icon

Majú chodci absolútnu prednosť na prechode?

19. jan 2026

Ahojte, chodci maju absolutnu prednost na prechode?
Aj ked ide auto, ktore uz vchadza na prechod, chodec sa nepozrie dolava, doprava, ani neotoci hlavu a vojde do prechodu?

Strana
z4
anonym_824f4c
22. jan 2026
@tiezjedna

@anonym_824f4c ale to je len polovica pravdy. Chodec nemá čo robiť v priechode, pokiaľ si neskontroluje, že je to bezpečné.

@tiezjedna vsak to pisem . ze aj chodec musi predvidat...a nie s telefonom na uchu a nepozruc sa v P/L vleti na priechod. Vsak priechod. ci prechod? Neviem teraz 😂

gerrwie_girl
22. jan 2026
@anonym_autor

Ja len možno pre info, deje sa to dosť často, ale všímam si, že sa to deje pri rôznych vekových kategóriách. Dnes mi vošli do cesty dve deti, cca. 10-12r. Za nimi matka a kričí po mne, že som nedala prednosť deťom. Ja už som bola v ceste, na prechode. Oni mi vbehli do dráhy a asi sa nepozreli doľava a doprava. A deti na mňa škaredo pozerajú, matka okolo 30tky na mne kričí, že prečo nedávam prednosť .. tak len rozmýšľam, že čo?

@anonym_autor mala si jej zakričať, ze si ma vychovať decka.

domak2
22. jan 2026

Ono na riadenie auta si clovek robi vodičský preukaz, trenuje, musi preukazat ze je sposobily...na to ze je chodcom mu stačí telo. Plus je rozdiel keď do seba naburaju chodci a auto do človeka. Je pravdou ze ľudia chodia cez prechod ako telce, ale tým ze to je bežné by to mal vodic predvidat.

tiezjedna
22. jan 2026
@domak2

Ono na riadenie auta si clovek robi vodičský preukaz, trenuje, musi preukazat ze je sposobily...na to ze je chodcom mu stačí telo. Plus je rozdiel keď do seba naburaju chodci a auto do človeka. Je pravdou ze ľudia chodia cez prechod ako telce, ale tým ze to je bežné by to mal vodic predvidat.

@domak2 nemôžeš niečiu debilitu delegovať na šoférovú nepredvídavosť... To je úplne rovnaká hovadina, akoby si povedala, že keď niekoho šofér sejme na priechode, tak vlastne za to nemôže, pretože v autoškole nedával dosť pozor🙄

anonym_271a5d
22. jan 2026

@anonym_autor nemajú ako píšu baby vyššie. Môj muž sa už smeje, že som vodička pre chodcov. Stále. Stále keď vidím, tak zastavím aby prešiel chodec. A je to tak, hlavne mladi ani nepozeraju a idu to ma zlosti. Ako keby sa im mali auta uhýnať 😡

karolina196
23. jan 2026
@unicornlady

Sú ľudia, ktorí si myslia, že nad nich niet asi.
Minule išlo iba jedno auto, a aj to taký starší pán sa mu vopchal do cesty na prechod. Pritom stačilo pár sekúnd počkať. Žiadne ďalšie autá nešli.

@unicornlady Aj mne to urobila jedná ženská.Žiadne auto v okolí,iba ja a hodila sa mi tam akoby sa nechumelilo.Jasné,že som nemala v pláne ju pustiť..🙃

anonym_6431f5
23. jan 2026

jazdím po ulici kde je viac priechodov a ked spomalim na styridsiatku, vzdy sa najde niekto kto ma zacne vyblikavat

Strana
z4