icon

Čo všetko je reálne počuť v paneláku?

5. okt 2025

Ideme byvat do panelaku kde su 4 byty na poschodi/12 poschodovy veziak a uz teraz mam obavy ake to bude. Vyrastala som v tehlovej bytovke kde su mury hrube 50cm a nebolo pocut absolutne ze nic 😀

Strana
z2
ivanaks
5. okt 2025

Mňa v paneláku každé ráno o piatej budí susedov budík. A je počuť aj tie niekoľkokrát spomínané prdy, zvuk televízora, telefonujúcu susedu, behajúce deti, buchot vody o vaničku sprchového kúta, výťah na chodbe, každé jedno spláchnutie. Proste všetko (aj zvuky pri sexe vrátane vŕzgajúcej postele). Keďže väčšinu týchto zvukov produkujeme aj my, neriešim a nesťažujem sa. No a okrem zvukov, ešte spomeniem pachy z kuchyne susedy zhora alebo zdola (netuším, od ktorej to ide, ale šíri sa to stupačkou), fajčiarov na balkónoch (takže otvorené okno v lete príliš nehrozí) a bordel po schodisku od susedov, ktorým nevysvetlíš, že v spoločných priestoroch nesmú nič skladovať, lebo hasiči atď.

anonym_cc7a33
5. okt 2025

Cca po 23tej ked je už v paneláku ticho, počuť suseda nad nami ako po stojačky čurá. 🫣🤣

hopsas
5. okt 2025

@anonym_autor všetko pocut. Preto som sa odsťahovala do domu.

buberova
6. okt 2025

My dokopy nič ale máme dobrých susedov. Počujem keď suseda nad nami vysáva alebo jej odstreďuje práčka. A tiež som zvykla počuť zavíjať psa v byte vedľa

anonym_ce76fc
6. okt 2025

Celý život bývam v byte a okrem behajúcich detí nad hlavou, som nikdy nepočula sex, hádky ani nič podobné. Asi mám šťastie na susedov 😉

oblecenie99
6. okt 2025

@anonym_autor Vyrastala som v rodinnom dome na takej malebnej dedinke, kde líšky dávajú dobrú noc, žila som v štyroch bytoch v meste (dva krát nájom, dva krát vlastný), z toho trikrát panelák a jedenkrát tehla. Náš posledný súčasný byt je v 13. poschodovom vežiaku, na jednej chodbe je šesť bytov. Tu je môj zoznam podľa hlučnosti. Ideme od najhlucnejsieho miesta po najtichsie:

1. rodinný dom. Kohúty, stekot psov, cirkularka, kosačka, píla, a spol. V lete aj v zime, na jar aj na jesen. Chlieb sa predáva z áut - minimálne tri pekárne z okolia, aj vzdialenejšieho, čiže tri autá, v rôznych časových intervaloch denne trubia po dedine. Potom v lete predavači melónov. Vykrikujú do ampliónov a trubia po dedine: kúpte si melóny. Zeleninu či maso.. Vykupujú perie. Či šrot.
Dedinský rozhlas - od Coco Jumbo po Jede jede mašinka, závisí od nalady hlasajuceho.

2. tehlová bytovka. Veľmi prekvapujúco. Ale žiaľ hlučnejši susedia 🫤

3. Náš prvý vlastný byt - panelák a môj prvý nájom v paneláku na sídlisku: boli na Tom cca rovnako. Úplne v pohode sa tam dalo bývat. V jednej bytovke už bola skôr geriatria, ako mladé rodiny, čiže tie staršie dámy (zvyčajne vdovy) chodili aj skoro spať, bol to menší vchod, päť poschodí a iba tri byty na poschodí, boli by sme len dve mladé rodiny s deťmi, tipujem preto, že najhlucnejsi sme boli my - aj objektívne. V nájme na sídlisku som tiež nemala žiadne problémy s hlukom a to bolo moje prvé panelákove a hneď sidliskove bývanie po rodinnom dome. Veľmi rýchlo som si zvykla. Jedine, čo mi vadilo, že sused musel mať vedľa mojej kúpeľne kuchyňu, v ktorej zrejme fajčil, lebo niekedy do kúpeľne som cítila dym z cigariet.

4. Náš súčasný byt v najväčšom paneláku - najmä naše obrovské šťastie na pricetnych susedov, nove tiché výťahy, ale aj dobrá izolácia nášho bytu od hluku, vrátane kvalitných okien a vchodových dverí - o to sa postaral predchádzajúci majiteľ bytu a vďaka mu za to. Toto je bezpochyby naše najtichsie bývanie. Nie je to ale z tých prvých panelákov, možno aj toto zaváži..

Statisticky ale bude vždy najhlucnejsi panelák. A čím väčší, žiaľ, tým väčšia šanca, že stretnete debila. Proste čím viac ľudí, tým väčšia sanca..To sa reálne môže stať.. ale debila môžeš stretnúť aj v Tom najlepšej najtichsej malebnej tehlovej bytovke či v dedine. Stačí jeden jediný a máte problém vsetci. Musíte mať proste šťastie. Ja to naše radšej aj poklopem.. viackrát pre istotu 😶

oblecenie99
6. okt 2025

A ešte pridám: nemusí ísť o debila. Len ten panelák je štatisticky na Tom horšie, čo sa týka hluku, stačí obyčajný prevádzkový hluk a budete viac pocut...Ja netvrdím, že nepočujem keď sused niečo vrta a prerába, alebo mu niečo ťažké spadne na plávajúcu. Musíte mať šťastie. Ale z vlastnej skúsenosti, veľmi pomôže nejaké odhlučnenie, izolácia. Je to rozdiel.

anonym_9830bc
6. okt 2025

@anonym_autor všetko. Nás pri kúpe uisťovali o tichu a kľude. Už rok počúvame trieskanie a vrieskanie detí nad nami. To isté v predošlom byte, vedeli sme o čom je každá jedna hádka susedov dolu.

mimikarol
6. okt 2025

Bývala som 4 roky v takej kde boli 2 byty na poschodí. Susedia oproti aj nad nami boli strarší, jedny dôchodci druhý do dôchodku tiež nemali ďaleko. Počula som večer telku, suseda chápať, mäso klepali každú nedeľu nad nami. Keď im prišli vnúčence bolo to ako keby nad nami bolo stádo koní. Dupot, krik, plač. Našťastie tam tie deti nebývali.
Pre mňa čo som žila v dome to bolo dosť hlučné prostredie. A samozrejme som vždy vedela keď išiel výťah

autor
6. okt 2025
@janicast

@anonym_autor bývam.v ňom 20 rokov.
Vaetko záleží len a len.od susedov..my sme úplne.ok..To.je dôležité -susedia

@janicast Ahoj pozeram ze byvas v Petrzalke? presne do takeho veziaku ideme je ich tam mrte vela tych veziakov a mozes prezradit viac? naozaj je to co sa tyka hluku a susedov ok? Vzdy som snivala o 4 izbaku v panelaku kde su len 2 byty na poschodi ale proste nemame na taku hypo a som rada ze sme dostali.. Chceme byt prerobit na 4 izbak zrusit halu a bude obyvacka s kuchynou a najlepsie v povodnej kuchyni zrusit aj loggiu aby vznikla vacsia izba ale to neviem ci nam povolia. Mozem vediet ako to mas prerobene? 🙂

janicast
6. okt 2025
@anonym_autor

@janicast Ahoj pozeram ze byvas v Petrzalke? presne do takeho veziaku ideme je ich tam mrte vela tych veziakov a mozes prezradit viac? naozaj je to co sa tyka hluku a susedov ok? Vzdy som snivala o 4 izbaku v panelaku kde su len 2 byty na poschodi ale proste nemame na taku hypo a som rada ze sme dostali.. Chceme byt prerobit na 4 izbak zrusit halu a bude obyvacka s kuchynou a najlepsie v povodnej kuchyni zrusit aj loggiu aby vznikla vacsia izba ale to neviem ci nam povolia. Mozem vediet ako to mas prerobene? 🙂

@anonym_autor ahoj,posli mi správu ja som presne tento byt chcela, za mňa je oveľa lepší ako ten v.8poschodovom

janicast
6. okt 2025
@oblecenie99

@anonym_autor Vyrastala som v rodinnom dome na takej malebnej dedinke, kde líšky dávajú dobrú noc, žila som v štyroch bytoch v meste (dva krát nájom, dva krát vlastný), z toho trikrát panelák a jedenkrát tehla. Náš posledný súčasný byt je v 13. poschodovom vežiaku, na jednej chodbe je šesť bytov. Tu je môj zoznam podľa hlučnosti. Ideme od najhlucnejsieho miesta po najtichsie:

1. rodinný dom. Kohúty, stekot psov, cirkularka, kosačka, píla, a spol. V lete aj v zime, na jar aj na jesen. Chlieb sa predáva z áut - minimálne tri pekárne z okolia, aj vzdialenejšieho, čiže tri autá, v rôznych časových intervaloch denne trubia po dedine. Potom v lete predavači melónov. Vykrikujú do ampliónov a trubia po dedine: kúpte si melóny. Zeleninu či maso.. Vykupujú perie. Či šrot.
Dedinský rozhlas - od Coco Jumbo po Jede jede mašinka, závisí od nalady hlasajuceho.

2. tehlová bytovka. Veľmi prekvapujúco. Ale žiaľ hlučnejši susedia 🫤

3. Náš prvý vlastný byt - panelák a môj prvý nájom v paneláku na sídlisku: boli na Tom cca rovnako. Úplne v pohode sa tam dalo bývat. V jednej bytovke už bola skôr geriatria, ako mladé rodiny, čiže tie staršie dámy (zvyčajne vdovy) chodili aj skoro spať, bol to menší vchod, päť poschodí a iba tri byty na poschodí, boli by sme len dve mladé rodiny s deťmi, tipujem preto, že najhlucnejsi sme boli my - aj objektívne. V nájme na sídlisku som tiež nemala žiadne problémy s hlukom a to bolo moje prvé panelákove a hneď sidliskove bývanie po rodinnom dome. Veľmi rýchlo som si zvykla. Jedine, čo mi vadilo, že sused musel mať vedľa mojej kúpeľne kuchyňu, v ktorej zrejme fajčil, lebo niekedy do kúpeľne som cítila dym z cigariet.

4. Náš súčasný byt v najväčšom paneláku - najmä naše obrovské šťastie na pricetnych susedov, nove tiché výťahy, ale aj dobrá izolácia nášho bytu od hluku, vrátane kvalitných okien a vchodových dverí - o to sa postaral predchádzajúci majiteľ bytu a vďaka mu za to. Toto je bezpochyby naše najtichsie bývanie. Nie je to ale z tých prvých panelákov, možno aj toto zaváži..

Statisticky ale bude vždy najhlucnejsi panelák. A čím väčší, žiaľ, tým väčšia šanca, že stretnete debila. Proste čím viac ľudí, tým väčšia sanca..To sa reálne môže stať.. ale debila môžeš stretnúť aj v Tom najlepšej najtichsej malebnej tehlovej bytovke či v dedine. Stačí jeden jediný a máte problém vsetci. Musíte mať proste šťastie. Ja to naše radšej aj poklopem.. viackrát pre istotu 😶

@oblecenie99 suhlas

rozculena
6. okt 2025

@anonym_autor ja som bývala aj v tehlovom a bolo počuť teda riadne

misanthropicdann
21. okt 2025

@anonym_autor v paneláku je bežné ze počuješ chodiť ženu v opatkoch aj 4 o poschodia nad tebou.

Na druhú stranu je to všetko zvladnutelne, my sme mali v pohode susedov takže nič extra sme nepočuli

gabikaa96
21. okt 2025

U nás doslova všetko,aj to keď spláchnu záchod, kýchanie proste všetko.

lopka1313
21. okt 2025

Ja som momentalne v rodinnom dvojdome, kde je 6 bytov, postavenom v 2016. Pocujem uplne vsetko. Mozem mat vypnuty zvuk na tv, a pocujem vsetko od susedov. Radio mat ani nemusim. Rozhovory pocujem zretelne, rovnako chrapanie aj sexualne hratky (realne kazdy vzdych) ... Susedov uz volam spolubyvajucimi a susedka sa smiala, ze si kvoli mne vypla budiky - budi ju vibrovanie tych mojich...
Blbe je, ze som sova a najviac energie mam vecer, tak asi rusim susedov aj ja..

V "novostavbe" (asi 12 rocna 2 poschodova bytovka) v Rakusku som pocula jemne vibracie pracky alebo obcas nieco tazke padnut (aj to len ak bolo velmi ticho v celom byte a to nad nami zila rodina s 2 detmi a psom)

V panelaku som toho pocula ovela menej, tam som najviac pocula, ked sa nadomna nastahovala rodina s 3 detmi a psom (behanie po byte, hudobne nastroje alebo zavijanie psa, kym si zvykol na nove prostredie). Pripadne tlmeny telefonat, ale nie zrozumitelne, len, ze niekto hovori do telefonu.

U nasich na dome zas pocujes zvonku cirkular, kosacky, zvery alebo cvrcky.

Podla mna, pokial nebyvas na samote niekde uprostred pola a lesov, pocujes asi vsade vela.

natalka13
21. okt 2025

Ja aj skoro rano rolldoor ako otvarali nad nami. Nastastie nebyvam v byte.
Tych par dni v roku vydrzim.

anonym_d75073
21. okt 2025

Nie je panelák ako panelák. Tie 12 poschodové socik vežiaky sú ešte vcelku ok, tam počuť hlavne výťah. Bývajú v takom moji svokrovci aj kamaráti. My sme bývali v paneláku, kde bolo počuť aj keď si sused uľavil 🙄 Už ani nevravím o hlasnej hudbe, že sa nám okná triasli a podpätky na laminate znejú ako rana do hlavy. Čo mne vadilo najviac bol smrad, cez stupačky som cítila dym z cigariet, aj každé jedlo, čo suseda varila. O balkóne ani nevravím. Cigaretový smrad dennodenne je fakt radosť. Presťahovali sme sa do domu a konečne som si vydýchla.

viera012345
21. okt 2025

@anonym_autor ...nooo,budete mať k susedom "bližšie,,Bez nejakej snahy budete vedieť všetko z ich života a oni z Vášho...

iwesska
21. okt 2025

V panelaku vies presne,kto bol kedy cikat aj 💩. Este horsie to rezonuje ked su vsade parkety a hole steny bez zavesov.

Strana
z2