Išli by ste šoférovať auto s technickými problémami?
Ahojte,
v prvom rade chcem napísať, že nič sa nedeje, všetko sme vyriešili, nikto sa na nikoho nehnevá ani sa neháda.
Len ma zaujíma, či sa tiež zvyknete zľaknúť a zaseknúť.
Celá story:
Kamoši nám požičali apartmán s autom pri mori.
Hneď nás upozornili, že na aute je niečo v neporiadku, už bolo v servise, ale myslia, že to neurobili dobre a poprosili muža, keďže je šikovný, či by to nevyriešil, čo sme jasné, že sľúbili, že vybavíme v pohode.
No a keď sme prišli, tak auto niečo s brzdami a ďalšie tri štyri problémy. Skúšal to muž urobiť, ale teda zhodli sme sa, že toto bez servisu nepôjde. Ja som požičala na zvyšok pobytu pre nás auto. No a neuvedomila som si to, ale auto som požičala na mužove meno. No a muž, že teda do servisu 10km mám ísť tým ja, lebo to druhé auto je na jeho meno, aby nebol problém. A v tom som sa ja sekla, lebo to pokazené auto je automat, čo som ja nikdy nešoférovala a plus okrem problémov s radením sa občas zablokovali brzdy, čiže sa prehrievali, nonstop svietilo brzdové svetlo a občas motor skratka neťahal. Išla som potom s tým požičaným v pohode. Jazdím 30 rokov, odjazdím dodávku aj všetky možné autá bez problémov. Požičiavam často v zahraničí, takže mi nerobia problém rôzne autá.
Muž pokrútil hlavou a nerozumel, prečo mám problém, ale ja som tam tých problémov videla viac.
No a zaujíma ma, či máte kočky občas taký stav, že si neveríte a seknete sa...
Nie nešla, na aute s pokazenymi brzdami ktore sa navyše blokuju plus ďalšie čo píšeš, nešla by som ani po najbližšiu križovatku. To si koleduje o veľký prúser.
Nie nešla, na aute s pokazenymi brzdami ktore sa navyše blokuju plus ďalšie čo píšeš, nešla by som ani po najbližšiu križovatku. To si koleduje o veľký prúser.
@anonym_48b3b3 ja som sa bála, že začnú horieť. On skôr vedel reagovať a má lepší cit pre autá. Normálne s tým išiel tých 10 km do servisu. Ja som išla s tým druhým autom, ktoré som teoreticky nesmela šoférovať.
A problém bol v tom, že ti neveril?
@januska12323 v ničom. On práve nechápal, prečo odmietam ísť s tým autom. Nebol problém. Normálne som potom išla s tým druhým autom z požičovne. Moja otázka bola skôr, či aj iné ženy sa vedia zaseknúť pri probléme aj keď inokedy sú celkom akčné
@januska12323 v ničom. On práve nechápal, prečo odmietam ísť s tým autom. Nebol problém. Normálne som potom išla s tým druhým autom z požičovne. Moja otázka bola skôr, či aj iné ženy sa vedia zaseknúť pri probléme aj keď inokedy sú celkom akčné
@anonym_autor na takto pokazenom aute nema nikto robit machra a ma sa dat odtiahnut... Ty nemas co soferovat na pozicanom aute na ineho meno (ak tam nie je doplatene za dalsieho vodica)... ak by si naburala auto z pozicovne, tak ste porusili podmienky a vsetko hradite vy...
Ísť na aute a pokazenymi brzdami v cudzej krajine by som nepustila asi ani manžela. Jedna vec pozrieť to doma v garáži kamarátom, jasné, ale riskovať že s tým niekde nabúra, keď zlyhajú brzdy? Nechala by som to nech si to poriesia kamaráti
ak autu nefungujú brzdy, tak ho nechám odtiahnuť, bez diskusie. Chápem, že ste sa kamošom ponúkli pomôcť, ale akonáhle vidím, že toto nedám, tak im to normálne oznámim - sorry kamoši, toto je nad naše sily, treba odťah do servisu a doriešiť tam.
A nie, nemám problém s tým, že sa nad niečím zaseknem a spanikárim, aspoň teda zatiaľ sa mi to nestalo. Ja som nastavená tak, že musím to vyriešiť, plač mi nepomôže.
Preco ta nepridal na pozicanom aute ako sofera? Ak by si burala na pozicanom, odmietla by poistovna uhradit skodu a hradili by ste ju vy. A ci ist na pokazenom, je to hop, alebo trop, ci by sa to seklo a pokazili by ste ho nadobro a museli znamym nahradit skodu.
Dobre to dopadlo, tak co teraz riesis?
@anonym_48b3b3 ja som sa bála, že začnú horieť. On skôr vedel reagovať a má lepší cit pre autá. Normálne s tým išiel tých 10 km do servisu. Ja som išla s tým druhým autom, ktoré som teoreticky nesmela šoférovať.
@anonym_autor ja by som asi ani jemu nedovolila, mohlo sa stať hocičo, a ešte v cudzej krajine. Mali ste šťastie. Možno ešte ísť nejako krokom na blikačkách. Ale lepilo by mi riadne.
@anonym_autor no tak je divný on. Ja by som sa mu snažila vyhovoriť aj tú cestu do servisu. Hocičo sa mohlo stať.
@anonym_autor na takto pokazenom aute nema nikto robit machra a ma sa dat odtiahnut... Ty nemas co soferovat na pozicanom aute na ineho meno (ak tam nie je doplatene za dalsieho vodica)... ak by si naburala auto z pozicovne, tak ste porusili podmienky a vsetko hradite vy...
@anonym_61f901 s tým sme do toho išli, že nemám v tom aute, čo robiť, ale s tým druhým autom som sa bála ja ísť. Muž si myslel, že ké to v pohode.
Ísť na aute a pokazenymi brzdami v cudzej krajine by som nepustila asi ani manžela. Jedna vec pozrieť to doma v garáži kamarátom, jasné, ale riskovať že s tým niekde nabúra, keď zlyhajú brzdy? Nechala by som to nech si to poriesia kamaráti
@13uzivatelka11 brdzy brdzili. Práveže až moc.
@13uzivatelka11 brdzy brdzili. Práveže až moc.
@anonym_autor bolo auto technicky spôsobilé na cestnú premávku? Podľa toho čo píšeš podľa mňa nie.
Vy ste šli na dovolenku ako? Letecky? A tam vás čakalo to pokazené auto, ktoré mal muž namiesto zaslúženeho oddychu opravovať? Bral si so sebou náradie či ako?
10 km by som riskla.
A kamarati vam VOBEC neklamali. Auto bolo v servise, ale po navrate zo servisu bolo stale pokazene. "Tak urcite"😏
@anonym_autor bolo auto technicky spôsobilé na cestnú premávku? Podľa toho čo píšeš podľa mňa nie.
@13uzivatelka11 dalo sa s ním ísť. Veď tých 10 km aj došlo...
Vy ste šli na dovolenku ako? Letecky? A tam vás čakalo to pokazené auto, ktoré mal muž namiesto zaslúženeho oddychu opravovať? Bral si so sebou náradie či ako?
@anonym_12a66c áno, prišli sme letecky, dopravili sme sa do domu, vybrali auto z garáže, skúsili ho spojazdniť a dali do servisu. Ak ho neurobia teraz, budú musieť majitelia priletieť , keď bude hotové.
A kamarati vam VOBEC neklamali. Auto bolo v servise, ale po navrate zo servisu bolo stale pokazene. "Tak urcite"😏
@anonym_0c8153 áno, bolo v servise v máji. Potom na ňom jazdil ešte jeden chlapec, ktorý bol tiež u nich. Či bolo auto zle urobené, alebo ho chlapec dorazil, to sa nedozvieme. Ale problém malo už pred naším prijazdom, to sme vedeli dopredu, len sme nevedeli rozsah. Máme aj výpis z toho prvého servisu.
divne cele vsetci komplet, ja by som to rieisla inak, na tom aute by som nejazdila a jazdila len na pozicanom a kamosom povedala ze treba zaplatit odtahovku do servisu
@anonym_autor v akom zahranici? V grecku, bulharsku normalka, polka aut na cestach pochybujem, ze maju riadne stk🫣. V inych zahraniciach to az tak neignoruju a tam by som neriskovala. U inas by siel s tym autom, ak by siel, chlap, ja na tom druhom. A ci by siel, zalezalo by od stavu brzd a trasy - zo muz vie dost dobre zhodnotit, ci by to auto "zvladlo"...
@anonym_autor v akom zahranici? V grecku, bulharsku normalka, polka aut na cestach pochybujem, ze maju riadne stk🫣. V inych zahraniciach to az tak neignoruju a tam by som neriskovala. U inas by siel s tym autom, ak by siel, chlap, ja na tom druhom. A ci by siel, zalezalo by od stavu brzd a trasy - zo muz vie dost dobre zhodnotit, ci by to auto "zvladlo"...
@vevesh v taktom južnom. Niečo, ako píšeš, ale policajti sú tu zlí.
Ono to zas bolo v sobotu a nie na hlavných ťahoch. Auto išlo, len malo pár problémov. A môj muž je síce kaskadér, ale nebezpečenstvo vie zvážiť a keby bolo, tak by s tým autom nešiel ani on. Ide o to, že sa mi čudoval, prečo s ním nejdem, keď bežne nemám problém s autami a šoférovaním ani s komunikáciou, s cudzími jazykmi apod. Som pomerne schopná, ale teraz nič, blok, koniec.
@anonym_autor píšeš trochu ako Maďar alebo ste vyrobili problém, ktorý neexistoval. Po prvé, s cudzím autom by som sa vôbec nezaoberala, to nech si vyrieši majiteľ. Obzvlášť, keď mám čím jazdiť. Po druhé, čo má čo spoločné to, že máte požičané na manželovo meno s úplne iným autom dotiahnutým do servisu? Aký problém by mal nastať? Nechápem...
@anonym_autor píšeš trochu ako Maďar alebo ste vyrobili problém, ktorý neexistoval. Po prvé, s cudzím autom by som sa vôbec nezaoberala, to nech si vyrieši majiteľ. Obzvlášť, keď mám čím jazdiť. Po druhé, čo má čo spoločné to, že máte požičané na manželovo meno s úplne iným autom dotiahnutým do servisu? Aký problém by mal nastať? Nechápem...
@tiezjedna asi je to fakt nezrozumiteľné.
Auto som požičala až keď sme vedeli, že hento je pokazené a nebudeme ho vedieť používať. Neviem prečo som ho rovno nedala na seba, to mi došlo až pri preberaní.
Takže ja som s tým požičaným autom vôbec nemala právo jazdiť. A s tým pokazeným som nechcela. Nakoniec som to riskla s tým požičaným.
@vevesh v taktom južnom. Niečo, ako píšeš, ale policajti sú tu zlí.
Ono to zas bolo v sobotu a nie na hlavných ťahoch. Auto išlo, len malo pár problémov. A môj muž je síce kaskadér, ale nebezpečenstvo vie zvážiť a keby bolo, tak by s tým autom nešiel ani on. Ide o to, že sa mi čudoval, prečo s ním nejdem, keď bežne nemám problém s autami a šoférovaním ani s komunikáciou, s cudzími jazykmi apod. Som pomerne schopná, ale teraz nič, blok, koniec.
@anonym_autor s takym autom by mna muz nenechal soferovat, lebo ked sa cestou pokazi, aj ked ste dvaja, nemusi to byt jednoduche dat odtiahnut auto a miz je muz. To by potom riesil on a nie ja. Tiez na nejakych trasach nie je mozne sa otocit (alebo je, az po nejakych 20-60km...) a ked zrazu jedno auto vypadne, druhy sa k nemu v najhorsiom pripade dostane tak o hodinu🫣🫣
@anonym_autor s takym autom by mna muz nenechal soferovat, lebo ked sa cestou pokazi, aj ked ste dvaja, nemusi to byt jednoduche dat odtiahnut auto a miz je muz. To by potom riesil on a nie ja. Tiez na nejakych trasach nie je mozne sa otocit (alebo je, az po nejakych 20-60km...) a ked zrazu jedno auto vypadne, druhy sa k nemu v najhorsiom pripade dostane tak o hodinu🫣🫣
@vevesh išli by sme za sebou. On by bol tesne za mnou. Vlastne sme tak aj išli, ale ja za ním.

A problém bol v tom, že ti neveril?