icon

Let s malými deťmi: čo zobrať a ako ich zabaviť?

16. aug 2026

Deti maju 4 a skoro 2.isli by ste? Starsi uz letel ked mal rok a pol 2x ale bojim sa prave ako on bude reagovat. Cesta bud grecko. Turecko..rozmyslam co vsetko im vziat a zabavit ich a ci vobec ist. Mate nejake navrhy. Starsi ma problem s hlasnymi zvukmi... asi sa bude bat...

anonym_8e9f1c
16. aug 2026

Nie nesla. A uz vobec nie ked sama hovoris ze starsi sa bude bat a ma s tym problem. Nevidim dovod to silit. To sa jeden rok neda najst dovolenka v peknom slovenskom prostredi, v nejakom hoteli co penzione s bazenom? 😶
To su potom presne tie pripady kedy dieta na letisku nevie chudak co so sebou a v lietadle niekedy celu cestu prerevu. Ze vam to, ludia, za to stoji... Bolo by mi sprosto aj kvoli dietatu co sa vytrapi, a kvoli vsetkym ostatnym, ktorym zneprijemnujem cestovanie. Uplne zbytocne.

(Nemusia pisat ludia ktori mali ok decko a precestovali s nim ani nevedelo - tu konkretne sama autorka pise ze ma dieta problem s hlasnymi zvukmi a bude sa bat)

janinah
16. aug 2026

To nie je len let.cesta na letisko.2 hod tam ak let nebude meškať.Potom cesta do destinacie.Ak si na ne sama urcite nie,ak ste dvaja,tak by som to ozaj zvazila.Dcera leti o par dni do špan.deti pohodove 1,5 a 4 a su na nich dvaja a na letisku ich caka auto a do 20 min su v cieli.

anonym_b18ee3
16. aug 2026

Lietavala som sama s detmi od malicka - starsia bola velmi kludne dieta a mladsie bola take šidlo, bola sice velmi introvertne dieta ale nevrieskala a neplakala, len neobsedela. Takze povinne priputanie to bolo o drzku, ale po vzlietnuti e sa prechadzali po ulicke a do pohody.ja som lietavala dokonca v obdobi ked som nemala ani debilov s rozpravkami ani ipady a podobne veci - vzdy som kupila nejake nove omalovacky/knizky s aktivitami a nalepovackami a brali sme ceruzky/fixky, knizky, nejake hracky aby sa prebavili. Nieco na zjedenie a skoro vzdy si v lietadle zdriemli. Cize to vypadalo asi tak, ze kym sme sa usadili a porozkladali a vzlietlo lietadlo tak boli zaujate tou novotou. Ked sme uz boli vo vzduchu tak som vytiahla knizky/omalovky tak sa zase chvilu prehrali s tym. Potom si nieco prejedli. Chvilku pospat, chvilu sa poprechadzat v ulicke a tak nam presla cesta, moje deti boli naozaj dobri cestovatelia.
Ak vies, ze syna by mohol vyrusovat hluk tak by som mu kupila tie protihlukove chranice sluchu, ale tiez by som s nim chodievala pred cestou na miesta kde je hlucnejsie - napr by som isla niekde vlakom, autobusom, aby bol vystaveny takemu tomu hlucnemu prostrediu a zvykal si a aby si videla ako reaguje na take zvuky

anonym_95e3e4
16. aug 2026

Isla by som. Ale treba sa na cestu pripravit ako zabavut deti, nejake jedlo, idealne zobrat so sebou aj uplne novu hracku, ktoru im das priamo na letisku - nove veci maju vzdy najvacsi uspech. Na vela letiskach vratane BA je aj maly detsky kutik, co sa tyka hlasnych zvukov da sa to vyriesit detskymi sluchadlami (na hlavu nie spuntami) na tu chvilu pri vzlete nieco take mtslim su od 3 rokov a s malymi detmi mas vo vacsine aeroliniek aj prednostny nastup 4r by uz do toho nespadal ale mladsie 2r ano a ako rodinu vas nerozdelia to sa nemusis bat https://bollsen.sk/produkt/detske-chranice-sluc...{SK-GS}&sub2=&sub3=&sub4=175089264651&sub5=718823913047&sub6=20032010833&sub7=m&sub8=&sub9=g&sub10=&utm_source=Google&wbraid=Cj4KCAjwnIDUBhASEi4AwBWGDY_UX3CyB9nZStsmSIIo33B6yajWSLnxRQTMavWaZdvuiFSI7hdS0qPZGgJ9Tg&gbraid=0AAAAACjHQAWdO0BcJT8HWjEpCCUakN_hS&ref_id=EAIaIQobChMIgfu7-tqklgMVeZWDBx0IIAorEAQYCCABEgIj4vD_BwE&gad_source=1&gad_campaignid=20032010833&gbraid=0AAAAACjHQAWdO0BcJT8HWjEpCCUakN_hS&gclid=EAIaIQobChMIgfu7-tqklgMVeZWDBx0IIAorEAQYCCABEgIj4vD_BwE

marsmykkok
16. aug 2026

@anonym_autor Nie nešla, more je dostupné aj autom a nechápem rodičov čo majú potrebu letieť a ich dieťa to nedáva a znepríjemnia let stovkám ľudí a hlavne ohrozujú zdravie svoje dieťaťa, lebo to nie je sranda ak decko je v nervoch a v plačí hoci "len" 2 hodiny do Grécka alebo Turecka. Zažila som také prípady že proste sa rodičia snažili a dieťa neutíšili a na konci cesty už aj vracalo od toho neustáleho plaču, je to doslova týranie detí... Na jednej strane si idú ľudia ruky-nohy polámať aby decko doma v bezpečí v postieľke neplakalo ani pol minúty a utišujú ho a na druhej strane dobrovoľne takto vystavia dieťa situácii v ktorej mu nevedia uľaviť aj niekoľko hodín a je to ok... Hlavne ak starší sa začne báť alebo nerváčiť budeš v nepohode aj ty a automaticky aj mladšie dieťa a bude to veľmi zlé. Počkaj kým starší nebude rozumnejší a trpezlivejší, teda to už individuálne ako bude dozrievať, ale niekedy tak medzi 6-8 rokov kedy proste vieš s ním prebrať cieľ cesty, pripraviť ho na to a bude sa vedieť namotivovať na to že cieľ cesty je super. Také malé dieťa rieši ešte len prítomnosť, nie budúcnosť a proste ak nebude ok zbytočne budeš mu vravieť že idete k moru a bude sa kúpať a tak...

anonym_fbca41
16. aug 2026

Prvykrat letel syn ako dvojrocny, uplne bez problemov. On bol taka zvedava opicka, oci vykulene a vsetko ho zaujimalo. Zalezi od dietata.

anonym_36abfb
16. aug 2026

Maly letel ako pol rocny,2 a pol rocny aj 3 a pol rocny,vsetky lety bez problemov.Ale naozaj vsetko individualne podla toho ci to dieta zvladne.Kedze mam uz deti velke ostatne nikto nemal ziadny problem.
Tak skus porozmyslat ci to zvladne,ci nebudete takto vsetci trestani aj ostatni v lietadle.
A naozaj 12hod az kym sme neboli ubytovani,od domu az k ubytovaniu,je to narocne aj pre dospelaka,nieto este pre deti,co take nedavaju.

anonym_7e02d0
16. aug 2026
@anonym_b18ee3

Lietavala som sama s detmi od malicka - starsia bola velmi kludne dieta a mladsie bola take šidlo, bola sice velmi introvertne dieta ale nevrieskala a neplakala, len neobsedela. Takze povinne priputanie to bolo o drzku, ale po vzlietnuti e sa prechadzali po ulicke a do pohody.ja som lietavala dokonca v obdobi ked som nemala ani debilov s rozpravkami ani ipady a podobne veci - vzdy som kupila nejake nove omalovacky/knizky s aktivitami a nalepovackami a brali sme ceruzky/fixky, knizky, nejake hracky aby sa prebavili. Nieco na zjedenie a skoro vzdy si v lietadle zdriemli. Cize to vypadalo asi tak, ze kym sme sa usadili a porozkladali a vzlietlo lietadlo tak boli zaujate tou novotou. Ked sme uz boli vo vzduchu tak som vytiahla knizky/omalovky tak sa zase chvilu prehrali s tym. Potom si nieco prejedli. Chvilku pospat, chvilu sa poprechadzat v ulicke a tak nam presla cesta, moje deti boli naozaj dobri cestovatelia.
Ak vies, ze syna by mohol vyrusovat hluk tak by som mu kupila tie protihlukove chranice sluchu, ale tiez by som s nim chodievala pred cestou na miesta kde je hlucnejsie - napr by som isla niekde vlakom, autobusom, aby bol vystaveny takemu tomu hlucnemu prostrediu a zvykal si a aby si videla ako reaguje na take zvuky

@anonym_b18ee3 co tam ma co decko zavadzat v ulicke, otravovat ludi, ked tam letusky chodia hore dole a este aj s tym vozikom. 🤦‍♀️

anonym_b18ee3
16. aug 2026
@anonym_7e02d0

@anonym_b18ee3 co tam ma co decko zavadzat v ulicke, otravovat ludi, ked tam letusky chodia hore dole a este aj s tym vozikom. 🤦‍♀️

@anonym_7e02d0 aby sa taki sympaticki ludia ako ty nad tym pozastavovali. Predstav si, ze nikomu to dieta nezavadzalo, len tebe a to si v tom lietadle ani nebola 😂😂😂😂

natalka13
16. aug 2026

@anonym_autor doma sa s cim zabavaju?

anonym_7e02d0
16. aug 2026
@anonym_b18ee3

@anonym_7e02d0 aby sa taki sympaticki ludia ako ty nad tym pozastavovali. Predstav si, ze nikomu to dieta nezavadzalo, len tebe a to si v tom lietadle ani nebola 😂😂😂😂

@anonym_b18ee3 tak to si len ty myslis, ze akurat to tvoje dietatko je take nunu zlatucke a isto nikoho neotravovalo 😂 nebud naivna. Dalsia, co si mysli “ja som matka, kto je viac”.

anonym_b18ee3
16. aug 2026
@anonym_7e02d0

@anonym_b18ee3 tak to si len ty myslis, ze akurat to tvoje dietatko je take nunu zlatucke a isto nikoho neotravovalo 😂 nebud naivna. Dalsia, co si mysli “ja som matka, kto je viac”.

@anonym_7e02d0 kebyze sprostost kvitne tak si ako ceresna na jar

sticker
anonym_7e02d0
16. aug 2026

Neviem co mi pises, mam ta ako zablokovanu uzivatelku 😂

lasona
16. aug 2026

My s nasim lietame od malicka. Nikdy nebol problem. Vezmem nieco nove, zaujimave...male hracky, nejaky snack....co ma rad, lyo ovocie, v dm maju od vymysli sveta. Uplne bez problemov sme zvladli 10 hod let. Ale vravim nase dieta je zvyknute , rad cestuje nielen lietadlom.

anonym_d2b3e7
16. aug 2026
@anonym_b18ee3

@anonym_7e02d0 kebyze sprostost kvitne tak si ako ceresna na jar

@anonym_b18ee3 prečo útočíš? Má pravdu, dieťa nemá čo robiť v uličke.

anonym_b18ee3
16. aug 2026
@anonym_d2b3e7

@anonym_b18ee3 prečo útočíš? Má pravdu, dieťa nemá čo robiť v uličke.

@anonym_d2b3e7 ked nie je nahlasene, ze musia vsetci sediet a letusky mozu vzdy prejst tak v tom nevidim problem, tak ako nevidim problem v tom ked sa postavi dospelak a prechadza sa lebo nemoze dlho sediet - lebo to sedenie je nepohodlne, lebo je to prevencia trombozy - vyber si co chces. Naozaj je menje otravne male dieta, ktore si pendluje po ulicke ako tak co vrieska na cele lietadlo. Ale v pdostate som bola vzdy rada, ze som nenatrafila na takych sympatakov ako sa tu stretavaju. Zvycajne, predstavte si, ludia reaguju na dieta velmi milo a ja tiez ked vidim rodinu s malymi detmi a aj s takymi co ich nechaju prechadzat sa po ulicke tak mi to naozaj nelezie na nervy. Na neevy mi lezu ozrati dospelaci, to sa mi zda omnoho otravnejsie ako deita na palube

anonym_8e9f1c
16. aug 2026
@marsmykkok

@anonym_autor Nie nešla, more je dostupné aj autom a nechápem rodičov čo majú potrebu letieť a ich dieťa to nedáva a znepríjemnia let stovkám ľudí a hlavne ohrozujú zdravie svoje dieťaťa, lebo to nie je sranda ak decko je v nervoch a v plačí hoci "len" 2 hodiny do Grécka alebo Turecka. Zažila som také prípady že proste sa rodičia snažili a dieťa neutíšili a na konci cesty už aj vracalo od toho neustáleho plaču, je to doslova týranie detí... Na jednej strane si idú ľudia ruky-nohy polámať aby decko doma v bezpečí v postieľke neplakalo ani pol minúty a utišujú ho a na druhej strane dobrovoľne takto vystavia dieťa situácii v ktorej mu nevedia uľaviť aj niekoľko hodín a je to ok... Hlavne ak starší sa začne báť alebo nerváčiť budeš v nepohode aj ty a automaticky aj mladšie dieťa a bude to veľmi zlé. Počkaj kým starší nebude rozumnejší a trpezlivejší, teda to už individuálne ako bude dozrievať, ale niekedy tak medzi 6-8 rokov kedy proste vieš s ním prebrať cieľ cesty, pripraviť ho na to a bude sa vedieť namotivovať na to že cieľ cesty je super. Také malé dieťa rieši ešte len prítomnosť, nie budúcnosť a proste ak nebude ok zbytočne budeš mu vravieť že idete k moru a bude sa kúpať a tak...

@anonym_d2b3e7
Suhlas, ulicka nie je urcena na pobehovanie pre deti (ani dospelych), nie nemaju tam co robit a kratit si chvile kym na to nie je (vazny) dovod... A nie, nepride mi to vobec mile, aj ked mam rada deti a inak mi mile pridu.

@marsmykkok "Na jednej strane si idú ľudia ruky-nohy polámať aby decko doma v bezpečí v postieľke neplakalo ani pol minúty a utišujú ho a na druhej strane dobrovoľne takto vystavia dieťa situácii v ktorej mu nevedia uľaviť aj niekoľko hodín a je to ok..."
Nemam co viac dodat 👍

adri266
16. aug 2026
@marsmykkok

@marsmykkok S tym nesuhlasim, kedze napr nasa dcera grcala aj pri polhodinovej ceste autom a let lietadlom zvladla uplne bez problemov.

adri266
16. aug 2026

@anonym_autor Treba sa nastavit, ze to zvladnete a da sa. Na letisku mas vacsinou detsky kutik, v lietadle das jest, pit /najlepsie pri vzlietani a pristavani, aby neboleli uska/.
Totol leto sme 4 x leteli a bolo vela rodin s malymi detmi. Niektore deticky celu cestu prespali, niektore si citali, hrali sa, bolo aj take, co plakalo.

Predtym som zazila aj to, ze nechali deti lozit po cesticke, co ale podla mna nie je velmi bezpecne. Ak ste dvaja, zvladnete to.

anonym_1fe64b
17. aug 2026

@anonym_autor keďže sama vieš, že je problém, nechápem tuto polemiku, ze ci by sme my sli/nešli.
Ja by som nešla kvôli 2 veciam. Po prvé kvôli sebe a svojej duševnej pohode a po druhé kvôli ostatným ľuďom. Lebo oni nie sú povinní počúvať tvoje vrieskajuce decko 2,3,4 ci 5 hodín v lietadle. Detto pri návrate domov. Práve kvôli takým ako ty lietam za posledné roky len naozaj keď je to nevyhnutné.

natalka13
17. aug 2026

Aj ja reagujem milo pokial mi dieta nekope neustale do sedadla.
Nevadi mi strkanie hracky ku mne ake kopanie to mam nervy.
Ale naposledy bol mily otecko upozornoval, posadil skecnu bokom k mamke nohami....
A k matkam ktore utieraju sedadla vlhcenymi a potom nechaju dieta lozit v ulicke a behat v ponozkach......tie kufre a topanky presli nespoctom 💩 a rozliatych piv pluvancov
......😂🙈