icon

Prečo vlaky ZSSN každý deň meškajú?

somztohojelen
24. okt 2025

Ahojte, je tu niekto kto pracuje v ZSSN a vedel by mi povedať, prečo každý deň tie vlaky meškajú z každej strany? Prečo majú bežne 15 až 20 meškanie, ak nie viac? 😀 svetlé výnimky 5 minut 😄 nie je to stazovanie, len to chcem vediet pre zaujimavost, preco je to roky stale rovnake😀

Strana
z2
anonym_901c1e
24. okt 2025

len napíš aspoň na ktorom úseku

somztohojelen
autor
24. okt 2025
@anonym_901c1e

@anonym_901c1e staci kludne od bratislavy do kosic rychliky😀

januska12323
24. okt 2025

Lebo sú trate naprd, kde musíš ísť pomaly, výluky atď.

somztohojelen
autor
24. okt 2025
@somztohojelen

Teraz do Ba mal 31 minut😀 moj aktualne bude meskat 20 minut do Kosic😀

anonym_9dded9
24. okt 2025

@somztohojelen do KE meškajú, nastupujem jednu zastávku pred KE, osobného vlaku a meškajú FURT. Je to na porazenie. Kedysi to nebolo.

hiro
24. okt 2025

Podla mna meskaju preto lebo celym zelezniciam je to jedno - od vedenia po vyhybkarov.
Keby im zalezalo na tom aby vlaky chodili presne tak kazde zdrzanie analyzuju, riesia, opravia tak aby sa to uz taka situacia nezopakovala. Im je to sumafuk. Prave pred tyzdnom som isiel vlakom, pozeral ze 3 vlaky cez 50 minut meskanie - ani som si dopredu nekupoval listok, ze ked budem na stanici, uvidim ktory vlak bude prave dostupny lebo chodia kazdu hodinu.

beata79
24. okt 2025
@anonym_901c1e

@anonym_901c1e
napr. SA-BA , SA-NZ, NZ-KN tam aj späť stále meškajú

martul
24. okt 2025

@somztohojelen Čo je ZSSN?

anonym_d20437
24. okt 2025

Môj manžel pracuje na železnici, každý deň majú nejaké výluky, buď je poondianá výhybka, alebo niečo zrazené na trati, raz nejde svetlo, potom musia na nejakom úseku vymeniť skrutky, potom vypnúť elektrinu, stačí, že na 3 úsekoch je 5 minútová práca, to sa nazbiera a vlaky meškajú. A za ďalšie, trať nie je prispôsobená na rýchlosť.

biba_18
24. okt 2025

lebo slovensko. peniaze treba na dôležitejšie veci ako na železnicu alebo nemocnice alebo cesty alebo školy ...

majasimon
24. okt 2025

Meškajú buď z nedostatku zamestnancov alebo zlej infraštruktúry.
Ako bolo vyššie spomenuté, že by analyzovali a opravili... Fuuu, analyzovať analyzujú, len na odstránenie nedostatkov nie sú peniaze. Železnica je viazaná na štátny rozpočet a tým je povedané všetko k tomu...

vevesh
24. okt 2025
@biba_18

lebo slovensko. peniaze treba na dôležitejšie veci ako na železnicu alebo nemocnice alebo cesty alebo školy ...

@biba_18 ziadne lebo slovensko, vyskusaj si nemecke vlaky a ich spolahlivost. Ludia pi*luju uz 2 roky, ze kazdym rokom horsie a nikdy nacas, cela krat uuuplne zrusene spojenia. Jedina vyhoda oproti sk je nahrada skody, ktora zatial v nemecku funguje (a na sk je v plienkach)....

martinka13
24. okt 2025

Lebo sme na Slovensku. A väčšina peňazí, ktorá má ísť na modernizáciu tratí a vlakov sa rozkradne. Ako v každej sfére tohto štátu.

marsmykkok
24. okt 2025

Veľa dôvodov. Napríklad úseky v zlom stave, potom že z hľadiska šetrenia sa skrátili trasy rýchlikom a čakajú na prípoje a stačí že mešká nejaký prípoj a rýchlik už má meškanie z odchádzajúcej stanice hoci tam fyzicky stojí. A zase naopak osobáky môžu ísť načas ale rýchlik mešká a veľa tratí je jednokoľajových a musia niekde stáť a čakať na rýchlik. A potom faktory ako technická chyba vlaku alebo koľají, zlé počasie, samovrahovia. Proste stačí že mešká jeden vlak a meškajú potom všetky. To nie ako napríklad autobus že ak jeden mešká druhé môžu ísť načas, vlaky sa navzájom ovplyvňujú. Proste treba rátať s meškaním a ísť skôr alebo ak potrebuješ niekde byť načas (napríklad let) uprednostniť skôr autobus alebo auto.

marsmykkok
24. okt 2025

A hlavne daň za dnešný štýl života. Kedysi ľudia pracovali v mieste bydliska, chodili do školy v mieste bydliska, voľný čas trávili v mieste bydliska a presúvali sa hlavne peši. Dnes ľudia pracujú aj 30-100 km od domu, deti nechodia do najbližšej školy ale do školy 10-15 km autom alebo vlakom, voľný čas ľudia trávia mimo bydliska a cestujú autom, vlakom, lietadlom. Preto sú plné cesty a zápchy, vlakom chodí veľa a koľaje nie sú na takú dopravu dimenzované dokonca aj vzdušný priestor je preplnený a meškajú aj lietadlá.

anonym_cfbca3
24. okt 2025

Netuším, ja poznám len ŽSR a ŽSSK.

biba_18
24. okt 2025

@vevesh pravdupovediac som v nemecku vlakom nešla. ale išla som v anglicku a tam som to nezažila 😒

nyusika
24. okt 2025

ja neviem.
mozno nejaka ina uzivatelka modreho konika bude disponovat serioznymi informaciami od konkretnej zeleznicnej spolocnosti.

vevesh
24. okt 2025
@biba_18

@vevesh pravdupovediac som v nemecku vlakom nešla. ale išla som v anglicku a tam som to nezažila 😒

@biba_18 kedze je to ohraniceny ostrov a nezavisly na inych vlakoch, tak tam nie je taky priestor. Mne raz zrusili spoj hamburg-berlin a v berline som skysla 2 dni, dokym siel dalsi volny smer praha🙄🙄🙄🙄a fuci 2 dni dovolenky, co sol mohla byt na sk....to len napriklad.

anonym_be43af
24. okt 2025

@somztohojelen a povedzme si otvorene , ešte aj nehody na tratiach a samovrahovia

birika
24. okt 2025
@somztohojelen

@somztohojelen suhlasim, meskaju bez vysvetlenia cestujucim a ked sme (15 seniorov) poziadali aby zavolal vlakveduci do prestupovej stanice aby nas vlak na nas pockal, nasledovala hlasna veta, ze nemusia nikomu volat. Po upozorneni, ze je to v Prepravnom poriadku ŽSSR, neochotne odisla a potom prisla, ze nas pocka.

rozculena
24. okt 2025
@marsmykkok

A hlavne daň za dnešný štýl života. Kedysi ľudia pracovali v mieste bydliska, chodili do školy v mieste bydliska, voľný čas trávili v mieste bydliska a presúvali sa hlavne peši. Dnes ľudia pracujú aj 30-100 km od domu, deti nechodia do najbližšej školy ale do školy 10-15 km autom alebo vlakom, voľný čas ľudia trávia mimo bydliska a cestujú autom, vlakom, lietadlom. Preto sú plné cesty a zápchy, vlakom chodí veľa a koľaje nie sú na takú dopravu dimenzované dokonca aj vzdušný priestor je preplnený a meškajú aj lietadlá.

@marsmykkok ale prosím ťa,pred 40rokmi,keď som chodila na strednú,vždy v nedeľu na intrák bol taký napchatý vlak smer ZA-BA,že som v Piešťanoch ani nevedela vystúpiť.Detto v piatok,keď som sa chcela dostať domov. Stála som na jednej nohe v uličke.
V posledných 25 rokoch som nič také nezažila.Iba raz,keď som cestovala do BA a v ten deň bola Pohoda,takže všetci študenti zadarmo sa tam valili.Našťastie som mala miestenku...

rozculena
24. okt 2025

@somztohojelen rýchliky ZA_BA nemeškávajú

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sampet88
24. okt 2025

Lebo sa tu roky neinvestovalo do stavu žel. tratí. Hasia sa len akútne havárie ale na zvyšok nie sú peniaze. Čo by sme aj chceli po troch konsolidáciách a deficite vyššom ako pred konsolidáciou.

viestta
24. okt 2025
@somztohojelen

@somztohojelen lebo, okrem iného, sú výluky na tratiach kvôli oprava a modernizaciam

anonym_2aa31c
24. okt 2025

Na stránke ZSSK máš vždy info prečo konkrétny vlak mešká, väčšinou je osoba v koľajisku

nani96
24. okt 2025

Lebo Fico... doslova
a) dlhodobý investičný dlh voči železniciam (či už na koľaje ŽSR alebo do vozového parku ZSSK), výnimkou tých 3 rokov Matoviča tu boli 3 vlády (čiže 12 rokov) SMERu, ktoré na to srali a práve prebieha štvrtá a ešte horšia
b) napr. v prípade ZSSK si Min. dopravy objednalo o 14% výkonov naviac (viď. hodinový takt BA-KE), ale zaplatili to vlaňajšou sumou, takže ZSSK potom naháňa tých chýbajúcich 14% financií na krátkodobých riešeniach ako manipulačné poplatky alebo zavádzanie SVS tratí - krátkodobé preto, lebo to vyrieši financie tento/budúci rok (samozrejme za predpokladu, že nebudú musieť dvíhať nikomu plat, čo už tento rok hrozil štrajk vlakového personálu), ale raz trate dojdu a už nebude koho vyhodiť kvôli SVS, a budú musieť hľadať riešenie inde... a keďže akcionárom ZSSK je Min. dopravy, tak ZSSK potrebuje povolenie MD o navýšenie cestovného (a to nespravia lebo sú populisti a majú "sociálne cítenie"), posledné navýšenie bolo skrz navýšenie DPH na 23% a zavedenie minimálneho cestovného... ŽSR odkladá čo sa dá, a opravuje naozaj už len to, čo ohrozuje bezpečnosť
c) ak ste pozerali rozpočet na rok 2026, tak navýšenie financovania na železnice je navýšené o 0,0,00dpči... ale ceny všetkého idú hore a vlaky, koľaje aj kancelárie potrebujú údržbu, elektriku resp. palivo, bežný spotrebný materiál na fungovanie... takže ak nedostanú peniaze od MD, a to im zároveň nedovolí navýšiť cestovné, aby vykryli náklady, tak hold budú šetriť na údržbe, a to sa prejaví v meškaní, v horšom prípade odriekaním vlakov

viestta
24. okt 2025
@anonym_2aa31c

Na stránke ZSSK máš vždy info prečo konkrétny vlak mešká, väčšinou je osoba v koľajisku

@anonym_2aa31c osoba v kolajisku je skor ojedinela pricna meskania. Vacsina meskani je sposobena vylukami na trati, spomalenymi jazdami kvoli pracam na trati alebo cakamim na stavadle pred Zilinou, lebo tam sa opravuje cely zeleznicny uzol. (raz sme tam cakali vyse hodinu, pripoj na Ostravu sme nestihli)
Dnes sme pouzili 2x rychlik na trase KE - BA. Uz z KE rychlik meskal 10 minut, ten na spiacocnej ceste dosiel s 20 minutovym meskanim. Tento rok som na tej trase cestovala niekolko krat. Pri planovani spojov vzdy ratam s meskanim 30 minut. Za cely rok len jeden jediny spoj siel +/- nacas, 5 minut meskal. Rychlik, ktory v ten den mal odchod hodinu pred tym mojim, meskal hodinu a aj do KE dosiel az po nas.

mircalla
24. okt 2025

Sla som nedavno do Kosic z BA a spat. Oba smery meskanie hodina a fakt to stoji v kazdej riti

Strana
z2