icon

Susedove narážky na časté nákupy

Včera o 11:54

Ahojte, priznám sa, nikdy som takéto veci neriešila, ale dnes sa ma susedova narážka dotkla. Sused má 62, ja mám 44r, a išla som z nákupu. Kúpila som si kuracie mäso, dve balenia - kuracích stehien, ryby, jednu fľašu veľkých nakladaných uhoriek, jeden veľký grécky jogurt, syr tvrdý a veľké balenie kávy. Áno, mala som veľkú tašku, plnú tašku, hore bolo kuracie mäso. Hneď ma vítal pri dverách, no poď ty s tým malým nákupom. A potom narážky, či mám takú veľkú mrazničku, či mi to vydrží na jeden deň apd. Asi myslel to, že aj včera som niesla nákup, áno, bola som v Bille a kúpila som 2.5kg pomarančov ( ja zjem denne 4-5ks), tri mlieka v akcii a vajcia. A zase iný deň som bola kúpiť toaletný papier, chlieb, čaj apd. Ja neviem, to len ja chodím do obchodu? Ja nejem sladké, tak namiesto toho mám pomaranče, hrozno, prípadne mandarínky. Nepijem alkohol, tak si dožičím kávu s mliekom. Nefajčím, tak prečo si nedopriať.Stretli ste sa s podobnými narážkami? Reagovala som na to tak, že mrazničku mám našťastie do veľkú a verím, že mi to pár dní vydrží.

stellarstar
Včera o 12:19
@anonym_autor

@stellarstar áno a vadí mi, keď sa o mojom priateľovi vyjadruje ako o milencovi, hoci jej to opakovane hovorím. Ja nikdy nehodnotím nákupy druhého človeka, ani by ma to nenapadlo. Kto som, aby som človeku hovorila niečo také? Každý sa má starať sám o seba.

@anonym_autor žena ty fakt nie si ok

autor
Včera o 12:22
@stellarstar

@anonym_autor žena ty fakt nie si ok

@stellarstar prepáč, ale aj pred ním sa takto vyjadrila. Išli sme vo výťahu a že aha, to je ten tvoj milenec? A on sa prekvapene na ňu pozrel a povedal jej, že on nie je žiadny milenec, či nás počula pri niečom, keď tak hovorí. Vyslovene mi sám povedal, že je mu to nepríjemné. Ja sa preto na ňu nezlostím, len ju opravím. Lebo vždy sa na neho pýta. No čo ten tvoj milenec? Tak poviem, teta priateľ je to. Dobre, dobre sa má.

anonym_b7bae0
Včera o 12:23

Ďalšia do radu nemám problém vyrobím si.
Ja chodím.na nákup raz za týždeň a nechám.v obchode aj 120-150€ pre nás štyroch. A keď je akcia kúpim aj kartón mlieka aj 10kg múky. Minule sme mali oslavu tak som kúpila dve kacky..no a čo.A sused si môže.akirat tak pískať

anonym_9b74f6
Včera o 12:23
@anonym_autor

@stellarstar áno a vadí mi, keď sa o mojom priateľovi vyjadruje ako o milencovi, hoci jej to opakovane hovorím. Ja nikdy nehodnotím nákupy druhého človeka, ani by ma to nenapadlo. Kto som, aby som človeku hovorila niečo také? Každý sa má starať sám o seba.

@anonym_c474b7 Ja si tykam len s tymi, s ktorymi si poytykam...v byvalom byte s asi 5 ludmi (2 kamosky a ich manzelia a 1 exkolega) a v tomto si netykam s nikym. Tykam.len malym detom.

@anonym_autor aha, to som chcela vediet...lebo u našich aj mne susedia tykaju, lebo ma poznaju od mala, ale ja im vykam. Tak to je pochopitelne.

stellarstar
Včera o 12:25
@anonym_autor

@stellarstar prepáč, ale aj pred ním sa takto vyjadrila. Išli sme vo výťahu a že aha, to je ten tvoj milenec? A on sa prekvapene na ňu pozrel a povedal jej, že on nie je žiadny milenec, či nás počula pri niečom, keď tak hovorí. Vyslovene mi sám povedal, že je mu to nepríjemné. Ja sa preto na ňu nezlostím, len ju opravím. Lebo vždy sa na neho pýta. No čo ten tvoj milenec? Tak poviem, teta priateľ je to. Dobre, dobre sa má.

@anonym_autor ale ved to nechaj, ved nech hovorí milenec oni su staršia generácia. Toto fakt riešiš? Nechaj to tak a neopravuj ani ju ani jeho. Dýchaj ďalej, ži ďalej a nerieš sprostosti

autor
Včera o 12:27
@stellarstar

@anonym_autor ale ved to nechaj, ved nech hovorí milenec oni su staršia generácia. Toto fakt riešiš? Nechaj to tak a neopravuj ani ju ani jeho. Dýchaj ďalej, ži ďalej a nerieš sprostosti

@stellarstar veď práve, ja každého nechávam tak, žijem si svoj život, nezúčastňujem sa ničoho, vidia ma len cez víkend a komentujú. Druhých ľudí nesledujem, nekomentujem, neriešim. A očakáva aj to od druhých. Majú málo svojich starostí?

anonym_83f6b7
Včera o 12:27

Ja som sa pri takychto narazkach naucila zvelicovat do absurdnosti, takze by som mu povedala, ze ja nemam mraznicku, toto vsetko zjem este dnes a zajtra dalsi nakup, esteze som dostala premie 10 000€.. 😄 a pekne by som odisla..

0silvia0
Včera o 12:28
@anonym_autor

@anonym_c474b7 tykáme si, pozná ma od malička, aj ja tykám jemu. Hoci je o 20r starší.

@anonym_autor tak pyta sa hovadiny, aby rec nestala. Urcita vekova kategoria to nevie inak ako zaparanim a ocakava nieco v podobnom duchu naspat, take slovne dotahovacky. Priznam sa, ja to tiez neviem😄

anonym_5a94df
Včera o 12:29
@anonym_autor

Taketo podobné narážky má častejšie. A nielen on. Všimla som si to u dvoch ďalších susedov. Nerozumiem, prečo niekto komentuje niekoho nákupy. Mám priateľa, nebývame spolu. Chodí ku mne, občas príde so mnou, občas odo mňa odchádza. A suseda sa ž tri roky pýta, čo ten môj milenec. Inak ho nenazve, ako milenec.

@anonym_autor prečo jej nezavreš hubu so slovami, nie, to nie je milenec, to je priateľ, milenca mám v susednom meste?

autor
Včera o 12:29
@anonym_83f6b7

Ja som sa pri takychto narazkach naucila zvelicovat do absurdnosti, takze by som mu povedala, ze ja nemam mraznicku, toto vsetko zjem este dnes a zajtra dalsi nakup, esteze som dostala premie 10 000€.. 😄 a pekne by som odisla..

@anonym_83f6b7 asi budem takto reagovat. 🙂

stellarstar
Včera o 12:30
@anonym_autor

@stellarstar veď práve, ja každého nechávam tak, žijem si svoj život, nezúčastňujem sa ničoho, vidia ma len cez víkend a komentujú. Druhých ľudí nesledujem, nekomentujem, neriešim. A očakáva aj to od druhých. Majú málo svojich starostí?

@anonym_autor nechaj ich komentovať, oni sú ina generácia. Jedným uchom dnu a druhým von

autor
Včera o 12:31
@anonym_5a94df

@anonym_autor prečo jej nezavreš hubu so slovami, nie, to nie je milenec, to je priateľ, milenca mám v susednom meste?

@anonym_5a94df povedala som jej raz, ze milenec prave odisiel a cakam na priatela a nechapala tomu celkom 🙂. Uz to neriesim. Len poviem priatel, dobre a to je vsetko.

anonym_5a94df
Včera o 12:35
@anonym_autor

@anonym_5a94df povedala som jej raz, ze milenec prave odisiel a cakam na priatela a nechapala tomu celkom 🙂. Uz to neriesim. Len poviem priatel, dobre a to je vsetko.

@anonym_autor tak jej povedz, že toto je priateľ, ale ako milenec je fantastický a vybavené

anonym_eeb849
Včera o 12:37
@anonym_83f6b7

@anonym_83f6b7
presne! Ja som takto odpivedaka tiez tej zvedavej susede, vzdy za zaclonou. Ja som ale mala uplne v pazi, co si pomyslu, dokonca som spolubyvajuceho za molenca oznacila - ako bonus k priatelovi. Byvali sme spolu vsetci traja. Vychvalila som oboch do nebies. Este sa pytala aj kolko zarobime, tak na tumas! Povedaka som 4x tolko ako realne, padla sanka a pri tom "milencovi" takmer okoktavela 😂. Poobede som to chalanom hovorila, no takmer sme sa učurali smiechom. Ja som babu nakrmila hott info a odvtedy sa snad aj žehnaka ked ma stretla 😁.
Autorka, vreli odporucam to iste. Nie kazdy ma naladu byt brany po 40tke ako male dieta, lebo ta od mala poznaju.
Ved pivedz ze toto je priatel a k milencovi ides domov, ked je tvoj v praci 😃. Chlapovi to vopred objasni. Potom len hovor ako ti je s oboma uzasne 🤪. A susedovi tiez povedz, ze Miro odisiel dnes ale vecer Fero pride, tak treba nakupit 🫠

martinkatinka
Včera o 12:44

Niekedy si chce sused pokecat, tak keca o nakupe... A nie je to jedno? Ked pojdes so smetami, bude mat poznamky o velkosti smetneho sacku, co vyhadzujes....

adri266
Včera o 12:44
@anonym_autor

@anonym_autor Kristove rany.
Tak nabuduce sa spytaj, ci si ho chce pozicat, ze ho stale spomina

Sused je predpokladam osamely a snazi sa nejako nahodit rec, aby ste pokecali.

anonym_2327fb
Včera o 12:50
@anonym_9b74f6

@anonym_autor Nestretla som sa nikdy s hentakymi narazkami...A si ti zavidi...
Len raz sme si so susedom povzdychli, tiez ma male deti, no .tie nakupy.. clovek to casto prezenie...

A preco ti ten sused tyka?

@anonym_9b74f6 jasne, už aj potraviny druhí závidia

anonym_461f02
Včera o 12:51

Závisť, tiež susedia kukajú čo všetko kupujeme dvaja ľudia. Už aj bolo vyčítané, že vyhadzujeme veľa plastov. No veru vyhadzujeme, lebo si doprajeme ovocie, zeleninu, upratujeme, nechľástáme, nefajčíme tak si doprajeme. Oni chľastajú a fajčia a finančná gramotnosť nula takže jasné že si toľko nedovolia a závidia... Nech závidia, lepšie ako by ťa mali ľutovať 😉

anonym_1d2241
Včera o 12:51
@anonym_autor

@anonym_autor daj pani susede lekciu čo slovo " milenec " znamená, že milencov majú vydaté - zadané ženy, ktoré svojich manželov - partnerov tajne podvádzajú s milencom, ty si svojmu priateľovi verná a nech ťa neobťažuje hlúpymi komentamy o milencovi.

saxana000
Včera o 12:56

Ja chodim na nakup raz do tyzdna beriem.pecivo na cely tyzden plus veci na varenie na cely tyzden k tomu zelenina ovocie mliecne drogeria.mam dve male deti takze jogurty ovocie to frci u nas denne.ked trepem tych 4-5 tasiek hore schodmi stretnem povacsine jednu susedu.babka co byva sama a obedy jej vozi obec.cacsinou mi tiez pivie nieco v zmysle boze dievca kolko toho zas vlecies..alebo ze vy toho ale spapate.. oni boli zvyknuti kazde rano do obchodu s kosikom.ja to vybavim na jeden krat ked idem autom do mesta..mozno to ani neni podryvanie len sa snazi komunikovat..usmejem sa pozdravim a trepem sa s kabelami dalej.

anonym_9b74f6
Včera o 12:57
@anonym_autor

@anonym_autor Tak babka ma pravedpodobne svoj slovnik. A to, ze tam byvas od mala, to meni situaciu, ja,ked idem k nasim ci sama, ci a detmi a stretnem susedov, tak tiez sa vypytuju a tykaju. Cize kedze sused ta pozna od mala, tak sa snazi asi o nejaky small talk s tebou. Neriesila by som to. Mozno len nejakou vtipnou poznamkou..

zmrzlinka8
Včera o 13:02
@anonym_autor

Taketo podobné narážky má častejšie. A nielen on. Všimla som si to u dvoch ďalších susedov. Nerozumiem, prečo niekto komentuje niekoho nákupy. Mám priateľa, nebývame spolu. Chodí ku mne, občas príde so mnou, občas odo mňa odchádza. A suseda sa ž tri roky pýta, čo ten môj milenec. Inak ho nenazve, ako milenec.

@anonym_autor drzá suseda, milenec je niečo iné

anonym_5a94df
Včera o 13:12
@anonym_1d2241

@anonym_autor daj pani susede lekciu čo slovo " milenec " znamená, že milencov majú vydaté - zadané ženy, ktoré svojich manželov - partnerov tajne podvádzajú s milencom, ty si svojmu priateľovi verná a nech ťa neobťažuje hlúpymi komentamy o milencovi.

@anonym_1d2241 vykašlala by som sa na ňu, hovorí to len preto, lebo vie, že t autorku témy naštve, keď sa len usmeje a nepovie nič, prestane ju to baviť

reanda
Včera o 13:12
@anonym_autor

@anonym_autor tvoj problem je, ze ocakavas.. nic od druhych neocakavaj a mas po problemoch.. ludia su rozni, ano, su aj taki, ktori sa do druhych staraju.. to nezmenis.. zmenit mozes len to, ci sa ta to bude alebo nebude dotykat.. nemusis ako male decko vysvetlovat okoliu co a preco kupujes a s kym a za akych okolnosti sa stykas a ci je to v poriadku.. naozaj nic nikoho do toho nie je a je jedno, ci si to oni uvedomuju, alebo nie..
a este jedna vec - cokolvek by si robila, ozaj vsetko je v poriadku.. nemusis sa snazit byt ta najspravnejsia 🙂 .. mozes mat aj milenca, aj minat kopu penazi na zradlo, dokonca aj na sladkosti!! 😀 .. mozno, az si dovolis nebyt nadokonalejsia, lahsie sa ti odpusti nedokonalost aj druhym 😘

danica2711
Včera o 13:16

@anonym_autor keď mi akýkoľvek sused povie čokoľvek (aj keď nemám susedov, čo by sa mi nejako starali do života), odpoviem mu najradšej niečo vtipné a len čo zavriem za sebou dvere, na celú príhodu zabudnem

anonym_621753
Včera o 13:30
@anonym_autor

@anonym_c474b7 povedala som jej to x krát, y krát ho volá milenec.

@anonym_autor Tak sa zaňho vydaj a uvidíš;)

doriiis
Včera o 13:41

To nevieš uzemnit jedného starého dedka, ktorý chce byť za každú cenu vtipný a zaujímavý? Niektorým vám strašne chyba asertivita

motylik2559
Včera o 14:02
@anonym_autor

@anonym_autor Ach autorka, toto ta vazne az tak trapi (resp. dostalo ta)?🙏🤦‍♀️ Mala si susedovi povedat, aaa Jurko, dobre, ze sa pytas, mal by si sa poponahlat, lebo za chvilu v obchode nic nebude. A nezabudni si vziat väcsiu tasku nez si mal naposledy. Popriala mu pekny den s usmevom a zabuchla dvere z vnutra🤷‍♀️ Viac by ma to netankovalo, este by som sa zasmiala na tej absurdnosti😄 Nechapem ako ta mohlo nieco z jeho slov urazit🤦‍♀️ Ved nic hanlive, urazlive ani ziadne nadavky nespomenul. Co sa tyka susedy a kauza milenec, no mala by som ju v pazi. Kebyze sa opyta, ze ako sa ma milenec? Tak jej odpoviem: ze dobre pani susedka, pri mne sa moze mat len dobre🤷‍♀️😄 ale absolutne by som ju nenapravala, ked to nevie pochopit🤷‍♀️ No taketo veci, ked ta vytacaju a ty im ani v srande nezavres "zobaky", na co by sa ani urazit nemohli, tak to znasaj dalej a o tyzden napis sem zas😂 Co mam povedat. Ved toto sa ani neda oznacit ako problem😄

anonym_5f6bc0
Včera o 14:43

@anonym_autor sa čudujem, že sa pozastavujes nad niečím takým. Asi chcel byt iba prívetivý, viesť nejaký dialóg, aby reč nestala.

ankare
Včera o 14:53

@anonym_autor Joj, na takýchto musíš mať pripravený dáky odfajč typu: Chceš prísť na večeru? Ponúknem Ťa.