icon

Problém so psom v podnájme

kiko5382
2. okt 2025

Ahojte mám taú otázku. V nájomnej zmluve mame napísané, že nemôžeme mať domáce zvieratá a príde k mám rodina na jednu noc a majú zo sebou psíka. Bol by problém keby ho donesú?

Strana
z3
anonym_f8ff3c
2. okt 2025

@kiko5382 to je skôr otázka na majiteľa bytu, nie? Keby to bol môj byt, tak by problém bol.

anonym_00c73a
2. okt 2025

@kiko5382 nápiš / zavolaj majiteľovi. Mne ako prenajimatelovi by to vadilo a vyvodila by som z toho dôsledky.

oomina
2. okt 2025

Záleží, ako sa k tomu postaví majiteľ. Ja by som si tiež dala do zmluvy, že žiadne zvieratá a teda neprešlo by to ani takto príležitostne.

matkaleskova
2. okt 2025

Presne, spytaj sa majitela, my predsa nemame odkial vediet, ci by mu to vadilo alebo nie 🙂 Ale myslim si, ze sa podla zmluvy riadit da.

biba_18
2. okt 2025

mne by to nevadilo a niekomu áno ...

biba_18
2. okt 2025

len rozmýšľam čo také by mohol urobiť pes na návšteve keď tu čítam tie rezolútne odpovede ...

amonet
2. okt 2025
@biba_18

len rozmýšľam čo také by mohol urobiť pes na návšteve keď tu čítam tie rezolútne odpovede ...

@biba_18 nove prostredie, nevies ako je nauceny, ocika, oškrabe, rozkuše. bars čo

anonym_00c73a
2. okt 2025
@biba_18

@biba_18 stačí to, že pes zapácha. Vie byt dosť hlučný, človek nevie ako zareaguje v novom prostredí. Ja mám byty v novostavbách, všetko moderne, drahšie zariadené. Nechcela by som aby sa niečo poškodilo.

biba_18
2. okt 2025

@amonet psy sa takto v cudzom prostredí nesprávajú ... možno "jeden z tisíca"...

biba_18
2. okt 2025

@anonym_00c73a pes možno zapácha, ale za 1 noc ti tam nič nestihne napáchnuť ... a psy sa na návštevách naozaj správajú inak - obozretnejšie...

bg92
2. okt 2025

@biba_18 to su ludia co nemaju psy ani skusenosti s nimi... iba "zdialky".
@autorka spytaj sa majitela. mne by nevadilo.

nyusika
2. okt 2025
@biba_18

@biba_18 zbytocne sa zamyslas...ide o princip.
podla nich patri pes na dvor a na retaz.

socializovany a vychovvany pes je cistotnejasi, ako vela ludi -chlpy sa daju vysat.

nyusika
2. okt 2025
@anonym_00c73a

@biba_18 stačí to, že pes zapácha. Vie byt dosť hlučný, človek nevie ako zareaguje v novom prostredí. Ja mám byty v novostavbách, všetko moderne, drahšie zariadené. Nechcela by som aby sa niečo poškodilo.

@anonym_00c73a vychovany a sozializovany pes toto nerobi.

nyusika
2. okt 2025
@amonet

@biba_18 nove prostredie, nevies ako je nauceny, ocika, oškrabe, rozkuše. bars čo

@amonet opakujem sa - vychovany a socilaizovany pes toto nerobi.

my chodime so psami aj do 4 a viac hviezdickovych hotelov - nikdy s tym nebol ziaden problem.

kultura naroda sa pozna podla toho, ako sa spravaju k starym, k chorym a ku zvieratam.

ja vzdy tvrdim, ze Slovaci su extremne hlupy a nekulturny narod.

sweet20
2. okt 2025

@kiko5382 ja by som to nedovolila ani na navstevu ani na noc.. ani ako prenajimatel ani majitel.. pes moze nieco poskodit atd, zapacha, chlpy.. zavolaj majitelovi a opytaj sa ho.. nemozu prist bez psika na noc?

anonym_00c73a
2. okt 2025
@nyusika

@biba_18 zbytocne sa zamyslas...ide o princip.
podla nich patri pes na dvor a na retaz.

socializovany a vychovvany pes je cistotnejasi, ako vela ludi -chlpy sa daju vysat.

@biba_18 neveim no mne by to vadilo, raz je zmluva nejako postavená.
@nyusika my psa máme, má prístup aj dnu. No je to moje vlastne bývanie, nie podnájom kde platia určité pravidlá

nyusika
2. okt 2025
@anonym_00c73a

@biba_18 neveim no mne by to vadilo, raz je zmluva nejako postavená.
@nyusika my psa máme, má prístup aj dnu. No je to moje vlastne bývanie, nie podnájom kde platia určité pravidlá

@anonym_00c73a reagovala som na jednu konkrtnu otazku.
nie na tvojho psa.

anonym_00c73a
2. okt 2025
@nyusika

@anonym_00c73a reagovala som na jednu konkrtnu otazku.
nie na tvojho psa.

@nyusika “ podla nich patri pes na dvor a na retaz.” ja reagujem na toto, keďže je to písané v množnom čísle

nyusika
2. okt 2025

k otazke - respektovala by som, ze majitel bytu si nepraje zvierata v byte.

vsetky moje ostatne kmentare boli myslene vseobecne, nie ako reakcia na prispevok.

nyusika
2. okt 2025
@anonym_00c73a

@nyusika “ podla nich patri pes na dvor a na retaz.” ja reagujem na toto, keďže je to písané v množnom čísle

@anonym_00c73a ano, moj nazor je, ze ludia, ktori kategoricky (z principu ) odmietaju vstup psa do bytyu/domu, maju taky nazor - pes patri iba na dvor...ta retaz je tam uz len expresivne vyjadrenie, castejsie je to voliera, nie retaz.
vas pes ma pristup do domu - cize o tebe som nepisala.
ked si sa v mojom komentari nasla - nie moj problem 🙂

amonet
2. okt 2025
@nyusika

@amonet opakujem sa - vychovany a socilaizovany pes toto nerobi.

my chodime so psami aj do 4 a viac hviezdickovych hotelov - nikdy s tym nebol ziaden problem.

kultura naroda sa pozna podla toho, ako sa spravaju k starym, k chorym a ku zvieratam.

ja vzdy tvrdim, ze Slovaci su extremne hlupy a nekulturny narod.

@nyusika ano ale kolko takych psov realne je? ano poznam takeho mala som kamosku s labradorom v najme, uzasny pes. a potom je tu xy psov co nedostali poriadny vycvik.
ja ako majitel by som o tom chcela vediet a spravila by som dodatok ze poskodenia da opravit na vlastne naklady

nyusika
2. okt 2025
@amonet

@nyusika ano ale kolko takych psov realne je? ano poznam takeho mala som kamosku s labradorom v najme, uzasny pes. a potom je tu xy psov co nedostali poriadny vycvik.
ja ako majitel by som o tom chcela vediet a spravila by som dodatok ze poskodenia da opravit na vlastne naklady

@amonet
kopirujem, co som napsiala ako odpoved na otazku
k otazke - respektovala by som, ze majitel bytu si nepraje zvierata v byte.

vsetky moje ostatne kmentare boli myslene vseobecne, nie ako reakcia na prispevok.

sevrin
2. okt 2025

@kiko5382 ak je to typický bytový pes, čo sa vie chovať, tak na jednu noc by problém nemusel byť, ale majiteľ by mal o ňom vedieť
Na druhej strane poznám kopu chovateľov psov, čo tie svoje psy nechávajú vyštekávať celé dni a takéto psy by mi vadili aj vo vestibule, nieto v byte.

anonym_f8ff3c
2. okt 2025
@biba_18

@biba_18 psov milujem, ale keď som našla po návšteve s labradorom vydriapanu priehlbinu na drevených vchodových dverách, tak ma skoro vystrelo. Psa ponechali na chodbe, asi sa nudil.

anonym_908f4b
2. okt 2025
@nyusika

@anonym_00c73a vychovany a sozializovany pes toto nerobi.

@nyusika co prispevok to arogancia z teba ziari ale v jednom mas pravdu ze slovaci ako ty su hlupi

anonym_90cbc5
2. okt 2025

Kontaktuj majiteľa.

biba_18
2. okt 2025

@anonym_f8ff3c no a to bolo asi to že pes nesmie dnu - ak by bol dnu a nie na chodbe, ležal by pod nohami ... aj keď ja píšem o psovi ktorý nie je nechaný sám, ale chápem...

procrastique
2. okt 2025

Kontaktuj majiteľa, ja by som kľudne jednu noc dovolila, však a čo... keby pes zázrakom zdemoloval aj tretinu bytu, na to je depozit.
Ohryzie gauč alebo došklbe koberec, to nevyjde nový nepreprdený gauč a neošťatý koberec za 2100 eur? 😀 alebo koľko býva priemerná zábezpeka :D

anonym_53c240
2. okt 2025

@kiko5382 na jednu noc sa chceš pýtať ? Nesranduj
Len daj pozor aby nič nepoškodil a nikomu nič nehovor inak bude zbytočne dusno a problém

nyusika
2. okt 2025
@anonym_53c240

@kiko5382 na jednu noc sa chceš pýtať ? Nesranduj
Len daj pozor aby nič nepoškodil a nikomu nič nehovor inak bude zbytočne dusno a problém

@anonym_53c240 ja by som sa opytala - aby kvoli tej jednej noci nakniec nemala vypoved z najmu.
opravnenu

Strana
z3