icon

Sused nás sleduje dronom

17. aug 2025

Dobrý deň,sused púšťa ponad naše pozemky dron. S ostatnými susedmi to považujeme za narušenie súkromia. Ako sa môžeme proti tomu brániť? Môžeme mu ho napríklad zostreliť vzduchovkou? Ďakujem vopred za rady.

Strana
z3
dankamg2
17. aug 2025

@anonym_autor Už dávno by bol zostrelený keby mi lietal nad domom.

cyberk
17. aug 2025

uplne ma napadlo stejne riesenie situacie, karma no 🙂

autor
17. aug 2025

A nie je to trestné, zostreliť ho?

amonet
17. aug 2025

ano je to trestne a ano budes mat z toho problem. mas moznost volat policajtov aj podat zalobu za narusenie sukromia a porusovanie zakona. viac ti pomoze pravnik

tinka_1807
17. aug 2025

@anonym_autor Najskôr sa ho skús ísť opýtať, či má licenciu na dron. Totižto bez nej by nemá lietať. Že nech ti ukáže jeho licenciu, že ju chces vidieť.
Alebo rovno zavolaj policajtov a nech sa ho to opýtajú oni. Ale natoc si to, aby si mal aj dokazy

mirokub
Odpoveď bola odstránená
dankamg2
17. aug 2025

Tak ešte odporúčam hadicu s poriadne silným prúdom vody. Polievanie záhrady nie je trestné...

krtko1313
17. aug 2025

My máme ten istý problém v záhrade. Ja neviem komu patrí ten dron. Veľmi nízko lieta, neviem či nerobí zábery.

slovakboy
17. aug 2025
@anonym_autor

A nie je to trestné, zostreliť ho?

@anonym_autor nezostreľuj ho. Odfoť ten dron a nafilmuj a nazbieral pár dôkazov. Potom zavolaj políciu za narúšanie súkromia. A súčasne dajte podnet na letecký úrad.
Správne predpisy a Úrad pre civilné letectvo SR:
Lietanie s dronmi je regulované nariadeniami EÚ a leteckým zákonom.Nad súkromnými pozemkami sa vo všeobecnosti bez súhlasu vlastníka nesmie lietať, pokiaľ ide o nízke výšky a rušenie obvyklého užívania pozemku. Môžete podať podnet na Dopravný úrad – sekciu civilného letectva.
Príspevok som konzultoval s AI

kiki68
17. aug 2025

Skoda, ze na SK nemate to, co v AT, u nas to mozes zostrelit pekne zbranou s tlmicom ( aby si nerusila pri strielani doma susedov) 😂 Ja by som mu to sejmula nenapadne z ineho uhla ako byvate, a doma sa tvarila, ze nic s tym nemas

anonym_a5d6b7
17. aug 2025

Aj známa spomínala že ponad ich záhrady lietal dron, a zastal nad ich bazénom a dlho stal a díval sa ako sa kúpu v bazéne. Vravela keby mala vzduchovku tak by ho zostrelili. Kružil ponad dvor a potom odletel. Vôbec nevie komu ten dron patrí. Že je to dosť nepríjemné a otravné. .Tiež nevie ako sa ma brániť. Že si to neprajú a vôbec nevie či ich aj náhodou nenatacali na kameru.

isis234
17. aug 2025

Odfotila by som to a poslala sťažnosť policajtom, na obecný úrad, Okresný úrad a žiadala odpoveď.
ako píše @slovakboy aj na letecký úrad
Je to narúšanie súkromia.

vikisisi
17. aug 2025

Ako chápem ľudia, že v to ide na nervy, ale zostreliť 😱 ? Preboha, čo ak trafíte niekoho nevinného. Ako strieľať medzi domami je pre mňa úplne scestné.

slovakboy
17. aug 2025
@vikisisi

Ako chápem ľudia, že v to ide na nervy, ale zostreliť 😱 ? Preboha, čo ak trafíte niekoho nevinného. Ako strieľať medzi domami je pre mňa úplne scestné.

@vikisisi strieľať nie. Aj keby sa to mohlo ako v Rakúsku. To je posledná možnosť s bola by to eskalácia konfliktu. Tu ide o to jeho donútiť nelietať a využiť na to právne kroky a právnikov. Keď mu budú chodiť obvinenia a bude sa o ňom hovorit ako o uchylovi, to ho viac zabolí ako rozbitý dron.

bloger
17. aug 2025

@anonym_autor Zostreliť nie. Súhlasím. Narušenie súkromia to určite je. Okrem toho na používanie dronu musí mať rôzne povolenia. Rozhodne by nemal s tým lietať kde sa mu zapáči. Sú na to zákony určite. Držím palce.

nin12345
17. aug 2025

Veď ale dron môže lietať úplne v pohode. Ty mu to zostrelis ty budeš mať problém. On nerobí nič nezákonné pokiaľ niekde nezverejňuje videá z dronu alebo ti s tým neprileti rovno ku tvári. Ak len prelieta vnímam to okej robia to u nás tiež viacerí susedovci. Ak by tým dronom nadomnou stal a sledoval ako sa opalujem išla by som to s ním riešiť

jamidea
17. aug 2025

@anonym_autor moj muz by chytil vzduchovku a aj by ho trafil.
Obhajujete tu taketo spravanie debilov? Preto je sr v takych problemoch. Vsetko zacina od vlastnej hrdosti. Moje sukromie patri mne

autor
17. aug 2025
@nin12345

Veď ale dron môže lietať úplne v pohode. Ty mu to zostrelis ty budeš mať problém. On nerobí nič nezákonné pokiaľ niekde nezverejňuje videá z dronu alebo ti s tým neprileti rovno ku tvári. Ak len prelieta vnímam to okej robia to u nás tiež viacerí susedovci. Ak by tým dronom nadomnou stal a sledoval ako sa opalujem išla by som to s ním riešiť

@nin12345 Nemá žiadny dôvod na to,aby nám lietal nad pozemkami a sledoval,čo sa u každého deje. Nech ide na lúku a sleduje srnky.

autor
17. aug 2025
@jamidea

@anonym_autor moj muz by chytil vzduchovku a aj by ho trafil.
Obhajujete tu taketo spravanie debilov? Preto je sr v takych problemoch. Vsetko zacina od vlastnej hrdosti. Moje sukromie patri mne

@jamidea Presne tak,máte pravdu.

bu_bu_bubak
17. aug 2025

Keep it in the holster Wild Bill....

Tu nie sme na divokom zapade. Platia urcite pravidla a to aj pre pilot UAV.

Keby mi niekto zostrelil dron tak by som to riesil policiou a ziadal aby mi zistili kto v okoli ma v legalnej drzbe zbran a hladal pachatela. Zbrane nie su na to aby sa tu niekto v zahrade hral na polovnika. Na toto su urcene revire a strelnice.

Ze zostrelit dron nad obytnou oblastou.....to je uz ina logika toto. Sak ale ved v klude strielajte, pravnici tieto pripady miluju. Uz len strelba v obytnej oblasti je absolutna topka!

anonym_f74013
17. aug 2025
@bu_bu_bubak

Keby mi niekto zostrelil dron tak by som to riesil policiou a ziadal aby mi zistili kto v okoli ma v legalnej drzbe zbran a hladal pachatela. Zbrane nie su na to aby sa tu niekto v zahrade hral na polovnika. Na toto su urcene revire a strelnice.

Ze zostrelit dron nad obytnou oblastou.....to je uz ina logika toto. Sak ale ved v klude strielajte, pravnici tieto pripady miluju. Uz len strelba v obytnej oblasti je absolutna topka!

@bu_bu_bubak ale taká taká fajna sprcha alebo dobre mierený hod loptou, no dokáž, že to bolo naschvál 😁. Nech si čumí do vlastnej záhrady.

autor
17. aug 2025
@bu_bu_bubak

@bu_bu_bubak Na vzduchovku nie je potrebné žiadne povolenie.
Ale očumovanie ľudí je podľa teba v poriadku, že?

petulda333
17. aug 2025
@nin12345

@nin12345 je uplne v poriadku nahravat si ludi,deti...a mozno sa na nich odbavovat! Nie,urcite nie...nech ide na luku a nataca si tam

maminkadeticiek
17. aug 2025

A ako vies,ze tam ma kameru?Vobec nemusi mat.kameru co chces potom.preboha zostrelovat??

autor
17. aug 2025
@maminkadeticiek

A ako vies,ze tam ma kameru?Vobec nemusi mat.kameru co chces potom.preboha zostrelovat??

@maminkadeticiek Má tam kameru. Inak by nám to nevadilo.

maminkadeticiek
17. aug 2025
@anonym_autor

@maminkadeticiek Má tam kameru. Inak by nám to nevadilo.

@anonym_autor Ale ako vies,ze tam ma kameru?Ako si mozes byt taka ista?? To tam.dovidis?

anonym_9cd0ce
17. aug 2025

neviem ako blizko vam to tam lieta nad hlavami, ale aj vapka by tomu dronu dala zabrat😂

autor
17. aug 2025
@maminkadeticiek

@anonym_autor Ale ako vies,ze tam ma kameru?Ako si mozes byt taka ista?? To tam.dovidis?

@maminkadeticiek Píšem jasne,že na ňom kameru má. Vieme to. Tak ak nemáš k tomu nič relevantné napísať,tak sa radšej zdrž komentára. Ďakujem.

betulinka1
17. aug 2025

@anonym_autor podla mna ked ho aj nafotíte, neviem akoby ste dokázali, ze je susedov. Policia to urcite nebude vyšetrovať, podla mna sa na to akurat vykašlú. Povedala by som susedovi, ze este raz, tak ho zostrelim. Mali sme taky problem, normalne drzo nad dvorom. Muz zobral legalne držanú zbraň a namieril naň. Spravil iba taky pohyb, ze strieľa, Akoze . Samorejme nevystrelil. Dron uz nikdy neprisiel.

autor
17. aug 2025

Ďakujem vám. Niektorí ste dali dobré tipy. Je nás viac,koho takto špehuje,takže určite to budeme riešiť.

Strana
z3