Susedovo plačúce bábätko
Ahojte
Viem ze ma do toho nic.. mame susedov, a maju partyzdnove babatko. Place strasne vela a dlho. Sama mam dieta, nemal koliky ani nic takze to neviem porovnat, ale toto mi pride extrem. To babatko place aj 45 minut vkuse, lape po dychu, rici, vrci…. Je to uplne sialene. Dnes som sa rozplakala tiez. Ked som pocula ako treskli dverami - asi to nezvladaju. Bezne aj kričia ked to babo place. Moj manzel ma pocit, ze to babo zatvaraju a nechavaju vyplakat… bohuzial mam taky pocit tiez.
Co mozem robit ? Asi nic… otca dietata poznam len z videnia, zdravíme sa ale to je vsetko. Žije so svojou sestrou, a zrazu sa k nim nasťahovala zena s babatkom. Asi jeho, kedze som ich spolu videla. Nic ma do toho… len na ujasnenie situacie.
Neviem co s tym placom, bojim sa o to babatko…… citim sa bezmocne….
Nas syn tak vrieskal. Nie ze plakal, on doslova vrieskal . Do roka to bolo fakt strasne , potom uz lepsie ale plakal este 2 roky dost casto aj ked bolo vsetko ako ma byt.
Nezijes s nimi tak nikdy nevies aka je pravda, mozes si len domyslat ale pravdu nevies ci ho ozaj niekto zatvara. Nasim susedom dieta tiez vkuse vrieska a aj mal tolko x uraz a pády o zem ze si clovek mysli ze je asi same doma cele dni, no nieje, oni su doma tiez a aj tak
😢😢 toto musí byt ťažká situácia ….tazko posúdiť prečo tak veľmi plače
Moja dcéra sa narodila cca rovnako ako susedin malý . Moja skoro vôbec neplakala a ten chlapec aj tri hodiny vkuse . A čo s tým narobis ? To neznamená , že sa o neho nestarali . Proste mali ťažké obdobie , tak zo že tej matke prasknú nervy sa mi zdá pochopiteľné .
Keby som ju stretla na chodbe, ponukla by som jej nejaku formu pomoci.
Nevies ci ho zatvaraju, vobec nemusia, ak ho nieco boli, ani oni mu nevedia pomoct, to je strasne narocne na hlavu…
joj urcite je to neprijemne. A co keby si im zaklopala. Normalne ludsky ze pocujes ako babatko place velmi dlho a rozumies, ze byt rodicom je velmi tazke, ze by si im rada pomohla. NIekedy je tazke vypytat si pomooc. Povedat im, ze ak budu napriklad ak budu unaveni z babatka mozes ho popestovat, pohojdat aby sa ukludnilo a zaroven jej mozno padne vhod spolocnost, ktora ju pochopi. Pripadne, ci sa nechce porozpravat lebo vies, ze byt cerstvou mamickou je velmi narocne a ze by si mozno mohla pomoct vlastnou skusenostou.
sksu to riešit ako piše zuzik
uprimne nám prvy syn mal koliky a sme sa šli obaja prethnut ... a suseda čo maju dcéru tak im jači ked jej umyvaju hlavu tak že pokial nevieš tak si myslíš že ju tyraju
len tolko k tomu
Moj plakal 3 hodiny vkuse, potom zaspal na 40 minut a znova 3 hodiny, cele dni, mesiace, cez rok... masirovanie bruska, bicyklovanie, probiotika, espumisany, zmena mliecka, zmena flasky, cumliky nechcel, samozrejme vzdy ciste plienky, krmenie na poziadanie aj 13-15x denne po mensich davkach, zahustovanie mliecka proti refluxu, krmenie s vyvysenou hlavou, ciernobiele obrazky, potom farebne, rozne hracky, spievanie, pesnicky, tulenie, vymena oblecenia (ci ho nahodou nieco nesvrbi), vymena pracieho prostriedku, vyskusane rozne druhy plienok, uspavanie na rukach, v kociku a mohla by som tak dalej pokracovat do bludu a nic nezabralo, lebo proste ma taku povahu, ze krici, chce kricat a bude vrieskat do bludu, lebo chce a aj rozstvrtit sa ako rodic mozes a nic nezaberie.
Nemusia ho zatvarat, moj syn ked mal par tyzdnov tiez toto robil. A to sme ho nosili, kojila som, spievali, no vsetko mozne a on vkuse iba plakal… a veru, nie som za to na seba pysna, ale rupli nervy aj mne, a par krat som dverami tresla, aj sme s muzom na seba kricali….
Nedavno uz dvojrocny, mal zly sen, v noci sme ho nevedeli utisit, museli sme odtiahnut zavesy, zasvietit male svetlo, ale plakal az vrieskal neskutocne…. Modlila som sa aby na nas susedia nezavolali mestsku policiu..
Moj plakal 3 hodiny vkuse, potom zaspal na 40 minut a znova 3 hodiny, cele dni, mesiace, cez rok... masirovanie bruska, bicyklovanie, probiotika, espumisany, zmena mliecka, zmena flasky, cumliky nechcel, samozrejme vzdy ciste plienky, krmenie na poziadanie aj 13-15x denne po mensich davkach, zahustovanie mliecka proti refluxu, krmenie s vyvysenou hlavou, ciernobiele obrazky, potom farebne, rozne hracky, spievanie, pesnicky, tulenie, vymena oblecenia (ci ho nahodou nieco nesvrbi), vymena pracieho prostriedku, vyskusane rozne druhy plienok, uspavanie na rukach, v kociku a mohla by som tak dalej pokracovat do bludu a nic nezabralo, lebo proste ma taku povahu, ze krici, chce kricat a bude vrieskat do bludu, lebo chce a aj rozstvrtit sa ako rodic mozes a nic nezaberie.
@reela akoby si pisala o mojom…. Ale tiez som sa niekedy bala ist von z bytu, aby mi niektori sused nieco nepovedal
45 minút je nič. Moja dokázala vrieskat aj 2-3 hodiny v kuse a nikto ju vyplakať nenechával. A áno, niekedy som aj ja trieskala z nervov dverami. Štýlom idem za mužom, s nervami mu podám už hodinu jačiace dieťa a siahnem dvermi. Takže nesud keď nevieš aké to je mať také dieťa
@gregik66 aj mna to zaujimalo, tak som sa pytala susedov z toho isteho poschodia, ze dufame, ze nerobime velky hluk, tak vraj: na chodbe, ked cakaju na vytah, tak pocut ako cvici pluca, ale ked su uz v byte, tak nie. Suseda pod nami nic nepocuje a nad nami sa nestazovali nikdy. Co povazujem za mini zazrak
@anonym_autor zaklopala by som, ze ci nepotrebuju pomoct. Normalne s kľudom. Ze uz sama plačeš, ked počuješ to babatko. Ze keby si vedela nejako pomoct. Kludne si aj vymysli, ze si mala narocne dieta. Sama uvidis reakciu . Ano kolikove dieta place niekedy bez prestania ale zase nie je normalne aby po sebe bliakali. Na ruky a utíšiť. A Ano kludne aj hodinu. Masirovat brusko. Mozno im nema kto poradit, ze co s tym.
@anonym_autor Tazko posudit situaciu .. prve dieta plakalo malo, druhe zas az privelmi. Aj v noci bezne hodinu-dve... Nie, nenechavala som vyplakat, lenze ked ti place aj v naruci? Co mas robit? Po 3.mesiaci sa to zlepsilo az ustalo. Ale mama spominala, ze ked som bola mala ja, tak susedia mali tiez maleho chlapca a ze ten preplakal cely prvy rok zivota.
Ten krik rodicov tazko povedat, mozno sa oni pohadali kvoli niecomu, dvermi mohol tresnut prievan alebo pri hadke. Tu u nas nie tak davno tiez bolo pocut plakavat babatko pomerne casto. Uz ho nepocut, je vacsie.
A mozes sa im prihovorit, ako jedna napisala, ci nepotrebuju pomoc.
@anonym_autor moja dcéra vrieskala celé hodiny a to som ju nosila na rukách, vozila v kočíku. Prosto nonstop kričala do 9 mesiaca a nikde som ju nezatvárala. Netušíš ako žijú. A ak kričia alebo buchnú dvermi tak sa im ani nečudujem lebo tento vresk je na psychiatriu.
@anonym_autor Baby, úprimne. Keby vám plakalo zúfalo dieťa kvôli kolikam či len tak bezdôvodne a prišla by k vám cudzia žena, ako by ste to prijali?
Ku mne keby prišla v tom stave zúfalstva, asi by som ju veľmi neslušne niekam poslala.
Čo im bude to kolíkové dieťa pestovať, alebo zázračné bylinky prinesie?
@anonym_autor zaklopala by som, ze ci nepotrebuju pomoct. Normalne s kľudom. Ze uz sama plačeš, ked počuješ to babatko. Ze keby si vedela nejako pomoct. Kludne si aj vymysli, ze si mala narocne dieta. Sama uvidis reakciu . Ano kolikove dieta place niekedy bez prestania ale zase nie je normalne aby po sebe bliakali. Na ruky a utíšiť. A Ano kludne aj hodinu. Masirovat brusko. Mozno im nema kto poradit, ze co s tym.
@betulinka1 No toto by mne teda nepomohlo, keby mi prišla suseda povedať, že už aj ona plače keď počuje moje dieťa. Dosť čo by som mala stresy z vlastného dieťaťa že mu neviem pomôcť a utíšiť ho, ešte by som aj furt myslela na to, že niekde za stenou reve suseda a mala výčitky. To by ma ešte viac znervózňovalo.
Celkovo si nemyslím, že tie nápady ako ísť za nimi s tým, že počujete ako dieťa plače je ok. Čomu to pomôže? Budú ešte viac v strese a nervózni tí rodičia. Ak je príležitosť, tak prehodiť pár slov vo výťahu alebo na chodbe áno, ale vyslovene im klopať kvôli tomu na dvere tak to nie.
@betulinka1 No toto by mne teda nepomohlo, keby mi prišla suseda povedať, že už aj ona plače keď počuje moje dieťa. Dosť čo by som mala stresy z vlastného dieťaťa že mu neviem pomôcť a utíšiť ho, ešte by som aj furt myslela na to, že niekde za stenou reve suseda a mala výčitky. To by ma ešte viac znervózňovalo.
Celkovo si nemyslím, že tie nápady ako ísť za nimi s tým, že počujete ako dieťa plače je ok. Čomu to pomôže? Budú ešte viac v strese a nervózni tí rodičia. Ak je príležitosť, tak prehodiť pár slov vo výťahu alebo na chodbe áno, ale vyslovene im klopať kvôli tomu na dvere tak to nie.
@anonym_e05bec Presne tak. Radšej sa prihovoriť niekde vínku, v kľudnej situácii. A uvidí aj autorka, akí sú to ľudia.
@reela už som myslela, že sme sami...u nás to isté psycho 🙈
Ťažko posudit
Moja tak vrieskala, vyslovene vrieskala, aj 45-60 minút a niekoľkokrát za deň. Nosili sme ju na rukách keď bol doma muž má striedal, sem tam aj moji rodičia. Bolo o hubu
@anonym_e05bec presne, prave som to sla napisat. Super aby mi dosla suseda klopat ze mi place dieta ( ako keby som bola hlucha ) a ci si mysli ze som neschopna ked mi stale reve, pritom realita taka ze sa idem dotrhat a nic nepomaha
@anonym_autor bud nechavaju alebo my sme.mali taky pripad s dcerou(našťastie v dome sme byvali u svokry) inac.asi by bola socialka na dennom.....
Naša začala plakať okolo 19hod a plakala ano nonstop aj do 22 az 24hod 🤦♀️ mohli sme robit hoc co nosili nasirovali brusko cvicili prechádzali atd nic nezaberalo párkrát aj na pohotovost sme isli (prvorodicka) tiez som revala.s malou ked nic nezaberalo take koliky sme mali az do 3m od 14dna ako sme dosli domov
Moja dcéra mala kolíky a reflux dokázala prerevat celý deň spustila okolo siedmej ráno a štíhla okolo 23.00 s prestávkami keď už nevládala plakať. Plus total nespavec, žiadne bábätko z kníh ktoré prespí prvé týždne 20 hod denne.
Ak ich stretneš na chodbe ponúkni pomoc
Keby mi v tej chvíli niekto povie či si nechcem oddýchnuť že mi dieťa aspoň hodinu pokocikuje, by som ho zlatom vyvrátila.
@zuzikak Keby mi toto niekto spravil, plesknem mu dvere pred nosom. Moje dieťa plakalo už v pôrodnici každý večer. Začínalo to okolo 18-tej a končil pred desiatou večer. Nakŕmené, prebalené, okúpané, na rukách celý čas. Nepomohlo nič. Cca po troch mesiacoch to prestalo.
@betulinka1
@anonym_autor akože.....ja mám tri prvé netrvalo vôbec,druhé trochu a tretí mával okolo 8tyzsnov asi mesiac záchvaty revu,aj hodinové. Tiež nám všetky hrali nervy a striedali sme sa,ale trval a reval a reval. Po hodine prestal. Kebyže kvôli tomu plaču susedia tak si myslím,že potrebujú pomoc oni. Však zazvon,že ponosis a určite utisis. 🙃
Mne keby niekto prisiel takto klopat, tak ho nastvana a frustrovana poslem kade lahsie ...
Aj tie zatvorene dvere na par minut nic nespravia, trochu sa rodic ukludni nez aby nim hodil cez pol izby.
Ved ich asi aj obcas vidis a pocujes na chodbe
@anonym_autor jaj pani zlata kto nemal kolíky a podobné záležitosti tak nevie. Moja ma skoro 5 mesiacov a ja neviem čo je jeden deň bez plaču. Jeden jediný deň a vyzerá že to bude tak možno do 10 rokov? Je to taká povaha proste. Ale mala aj koliky a to boli také plače že som revala s ňou. Náročné strašne ak buchnú dvere lebo mama je už vyčerpaná lebo nespala neviem koľko sa jej fakt nečudujte... Proste to musíte zažiť na vlastnej koži...
@anonym_autor Baby, úprimne. Keby vám plakalo zúfalo dieťa kvôli kolikam či len tak bezdôvodne a prišla by k vám cudzia žena, ako by ste to prijali?
Ku mne keby prišla v tom stave zúfalstva, asi by som ju veľmi neslušne niekam poslala.
Čo im bude to kolíkové dieťa pestovať, alebo zázračné bylinky prinesie?
@abbey1 ja v Tom stave by som ju do takej riti poslala,ako všetkých doma🤣,sa okolo mňa plizili 🤣
Nás syn dokázal plakať hodiny a hodiny, až som dostala nápad s ním ísť na pohotovosť, že veď nie je normálne, že tak malé bábätko toľko plače bez prestania a vôbec nespí (vtedy už preplakal pomaly 20 hodín v kuse) 😶 Spomínam si, že raz som ho položila v zavinovačke na posteľ, ľahla som si k nemu, pozerala mu do tváre a začala som zúfalo, nahlas plakať tiež.
Ak ich uvidíš, skús sa taktne prihovoriť, spýtať sa na dieťa, ako sa majú a pod., či nepotrebujú pomoc.. mňa zachránila suseda, ktorá mala v Tom čase o 9 mesiacov staršieho, bol Covid a mohli sme byť aspoň my dve spolu aby sme nescvokli a pomohlo to prekonať najhoršie obdobie. Neklop ani nič také, len nejak kamarátsky sa prihovor na chodbe.. ak teda chceš.
Ja som sa takto davno skamaratila so susedou. Byvali sme tam asi mesiac, ked sa nam narodilo babatko. A plakalo teda dost. Raz sme mali strasnu noc, prva choroba, strasna nadcha, teplota, dietatu sa tazko dychalo kvoli zapchatemu nosu a plakalo ze fakt strasne. Asi dva dni na to som na chodbe stretla susedu, ktora sa ma pytala, ci sa nic nestalo, ze v noci pocula strasny plac, az rozmyslala, ze nam pride zaklopat, ci nepotrebujeme pomoc, ze je sestricka na pediatrii. A ze keby sme cokolvek potrebovali, mame sa ozvat.

😔