icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

kavaapalma
28. feb 2013

@katuska54 ja mam obe babky na dochodku a obe sa nukaju,ze mi pomozu. A hlaska jednej babky-svokry,ze babka je nato,aby rozmaznavala. Hlavne nech neprehana,inak to zatrhnem.

willy_wonka
28. feb 2013

@katuska54 luxusne🙂 ja som si to uz tiez rozplanovala, prvy tyzden s mm doma,sem tam pomoc maminy a svokry, druhy tyzden s mamimou cle dni a treti, ak bude este treba tak svokra.. ked si teraz pomyslim, ze by som,mala byt s.drobcom sama,tak ma.chyta panika...noo, a ked budu krpce suce na prechadzky s tebou a @delica budeme vencit 🙂

katuska54
28. feb 2013

@kavaapalma no moje babky su este pracujuce :( ale aspon mamina mi pomoze prve tyzdne...no to aj nasi povedali,ze su na rozmaznavanie...

katuska54
28. feb 2013

@willy_wonka ty uz to mas ako naplanovane 🙂 ty si sikulka....pomaha cela rodina 🙂
no jasne,ze budeme spolu brazdit drazdiak 🙂 krpce v kociku a my si budeme nohy macat v drazdiaku 🙂

martoska
28. feb 2013

@zuzka444 áno 1-ky sú newborn 2-5

willy_wonka
28. feb 2013

@katuska54 musela sm si v tom spravit jasno, lebo naozaj predstava samej s babom ma desi...sa tesim dame si mineralku s citronom v oaze:D inak teren vhodny pre kociky je tusim len v okoli tej oazy,zvysok je off road, aby nam kociky vydrzali, vytraseme z deti bobky:D

zuzka444
28. feb 2013

@martoska ach dokelu mam dilemu kks...adi ich teda kupim sak.hadam na 2 tyzdne budu 🙂...

delica
28. feb 2013

@willy_wonka
@katuska54
@kavaapalma
inak aj ja sa bojim toho rozmaznavania, aj nas pes ma spartansku vychovu, ale ako ide mame, tak je ako z divych vajec :D lozi po sedacke, knuci pri chladnicke, kradne rozky...doma by si to nedovolila.
svokru nemam, mamu vedla v dedine 3min autom, ale chcela by som to zvladnut sama vsetko

kavaapalma
28. feb 2013

@delica aj ja by som chcela sama,ale ak ich budem potrebovat,co si myslim,ze budem aspoň z toho dovodu,aby mi navarili,tak budem vdacna aj za tu pomoc.

jankastubka
28. feb 2013

@zuzkad85 tak ste ma ukludnili, ze nie som sama.

delica
28. feb 2013

@kavaapalma ja budem sama zo seba sklamana, ak to nezvladnem sama :D ale co uz, aj tak sa clovek uci pokore

anjelicek26
28. feb 2013

@delica - tak ja som zvyknuta jazdit denne, minimalne tisic kilometrov mesacne dam, ale predsalen taka dialka na jeden sup je uplne o inom 😖 Hlavne unudene deti v aute, to je to najhorsie, pistanie, hadanie sa, place, strkanie, vseobecna zla nalada, ja jaaaaj 😖

anjelicek26
28. feb 2013

@kavaapalma - babka je na rozmaznavanie, zatrhat nemusis nic, ale platia TVOJE pravidla - zakaz je zakaz v oboch domacnostiach a co sa tyka jedla, tam nediskutujeme.. hlavne svokra je zlata, dobre vie, ake ma maly citlive brusko, vzdy ked k nim mame ist zavola, povie, co chce varit a ze ci to maly moze, fakt si robi starosti...

jankastubka
28. feb 2013

@katuska54 mne tiez doktor doplnil do knizky nejake dalsie dva datumy, ale vraj to len preto ze v porodnici to vraj vyzaduju, ale ze pre nastup na matersku je podstatny ten prvy datum.

kavaapalma
28. feb 2013

@delica sklamana? Ja nad tym absolutne ani neuvazujem. Ani ty si tym hlavku nezatazuj.

kavaapalma
28. feb 2013

@anjelicek26 tak to mas super.

anjelicek26
28. feb 2013

@kavaapalma - ved ich naucis, neboj nic xixi

Ja mam draheho dnes na sluzobke, tak som si odkrutila odvoz Sasky domov, odtial na klavir, potom po maleho k opatrovatelke, uvarit veceru, nakrmit, pyzamka, umyt zuby, rozpravku a spat, osem hodin a mne sa chce spat 🤐 😀 Des a hroza, s troma budem chodit spat zo sliepkami 😀

jankastubka
28. feb 2013

Dnes som bola prvy krat na predporodnej priprave, normalne som az tak nevladala ako by som chcela, a neviem si predstavit ako tam budem fucat s velkym bruchom.

kavaapalma
28. feb 2013

@anjelicek26 tak to mas narok na kralovsky spanok.

hobit
28. feb 2013

@dulkagabulka p 😀 ok

azalka22
28. feb 2013

ta predporodna priprava je povinna? o com sa tam toci?

martoska
1. mar 2013

@zuzka444 neboj ja mám dilemu tiež, jedno dieťa síce mám a teóriu všetkého ovládam až-až ale čím viac čítam a študujem tým mám vo všetkom väčší chaos 🙂 . Asi už prestanem 😎 .

dulkagabulka
1. mar 2013

@azalka22 na predporodnu pripravu ti odporučam ist tam,kde dostaneš o pôrode pozitivne informacie 😉
kde ta nebudu strašit a plašit
viem,ze v nemenovanej BA pôrodnici vravia ženam na priprave vety typu: "viete aka je to strašná bolest? to je ako amputácia končatiny!Ani vlastnú dcéru by som nepustila rodit bez epidurálu"...
toto nie su spravne info k porodu -a ni eje to ani pravda...je to zastrašovanie a nahananie penazi
napriklad v TT robi predporodne pripravy porodna asistentka Janka Kittová v MC na Okružnej a tam by som ti odporučila ist
tiež v www.klubkvapka.sk byvaju prednašky
a ak nepojdeš na žiaden kurz, skus si zohnat knižku, z ktorej idu užasne posilnujuce informacie pre tehotne- kniha sa vola "Aby porod nebolel" a napisala ju Lucie Suchý Groverová

pavuciatko
1. mar 2013

@zuzka444 s tou svokrou máš šťastie, že sa neponúkla. to moja sa síce neponúkla, iba oznámila ( aj to nie mne), že s nami bude aspoň 3 týždne 🙄 čo by som dala za to, keby som mohla byť aspoň tie prvé týždne v kľude iba s mimi a mm. kým si nenájdeme nejaký systém. aspoň sa trošku oťukať bez neustálych komentárov a "dobrých rád".

dulkagabulka
1. mar 2013

@pavuciatko
pre šestonedielku nie je dobre, ani prirodzene, aby bola s babatkom sama a starala sa pritom o celu domacnost..
svokre je dobre dovolit jej,aby upratala, navarila, oprala , starala sa o domacnost..
a čo sa tyka dobrych rad, ktore budu nevyžiadane, možeš sa ohradit, aby sa nehnevala,ale že ty sa chceš o babatko starat podla seba 😉
v každom pripade ti padne vhod servis okolo teba,aby si sa mohla starat len a len o mimi- tak je to prirodzene a dobre

irriss
1. mar 2013

@dulkagabulka
Kde se "prodavaji svokry", ktere se ponukaju??? 😉 Budu muset zkusit "do tretice vseho dobreho".... 😀

misza1
1. mar 2013

@delica pocuj, jis jeste ty orechy? ty jsou dobre na nervy, tusim mas tu tehu depku 🙂 ale neboj nic, me taky chodi chmury po rozume...

delica
1. mar 2013

@misza1 ty si zlato, dam si tie orechy vo vacsej davke, ale popravde tento tyzden je kruty :D
a este rano sme si uzili s malym dobry adrenalin. Isla som neskoro domov vcera z prace, za tmy sa mi nechcelo uz tankovat, aj ked mi pipla rezerva uz na dialnici domov. A ze ved to vydrzi...no ale ako som isla do prace, len tam postupne klesali km 40,30, 20...ja ze nedojdem ani do Malaciek k najblizsej pumpe :D.

katuska54
1. mar 2013

baby nasla som zavinovacky na zavazovanie s pevnym chrbtom...kto chce skuste nakuknut na www.babytrend.sk

pavuciatko
1. mar 2013

@dulkagabulka áno, bolo by to pekné, keby upratala, navarila,oprala, ale ona na tieto veci nie je. niečo také ako upratovanie ju ani nenapadne. ona je skôr na to radenie a presadzovanie si svojich múdrostí. ešte bábo ani nie je na svete a už počúvam, čo dieťa smie a čo nie. a ja si radšej pomyslím svoje, zahryznem do jazyka, aby som nevyvolala hádku, lebo keď ja začnem, ťažko prestanem. to som zase ja.....