icon

Nízke sebavedomie počas cestovania v mestskej hromadnej doprave

7. okt 2025

Dobrý deň.Niektori ľudia vedia tak zamerať, keď sa im niečo na Vás nepáči.Uz Sama mám nízke sebavedomie, no nikoho iného neriešim.Preco to niekedy tí ľudia robia,že zaberajú,až aj ostatní pozrú, že na koho to tak zaberajú.Podotykam, som matka ztp dieťaťa a toto mi odoberá energiu.Vzdy mi to príde hrozne ľúto a mám pocit niekedy, zre nikam nepatrím.Ze kamkoľvek prídem, tam vytrcam

Strana
z2
autor
7. okt 2025

Psychológ stojí veľa peňazí. Bola som už u štátneho,no nepomohol.Pozeral na hodinky, koľko toho stíhané, vedľa bolo počuť aj na chodbu.Nemala som pocit,že môžem otvorené rozprávať.Vedla si za dverami robil pán psychotesty na autoškolu a tie dvere akoby tam ani neboli.To si teraz nenamyslam ,nebolo vôbec tam súkromie.

enmery
7. okt 2025

Si prvá osoba na svete, ktorá vie čítať myšlienky. Daj si to patentovať a budeš miliardárka.
Z akej riti si vytiahla, že nejaký človek na Teba pozerá, lebo sa mu nepáčiš?Sorry, toto je minimálne pre psychológa, máš to v hlave pokazené.

anonym_ca6a12
7. okt 2025

Pozri sa sem, ktoré mesto máš najbližšie. Je tam psychológ zadarmo.

https://pkp.gov.sk/kontakty/

autor
7. okt 2025
@anonym_ca6a12

Pozri sa sem, ktoré mesto máš najbližšie. Je tam psychológ zadarmo.

https://pkp.gov.sk/kontakty/

@anonym_ca6a12 ďakujem

unicornlady
7. okt 2025

Podľa mňa sú ľudia, ktorí prirodzene akoby zazerajú. Možno ani nezazerajú vedome, ale môže to tak vyzerať, lebo majú taký "prednasratý" výraz tváre.

anonym_d78b10
7. okt 2025

Priznám sa ja zazeram 🤦‍♀️ nerobím to úmyselne. Veľakrát mi už bolo povedané ze pozerám príliš namyslene a posudzovacne ale proste ja sa za pozerám ale nehodnotím človeka ktorého vidím proste hlava inde a niekedy ani neviem identifikovať na koho som pozerala co mal oblečené atď...

really8
7. okt 2025

@anonym_autor nepamatam si jedineho cudzieho cloveka co som dnes stretla. Dokonca som stretla aj susedu a bavila sa s nou a keby sa ma opytas ci mala bundu netusim. Tolko k tomu ako zaujimas ludi v mhd.

petronelag
7. okt 2025
@really8

@anonym_autor nepamatam si jedineho cudzieho cloveka co som dnes stretla. Dokonca som stretla aj susedu a bavila sa s nou a keby sa ma opytas ci mala bundu netusim. Tolko k tomu ako zaujimas ludi v mhd.

@really8 Pavdaže, ľudia v mhd sa možno viac pozerajú, ak ZŤP dieťa sa správa nejako zvláštne, ale nezazerajú na nikoho a ak aj, netreba si ich všímať. Ja si všímam iba tých pozitívnych a dosť veľa krát sa stalo, že som sa tam s niekym začala rozprávať a našli sme spoločné témy.

really8
7. okt 2025
@petronelag

@really8 Pavdaže, ľudia v mhd sa možno viac pozerajú, ak ZŤP dieťa sa správa nejako zvláštne, ale nezazerajú na nikoho a ak aj, netreba si ich všímať. Ja si všímam iba tých pozitívnych a dosť veľa krát sa stalo, že som sa tam s niekym začala rozprávať a našli sme spoločné témy.

@petronelag v mhd uplne nie je moc kde pozerat. Ked narves 50 ludi do jednej miestnosti proste vzdy bude niekto na niekoho cumiet. A mozno bude rozmyslat nad tym clovekom. Vo vacsine pripadov tie myslienky ale odidu s autobusom.

anonym_88393a
7. okt 2025
@anonym_autor

@bokabuka možno psychológ pomôže, možno nie,ale som rada,že som sa tu mohla vyrozprávať, chcela by som mať toto vyriešené a necítiť sa potom nejakú dobu ako niekto, kto nikam nezapadá a všade vytŕča🤔

@anonym_autor ja tiež zazerám a pokukávam po rodičoch s postihnutými či imobilnými deťmi, vieš prečo? Obdivujem ich a pohľad na nich je strašne povzbudzujúci. Možno si myslia čo hentá tak čumí a pritom si v duchu vravím že sú asi úžasní rodičia. Takže neber to zle, vôbec to tak nemusí byť.

mane01
7. okt 2025

@anonym_autor mne sa minule stala taka vec…nastupila som do elektricky a tam sedela mlada zena s takymi obrovskymi, krasnymi modrymi ocami, ze som asi 3 sekundy uplne ocarena zizala na nu… ona nieco vykladala kamoske, co sedela oproti, ale zrejme som fakt cumela, tak si ma vsimla a spytala sa, ci si nechcem sadnut. Odmietla som, este stale ocarena tymi jej ocami… ktovie, co si o mne myslela… ale dufam, ze to nevzala v zlom… takze aj pozitivne ocumovanie existuje 🫣

anonym_82b32b
7. okt 2025

@anonym_autor tiež mám ztp dieťa a ľudia sa vedeli aj usmiať alebo prihovoriť. Niektorí čumia ale to je ich problém, lebo tým pádom čumím tiež, kým neodvrátia zrak 😉
Ale teda bolo to, kým som chodila MHD, 2 roky do zadu som si urobila vodičský a ten pocit je na nezaplatenie. Syn keď nema svoj deň je protivný, kričí počujem to ja v aute nie celý autobus 😄

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
10. nov 2025

@anonym_autor pretoze ludi nieco zaujme. Mozno to aj sudia.

Ale na 99,99% zabudnu na to, na co pozerali, aj na teba v momente, ako pride ich zastavka. Ked vystupia uz si zhltnuta v prepadlisku ich dejin a uch mysel sa davno vratila k veciam pre nich dolezitych, za ktorymi cestovali.

Kym ty sa trapis este hodiny, oni uz zabudli, kto vsetko v hmd cestoval. Nevymenovali a neopisali by ani jedneho.

Tak sa prestan trapit. Vzdy si povedz, ze aj tak uz davno na teba zabudli a nerozmyslaju na tebou. Mozes slobodne a volne existovat dalej. A byt sama sebou. Si v bezpeci.

Strana
z2