Strach z lietania: Ako prekonať úzkosť počas letu?
Ahojte mám už 31 ale nikdy som nešla lietadlom hrozne sa bojím od malička som mala nočné mory ako vidím padať lietadlo a presvedčila som samu seba že je to znamenie že nikdy nesmiem.letiet inak keď sadnem do lietadla tak padne 🙈 môj 7 ročný syn má asi ešte väčší strach a pritom som sa pred ním snažila nedávať môj strach najavo naopak mu vravieť ako je lietanie najbezpečnejšie no ale minule asi hodinu plakal že on nikdy nechce ísť lietadlom a ani ja nesmiem ísť. Mladší by asi aj chcel. Ale to som odbocjla mňa zaujíma je to naozaj hrozne? Mne napríklad keď fúka vzduch do tváre alebo niekde prudko klesať nemôžem dýchať. Ja nedávam ani šmýkačky ani tie obyčajné také čo sa na koleso kúsok zveziete na dráhe mne bolo zle a bola som rozklepana rovnako aj kolotoče mne je zo všetkého na vracanie 🙈 je možné že mi teda bude zle aj pri vzlietani a pristávaní? Je to hnusný pocit? Čo poznám ľudí väčšinou sa sťažovali najmä na uši ale to sú ľudia čo aj kolotoče dávajú 😁 prosím vás aké máte vy pocity. Ja sa bojím úzkosti keď budem dve hodiny vo vzduchu a vedieť ako som vysoko. Mávala som aj Panické ataky aspoň si myslím že to boli Panické ataky nebola som s tým totiž nikde a bojím sa že sa to tam zopakuje.
Nedokážem sa hupat ani na detskej hupacke, nieto ešte na kolotočoch, ale lety v pohode. Pri vzlietani a pristavani preglgaj,zuj- mne pomáha vtedy nevrtiet hlavou, aby ma nerozbolel žalúdok🙂
Pri vzlete ta pritlači do sedadla, pocit ako v športovom aute.
Detto žuvačka, alebo otvorené ústa pomáhajú pri vzlete aby uši potom neboleli.
Ak tak kúp sedadlá vpredu, max po krídla menej tam cítiť pohyby lietadla. Vzadu sú tie pocity intenzívnejšie.
Úspešne si svoju úzkosť preniesla na syna.
Ja lietam pravidelne, žiadne hnusne pocity nezazivam, uši má nikdy neboleli?
Čím to je? Že si nič takéto nevsugerujem a nenamyslam
Lietam pravidelne, teraz uz menej ale pred tym sluzobne aj xkrat za tyzden, 99% letov ani usi necitit ani ziadne tlaky, cokolvek neprijemne. Obcas ma tie usi trosku trapili, napr. ked som mala trosku dutiny chytene ale inak nic. Lieta aj nase male dieta a aj to je uplne v pohode. Takze za mna naozaj nic hrozne.
Úspešne si svoju úzkosť preniesla na syna.
Ja lietam pravidelne, žiadne hnusne pocity nezazivam, uši má nikdy neboleli?
Čím to je? Že si nič takéto nevsugerujem a nenamyslam
@anonym_2dfd23 neviem či nečítas pozorne ale písala som že som pred deťmi nikdy nevravela že sa bojím letieť práveže som vždy hovorila ako je to sranda a bezpečné ale vďaka za názor
@anonym_2dfd23 neviem či nečítas pozorne ale písala som že som pred deťmi nikdy nevravela že sa bojím letieť práveže som vždy hovorila ako je to sranda a bezpečné ale vďaka za názor
@nika_nika4495 to nevadí že si to nehovorila, deti čítajú mimiku gestá, vyraz tvare, pohyb, proste celu neverbálnu kmonikaciu.
Ja mam 45 a doteraz som za svoj zivot letela 3x tam a spat. Zakazdym mi bolo zle od zaludka, naposledy som sa spamatavala este asi pol hodinu po lete na wc na letisku. Okrem toho mam tiez ohromny strach z lietania a aktualne sme mali s kolegami v septembri letiet na teambuilding, ale ja som to vzdala, proste moj strach je silnejsi ako ja a nechcela som, aby im tam visel na krku uzkostlivy clanok, ktory bude cely cas v strese z cesty spat. Tak som sa rozhodla neist a ohromne mi odlahlo. Lietanie proste tie je pre kazdeho 🙈
vzlet mi vadi, pristavanie nie, naposledy bol taky skvely pilot, ze ja co neznasam vzlet som ani necitila, pri tom este predtym hrozne zle vzlietol s nami, cim prudkejsie stupanie tym horsie, ked stupa jemne ok
@nika_nika4495 mne je zle aj keď sa lavíčka poddomnou pohojdá a nemám nohy na zemi 🤣. Lietam bežne a tam tie pocity nemám, pristávanie ti môže byť trošku nepríjemnejšie ale nič, z čoho by si sa išla psychicky zrútiť.
@nika_nika4495 mne je zle aj keď sa lavíčka poddomnou pohojdá a nemám nohy na zemi 🤣. Lietam bežne a tam tie pocity nemám, pristávanie ti môže byť trošku nepríjemnejšie ale nič, z čoho by si sa išla psychicky zrútiť.
@anonym_3bd58f ja sa len bojím aby som sa tam nepovracala 🙈
nesadnem na kolotoc, prejst pesi po moste je pre mna nocna mora, ist na balkon u kamosky na 7poschodi ani za svet.
lietadlo mi nevadi.
kedysi ano, zvykla som si. ak chcem ist daleko musim don nasadnut.
@nika_nika4495 si vezmi Kinedryl a sáčok na grcanie, pristávanie v lietadle oznamujú.
Aj môj muž má fóbiu z lietania a preto každý rok cestujeme autom do HR.On má už 52 rokov a deti sú este na ZS.Kvoli spoločnej dovolenke cestujem stále do HR, ale už by som chcela vidieť aj inú krajinu aj deti.On tvrdí, že nech si deti lietajú keď budú veľké alebo mám ísť sama s nimi. Čakám keď budú trosku vacsie a pojdem s nimi.
@nika_nika4495 ved si vezmi so sebou rygace sáčky, vraj sú originál na to s naustkom. https://allegro.sk/produkt/vrecka-na-zvratky-in... toto vyzerá, že zavres a nesmrdi v kabíne.
Aj môj muž má fóbiu z lietania a preto každý rok cestujeme autom do HR.On má už 52 rokov a deti sú este na ZS.Kvoli spoločnej dovolenke cestujem stále do HR, ale už by som chcela vidieť aj inú krajinu aj deti.On tvrdí, že nech si deti lietajú keď budú veľké alebo mám ísť sama s nimi. Čakám keď budú trosku vacsie a pojdem s nimi.
@anonym_7c834e autom ľudia chodia i do talianska, grécka, Bulharska... Nechápem posadnutosť chorvátskom, ako keby sa inde človek autom nedostal.
Som z východu pre mňa cesta Chorvátsko 1200km a bulharsko 1400km není dáky rozdiel. Akurát do chorvátska nechodím a do Bulharska lietam, ale dosť ľudí tam chodí autami, vraj je to pohodlné a po diaľniciach rýchle. Ale neviem posúdiť nešla som autom do BG.

Lietadlo je podľa mňa ako vlak ,hučí a ide dopredu ,len vo vzduchu