Riešime rušenie susedov detským plačom
Moze susedom vadit plac babatka? Ked sa napr v noci zobudi a krici place ..stretli ste sa stym? Ako reagovat?
Tiez som sa.budila na plač dieťaťa od suseda. Neriešila som to nejako, nemohli za.to ze steny sú tenké. Spala som potom ďalej. Sama mám 2 deti a nikdy mi.nik neklopal, že dieťa plače.
Áno, dieťa plače.
bábo je ešte ok.
horšie je 10 ročný autista v afekte. bolo už o tom niekoľko článkov ako susedia spísali petíciu nech sa rodina odsťahuje z paneláku.
u nás v škole poznám 7 rodín čo kvôli tomuto problému išli radšej bývať do rod- domu z paneláku.
@anonym_6b1377 my sme mali asi 3 roky susedu nad nami, ktorá bola po 80tke v demencii. Zvykla okolo druhej v noci sa zobudit a zavýjat - vyslovene zavýjat. vzdy sme sa zobudil v panike a nemohli spat - jedine dobre bolo to, ze sme mohli vstavat neskor a nemuseli rano o 04:00, ako niektorí. Tým, že nevieš kedy to konečne skončí a bolo to skoro každú noc, tak nám to velmi zasahovalo do života. nie je prijemné v noci nespávať lebo susedia.... Bez ohľadu na to z akej situácie to majú... si predstav, že ceý panelák nemože spa´t lebo jedno dieťa a tá situácia neskončí, je trvalá - čo by si ty osobne riešila - si vodič z povolania, kde sa musis sustredit, si nejakí odborník, kde proste sa potrebuješ sústredit a po nociach nespíš... presne viem aké to je, kedze sme doma mali otca, ktorý už bol v horsom stave a ked som bola pomáhat, tak ma budil aj 6-8 x v noci a kričal, kým som neprišla.... po 2-3 nociach som uz bola na prášky a nervozna. nie to po mesiacoh-rokoch. Otec býval v dome, takže tým sa nerušilo susedov, stacilo, co nikto v dome nespal..
@anonym_autor Niekedy sa treba pozrieť objektívne aj na tú druhú stranu. Môj muž vstáva o štvrtej do práce, pracuje manuálne 12 hodín a keď nejaké dieťa reve celú noc, on nemôže spať, tak ako má ísť pracovať? Robí aj vo výškach, to telo je unavené, o psychike ani nevravím, no a má už 60 rokov.
@anonym_5ba0c3 nenapadlo mi dať si štuple? To nie je výsmech, ale fakt pomôže. Môj manžel ťažko pracuje a keď sme mali ešte malé deti, aj keď neplakali nonstop, tak stalo sa, vždy mal štuple. Aj v práci keď chodil na turnusy, kolega tak neznesiteľne chrápal, že ho štuple zachránili.
@anonym_c50091 Ja napr. štuple používam, ale aj ta počujem zvuky a v lete ma zobudia vtáci. Ono to zase nestlmí zvuky úplne.
@anonym_c50091 Ja napr. štuple používam, ale aj ta počujem zvuky a v lete ma zobudia vtáci. Ono to zase nestlmí zvuky úplne.
@unicornlady tak treba kvalitnejšie
@anonym_autor Niekedy sa treba pozrieť objektívne aj na tú druhú stranu. Môj muž vstáva o štvrtej do práce, pracuje manuálne 12 hodín a keď nejaké dieťa reve celú noc, on nemôže spať, tak ako má ísť pracovať? Robí aj vo výškach, to telo je unavené, o psychike ani nevravím, no a má už 60 rokov.
@anonym_5ba0c3 ako objektívne? Dieťa nemá gombík, že ho vypnete... čo majú tí rodičia akože urobiť? Však aj oni by sa radšej vyspali. Či myslíte, že náročky ho budia v noci, poď moje, ešte si neplakalo túto noc, treba susedov nahnevať...?
Ani sa nečudujem že to niekomu vadí ľuďom s malými deťmi by sa mali robiť zvlášť bytovky a bol by kľud
Mali sme susedu ktorej vadil place dietsta v noci. Ale nevadilo jej zavijanie susedovho stareho psa. Ale Ona sanetajils tym že neznasa deti a zvierata su pre ne viac.
Susedia maju mesacneho drobca. Ano pocujeme ho plakat, aj v noci. A nie nevadi nam to. Ved je to babatko. To su naozaj ludia, co im to vadi?
Samozrejme ze môže.
Mne vadilo, ked chodili susedia do bytu nad nami sexovat. Byt bol nezariadeny a fest to bolo pocut. Klopat som im ale nesla 🙃 Kazdemu moze nieco vadit
@anonym_autor
Áno môže vadiť. Mnohí si myslia že pokiaľ sa nikto nepríde sťažovať alebo upozorniť je to v pohode a dieťa napríklad na odrážadle môže brázdiť byt ako na ihrisku.
Za komancov povinná výbava koberce a závesy mali veru veľa do seba. Pekné tlmilo hluk. A veru nemali v paneláku 3 rodiny deti ale skoro v každom byte malé detičky plus mínus v rovnakom veku.
Mam susedku, ktora na mna v noci volala policiu, lebo rusime nocny klud. Moje dieta plakalo a takto plakalo este dalsiu hodinu. Vo vchode ma vzdy zastavi, ze nas pocuje. Aj ked sa snazim syna bravat vonku na 2x po dve hodiny, doma sa hraje na posteli alebo podlozke ale ona ho pocuje stale dupat, buchat, kricat. Aj ked nie sme doma. Niektore by chceli uplne ticho, co vsak nie je mozne. Niektore sa nudia a strpcuju zivot.
Nam tu place dieta nad hlavou dni a noci a jedine na co cely cas myslim je, ze ked stretnem susedu sa jej spytam ci je vsetko okej a nepotrebuje nejak pomoct. Ze moze zazvonit kludne aj o polnoci. Strasne mi jej je luto, lebo si pamatam aka smutna som bola ja, ked mi babatko vela plakalo. :(
Vadit moze urcite.Tym to zacina a konci.Komu to vadi moze sa prestahovat do domu.Moze sa prestahovat kdekolvek.
Nenapadlo by mi ,žeby niekomu vadili plač babatka ci maleho dieťaťa. To dieťa sa nedá utíšiť len tak a rodič je dosť v strese len z revu nieto ešte riešiť ci to niekomu vadí. Našťastie bývam v dome ,ale aj tak .
Co sa tyka hrania atď,tak keď ideme k mame co býva v byte vzdy som deti usmernovala ,ze nemozu behat ,skákať atď jednoducho aktivity, čo by mohli rušiť susedov .Ale plač babatka sa naozaj nedá riešiť.
Netráp sa tým.
Zial v byte si clovek nevyberie. Komu sa nepaci, nech sa zbali a odide prec. Este horsie ako deti, su stekajuce psy. Panko odide do prace a mysli si, ze jeho maznacik cely den cuci v pelechu a cuduj sa svete, pes steka skoro cely den o zivot.
Snad pridu aj na Slovensko zakony ako na zapade - pes moze stekat maximalne 30 minut denne (Nemecko).
Co sa tyka tych deti, nie je to ani pre rodicov prijemne. Mame vikendovy apartman a ked tam prideme s 3 detmi, stale mam krce z toho, ze nase deti rusia susedov. Samozrejme, krotime ich, ale su to deti, hraju sa, blaznia sa a susedov maju na haku. Vzdy mi ale odlahne, ked sa vratime do domu a mozem volne dychat a nenapominat deti, aby chodili po spickach.
Najhorsi zazitok na byte, z coho som mala kazdy den podvedomy stres bolo, ked sme mali raz suseda, ktory robil v noci doma bordel, nadaval zene, atd…kazdy vecer… a bola to novostavba, ziadne socky tam nebyvali. Nastastie to bol len prenajaty byt a boli sme tam kratko.
@anonym_autor náš malý susedka vedľa v rodinnom dome plakal neskutočne hlasno, že až k nám bolo počuť v lete, no ale čo sa dalo robiť, vydržali sme, on vyrástol a je kľud. Ja by som to neriešila ani ako matka ani ako susedka.
Aj nasim psycho susedom vadilo, asi zabudli, ze henta ich krasavica tiez niekedy revala v noci… ale co uz, stava sa to. To co nam potom na “oplatku” robili hranici so zdravym rozumom a vyhrotilo sa to az tak, ze som bola nutena na nich zavolat policiu… Mna to vtedy velmi vzalo, lebo v zivote som sa s takym niecim nestretla a sokovalo ma to o to viac, ze deti “vadili” zene-matke a jej nepodarenej dcere. Dlho potom som mala normalne tiky z kazdeho pohybu/plakania (deti).
@wade vsetci urcite nie, nado mnou maju male dieta, do troch rokov som ho nikdy nepocula, a plakat uz vobec nie 🙂
@anonym_337543 bábätka bolievajú brušká a nie všetky sú úplne zdravučké v tejto fajnovej dobe. Takže napísať mojim susedom deti neplačú už 3 roky je vrchol bezcitnosti.
Aj nasim psycho susedom vadilo, asi zabudli, ze henta ich krasavica tiez niekedy revala v noci… ale co uz, stava sa to. To co nam potom na “oplatku” robili hranici so zdravym rozumom a vyhrotilo sa to az tak, ze som bola nutena na nich zavolat policiu… Mna to vtedy velmi vzalo, lebo v zivote som sa s takym niecim nestretla a sokovalo ma to o to viac, ze deti “vadili” zene-matke a jej nepodarenej dcere. Dlho potom som mala normalne tiky z kazdeho pohybu/plakania (deti).
@tatramatka tiež sme si tým prešli a aj políciou. Búchanie na stenu, schválne trieskanie dverami, vulgarizmy na mňa pred malými deťmi, vyhrážanie sa mi fyzickým útokom. Nevadí že deti stali pri mne. Tiež sme museli volať políciu a ešte si dovolili ma susedia krivo obviniť so snahou všetko otočiť proti mne. Baby keď budete komunikovať s takými “ľuďmi”, majte vždy zapnuté nahrávanie rovno im do ksichtu. Najhoršie, že u nás si to odnieslo dieťa a máme následky. Len ľutujem, že som nevolala políciu pri prvom incidente.
@tatramatka aj my sme si tým prešli. Vulgarozmi. Nadávanie do kráv, pred dieťaťom v kočíku na ulici. Vyblokovanie schodiska tak, že sme sa zo šiesteho p. alebo na šieste poschodie nevedeli dostať s tým, že pravidelne pokazili výťah tak aby ostal stáť u nich na 5 p. Bola som z toho schodiska v strese, bála som sa možného požiaru a že sa nedostaneme po schodisku von.
Dieťa plače, padajú mu veci, keď sa spoznáva so svetom. Odsávajú sa sople. Nepoznám rodičov, ktorí by úmyselne robili susedom zle cez maličké deti.
Za to naša suseda a jej dospelý syn sa opíjali, robili neskutočný randál, fajčili jednu od druhej na balkóne, syn spával po schodisku keď bol opitý, rozbíjal vchodové dvere.
Druhé dieťa sme už priviedli do bytu ktorý je nad vchodom, pod nami sú len vstupné chodby.
Toto obdobie, prvej materskej a rodičovskej bolo naozaj dosť poznačené touto susedou, ktorá bola zjavne nespokojná a nešťastná so svojim životom.
Nakoniec sa aj odsťahovali. Všetko sa tu zmenilo k lepšiemu. V celom paneláku. Jedna rodina tu ňičila všetko. Majetok, vzťahy, okolie.
Susedom môže vadiť všeličo.
Ale v tomto prípade je to ich problém. Ignorovať.
My sme taketo extremy jak vy nemali ale pod nami byva chlap co hajuska kazdy den do 9:00..povedal ze pod mojim vtedy 8 kilovym dietatom sa mu trase plafon a lampy (neviem ako sa trase plafon pod nim ked ma tak 140 kil), ze nas pocuje ze presuvame nabytok (zariadene sme mali rok)..ale ok naivna dobra dusa som teda kupila konerce, podlozky a neviem co este a pytam sa ho po nejakej dobe ci to je lepsie…reku nie je…okej sipkova ruzenka, moje deti spia do 8:30-9:00, takze tuto ta rusit nemozu za to dam ruku do ohna, od malicka este predtym ako dosiel sa u nas na nicom nejazdilo, nemali drevenne hracky, mali zakazane lopty, nemali vlaciky co by si po castiach kde je podlaha tahali..tak mu vravim, ale mozem odlozit teda tie koberce a podlozky, toto vsetko povolit a mozme si porovnat ci to je horsie alebo lepsie…odvtedy som o nom nepocula..ked mi skusil navrhnut aby som vencila deti vonku, tak to prestrelil lebo my sme boli vonku denne 10-12 hodin tak mu vravim ze ak pocuje hluk a dupot tak to nejde od nas..ale reku ty zmrd, ten tvoj smradlavy hlucny osmak degu ti nevadi :D
My sme taketo extremy jak vy nemali ale pod nami byva chlap co hajuska kazdy den do 9:00..povedal ze pod mojim vtedy 8 kilovym dietatom sa mu trase plafon a lampy (neviem ako sa trase plafon pod nim ked ma tak 140 kil), ze nas pocuje ze presuvame nabytok (zariadene sme mali rok)..ale ok naivna dobra dusa som teda kupila konerce, podlozky a neviem co este a pytam sa ho po nejakej dobe ci to je lepsie…reku nie je…okej sipkova ruzenka, moje deti spia do 8:30-9:00, takze tuto ta rusit nemozu za to dam ruku do ohna, od malicka este predtym ako dosiel sa u nas na nicom nejazdilo, nemali drevenne hracky, mali zakazane lopty, nemali vlaciky co by si po castiach kde je podlaha tahali..tak mu vravim, ale mozem odlozit teda tie koberce a podlozky, toto vsetko povolit a mozme si porovnat ci to je horsie alebo lepsie…odvtedy som o nom nepocula..ked mi skusil navrhnut aby som vencila deti vonku, tak to prestrelil lebo my sme boli vonku denne 10-12 hodin tak mu vravim ze ak pocuje hluk a dupot tak to nejde od nas..ale reku ty zmrd, ten tvoj smradlavy hlucny osmak degu ti nevadi :D
@ravehami moja suseda počuje behať môjho psa...dokonca aj vtedy, keď bol týždeň v hoteli pre psov a my na dovolenke 😃😃
Mne bolo trápne rušiť v noci susedov aj keď ma nikdy nikto neupozorňoval. Snažila som zachovať svoju dôstojnosť, zbalila dieťa do kočíka a za každého počasia aj fujavice som s ním išla vonku, aby nikoho nerušilo. Ono hneď zaspalo a potom aj dobre spalo. Ale v žiadnom prípade som nechcela, aby susedia si o mne mysleli, že som sedliacky buran, ktorý prišiel z dediny a nevie sa v bloku správať. Bola som z mesta a snažila som sa správať na úrovni, k čomu patrí nikdy nerušiť susedov.
Mne bolo trápne rušiť v noci susedov aj keď ma nikdy nikto neupozorňoval. Snažila som zachovať svoju dôstojnosť, zbalila dieťa do kočíka a za každého počasia aj fujavice som s ním išla vonku, aby nikoho nerušilo. Ono hneď zaspalo a potom aj dobre spalo. Ale v žiadnom prípade som nechcela, aby susedia si o mne mysleli, že som sedliacky buran, ktorý prišiel z dediny a nevie sa v bloku správať. Bola som z mesta a snažila som sa správať na úrovni, k čomu patrí nikdy nerušiť susedov.
@evkatk robíš si srandu ??
Asi nerobíš...len je asi výpadok liekov na psychiatrické poruchy 🙈
@anonym_autor Však to je riziko bývania v paneláku. Šťastie je keď natrafíš na dobrých susedov To je základ.
U nás sa tiež narevali dosť. Aj sa pobili,robili si napriek,ale vďaka bohu máme dobrých susedov 🙏 Som zato vďačná.
Nie raz sme sa povadili aj kvôli deťom, rozdielom vo výchove, nechceli poslúchať..ake prešlo to všetko. A dnes počúvame druhé deti, štekot psov.A nevadí nám to aj keď pracujeme na nočné. Zvykli sme si na život v činžiaku.