Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@kisasonka83 Dakujem, lebo moja doktorka mi to nespominala, a ani z okruhuz namych som o tom este nepocula, a popritom nemame toho isteho lekara. Tak ja sa budem musiet spoliehat na tie testy, dufam budu v poriadku, uz najradsej by som mala ich vysledok, teraz idem 22.11. vtedy budem mat vysledky prvej casti, a zaroven mi ozberu krv na druhu cast, dufam, ze k vianociam budem mat darcek vo forme negativnych testov, to by ma velmi tesilo, ale musim verit, ze vsetko bude OK, zatial v rodine nikto nemal zle testy, tak to beriem tak, ze preco prave ja by som ich mala mat zle. Mam pocit ohladom nasho zdravotnictva, ze vsetko je uz u nas nadstandard, raz sa dopracujeme aj k tomu, ze uz aj to bude nadstandard, ze si zaklopeme k lekarovi 🙂
@katuskaaa29 tak to si povedala dobre a verim tiez tomu ze raz to tak bude,bude to ako v amerike,bud na starostlivost budeme mat alebo nie ☹inak verim ze vsetko ti dobre dopadne a drzim palce,je to tvoje prve babo?
@kisasonka83 ano je to moje prve babo, sice da sa povedat, ze aj druhe, ale predsa len prve vlastne, lebo s priatelom spolu vychovavame jeho 8 rocneho syna, on biologicky nie je moj, ale beriem ho ako keby bol moj, takze toto dietatko bude nase druhe a zaroven moje prve z hladiska bilogie. No mam pocit aj ja, ze sa dopracujeme k tomu co je v Amerike. Veduz aj u nas sa skoro za vsetko plati, lepsie vyetrenia sa beru ako nadstandard, ci ides k zubarovi, gynekologovi, alebo hocikde inde. No a o tom uz ani nehovorim, ze ked nechces trcat cely den v cakarni, tak mas zaplatit 5-10 eur aby ta zobrali vcas. Ale poviem pravdu, ze kym na to mam tak to radsej zaplatim, ako keby som mala cakat v cakarni plny chorych ludi, a hlavne teraz, ze som tehotna.
@katuskaaa29 tak to urcite mas pravdu inak pozeram ze mas stejny termin ako ja🙂 12.maja,prave na tom vysetreni NT mi to doktor upresnil na ten datum,inak co by si chcela?dievcatko alebo chlapceka?
@kisasonka83 ano mam termin 12. maja, ale mozno ked o par dni pretiahnem tak asi budem mat termin na vlastne narodeniny🙂 v podstate jemi jedno co to bude, len nech je zdrave, ale doteraz som mala taky pocit, ze to bud dievcatko, ale uvidime, ked pojdeme nabuduce na sono mozno uz sa bude dat nieco vidiet, alebo nevidiet. A ty by si chcela co?
@katuskaaa29 mne je to jedno ja mam doma uz dievcatko a aj chlapceka 🙂 takze co to bude je jedno 🙂 syn sa mi narodil den pred mojimi narodeninami 9.6.takze darcek to bol na nezaplatenie 🙂 mne doktor v Ke naznacil pri vysetreni NT ze to vizera na chlapceka,tak som zvedava ci sa to potvrdi na sone co budem mat koncom novembra.Inak podla cinskeho horoskopu pohlavia mi obe deti vysli a tretie mi vychadza chlapcek tak som zvedava ci sa to povrdi aj do tretice 🙂
@kisasonka83 No mne doktorka povedala, ked som u nej bola v 12 tt, ze jej sa to zda byt, ze chalpec, ale, ze tak skoro sa to este neda povedat lebo este je velmi skoro na to, ze mozno v 20 tt ked sa to bude dat vidiet, takze este si nacakame, Cinsky horoskop??? Toto som este nepocula 🙂 Na zaklade toho by som aj ja vyratala, uz len zo zvedavosti, ci to vyjde 🙂
@katuskaaa29 Akoby si mi z duše hovorila🙂
@katuskaaa29 mne to tiez doktor hovoril len predbezne,ale jepravda ze ten v Ke mal uz teda specialny ultrazvuk a na inej urovni 🙂 no ale ved uvidime na konci novembra,inakpozri sa na tento odkaz https://www.modrykonik.sk/fotoblog/dundusa/albu...
@stvura ano to iste hovorili aj mne ked som tam bola na krvi, a ze nemam sa bat nic nam nehrozi.
@kisasonka83 aha toto som uz videla raz, takze kedze v maji som mala 29 tak spadam do kategorie rok matky 29 tak podla toho by to mal byt chlapec ale uvidime
@stvura no tak mozno ozaj sa stretneme v nemocnici, v podstate aj mne je jedno co to bude, nech je zdrave to je najdolezitejsie, inak este stale nemame meno vybrate, neviem sa rozhodnut, nastastie uz sa citim stale lepsie, by som povedala silnejsie, este trosku citim unavu, ale uz aspon nespim v kuse 🙂 no a este trosku takku blbu chut pocitujem v ustach a neviem co to je 🙂 zajtra idem na tu endokrinologiu dufam aj tam bude vsetko OK. Takze podla zaludka tipujes, ze to bude chlapcek???
@stvura aj by som bola rada keby sme sa tam stretli, aspon by to tam nebolo take cudzie, nemam rada nemocnicu, no a vela dobreho co sa tyk sestriciek a isteho lekara som nepocula, ale aj tomu tak sa staviam, ze kazda z nas je ina, tak dufam nebude to take hrozne
@stvura takze dost ich podalo vypoved???? som zvedava aj ja ako bude, co v spravach bolo tak v NZ nemocnici je to 25 lekarov ale neviem kolko je z nich z porodnice. No neviem ako vyzera ten vychyreny lekar, ale ano ze vraj oblubuje cisarske a "velmi krasne zasiva" tak som zvedava, dufam na neho nebudem mat stastie, inak ako som pozerala tak on je v tej prijimacej osetrovni ci co to je. Sestricky neviem ake su, ale necham sa prekvapit, podla mna nemozu byt az tak hrozne. Halmesovu vychvaluju, tak isto aj Renckovu a Stanka, ale aj ostatnych mladych, dufam bude vsetko OK a ze to nebude velmi hrozne. Este musim zistit ci moj potrebuje mat papier od psychologa alebo od tej Kalmanovej ak chce byt pri porode. On hovori, ze ked bol pri porode pred osmimi rokmi s prvou zenou tak to nepotreboval, no ale teraz neviem, Inak aj na stranke nemocnice je len pisany ten poplatok ale potvrdenie nie. No na tu predporodnu pripravu rozmyslam, ze bych aj chodila, len neviem od ktoreho mesiaca sa oplati chodit, kde to je a ako, asi sa opytam Langovej. Ty asi tam chodit nebudes ved uz mas skusenosti. Mne by to asi pomohlo, sice vela veci som citala tu na stranke a aj na nete.
@stvura no teraz som nasla nejaky clanok, ze vraj z porodnice v NZ nedali vypoved, ale z ostatnych oddeleni ano NOVÉ ZÁMKY. "K 30. septembru podalo v novozámockej Fakultnej nemocnici s poliklinikou výpovede 23 lekárov, z toho z kliniky vnútorného lekárstva I. 4 lekári z celkového počtu 12, z kliniky anestézy a intenzívnej medicíny 3 lekári z celkového počtu 16, z pediatrickej kliniky 6 lekárov z celkového počtu 12, z rádiodiagnostického oddelenia 10 z celkového počtu 12, ako aj z oddelenia urgentnej medicíny 3 lekári z celkového počtu 6 lekárov," informovala MY tlačová hovorkyňa nemocnice Ľubica Juríková.
Čítajte viac: http://novezamky.sme.sk/c/6077679/vypovede-leka...
Žienky ktorá ste bola na vyšetrenie v MT a ako to prebiehalo,cena....Absolvovala niektorá to vyšetrenie aj v nedeľu? ďakujem za info.Pôvodne som chcela do BA,ale z práce ma nepustia,tak to musím rišiť niekde bližšie,kde to stíham🙂
@kisasonka83
ahoj , prosm ta, kde v ke si bola na NT vysetrenia kolko ta to stalooo? dakujeeem za odpoved 🙂
@teleranka Ahoj bola som v Kosiciach na Rastislavovej je to snad stara fakultna nemocnica a u doktora Rozpravku,venuje sa tomu uz 15rokov a platila som 50eur,kompletne vsetko prezrel,zmeral hodnoty,vsetko vysvetlil,urobil mi tri fotky a aj zaznam na CD sme dostali.Ja som bola nadmieru spokojna,super pristup.
dievcata z Kosic, nemate niektora zaujem o homeopaticky Mamatata kurz (http://www.homeopat-kurzy.sk/mamatata.html)? Treba desat zaujemcov (zatial nas je 5 😅 ), potom sa dohodne termin, bude to trvat jeden den (pravdepodobne cez vikend) a cena je 30E ...
@nena13 Ahoj, tak ja som objednana na NT merania do Martina tento stvrtok, ku mudr. Grochalovi, cenu zatial neviem, a pokial viem ordinuju iba pondelok az piatok od 16 do 20. Vikendy urcite nie. Tu je ich stranka www.femicare.org. Ak chces stihnut screening este v prvom trimestri, uz je najvyssi cas sa objednat 😝
@stvura no ja som strasne zvedava co bude po novom roku, dufam dostanu orzum a rozmyslia to
@nena13 ja mam podobne pocity. Priznaky v podstate ustupili a poslednych par dni ani nemam pocit, ze som tehotna. Jedine co ostalo je neustala kyslost v ustach, ale toho sa asi nezbavim. A rastuce prsia..momentane zhruba 5-6 a to som v 12tt. Uz sa normane tesim na ultrazvuk za dva tyzdne, nech viem, ze je vsetko ok a hadam sa trosku upokojim.

@katuskaaa29 ahoj nie neposielaju tam kazdeho,je taka maoznost ze sa daju tieito vysetrenia urobit skor uz od 12-14tt,je to presnejsie a podla mna aj lepsie,tripll testy su casto falosne pozitivne a potom musia zeny podstupovat amniocentezu a rozne ine vysetrenia.Ja som u syna bola na NT testy v Gennete v Prahe a bola som spokojna,poslednu dobu sa coraz viacej lekarov priklana k tomuto skorsiemu vysetreniu,ako k tripltestom ale nie je to u kazdeho doktora,niekto posle niekto nie.Teraz som bola tiez a vydupala som si to u lekara sama a bola som na to v Kosiciach lebo u nas sa to nerobi az tam,platila som si to cele sama,poistovna nehradi nic,berie sa to ako nadstandard,no ale stalo to za to 🙂