Ako si vybrať medzi autom a vlakom na ceste do Českej republiky?
Ahojte, potrebujem radu, lebo všelijako sa na to pozerám. Začiatkom februára potrebujem ísť do ČR. Prejdem si tri mestá za týžden. Mám k dispozícii služobné auto.
1. Auto
Výhoda: Nie som odkázaná na spoje, je to pohodlnejšie, viem si nabaliť viac vecí. Som pánom svojho času, zastavím kde chcem.
Nevýhoda: Budem cestovať min. 4h každý deň autom, po cestách, ktoré nepoznám, večer, keď sa rýchlo stmieva, a hlavne v zime, keď sa šmýka a cesty nie sú úplne bezpečné.
2. Vlak
Nevýhody: vlakové spojenia sú nepravidelné, hlavne medzi SVK a ČR mám prestupy. Zbaliť si môžem iba obmedzený počet vecí so sebou. Vlak napríklad z ČR na SVK mi pôjde o 23:20. Tie vlakové spojenia vôbec nie sú lacné. Z vlasu na miesto si budem vždy musieť brať Bolt alebo taxi. V čase chrípkovej sezóny je riziko nákazy vo vlaku vysoké.
Výhoda: Nemusím šoférovať po večeroch, vo vlaku si môžem porobiť veci, oddýchnuť si.
@anonym_70ad7f to by som si musela najst na vlastne naklady. A na druhy den po tejto ceste mam uz aktivity na Slovensku. Ja si neviem predstavit pracovat do 16,00 a potom 8h soferovat domov, vecer v tme... unavena... sama...
@anonym_autor si zamestnanec? Lebo ak áno, tak by ma ani nenapadlo to riešiť na vlastné náklady. Ja yb som nemala problém to odšoférovať, na trikrát. Ale čítala som, že nie si veľmi skúsený šofér, tak by som išla na tvojom mieste vlakom
@anonym_autor prepáč, ale trochu sa mi to zdá logisticky nezvládnuté. Beháš po Česku krížom krážom, dalo sa to naplánovať lepšie, ale zrejme si bola niečím limitovaná. A pot takejto šnúre školené by som si na ďalší deň neplánovala na Slovensku nič.
@anonym_autor prepáč, ale trochu sa mi to zdá logisticky nezvládnuté. Beháš po Česku krížom krážom, dalo sa to naplánovať lepšie, ale zrejme si bola niečím limitovaná. A pot takejto šnúre školené by som si na ďalší deň neplánovala na Slovensku nič.
@anonym_70ad7f o nie je mnou plánované. Takto musím v týchto dňoch odškoliť ľudí, keďže kolegyňa vypadla, všetko je rezervované, ľudia pozvaní, ja sa toho len musím zúčastniť a dopraviť sa tam. termíny ani miesto som si nevyberala.
@anonym_autor si zamestnanec? Lebo ak áno, tak by ma ani nenapadlo to riešiť na vlastné náklady. Ja yb som nemala problém to odšoférovať, na trikrát. Ale čítala som, že nie si veľmi skúsený šofér, tak by som išla na tvojom mieste vlakom
@anonym_70ad7f ja som skúsený šofér, šoférujem po celom SVK, do Budapešti, do Varšavy som išla v pohode. Ale ak cestujem dlhšiu trasu, tak to nie je večer a potme a nie potom, čo som pracovala celý deň a na večer sa mám unavená sama presúvať po cudzom meste, v zime.. Je iné šoférovať do BA alebo do Budapešti a potom tam byť tri dni, oddychovať a naspäť a je rozdiel pracovať a 5 dní šoférovať v kuse... sama...
@anonym_fb4533 po prve nemam koho brat, lebo budem cely tyzden skolit, a nikto so mnou nebude cely tyzden cestovat. Po druhe naklad na ubytovanie by si ten niekto musel znasat sam. Po tretie, ja som cez den off a k dispozicii by som bola iba vecer, aj to unavena.
@anonym_autor ved by si ubytko cvakli sami. To bol len napad, kamos tirak uz celkom oprskly sa velmi bal do Calais a na London, vzal suseda sice 80.r.ale tiez bol kamionista, tak im to super odsypalo a dedo nadseny, ze taky vylet "pred hrobom" 😅

@guiseppinka večer, po 16,30, po celodennom školení, keď si unavená po celom týždni sa budeš presúvať sama, v noci, v zime 8h?
@anonym_autor ti vravim, ze ja som zvyknuts na to. Ak sa ti da, mozes si doplatit hotel na 1 noc a pojdes domov rano. Ale isto mi je lepsie ist autom, ako sa ponahlat na nejaky vlak. Skolit isto neskoncis o pol 5, budu otazky, zdrzia ta a kym zbalis... takze sadbes kludne do auta a ides.. a nemusis riesit rychlo rychlo stanica... zalezi ako si zvyknuta jazdit. Ja som, mne to nerobi problem, bavi ma to
Az teraz vlastne citam tvoje skorsie prispevky... v podstate si to mohla napisat, ze si neveris v zime. Uprimne, nezavidim ti tuto situaciu, lebo vlaky mozu a nemusis meskat. Moze byt vo februari kalamita a nemusi. Zazila som popod strecno pred par rokmi ZA - MT 2,5 hodiny. Tiez februar. Ale vravim, ja som zvyknuta...