Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Baby mňa dnes celý deň pichá ako keby v pupku máte s tým niektorá skúsenosť čo to môže byť? 😒
@cobhan Ahoj, noo presne tieto pocity mam aj ja, tiez ked sa ohnem a pri nejakej mensej namahe, ako keby som mala svalovicu na brusku, Asi je to aj tym, ze maternica sa rozsiruje, a uz teraz ked sa ohybam tak fucim a co to bude ked budem v takom siestom mesiaci🙂) Tiez idem na kontrolu teraz 15steho, tak dufam, ze bude vsetko v poriadku. Tak sa drz, a vsetko bude ok 😉
@nena13 Ahoj, no ja som uz tiet 10tt a tiez uz nepocitujem tie bolesti ako keby ma prist MS a ani pichanie, ale nemozme hned vsetko brat tak vazne🙂) Aj ked je to pre nas, buduce mamicky je to veelmi tazke🙂 Ale musime verit, ze vsetko dobre dopadne, tak sa drzte, papa 🙂
@petra1209 aj mna tak pichava, hlavne an pravej strane akoby vajecnik a potom okolo pupku...hovorila som to aj doktorke,ale akurat si to zapisala do karty...inak na to nic nehovorila a ako citam aj ostatne baby to maju,tak to bude ok, este sa mi stava, ze ked ma napne pri umyvani zubov, tak dostanem taky krc v podbrusku a na tej pravej strane hlavne,ze mam pocit ze sa ani nevystriem,ale po par sekundach to prejde...
ahojte, tak včera som bola v poradni, všetko je v poriadku, dieťatko sa dobre vyvíja, výsledky krvných testov boli tiež v poriadku až na anémiu, ale to sa dá zvládnuť. Tak sa tešíme za 4 týždne opäť do poradne. Zostala som na preventívne na PN, tak dúfam, že i naďalej bude všetko v poriadku :D
baby v suvislosti s pn taka otazka ohladom vysky materskej, ked sa materska pocita teraz tak ,ze do vymeriavaceho základu pre výpočet materského sa počíta súhrn hrubých príjemov za posledných 12 mesiacov, z ktorých zamestnanec/SZČO odvádzal nemocenské poistenie v SR, ked som PN alebo na rizikovom tehotenstve, zrejme sa to riadne prejavi aj na vyske materskej, ci mylim sa??
😒
ahojte baby som tu nova a som tehotna v 9 tyzdni a chcela by som sa s vami poradit hlavne ohladom toho co vsetko ako prvorodicka si potrebujem vybavit ohladom papierovaciek . chcem sa hned opytat ak som dala v praci vypoved a uz mo skoncila aj vypovedna lehota a doktor ma vypisal na pn mam sa nahlasit aj na urad prace alebo nie a ci ked si platim sama socialku ci to bude mat vplyv aj na jej vysku
caute baby je mozne aby som citila pohyby?
Žienky a ako ste na tom s bolesťou v prsiach -som v 11 týždni a nejako ma takmer prestali bolieť-myslíte,že je to normálne,alebo by mali bolieť celé tehotenstvo.Aj vraciať sa mi nejako v posledné dni nechce🙂Neviem či sa tešiť,či strachovať🙂
@nena13 ahojko, no s bolestou som tak ze zo zaciatku ma velmi boleli, potom tak akopises okolo 11 tt prestali, no a teraz zase to zacinam citit.
@stvura mne podla ms vychadza 13.5, ale merala som si teplotu, takze viem, kedy bola ovulka 🙂 dokonca aj na utz bol krpec podla ovulky, ale doktorka do knizky zapisala aj tak termin podla ms 😝 ale tak uvidime, kedy sa krpec vypyta von 😵 inak ja som mala strasne masove chute a my sme doma skor bez masovi, tak mm mal z toho tiez dost velky problem, po tyzdni ma prosil, nech mu spravim len take jednoduche zeleninove rizoto, ze on uz to maso nemoze ani vidiet 😀 ale ber to optimisticky, smazene jedla nie su zdrave, drobec to berie racionalne 😵