icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

estterka
5. máj 2010

drakvak,no ona to vysvetlila tym,ze od troch mesiacov uz deti chu pozerat co sa deje okolo nich a tak..no ja dufam,ze moje dieta bude v kociku prevazne spat pocas prechadzok 😀 ked oni tu pouzivaju autosedacky namiesto kocikov,take tie vajicka,najmensie autosedacky na konstrukcii kocikovej..ze dieta ma prehnuty chrbatik od zaciatku neprirodzete-ale hlavne,ze pozera naokolo a neplace..ak najdem hlboky kocik,budem jedina siroko daleko s takym,to je iste..

ladywitch26
5. máj 2010

esterka, klasicke postielky 60x120 su cca do dvoch rokov. ale ak mas mensie dieta, tak kludne aj dlhsie. resp. menej aktivne, lebo mne sa stanka tak kruti v nej, ze az. 😀

drakvak, ak udrzis 6 mesacne dieta v hlbokom kociku, tak si fakt dobra. mne stanka od 4.mesiaca nechcela lezat ani zaboha. vrestala ako diva. uz som ju musela vozit v polosede. proste chcela vsetko vidiet. kamoska polka mala hlboky kocik a jej sa dcera tiez stale sadala v nom, nechcela lezat od piateho mesiaca. a stanka mala 9mesiacov, ked uz s oporou chodila, resp. tlacila pred sebou pomocne choditko.od 10teho mesiaca mi uz sama beha.
mne sa zda, ze tie dnesne deti su nejako vyspelejsie.

drakvak
5. máj 2010

No radšej nech má dieťa skromnejší výhľad, ale zdravú chrbticu neskôr, záleží asi aj od obdobia, ja som mala prvé zimné bábo, takže vonku sneh, kosa, veľmi nebolo čo z kočíka obzerať, teraz vlastne tiež pôjdeme do zimy, tak to bude podobné... no a s takým malým bábom tie prechádzky sú asi na osoh viac pre mamičku, že sa trochu prejde a pokváka s kamoškami, dieťa väčšinou spí, tak mu je jedno, kadiaľ ho vozia... akurát je na čerstvom vzduchu

drakvak
5. máj 2010

Lady, ja som ju neskôr, cca od 5.mesiaca trochu polohovala vo vaničke, je to síce už nejaká opora, ale ten šporťák už je vyslovene pre dieťa, čo bez problémov sedí s oporou, hlavička mu nepadá ani celé sa nekĺza na stranu... Ty si mala veľké dieťa, tak ten vývoj bol asi rýchlejší, naša mala 4kg v 3 mesiacoch, to sa nechystala sedieť ani vykúkať z vaničky ani náhodou 😀 no veď každá to aj tak urobíme po svojom

ivanulienka81
5. máj 2010

drakvak, to je velmi individualne, zalezi od babatka.... my sme v 9 mesiacoch uz robili prve krocky, takze v hlbokom kociku by mi neoblezal ani omylom 😀
babulky ja uz chcem vediet pohlavie ☹

ladywitch26
5. máj 2010

drakvak, no to mas pravdu, mne stanka vedela drzat hlavicku prakticky od narodenia. celkovo ma pevnu kostru a svaly. asi bude po ockovi. 😀 chvalabohu, lebo ja som bola pred tehu len trieska, ziadne svaly, len kosti na mne hrkali 😀
ale aspon mas ty dobre, vies co je to dvihat take tazke dieta? teraz uz ma vyse 12kil a to rok mame az za dva tyzdne. no ale aj mne svaly pri nej zmohutneli, to dennodenne dvihanie spravilo svoje.

ja som inak kocik s vanickou ani nekupovala, mala som ju v sportiaku od zaciatku. dal sa sklopit nalezato, takze mala chrbticu v rovine.ale narodila sa v maji, co bolo teplo a zasa tu nie su take zimy. mohla som aj toto druhe tak naplanovat, ani fusak by som nepotrebovala na zimu 😀 😀

ivanulienka81
5. máj 2010

no som nejak nevsimla prispevok od lady, ale presne to iste aj my... od 4,5 mesiaca som musela vozit v pohosede aby krpec videl okolie... hovorim zalezi od babatka

ivanulienka81
5. máj 2010

lady, tak mala je riadne mackata 😀
ja budem mat rada ak maly na rocnej prehliadke bude mat 10kg 😅

drakvak
5. máj 2010

Lady, tak to zdvíhanie je náročné, to verím... Naďa má v 16 mesiacoch niečo cez 9 kíl, veľa ju už dvíhať nemusím, lebo chodí rada po svojich, len keď sa mojkáme väčšinou ju dvíham. Ivanulienka, čo si taká netrpezlivá? Čo (teda koho) ste zamiesili, to bude... 😀

drakvak
5. máj 2010

Ivi, dieťa má do roka strojnásobiť pôrodnú hmotnosť, takže pohoda, aj keď nebude mať 10kg, nie?

ivanulienka81
5. máj 2010

ja viem drakvak ze ma mat trojnasobok porodnej vahy, my sme mali 3000g porodnu, takze stacilo by mu keby mal 9kg, tak ale je taky chuditko... 😅
uz chcem troska vybavicku dokupovat... fnuk, normalne som zvedava, lebo by som chcela parik 😅

ladywitch26
5. máj 2010

boooze baby, take lahucke detuchy mate, to mne by sa zislo teraz. a este aj spalne mame na poschodi, tak ked mi mala zaspi dolu, mam co nosit hore schodmi. vacsinou chce sice behat po svojich, ale ked si postavi hlavu vonku, ze chce ist inym smerom, ako mame, tak ju musim niest.
inak kamoskin syn mal tiez skoro 4 a pol kila, ale on nebol taky mackaty, lebo bol aj dlhy. mal 56cm,tak sa to na nom stratilo. mne mala stanka 51cm a 4200g, takze prve slova, ked mi ju polozili na hrud boli "jeeezis, aky macko" 😀
nie je sice tucna, ale tak dobre stavana. no vravim, taky sportovy typ po ockovi. 😀

inak aj ja uz chcem vediet,co to bude. aj ked typujem, ze dievcatko. 😵

ladywitch26
5. máj 2010

ale to s tym pohlavim je asi len nasa specialita, lebo irky sa vzdy tak zatvarili, ze preco som si dala zistit pohlavie pri stanke, ze vsak to sa ma nechat na prekvapenie. co mam sefku, tak ta ani nechcela vediet pri detoch a celkovo to tu nejak neleti. vsetci sa chcu nechat prekvapit, tak preto je pre nich takze zvlastne, ze my to chceme vediet dopredu.

andelik8
5. máj 2010

juj baby, dnes mi dosli tehotenske gate z HM co som si objednavala cez mimibazar... uuuzasne su 🙂 uz len cakam kym mi dorazia aj tie nove Najky a budem cajocka... 😀 tolko veci som si pokupila ze konecne mam co na seba (hlavne na to brucho)

lady, ja by som asi nevydrzala do porodu... prekvapenie je to tak ci tak, len pride o cosi skor a mozes sa potom na to patricne pripravit. Len dufam, ze nas o tyzden neprekvapia znovu, lebo dnes uz ma aj MM strasil, ze aj tak to bude chalan nakoniec 🙂 no neviem ako by som sa v prvom momente zatvarila...

ladywitch26
5. máj 2010

andelik, no ja by som tiez nevydrzala cakat. ja mam dost teraz, ze musim cakat este dva tyzdne na sono....dufam,ze tam to uz bude vidno, inak mam smolu, fakt az pri porode zistim 😖

gumimaci
5. máj 2010

fajroooont 🙂 pekny zvysok uprsaneho dna prajem 😎

mywiel
5. máj 2010

Fiha holky moja ma za dva mesiace 2 roky a ma 13 kg a uz mi to pride celkom dost... 😅 😕 ja uz ju zdviham len do auta zapnut do sedacky a do stolicky na jedenie inac musi chodit sama aj po schodoch za ruku.

ladywitch26
5. máj 2010

ozi baby, neviete, ake ma byt pocasie od polky maja? nespominal cosi ilko v telke? o tyzden vyrazame na sr, dojdeme v piatok, tak dufam,ze ziadne dazde. tych mam tu v irsku dost, aj ked paradoxne, tento rok je pomerne suchy na irske pomery

mywiel
5. máj 2010

No u nas je kosa 8 stupnov 😖 http://pocasie.pozri.sk/

mywiel
5. máj 2010

Ja mam super vyhodu, ze mozem volat babo v muzskom rode, lebo franina nema stredny rod, a tym ze manzel nechce vediet pohlavie a ja uz viem tak si ho volam on, on sa hybe, on kopka je to super, pri malej som si musela davat pozor, lebo som ju volala ona a on tiez nechcel vediet tak som sa vyhovarala akoze no ona zabka. 😀 😅 😝

jazmina83
5. máj 2010

Hnusna burka, ja sa bojiiim 😨

zuzanockamt
5. máj 2010

u nas bol iba dazd a teraz je zamracene ... ja tiez cakam na burku a nic z toho

poki10
5. máj 2010

cau jazmi 🙂

jazmina83
5. máj 2010

Ahoj Poki, ako sa mas? Mne akosi nefunguje FB, som ti tam chcela napisat 🙂

agentkak
5. máj 2010

baby už su januarovky 2011 sranda ako rychlo to uteká.... 😕

poki10
5. máj 2010

skoooda. no chat nejde. ale spravy ide posielat 🙂 tak sme mohli tak. alebo tu cez IP 😀

poki10
5. máj 2010

agi, ahoj 😉

samasa
5. máj 2010

Ahojte kočky 😀

helka101
5. máj 2010

ahojte kočky..ja som mala dnes taky blby den.. ☹

agentkak
5. máj 2010

ajoj poki 🙂 no hej kukala som že FB nejak blbne a ja že to len mne.... ja stale čumakujem do papierov to je život čo ? ale kupili sme komodu na prebalovak tak ju pojdem poskladat a trochu sa odreagujem 😎

heli čo sa stalo ?