icon

Koľko investovať do prvého auta?

27. aug 2025

Ahojte,
chcem sa opýtať – koľko by ste boli ochotné dať za prvé auto? Hľadáme niečo spoľahlivé, hlavne na bežné jazdenie, občas výlet. Má zmysel kúpiť niečo do 3000 €, alebo radšej priplatiť?

Aké máte skúsenosti? Koľko ste dali vy a oplatilo sa? Ďakujem za rady!

anonym_8da603
27. aug 2025

Ja som dala 8tisic..som spokojna na zaciatok..nizsie som nehladala

birika
27. aug 2025

synova Honda, od prveho majiotela, 10 rocna za 12 000

miselka257
27. aug 2025

podľa mňa auto okolo 5000€ je v pohode. 😁 aj keď moje prvé bolo požičané 😂

tundra
27. aug 2025

@anonym_autor nie je podstatne ci je prve alebo desiate.Dôlezite je, vybrat spravnu znacku a motorizaciu.Urcite sa da kupit dobre auto aj za 3k,potrebujes na to cas a pevne nervy.
Moja skusenost je,ze po piatej,siestej obhliadke,natrafim na auto,ktore ma zmysel kupit.

autor
27. aug 2025

Premýšľala som nad Škodou Octaviou s motorom 1.9 TDI, rok výroby 2007.

tundra
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dobra volba,len pozor na stocene km.

anonym_d23757
27. aug 2025

Vyborny motor, ale kolkom km ma najazdenych? Kolkokrat vymenene rozvody atd? Mam rovnaky motor (2006) a som len za 3+ , keby som nemala druhe auto mam 5+ … ALE kupovala som auto s 1500 km/ 1 mesiac stare, 3 x vymenene rozvody, udrzba atd … vsetko nacas. Okrem toho bez poruchy (okrem radia a klimy) poriadne si to auto prezri a zober niekoho, kto sa vyzna so sebou

nelca84
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a chystas sa jazdit prevazne dlhe trasy? Ked pozeras diesel...

autor
27. aug 2025
@nelca84

@anonym_autor a chystas sa jazdit prevazne dlhe trasy? Ked pozeras diesel...

@nelca84 Áno, chcela by som jazdiť aj do zahraničia.

anonym_823447
27. aug 2025

@anonym_autor moje prvé auto bol vw golf za 5500 sk a druhé škoda Felicia za 500€ používala som ho päť rokov, pochodili sme s ním dosť Bola to dobrá kúpa.Následne Opel Meriva za 3500€ ktorú máme 12 rokov.

miselka257
27. aug 2025
@anonym_823447

@anonym_autor moje prvé auto bol vw golf za 5500 sk a druhé škoda Felicia za 500€ používala som ho päť rokov, pochodili sme s ním dosť Bola to dobrá kúpa.Následne Opel Meriva za 3500€ ktorú máme 12 rokov.

veľakrát sa neoplatí kupovať drahé autá a aj tie staršie zvládnu ešte pomerne dosť km, hlane majú lacnejší servis a náhradné diely ak by náhodou niečo nebodaj na nich odišlo. 😀

anonym_7a4cc2
27. aug 2025

Dala som kedysi 2000 eur čo je asi teraz na terajšie platy ako nejakých 5000 eur a otrasná kúpa, auto viac v servise ako doma, žralo olej a nakoniec sa motor zadrel. Po roku a pol som bola nútená kúpiť iné auto, kúpila som úplne nové a to mám 10 rokov. Po tejto skúsenosti ak sa bojíš že auto oškrieš a tak za mňa kúpiť nejaké staré do 1000 eur na cca rok a potom kúpiť nové alebo zánovné. 2007 ročník to je 18 ročné auto by som nekupovala. Nemá už aj hrdzu? A rovnako technika za roky dosť postúpila, radšej priplatiť a mať novšie modernejšie.

anonym_c5f408
27. aug 2025

Ja som dala 6tis, 10 ročne auto. Nissan Juke.
Som max spokojná.

ada_alica
27. aug 2025

@anonym_autor no veru dilema za tie peniaze to bude už dosť staré auto ja som do teraz jazdila na 19 ročnej Fieste a určite už by som do zahraničia na nej nešla a to som sa smiala,že najväčšiu hodnotu na aute má benzín v nádrži 😂

anonym_51637b
28. aug 2025

Ak potrebuješ niečo čo ťa dovezie z bodu A do bodu so základnou výbavou a nechceš vrážať peniaze do auta, v pohode nájdeš auto aj za 3000€, len počítaj s vyšším nájazdom a neočakavanými poruchami. My sme si tiež kúpili minulý rok Ford C max r.2008 s nájazdom 300 000km. Potrebovali sme rodinné auto ale tiez peniaze na dokončenie exteriéru okolo nášho nového domu. Prero sme neriešili auto. Za tú dobu sme najazdili cca 20 000 km. Auto je využívané denne aj viackrát za deň. Tam kde potrebujeme sa dopravíme. Chodíme s ním aj mimo SR. Zatial nie je problém až na bežné veci. Teraz akurát manžel dal vymeniť nejaké veci na podvozku. Ak sa oň staráš, auto vydrží. Takže záleží, či to potrebuješ na komfortné jazdenie sem tam alebo každodenné do blízkeho okolia.

dianaaaaa
28. aug 2025

Mala som Škoda Octavia 1,9 SDI(asi 7 rokov som ho mala),to bolo moje prvé auto
Potom som mala Peugeot 206(asi 4 roky som ho mala),ale to bolo hrozné
Ale moje ozajstné prvé a len moje,je od roku 2019 Kia Ceed 1,6 CRDI ,100kw vo výbave Platinum za 24tisic

nelka93
29. aug 2025

Ja som dala 5tisic, za 6 rocne auto. Jazdí spoľahlivo doteraz

zub_casu
29. aug 2025

Ako prvé som si kupil punto ročník 96 za 950 eur, nemal som ešte peniaze, ako prvé auto top, naučil som sa že kúpiť auto nie je všetko, ale treba ho aj servisovat a za rok servisovania som zaplatil ešte raz toľko ako auto stálo. Nakoniec som ho obrátil na strechu a som rád že nemám následky. Toľko k prvému autu pre dorastencov odo mňa. Ani prvý sex nie je väčšinou dokonalý, načo kupovať drahoty keď môžeš spáliť prvú spojku aj na lacnom

alexanderkovacs
30. aug 2025

@anonym_autor 4x tvoja vyplata , 2 vyplaty na opravu. Hovoria ty ktory sa vyznaju. Adi v tom bude aj pravda. Samozrejme zavysi aj od toho na co potrebujete auto.