Nechávate si v aute rezervnú hotovosť?
Môj otec tvrdí, že v aute má byť vždy aspoň nejaká hotovosť pre istotu. Ja platím všetko kartou a príde mi to zbytočné. Ako to máte vy?
@anonym_90ccfe prečo podplácať, oni si vypýtajú sami…minule dostal muž 50€ pokutu za to, že prešiel na oranžovú. Blok mu dali len k 20€. Všimol si to až doma.
@anonym_930b93 ale ved aj to je podplacanie - ci si to vypyta policajt, alebo to navrhne vodic. Zas sa netahajme za slovicka. K blocku len tolko - to je ako v obchode - treba kontrolovat pri pokladni.
V aute nemáš nechávať nič cenné a pokiaľ cestuje hádam má nejakú peňaženku. Ja mám zo sebou hotovosť vždy.
hotovosť v aute? Načo? Pre prípad, že by sa auto vybralo samo na zmrzlinu a keďže nemá kartu, potrebuje hotovosť? Keď sme spolu, postarám sa ja
@anonym_autor krabicka z filmu (a pod.) a do nej prekladat mince, ked ich ma clovek privela. Zachrania pri niektorych parkovacich (aj inych bezkartovych) automatoch, nakupnych vozikoch, ale niekedy aj ked clovek potrebuje vyskladat presnu sumu v hotovosti (napr. pride si po nieco male na inzerat atd.)
Inak mat nejaku hotovost skor v penazenke. Obcas niekde nejdu terminaly (blbne net, servis...), rozne trhy ci burzy, WC...
Hovorim muzovi ze aspon 20-50€ v hotovosti mat pri sebe. Malo kedy sa nam to ale podari 🤣 ale mame teda v penazenke. Nie ze v aute.
@anonym_autor kde sa dnes nedá platiť kartou ?
@anonym_c7317e Policajtom pokuta 😉
Tak ja mam v aute v priehradke 100e. Kebyze nahodou na pokutu 😀. Lebo hotovost nosim v penazenke malo a keby nahodou bolo treba platit pokutu, tak karta naozaj nepomoze a zadrzi sa vodicak 😀
Tak ja mam v aute v priehradke 100e. Kebyze nahodou na pokutu 😀. Lebo hotovost nosim v penazenke malo a keby nahodou bolo treba platit pokutu, tak karta naozaj nepomoze a zadrzi sa vodicak 😀
@anonym_3f494a ak policajt nemá terminál tak ti musí vypísať šek, ak sa správaš podozrivo že ti aj zadrží vodičák tak po zaplatení pokuty ti ho vrátia
V aute sa nenecháva nič cenné, žiadna hotovosť, nič hotnodne. Je to lákadlo pre kminov.
@anonym_c7317e Policajtom pokuta 😉
@anonym_3f494a nepis blbosti
Nemam hotovost takmer nikdy ani v penazenke ani v aute. Asi 2x sa mi auto pokazilo 300 km od miesta bydliska, volala som najblizsiu odtahovku +dali auto do servisu platila som po oprave kartou. Akoze naco mi je hotovost? Raz sa nedalo platit kartou v kauflande pred kaufom bol bankomat no problem. Nestresujem sa vecami typu co ak nahodou riesim ked sa to stane
V aute sa nenecháva nič cenné, žiadna hotovosť, nič hotnodne. Je to lákadlo pre kminov.
@anonym_8da8db V nedelu som volal za bieleho dna policiu, nejaka firemna dodavka mala roztrepane okno (slusne sidlisko blizko centra).
Ostali sme na Slovensku stáť s autom na dialnici. Bolo zrazu nepojazdné, odťah do cieľa dovolenky 140 eur, platba iba v hotovosti. Takže je vhodné mať pri sebe hotovosť, možno nie v aute, ale aspoň pri sebe.
@anonym_3f494a ak policajt nemá terminál tak ti musí vypísať šek, ak sa správaš podozrivo že ti aj zadrží vodičák tak po zaplatení pokuty ti ho vrátia
@anonym_b140af Tak predsrav si, ze pei mojich skusenostiach mi nikdy moznost ponuky vypisania seku nenavrhol 😉
@anonym_8da8db Vtipne, lebo to by sa vykradalo jedno auto za druhym rad radom 😅. Samozrejme ked je nieco viditelne polozene na sedadlach, tak ti je ina vec. Ale penize niekde skryte? 😃. Nenechavam aj odkaz na aute, ze v servisnej knizke na strane 13 je 100e, nech sa paci 😅.
@patrike Keby sa napr. niečo po ceste pokazilo a nedalo sa tam platiť kartou? Neviem 🙂 Pýtam sa 🙂
@anonym_autor zo skusenosti, ano treba - aj hotovost, aj kreditka. Nikdy nevies, kde sa ti pokazi auto, ci nebude treba platit odtahovku, nahradne auto, autoservis, nedajboze hotel a pod. A kazdy vyzaduje inu platbu (a aj ked mas poistku, velakrat ti to treba zaplatit namieste).
Este,ze som mala rezervu prave v penazenke.Dostala som pokutu,ale pan policajt bol taky zlaty,ked som povedala,ze idem z nocnej tak z 30eur,dal len 10eur.Takze treba vzdy mat radsej v penazenke,a doma.
Ostali sme na Slovensku stáť s autom na dialnici. Bolo zrazu nepojazdné, odťah do cieľa dovolenky 140 eur, platba iba v hotovosti. Takže je vhodné mať pri sebe hotovosť, možno nie v aute, ale aspoň pri sebe.
@martinka17 nám sa stalo to isté, odtiahli nás do servisu, kde sme normálne platili kartou.
@martinka17 nám sa stalo to isté, odtiahli nás do servisu, kde sme normálne platili kartou.
@ria_sprout v nedeľu keď je všetko zatvorené, ti to nepomôže. Auto ostalo na parkovisku servisu danej značky a odťahová sa vrátila do iného mesta, tuším to bolo okolo 75 km čo nás viezol. Museli sme ju samozrejme zaplatiť.
@ria_sprout v nedeľu keď je všetko zatvorené, ti to nepomôže. Auto ostalo na parkovisku servisu danej značky a odťahová sa vrátila do iného mesta, tuším to bolo okolo 75 km čo nás viezol. Museli sme ju samozrejme zaplatiť.
@martinka17 nám sa to stalo vo sviatok, odtiahli nás do žiliny. Odtahovka bola z považskej. Dali náhradné auto a išli sme na pobyt do Terchovej. Tam sme boli dve noci, auto zatiaľ pozreli v servise a vyjadrili sa, že oprava je na dlho tak sme vybavovali ďalšiu odtahovku do Bratislavy kde auto odviezli do našeho servisu. Cele nás to dokopy vyšlo 5tis+. Tá prvá odtahovka bola 200euro, takú hotovosť nikdy u seba nenosime a ak by aj niekto chcel hotovosť, vždy sa dá v nejakom bankomate vybrať.
@anonym_autor Mame dve auta, v ani jedno nemame ziadnu hotovostnu rezervu. Max. v jednom nechavame 50 centikov do vozika n nakupy. To je vsetko. Ale svagor, ktory nam jedno z tych aut posunul, ten tam mal veru hromadu minci, dost slusnu rezervu ;) tak asi kazdy podla svojej potreby a skusenosti. Nam sa ani raz za 10rokov nejako nevyskytlo nic take, kde by sme si povedali, skoda ze tu nemam v aute hotovost. Ved mam stale penazenku, kartu. Takze u nas nie, nemame v autach nic.

@abbey1
tie peniaze na tie vstupenky si mala teda v aute v obalke? tak?
lebo tema je hotovost v aute.
citame a reagujeme s porozumenim, snazime sa o to aspon teda
@anonym_017322 Odpovedala som na konkrétnu otázku, kde sa nedá platiť kartou.