola u kamosky a ked sme vysli von, tak ma zacalo pichat asi v mocaku, neviem...ale chyteny ho nemam, lebo nemusim chodit kazdych 5 minut na zachod a ani nemam krv v moci ( aj ked podla vysetrenia v stredu tam vraj nejake stopy boli). Dnes uz sice ziadne pichanie nebolo, ale pri prechadzke so psom ma zacali palit bradavky az tak, ze som to domov brala behom, chladila som ich ladom a podprsenka ostala doma 🙂. Pre mojho manzela som uz totalny hypochonder, ale ja neviem. Oci ma este stale stipu (ale vraj uz nemam taky skleneny pohlad ako cez vikend), ledva sa sustredim na robotu, hlas mam ako stary fajciar a moj nos vyzera ako keby ma niekto zmlatil (este od tej nadchy mam krvave chrasty). Dnes som riesila otazku, ci ist k lekarovi alebo nie...ale pri pohlade na draheho som sa radsej odpratala do roboty. Ma niekto nejake skusenosti ako sa vyliecit?
@av neviem, vtedy ma ani nenapadlo sa pytat, bola som tam len s hrdlom, pretoze som mala hlieny celu noc a nevyspala som sa.
@pifina to si hovorim aj ja...ale uz ma stve, ze som pre draheho hypochonder, co nic nevydrzi. Dnes sme sa kvoli tomu skoro pohadali. Podla neho som uz fit, robotu mam v kancelarii, kde je relativne teplo, sedim za stolom a nepracujem fyzicky, takze nevidi dovod preco by som mala sediet doma, ked mozem sediet aj v robote a brat za to peniaze. Fakt ma dnes nastval ☹
@cobhan neboj sa, chod do lekarne, spytaj sa na nejake homeopatika, na mechur si kup nieco s brusnicami je vela pripravkov,poradia ti, pi vela caju v praci,alebo len mineralku brusnianku si kup,ta je na mocak, vecer sa osprchuj s vrelou vodou, supni do seba paralen a zakry sa..a pot..treba to dostat z tela. Co sa tyka diagnozy hypochonder..to ja uz davno mam taku nalepku u muza..on len prekruti ocami ked zacnem ze :mam zapchu, alebo mam hnacku, picha ma v boku, boli ma ucho , hlava a furt nieco mi je a najviac ma stve ked an to len odfrfle..ja ho aj chapem,aj mne by liezlo na neervy niekoho takeho stale pocuvat ale co mam robit..neveim byt ticho a trpiet 🙂..neboj dostatnes sa z toho..zlepsi sa to. 😉 ale aj tak chod radsej k lekarovi,ked ta to nebude prechadzat..
@cobhan ty musis v prvom rade teraz mysliet na drobca, ja som bola teraz na PN 2 tyzdne, pekne som sa doliecila a ked som v pondelok prisla do roboty, tak som vecer ledva dosla domov, hlavu mi islo roztrhnut, darmo, ze nemam tazku robotu a ze sedim v kancelarii, potrebujem teraz viac oddychu 😝 mm by bol najradsej, keby som uz ostala doma na furt, sa mu pacilo, ze mal kazdy den teplu veceru 🙂 ale zase nechcem byt svina a nechat kolegov, aby tahali moju robotu, akurat som dnes zacala noveho zaucat, tak uvidime, ako mu to pojde ...
@cobhan drahemu musis vysvetlit, ze tu ide aj o jeho dieta a v tehotenstve sa naozaj nema nic podcenovat a to ze mas sedavu pracu to nieje tiez najlepsie, lebo si stale skrcena a sem tam by si sa mala poprechadzat. No moj nazor skratka aspon 3-4 dni si oddychni doma v posteli a dobre si pospinkaj a uvidis , ze ti bude lepsie .
tehotenstvo naozaj nieje choroba, ale ak sa raz necitis dobre tak by si mala oddychovat.
@suzan1111 na tie brusnice sa pozriem, mineralku tu nezozeniem, ale hadam by mi cosi v lekarni vedeli poradit. Mne ta nalepka stve, pretoze chorobu som vylezala naposledy na zakladnej skole, odvtedy chodim k lekarovi len pre lieky, zdopujem sa s nimi a fungujem. Lenze v tehotenstve mam strach to spravit. Nehovoriac o tom, ze sa mi uz prechodena chripka raz pekne vypomstila. Posledne bol drahy doma na PNke dva tyzdne, pretoze mal v ustach afty a nemohol poriadne jest, potom dalsi tyzden, kvoli nejakemu exzemu na rukach. ☹
holky, dakujem za rady...ste zlate, ze takto pomahate 🙂
Domček vyupratovaný, Mikulášska výzdoba urobená už len počkať na Vianoce 🙂
@cobhan mne pomohlo na riadnu bolest hrdla a nadchu naparovanie nad slanou vodou, prva ulava prisla hned a to som sa naparila 3 krat po sebe po cca 10 minut, vzdy som vodu prihriala, a potom este na druhy den som to zopakovala a na treti den uz som citila ze som skoro fit. dala som si do toho este homeopatika homogene 9 a oscylokokcinum a do nosa pinosol. prajem skore uzdravenie, nie je to nie prijemna.
ahojte,mozem sa pridat 🙂 ja mam termin 20.5.2012 a bude to nase druhe babetko,velmi sa tesime 🙂
... zajtra výsledky AFP
jeeeej baby, kazdy den nieco..dneska rano ako som vstala, tak ma picha v pravom boku, tak raz za 10-15 minut ma tam tak stiplavo pichne..potom zase dlhsie nic..som cela vystrasena, ze ci to slepak (vcera som vecer zjedla taku dobru mastnu pizzu 😅 ) alebo skor vajecnik, zda sa mi ze je to nizsie, v podbrusku ale neveim to presne identifikovat..tak som sa doplazila do prace a sedim tu v kancli bez pohnutia, spravila som si len cajik a zjedla jedno monte a bojim sa aj jest nieco aj chodit,cim viac sa hybem..mam pocit ze castejsie to zaboli..vcera som bola na tehu cviceni,som sa aj dost ponatahovala na moj vkus..no mam strach..najradsej by som tiez lezala doma v posteli..a este ten strajk lekarov co ani nemocnice dobre nefunguju..boze bojim bojim..nech ma to prejde do obeda ☹ 😔
@adikasala dakujem za povzbudenie...no to je pravda, brusko sa mi zvacsuje..rano ho uz nemavam rovne..uz ho mam pekne vypukle..ved hej, si hovorim,ze kym to nie su nejake vacsie bolesti snad je to vporiadku ale je to neprijemne ..mam strachy,najradsej by som doma lezala a spala a ked by som sa zobudila,bola by som fit.. 😀 no lenze musim kvasit v praci..aspon ze tej roboty neni vela..nejak to tu odsedim do poobedia.
@suzan1111 Ahoj, no ja musim, reagovat, lebo nieco podobne zazivam aj ja, kokos, celu noc ma pichalo na pravej strane, presne ako keby vajecnik, som nevedela oko zazmurit, no toto som v prvom tehotenstve nezazila, ale tiez som vtedy nemala hyperaktivne dieta, v podstate som cele tehotenstvo oddychovala 😝 . Takze ja neviem, ze by to bolo pretazenim? 😕 No neviem, lahnut si nemozem, musim sa starat o maleho, ale zajtra mam poradnu, tak dufam ze vsetko bude OK.
Ale este ma napadlo, ze vcera, ked som bola s malym plavat, som dostala prvy vaznejsi kopanec v brusku, tak ci to nebude aj tym. 😒 Ako si na tom s pohybmi ty?

@av no mna to tak bolievalo raz za mesiac na pravej strane v podbrusku cez vikend .ale vzdy to preslo do 2-3 dni ,ale teraz som mala take strasne bolesti ze som ani nespala,,tak som radsej isla..no a vysledky budem mat o 2 dni ,ci mam zapal moc.ciest alebo nejaku infekciu ,alebo iba rastieme🙂