icon

Ako zvládnuť strach z letov počas turbulencií?

Dnes o 12:18

Tiez sa pocas turbulencii lucite so zivotom ? V burke v noci nas hadzalo ako blaznov. Vrieskala som ako pavian. Neprajem nikomu

Strana
z2
tenerifka
Dnes o 19:50
@tiezjedna

@anonym_autor strach je mocná čarodejka, turbulencie nie sú pre nikoho príjemné, ani pre letušky, ktoré ich zažijú za mesiac toľko, čo iný za tri životy. Ja mám za sebou viac než 100 letov (celkovo vlastne x2, keď budeme rátať v priemere jednu cestu nazad, veľakrát ich bolo viac), hore už som zažila všeličo - 50m prepad, turbulencie, tropickú búrku, vysadený motor, aj nevydarené pristátie (to bolo teda dole), ale nikdy som neziapala 🙏 Strach bol pri nevydarenom pristátí, kedy sa v jednom okamžiku kumulujú dve kritické fázy letu v pár sekundách (pristátie, vzlet). Lietadlám treba trošku rozumieť, keď vieš, že turbulencie ich neohrozia, tak sa ten strach lepšie krotí 👍 Inak asi len bar alebo salónik pred odletom a trochu sa sundať, prípadne lexaurin alebo iné dobroty, ktoré ťa hodia do limbu...

@tiezjedna ja prepad a vysadene motory v Indonezii..... A s tym salonikom suhlasim🤣

anonym_efd5f6
Dnes o 20:21

@anonym_autor Moj najhorší let nebol síce dlhý, do dvoch hodín, ale zato v malom lietadle. Bolo poloprázdne, žiadne deti, leto a silná búrka cez deň. Turbulencie a padanie. Nezvládla som to, vyskočila na sedačku a kričala na celé hrdlo. V malých lietadlách sú turbulencie viac cítiť ako v tých väčších. Určite.

tiezjedna
Dnes o 21:48
@tenerifka

@tiezjedna ja prepad a vysadene motory v Indonezii..... A s tym salonikom suhlasim🤣

@tenerifka cheers😂

betulinka1
Dnes o 22:00

@anonym_autor turbulencie nie su problem. Ak si isla Ba -Praha kratky let, tak ste vlastne ani moc nevzlietli. Preto mohli byt tie turbulencie intenzívnejšie. Turbulenci sa neboj. Zavri oci a spievaj si obľúbené pesnicky alebo sa modli. Kusni si do ruky, mozog sa zameria na iny problem. Hlavne nekric. Moze z toho niekto dostat infarkt ako sa zľakne.

Strana
z2