icon

40-dňová hladovka - skúsenosti

3. jún 2025

Ahojte,
uvažujem nad 40-dňovou hladovkou (zdravotných alebo osobných dôvodov) a veľmi by ma zaujímali vaše skúsenosti. Robil alebo robí niekto z vás niečo podobné? Ako ste to zvládali fyzicky aj psychicky?

Strana
z3
lea202
3. jún 2025

Akoze planujes nejest absolutne nic pocas 40 dni?

odesi
3. jún 2025

akoze realne absolutne nic nejest celych 40dni? dievca zlate, ale na to treba telo pripravovat postupne..

janai1
3. jún 2025

Koľko hladoviek, ako dlho a ako pravidelne si držala doteraz?

margitaf
3. jún 2025

Nikto normálny by sa na to nepodujal ,40dni bez jedla je dosť hranicne ....

aniele
3. jún 2025

Aj sv. Svorad jedol počas 40 dní aspoň tri orechy denne (napodobňujúc iného svätého [Jána Krstiteľa?], len tam to bolo ďatle či figy).

autor
3. jún 2025
@janai1

Koľko hladoviek, ako dlho a ako pravidelne si držala doteraz?

@janai1 Doteraz som ešte nikdy nedržala hladovku a takisto som sa na žiadnu hladovku ani nijakým spôsobom nepripravovala.

janai1
3. jún 2025

Tak nevydržíš ani 3 dni.
Prečo sa chceš púšťať hneď do extrémov? Začni pomaly a postupne.

januska12323
3. jún 2025

Daj si hladovku jeden deň a hneď ťa taký blbý nápad prejde.

janulka1802
3. jún 2025

Ja som si dala hladovku na jeden deň. Bol to masaker vydržať. 40 dní si absolútne neviem predstaviť a určite by som niečo také neskúšala bez nejakého lekárskeho dozoru. Môžeš si uškodiť.

morusha
3. jún 2025

Takéto veci sa robia pod dozorom.

tibor79
3. jún 2025
@janulka1802

Ja som si dala hladovku na jeden deň. Bol to masaker vydržať. 40 dní si absolútne neviem predstaviť a určite by som niečo také neskúšala bez nejakého lekárskeho dozoru. Môžeš si uškodiť.

@janulka1802 ja som vydržala 48 hodín. V pohode. Chcela by som aj viac, no som štíhla tak ma to odrádza.

bubu4125
3. jún 2025

Po smrti môjho manžela som nejedla asi dva mesiace. Proste len káva a cigarety celý deň. Takto, nie že nejedla, občas to bola horalka alebo takáto sprostosť. Ale to už bol stav, keď sa mi dvíhal žalúdok už len z myšlienky na to, že mám niečo žuť a prehltnúť to.
Už to zažiť nechcem. Zdravé to určite nie je

tibor79
3. jún 2025

Začni najprv 24 - 36 hodín. Keď v poriadku, 3 dni sú prospešné. Pri viac ako týždni už by bol vhodný nejaký dohľad zdrav.

macatt
3. jún 2025

Moja kamarátka držala, stratila menštruáciu, vypadali je vlasy, skoro aj zuby, prepukla u nej paradentóza a veľa ďalšieho, dalších 15 rokov sa dávala dokopy, so žalúdkom má stále problémy..
Boli dve, tá druhá jedla raz denne naturálnu ryžu, tá nemala toľko následkov..
Aj psychika dostala po hube, videla haluze od hladu, tie sa jej objavujú aj dnes..

janulka1802
3. jún 2025
@macatt

Moja kamarátka držala, stratila menštruáciu, vypadali je vlasy, skoro aj zuby, prepukla u nej paradentóza a veľa ďalšieho, dalších 15 rokov sa dávala dokopy, so žalúdkom má stále problémy..
Aj psychika dostala po hube, videla haluze od hladu, tie sa jej objavujú aj dnes..

@macatt zo znie hrozne...

alenamihal
3. jún 2025

Bude to šok pre telo a este omnoho viac zdravotnych problemov ...cista samovrazda...moj nazor..ja jeden den nejem a točka v hlave,nervozna som atd.

petulkahu
3. jún 2025

Je vela dostupnych info ohladom postu. Dokonca stv 2 davala dokument o klinike v Rusku, kde sa to robi pod dohladom lekarov. Urcite neodporucam zacinat bez info a bez predoslych skusenosti. Je aj dolezite co si das ako prve jedlo po ukonceni. A 40 dni 👀 no neviem.

maranco
3. jún 2025

Zdravotné veci rieš s lekármi a nie robiť pokusy na sebe podľa informácií z neoverených zdrojov.

macatt
3. jún 2025
@janulka1802

@janulka1802 aj to tak bolo, my sme spolu robili a tá s tou ryžou chodila za nami skoro každý deň a odovzdávali si pocity a videla som každý jeden deň ako prebieha.. po pár dňoch necítili hlad a naozaj to vydržali..
Videla som aj to ako jej o pár mesiacov padali chumáče vlasov a skoro z jedného dňa na druhý( už po poste) sa jej začali kývať všetky zuby.. nejak jej to zubár zachránil, ale bolo to naozaj vážne..
Schudli, ale pohľad do tých strhaných tvárí bol hrozný.. mali všetko dokonale naštudované, pripravovali sa na to a trénovali..

zuzanka.zuzu
3. jún 2025

minulý rok som raz za mesiac nejedla nič a píla len vodu a nesladené čaje - ale v tie dni nebol nikto doma (muž s dieťaťom u svokrovcov), nič som nerobila, zvyčajne len oddychovala alebo sa išla prejsť von.... nemala som predtým žiadnu prípravu, cítila som sa príjemne 🙂 tento rok som to 2x skúsila a išla mi puknúť hlava 🙈 brucho by to aj dalo ale zrejme hlave chýbal cukor 😁 ako si predstavuješ tých 40 dní? akože za plnej "prevádzky"? ak áno, tak okrem toho že budeš nevrlá a slabá, tak do pár dní skolabuješ 🤷

macatt
3. jún 2025
@janulka1802

@janulka1802 to nie že vydržali post, ale potom asi 2-3 týždne jedli len tekutú stravu, museli veľmi opatrne, žalúdok nefungoval, to chudli ešte ďalej a vtedy sa už objavovali problémy..
Pamätám si aj na ten strach čo mali, oľutovali to veľmi.. čítali knihu nejakého Inda, ktorý nejedol vôbec, živil sa len bylinkami 🙃

cukroska
3. jún 2025

Skôr pôst. Ak nechceš aby si skočila v nemocnici.

deti95060810
3. jún 2025

40 dní je veľa... nezahrávaj sa so zdravím...
môže ťa taký vlčí hlad chytiť že sa nespamätáš...
vlčí hlad - neustály hlad aj po najedení...

lubkovaandrejka
3. jún 2025
@macatt

@macatt niektorym ludom ozaj prepina🫣ked maju také nápady.

betulinka1
3. jún 2025

Zacni hlavne postupne. Na YT mas kopec info. Ma to svoje pravidla. To si zasa nepredstavuj tak, ze sa nic neje a pije iba voda. Potom sa zase musi ist na tuhú stravu tiez podla pravidiel. Skus si dat na zaciatok, ze 8 hodin ješ a 16 nie. Potom prejdi na jeden cely den raz za tyzden. Potom predlzuj na 2 dni raz za 10 dni. Ale v podstate tvoje telo vobec nepotrebuje hladovku. Potrebuje inu stravu.

andymady
3. jún 2025

Ak chceš žiť, vyprdni sa na to!!! 😁🙀👍👍🫶

bielasovicka
3. jún 2025

No keď chceš odpadavat každú chvíľu, tak len do toho 👍

taktotedanie
4. jún 2025

Ked nevies co so sebou tak kludne, mozno sa spamatas a preberie ta
Pokial nemas peniaze na jedlo chod na charitu
Pokial sa nudis vyuzi energiu lepsie a chod vyzbierat odpadky v okoli

simcas75
4. jún 2025

Toto je uplne chorý nápad !

autor
4. jún 2025
@taktotedanie

Ked nevies co so sebou tak kludne, mozno sa spamatas a preberie ta
Pokial nemas peniaze na jedlo chod na charitu
Pokial sa nudis vyuzi energiu lepsie a chod vyzbierat odpadky v okoli

@taktotedanie Nezdržiavam sa jedenia pre nedostatok peňazí – finančne si jedlo môžem dovoliť. Robím to pretože mám zdravotné problémy, ktoré ma k tomu motivovali. Verím, že tento spôsob mi môže pomôcť zlepšiť moje zdravie a zmierniť niektoré ťažkosti, ktoré prežívam.

Strana
z3