Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@pavuciatko vyskusaj mozno sa dozvies take veci co si nikdy netusila 🙂...napriklad zelerove listy su dobre na mocove cesty ale u chlapa posobia aj na potenciu 🙂...to mi babka zase povedala :D
@zuzka444 - s imunitou dietata si nevyberies, budes brat, co dostanes, ak bude mat zapalene usko ci anginu, antibiotika mu das, proste treba, inak mu to prejde do chronickeho stadia alebo skoncite v nemocnici. Ja mam malu vecne zdravu, doslova jedno prechladnutie za tych takmer 7 rokov, co je na svete, maly zu mal stvoro antibiotik, odkrutil si nemocku a par dalsich infekcnych chorob, na to dieta proste staci kychnut a je chore. Vychovavam ich rovnako, obliekam rovnako (skor menej ako viac), (ne)ockujem ich rovnako, stravuju sa rovnako, rozdiel je tam skutocne od dietata ku dietatu… kym nemam Maxa, tiez som krutila hlavou nad maminami, co mali deti v podstate non stop chore a zasoplene, dnes uz to cele vidim inak…
@zuzka444 o tom účinku zeleru na potenciu som počula, lebo v robote sme mávali furt zelerovú polievku, tak sa o tom viedli reči, že o čo im ide.
@zuzka444 - no to uz je taky hodne ze extremizmus 😅 😅
@pavuciatko heh no pekne a vidis mozno im neslo o potenciu ale o to aby ste mali zdrave mocove cesty :D..
@zuzka444 vidíš, tak to vtedy nikomu nenapadlo 🙂))
@pavuciatko nooo vidis :D...
@zuzka444 Tak zdrava vyziva fici aj u nas, ale tak maly ma od malinka zdravotne problem, co mu imunitu znizuju, to je tazko… vravim, su deti a deti… uvidime, ake dostaneme c. 3, dalsiu malu chorobku nezmaknem… stacilo uz..
@anjelicek26 ved jasne vzdy sa nieco najde...aj nas kroec mu zistili ze je lergik na mlieko dali mu pol rocnu pauzu od mlieka a teraz je uz v pohode bo ze mu to vtedy neviem co robilo ale teraz sa uz z toho dostal...nevien ako ale budis 🙂...ja som zvedava co budeme mat my no...ale tak musime verit ze krasne dobrucke a zdravucke deturence sa nam narodkaju 🙂..
@willy_wonka ženy, ktorym dietatko nikto neberie, maju svoje materinské kopetencie uplne jasne...VEDIA sa dotykat babatka, vedia ho okupat, vedia ho dvihat...zahranične PA vravia, že ženy, ktore po porde same chytia svoje dieťa a dieta im nie je odobrata a separovane, nikdy nemaju strach sa dietatka dotykat.
to,čo sa u nas deje, je vysledkom toho, že tvoje babatko ti je hned po porode "ukradnute" a "unesene" a to myslim doslova a dopismena....cudzia žena ti zoberie tvoje dieta, odnesie ho preč, cudzia žena ti pride ukazat,ako ho maš prebalovat, cudzia žena ti ukaže,ako ho maš kupat, cudzia žena ti ukaze, ako mu maš dat flašu 😒 ..atd..
toto by nedovolila žiadna samica na celom svete...iba ludske samice to dovoluju..
všimni si videa na youtube- ako sa spravaju gorily, či šimpanzy ked porodia...tolku istotu a tolku lasku, čo prejavuju svojmu babatku, vedia ho dojčit, vedia ho nosit..
my sme si to všetko nechali ukradnut..
a ste tu vy, mlade ženy, ktore to možu zmenit- tym že budete požadovat inu starostlivost
vobec nie je pravda, že si po porode potrebuješ oddychnut bez babatka a babo tiez že si potrebuje oddychnut niekde v plastovej krabici- mate oddyhcovat pekne spolu 😵
a čo sa manžela tyka? tam pomaha kontakt koža na kožu...teda nahy tatino s nahym babom na hrudi...mužom to da uplne iny pocit z otcovstva...
@dulkagabulka ja to zasa nevidm tak jednostranne. Keby sme mali tak vyvinute instikty, tak napr. taky modrykonik by nemusel existovat 😀, lebo prirodzene by sme vedeli, co mame robit a nemuseli sa s nikým o ničom radiť.
Ja zasa velmi ocenujem, kam sa porodnictvo a gynekologia posunuli za posledne roky, nie je tolko umrti ani rodiciek, ani deti ako 50 rokov dozadu.
Na druhej strane tá rovnováha medzi prirodzenostou a lekarskou vedou je narúšaná, zbytocne cisarske rezy, umele prikrmovanie a atd.
Ale zas si zober moj priklad: Mne keby nespravili cisarsky rez, tak by mi hrozilo, ze ochrniem na jednu nohu a budem sa pocikavat, kym by mi nespravili dalsiu operaciu. Takze ja by som bez lekarov vobec nemala nadej na materstvo.
@delica ano, stavaju sa komplikacie, pri ktorych je treba cisarsky..ale ani tam ti nikto dieta kradnut nemusi
pozri ako sa to da urobit:
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...
@delica asi si ma nerozumela...keby nam nikto nekradol deti, mali by sme vyvinute inštinkty
@delica - to je pravda, rozhodne sa nemozeme stotoznovat zo zvieratami ani v pudoch a instinktoch, storocia sa vyvijame uplne inak a mame ine socialne struktury. Napriek tomu som rada, ze som nemusela babo dat v porodnici z ruk.. maleho napr. vysetrili a vzali mi z ruk asi tri metre dalej - ale to mal uz den! Dovtedy som ho mala len ja, nikto nam do toho nevrtal.
@dulkagabulka ja som ti rozumela, co si chcela povedat, ale nevidim to takto.
@anjelicek26 čo sa tyka materinskych inštinktov kompetencii som toho nazrou, že sa so zvieratami porovnat môžeme...len tie naše su už 50 rokov otupovane...
mala si štastie, ja som svoje deti nevidela dlhe hodiny..a este nam ich brali na noc...
a moja mama ma videla iba každe 3 hodiny,ked ma priniesli na krmenie..
tento chory system produkuje niečo čo sa nazyva Kolektívna trauma- to je taká ,ktorou prešla prevažná vačšina populacie...čo sa u nas veru dialo a aj deje...už vela generacii novorodencov u nas je separovanych hned po pôrode od maminky
@dulkagabulka aha, dakujem za info. ja som myslela, ze to je podla porodnice, kde sa bude rodit. a treba predporodnu pripravu absolvovat aj s mm? a tiez, aj ked je indikovany SC?
@azalka22 - urcite si sprav predporodnu pripravu aj ked ti maju robit cisarsky... ja som na to pekne doplatila, mala sa vypytala tak rychlo, ze sa narodila na operacnom stole - ked mi uz davali plnu narkozu na cisarsky - anesteziologicke do ruk... nepripravena, neskusena a s toho dobre vystresovana, kedze cisarsky bol planovany nasledujuce rano... nestihli... proste som v hlave nebola pripravena, ze si tym budem musiet prejst... tym horsie som to znasala.
@azalka22 to zalezi od pripravy...su take, kde chodia aj muzi so ženami (Kvapka), su take, kde chodia ženy same a muži su prizvani na jednu lekciu...napriklad do Kvapky chodia aj ženy, ktore budu mat sekciu 😉
@anjelicek26 ja koli mm aby ju vedel chytit 🙂 lebo on sa boji take male chytat...keby si videla ako chytal nase krsniatko 😉 to bola komedia sa nanho pozerat 😀
@willy_wonka aj ja koli mm chcem zavonovacku...dnes som bola s nasimi na namesti hraniciarov kupovat maso u masara a hned ako sme vysli von,mi tatko hovori,ze kukaj tu maju detske veci...tak sme tam vosli a odisla som s krasnymi dupkami pre malu ( mozu byt aj na krst ) a plienkove osusky...inak tam maju celkom fajn vyber a vyroba tych veci je slovenska a ceska...takze sa tam vratim este nieco kupit...a maju tam klasicke perinky..cena 15€
@katuska54 tesim sa s tebou🙂 kurnik, aj ja by som chcela behat po obchodoch,"omakat"tie vecicky,kvalitu atd...takto mozem len objednavat z postele:( tdo kedy budes PN?
@willy_wonka ja som pn od zaciatku az do nastupu na md 🙂 ale mam neobmedzene vychadzky,tak si dovolujem behat po obchodoch 🙂
citam tu,ze zienky pisu o priprave na porod? nevies robia to aj na antolskej? a kedy sa treba prihlasit?

@zuzka444 to je super, vedieť takéto overené recepty. aj ja by som chcela 🙂 skúsim prelustrovať net, že čo zistím