icon

Susedovo plačúce bábätko

26. aug 2025

Ahojte
Viem ze ma do toho nic.. mame susedov, a maju partyzdnove babatko. Place strasne vela a dlho. Sama mam dieta, nemal koliky ani nic takze to neviem porovnat, ale toto mi pride extrem. To babatko place aj 45 minut vkuse, lape po dychu, rici, vrci…. Je to uplne sialene. Dnes som sa rozplakala tiez. Ked som pocula ako treskli dverami - asi to nezvladaju. Bezne aj kričia ked to babo place. Moj manzel ma pocit, ze to babo zatvaraju a nechavaju vyplakat… bohuzial mam taky pocit tiez.
Co mozem robit ? Asi nic… otca dietata poznam len z videnia, zdravíme sa ale to je vsetko. Žije so svojou sestrou, a zrazu sa k nim nasťahovala zena s babatkom. Asi jeho, kedze som ich spolu videla. Nic ma do toho… len na ujasnenie situacie.

Neviem co s tym placom, bojim sa o to babatko…… citim sa bezmocne….

Strana
z2
oblecenie99
26. aug 2025
@diewcatqoo

Ja som sa takto davno skamaratila so susedou. Byvali sme tam asi mesiac, ked sa nam narodilo babatko. A plakalo teda dost. Raz sme mali strasnu noc, prva choroba, strasna nadcha, teplota, dietatu sa tazko dychalo kvoli zapchatemu nosu a plakalo ze fakt strasne. Asi dva dni na to som na chodbe stretla susedu, ktora sa ma pytala, ci sa nic nestalo, ze v noci pocula strasny plac, az rozmyslala, ze nam pride zaklopat, ci nepotrebujeme pomoc, ze je sestricka na pediatrii. A ze keby sme cokolvek potrebovali, mame sa ozvat.

@diewcatqoo Ja tiež veľmi podobne, už tam nebývame ani my, ani oni, ale stále sme v kontakte 🙂

oblecenie99
26. aug 2025
@gregik66

@reela akoby si pisala o mojom…. Ale tiez som sa niekedy bala ist von z bytu, aby mi niektori sused nieco nepovedal

@gregik66 Ja som raz povedala mužovi, že je najvyšší čas opäť parkovať s autom v garáži, a nie na ulici, lebo neexist, že nám niektorí zo susedov nedoskriabe do rána auto 😅 ináč auto: keď už bolo s našim že extrémne zle, tak v noci, vo februári, ja v župane a v čižmách, manžel pomaly v boxerkach a bunde sme brázdili s malým ulice v Košiciach na aute. Dovtedy bol ticho a aspoň spal.

abbey1
26. aug 2025
@maciatkolulu

@abbey1 ja v Tom stave by som ju do takej riti poslala,ako všetkých doma🤣,sa okolo mňa plizili 🤣

@maciatkolulu Ďakujem za podporu. Myslela som, ze len ja som bola v takých chvíľach zhdiva na druhých ako býk.
Hlavne som milovala rady na učí od cudzích ľudí. Raz mi išiel múdro at, pri záchvate dcéry, taky vypaseny nikdy nepracujúci Róm pred Auparkom. Bože, vtedy mi bolo jedno, že ma o 100kg viac než ja a že ich tam je 20.

anonym_e1a66a
26. aug 2025

@anonym_autor Pozri, keby tam nabehnes v stave ich totálnej zúfalosti, vôbec to nemusia zobrať dobre iba ze pridavas olej do ohňa. A je jedno aky milý tón použiješ.
Prvý syn bol kolikove dieta. To bolo čisté peklo na zemi. Nepomáhalo nic, absolutne nic. A zo zúfalstva sme skúsili naozaj všetko. Ja už som mala stavy, ze keď sa začínalo ztmievat ma chytala panika, stres a môj plac ze “zas to príde” a veru prišla 19ta hodina a maly plakal kričal ričal do polnoci až jednej. Najprv som ho hojdavala na rukach ja, potom som už muža stiahla a menili sme sa po hodine. Ku koncu už každú pol hodinu lebo kto si to nezažije nepochopí čo za zúfalstvo to je. Iba hojdas spievas uspavanky a nachodis kilometre a nic nepomaha. Normálne ako som prečítala tvoj príspevok mi nabehla husia koza a de javú na toto obdobie. Bohužiaľ iba pockat. A keby mi v tu ranu príde klopať suseda ze či ho nechávam vyplakať, tak by som jej buď treskla dverami pred nosom alebo rovno strašne vynadala.
Keď sme zistili ze som tehotná tak na mna chodili mdloby ze ja to už nechcem zažiť a preplakala som pár týždňov v tehotenstve. Pre naše veľké stastie, druhé dieta už nic nemalo, iba sa nakojilo a zaspalo. To bol čistý zázrak. Ale môžem ti povedať ze po pôrode sme sa s mužom triasli každý večer ze či náhodou zo zase nepríde…

betulinka1
26. aug 2025
@anonym_e05bec

@betulinka1 No toto by mne teda nepomohlo, keby mi prišla suseda povedať, že už aj ona plače keď počuje moje dieťa. Dosť čo by som mala stresy z vlastného dieťaťa že mu neviem pomôcť a utíšiť ho, ešte by som aj furt myslela na to, že niekde za stenou reve suseda a mala výčitky. To by ma ešte viac znervózňovalo.

Celkovo si nemyslím, že tie nápady ako ísť za nimi s tým, že počujete ako dieťa plače je ok. Čomu to pomôže? Budú ešte viac v strese a nervózni tí rodičia. Ak je príležitosť, tak prehodiť pár slov vo výťahu alebo na chodbe áno, ale vyslovene im klopať kvôli tomu na dvere tak to nie.

@anonym_e05bec mne veru Ano. Keby by niekto prisiel a povedal, ze pomozem. Tak by som mu dala dieta do ruky a isla spat 🤣🤣🤣 ja som bola taka unavena, ze som ledva prezivala zo dna na den.

betulinka1
26. aug 2025
@anonym_b4c7e7

@zuzikak Keby mi toto niekto spravil, plesknem mu dvere pred nosom. Moje dieťa plakalo už v pôrodnici každý večer. Začínalo to okolo 18-tej a končil pred desiatou večer. Nakŕmené, prebalené, okúpané, na rukách celý čas. Nepomohlo nič. Cca po troch mesiacoch to prestalo.
@betulinka1

@anonym_b4c7e7 ja by som nepleskla. Ked si pamatam to obdobie, tak ja by som kludne prijala pomoc. Mne chodil otec pomahat ale tak aj on mal svoje. Ale keby to bolo iba na mne (bola som sama od tehu) tak neviem, ci by som to prezila. Spávala som realne 2 hodiny za 24 hodin. A bola som v p…. Po roku ked to prestalo, som dakovala kazdy den, ze sa to zlepšovalo a zlepsovalo.

dominikamacakova
26. aug 2025

Normálne sa opýtaj nejak odľahčene, že fúha to malé vám riadne plače, asi ste aj unavení z toho a uvidíš čo ti povie.

anonym_8bcf32
26. aug 2025

Moj mladsi tiez vela plakal, najma v noci, susedka pod nami mi to vzdy pri stretnuti musela pripomenut, ako ho poculi, prekvapivo slobodny sused hned vedla spalne sa nestazoval. Suseda prestala vyryvat az ked som sa jej opytala zufalo, ci ho mam ist utopit alebo co navrhuje?!

janinah
26. aug 2025

Ked som počula plakat v noci moju vnučku u nich doma tak som myslela,že ju mučia.A to obaja rodičia okolo nej skakali nonstop.

dzulli1980
26. aug 2025

Nesúď, nerob závery ... chlapec od susedov, božinku ten tak strašne nieže plakal, on vrieskal v noci aj dve, tri hodiny vkuse aj cez deň sa to stávalo ... on mal také strašné koliky, nevedeli mu pomôcť, obaja by mu dali prvé posledné.

deti95060810
26. aug 2025

brat býval u nás aj s rodinou. ich malé bábo malo koliky - plakala vtedy aj švagriná. Moja mama pomáhala ako vedela. mne nikdy tak deti nerevali .

len_nig
26. aug 2025

Tam hovorí za všetko veta že tvoje dieťa nemalo koliky a nevieš to porovnať.
Fakt je to čisté zúfalstvo a fakt môže to dieťa byť kludne u matky v náručí a plače vrieska hodiny, žiaľ. Pochopí iba ten či zažil

kiki68
26. aug 2025

Ponukla by som pomoc. Ja vacsinou ked poviem, ze mam roky prace v jasliach, tak kuknu a nejak inak to beru. Proste ludsky podat pomocnu ruku s tym, ze vies ake je to narocne tie prve mesiace. Niekedy pomoze aj to, ze mozu povedat, ze fuha mame koliky, alebo dieta reve a nevieme uz co s nim. Vzdy hovorim, viac hlav, viac rozumu hlavne dieta moze vychovat vela dedina, alebo aspon panelak

kremlicka250
26. aug 2025

@anonym_autor mne mala plakala z vigantolu. Skus sa opytat susedov a poradit inu znacku. Samozrejme, moze byt milion inych dovodov preco dieta place...ja len ze u nas bol dovod prave toto. Po zmene znacky ostalo u nas ticho🙂 Keby som to vedela skor, vigantol by smeroval do kosa skor ako plienky🙂

maciatkolulu
26. aug 2025
@abbey1

@maciatkolulu Ďakujem za podporu. Myslela som, ze len ja som bola v takých chvíľach zhdiva na druhých ako býk.
Hlavne som milovala rady na učí od cudzích ľudí. Raz mi išiel múdro at, pri záchvate dcéry, taky vypaseny nikdy nepracujúci Róm pred Auparkom. Bože, vtedy mi bolo jedno, že ma o 100kg viac než ja a že ich tam je 20.

@abbey1 ja som zase raz v noci,keď už bol.vacsi o jednej vrestala na celý dom,že ako sa všetkým fantastický spi,kým ja ťahám.nocnu. chodieval strašné neskoro spávať a vymýšľal. Ver tomu,že nespal nikto,ani nedýchali,v čírej hrôze,že vyrazím hľadať po dome nejakú obeť. Takže poznám šťavy na vlastných,cudzích by som asi prichloatula bez vyhrážok

maminkadeticiek
26. aug 2025

S babatkami je to tazke.Si vycerpana,unavena,vystresovana,vystrasena a to dieta reve a reve,potom ty reves s nim,potom ti nejaky mudrlant povie co by si mala urobit a ty reves nanho ci si mysli,ze ai to a to neskusala.Je to cista psychiatria...Fakt.Ale mozno by som sa spytala,ze pocujes ako babatko casto place,ze ak mozes nejako pomoct ze rada pomozes.Ze ak niekedy by chcela na hodinkunpostrazit,alebonpokocikovat aby si oddychla ze rada pomozes,ze mas skusenoati a detmi.
Ked som chodila k lekarke moj maly bol doma s muzom.Maly bol modry kym som prisla,reval bezo mna jak sialeny,raz aom nasla muza ako seeiozne place aj on od cisteho zufalstva a mne stacilo ho vziat na ruky a v sekunde ticho.Skratka babatka su narocne,s najvacsou pravdepodobnostou sa mu nic nedeje.

evcagabi
26. aug 2025

Ako mama, co si preskakala s babänkou tazke prve 2m chapem aj teba - ze je ti luto dietatka ale viem si predstavit aj situacie, preco to male stale place. Takze.. pravdu vedia len oni. Aj o mne si mozno mysleli susedia, ze ju nechavame vyplakat a mala len bruskove a fyzio proboemy, ktore sme riesili

anonym_0f06b8
26. aug 2025

Moje dve deti nemali koliky vobec, az tretie to dobehlo a malo koliky, kde plakalo asi vkuse. Takže fakt to nie je nejakou výchovou a nejakým správnym prístupom, len dieťaťom. Takze autorka namiesto výčitiek bud radšej rada, ze si nemala taky problem a maj viac pochopenia, lebo to že sme niečo nezažili, tak to neznamená, ze to neexistuje.

mickao
26. aug 2025
@reela

Moj plakal 3 hodiny vkuse, potom zaspal na 40 minut a znova 3 hodiny, cele dni, mesiace, cez rok... masirovanie bruska, bicyklovanie, probiotika, espumisany, zmena mliecka, zmena flasky, cumliky nechcel, samozrejme vzdy ciste plienky, krmenie na poziadanie aj 13-15x denne po mensich davkach, zahustovanie mliecka proti refluxu, krmenie s vyvysenou hlavou, ciernobiele obrazky, potom farebne, rozne hracky, spievanie, pesnicky, tulenie, vymena oblecenia (ci ho nahodou nieco nesvrbi), vymena pracieho prostriedku, vyskusane rozne druhy plienok, uspavanie na rukach, v kociku a mohla by som tak dalej pokracovat do bludu a nic nezabralo, lebo proste ma taku povahu, ze krici, chce kricat a bude vrieskat do bludu, lebo chce a aj rozstvrtit sa ako rodic mozes a nic nezaberie.

@reela akoby si písala o mojom synovi. To bolo príšerne obdobie

abbies
27. aug 2025

Syn nie že plakal, on doslova reval, od narodenia každý boží deň od 19.00 do polnoci. Trvalo to pár mesiacov.. Potom plakával dllllho za všetko. Presne 3 roky, 3 mesiace a 3 dni, normálne som mu to napísala do denníčka - to bol prvý deň, keď neplakal ani raz. Ja sa divím, že sme to prežili my aj susedia. Mohli sme sa na hlavu postaviť, robiť, čo sme chceli, zo zdravotnej stránky bolo všetko ok, proste povaha, aj s psychologičkou som riešila, ako sa k tomu postaviť a zvládať to. Dodnes je citlivejší, už má 11 rokov, všeličo ho rozhodí.

Strana
z2