icon

Požičali by ste auto na dlhšiu trasu?

7. máj 2026

Ahojte zienky, aky mate nazor na poziciaclvanie auta? Partner manzelovej sestry si chce od nas pozicat auto na vikend na dlhsiu trasu (350 km tam a 350 km spat). Oni auto maju, ale momentalne pokazene, nestihli im ho v servise dat dokopy.
Pozicali by ste?

Strana
z3
vevesh
8. máj 2026

Kedze auto je na pre mna iba hmotna vec, ktora ma prenesie z bodu a do bodu b, tak kludne by som pozicala. Svagor si vzal nase nove auto a v zakrute s nim skoncil na streche🫣🥴🤦‍♀️🤦‍♀️vysiel bez skrabanca, stava sa🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️a vobec by som ani neriesila pokazeny motor alebo tuknutie- auto je vec kazova, kazi sa pouzivanim a ano, zvacsa to ani nie je vina toho, komu sa auto pozicia...🙃🙃

tuniska_008
8. máj 2026
@biba_18

@anonym_2a22f1 objektívna zodpovednosť je jednoducho vyriešiteľná vec - stačí sa dohodnúť že príde pokuta za obdobie keď si mal auto - zaplatíš ju ty…

@biba_18 Ale zaznam bude na meno majitela auta. Ci?

sissy27
8. máj 2026
@janka54321

@sissy27 ach, veď ide len o auto...bože, požičiam a hotovo

@janka54321 v poriadku, ty pozicaj, ja by som nejakemu sestrinmu frajerovi nepozicala 🤷‍♀️ a ked sa na to autorka musi pytat cudzich ludi na internete, tak to znamena len jedno - vnutorne s tym nie je stotoznena, ale nechce byt za zlu. Pre teba to je len auto, pre mna to je mojich zarobenych xx tisic
€, ktore ma kazdy den vozia do / z prace a vsade inde, kde potrebujem. Keby ostalo v servise a potrebujem auto, tak si bez kecov beriem z pozicovne, tych 20-30€ na den nikoho nezruinuje. A budem aj ja kludna, ze som nikomu nic neposkodila, neznicila.
Mimochodom, nedavno nam do firemneho auta “tukol” kamion na semafore - totalna skoda, auto islo do srotu. Jeho lowcostova poistovna ponukla tak smiesnu sumu, ze za to ani lepsi bicykel nekupis, museli sme to riesit cez nasu havarijnu. Ale tak by si nad niecim takym isto len mavla rukou, ved “len auto” a druhou rukou by si vytahovala z vrecka xx tisic na nove, ze?

janka54321
8. máj 2026
@sissy27

@janka54321 v poriadku, ty pozicaj, ja by som nejakemu sestrinmu frajerovi nepozicala 🤷‍♀️ a ked sa na to autorka musi pytat cudzich ludi na internete, tak to znamena len jedno - vnutorne s tym nie je stotoznena, ale nechce byt za zlu. Pre teba to je len auto, pre mna to je mojich zarobenych xx tisic
€, ktore ma kazdy den vozia do / z prace a vsade inde, kde potrebujem. Keby ostalo v servise a potrebujem auto, tak si bez kecov beriem z pozicovne, tych 20-30€ na den nikoho nezruinuje. A budem aj ja kludna, ze som nikomu nic neposkodila, neznicila.
Mimochodom, nedavno nam do firemneho auta “tukol” kamion na semafore - totalna skoda, auto islo do srotu. Jeho lowcostova poistovna ponukla tak smiesnu sumu, ze za to ani lepsi bicykel nekupis, museli sme to riesit cez nasu havarijnu. Ale tak by si nad niecim takym isto len mavla rukou, ved “len auto” a druhou rukou by si vytahovala z vrecka xx tisic na nove, ze?

@sissy27 nemusíš to až takto prežívať...choď si skontrolovať auto, či ho máš oki a vyloz si nohy ...áno a požičala by som

sissy27
8. máj 2026
@janka54321

@sissy27 nemusíš to až takto prežívať...choď si skontrolovať auto, či ho máš oki a vyloz si nohy ...áno a požičala by som

@janka54321 ty nechaj svoje na parkovisku s klucikmi v zapalovani, dokladmi na palubovke a prihod na sedadlo spolujazdca aj nejaky cash, nech si ten co bude mat zaujem ma aj za co natankovat 😃

autor
8. máj 2026

Baby tak sme im to auto pozicali a teraz volali, ze sa rozsvietila kontrolka motora. Este je 150 km pred nimi 🙄 mala som z toho nie dobry pocit a potvrdilo sa. Porazi ma

janka54321
8. máj 2026
@sissy27

@janka54321 ty nechaj svoje na parkovisku s klucikmi v zapalovani, dokladmi na palubovke a prihod na sedadlo spolujazdca aj nejaky cash, nech si ten co bude mat zaujem ma aj za co natankovat 😃

@sissy27 no čo tebe na toto napísať ..už asi ani nič, začni sa venovať niečomu dôležitejšiemu a troska radosti do života prajem

simca06022011
8. máj 2026

Mam velmi zle skusenosti aj s poziciavanim na chvilu. Skor nie.

tilly
9. máj 2026
@anonym_autor

Baby tak sme im to auto pozicali a teraz volali, ze sa rozsvietila kontrolka motora. Este je 150 km pred nimi 🙄 mala som z toho nie dobry pocit a potvrdilo sa. Porazi ma

@anonym_autor to ešte nemusí nič znamenať. Nech vypnú a za pár minút znova naštartujú. Môže to byť len nejaký kontakt. Držím palce... mne inak 10 rokov svieti kontrolka motora 🤭, ale iba keď je vlhko. Auto má 13 rokov a nič mu nie je. Kamarátke takto tiež niečo svietilo a nič to nebolo. Občas ta elektronika len straší

petrao2
9. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale ta kontrolka mohla zasvietit kedykoľvek aj vám asi nechodíte dlhé trasy
Ja by som požičala ale iba s dobrou poistkou keby sa nieco stalo a neriešim pokutu to je najmenej

anonym_2a22f1
10. máj 2026
@tuniska_008

@biba_18 Ale zaznam bude na meno majitela auta. Ci?

@tuniska_008 áno, bude. Tí, čo neriešia počet priestupkov, tí požičajú. My ostatní by sme mali veľké problémy a preto len vo výnimočnom prípade, spoľahlivé mu človeku.

tilly
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor víkend za nami, ako to dopadlo?

Strana
z3