icon

40-dňová hladovka - skúsenosti

3. jún 2025

Ahojte,
uvažujem nad 40-dňovou hladovkou (zdravotných alebo osobných dôvodov) a veľmi by ma zaujímali vaše skúsenosti. Robil alebo robí niekto z vás niečo podobné? Ako ste to zvládali fyzicky aj psychicky?

Strana
z3
gabrielkaa
7. jún 2025

Štyridsaťdňový post určite neodporúčam. Môžete to uškodiť, môžeš dokonca zomrieť. Mám jedného veľmi dobrého známeho ktorý držal takto posty a vydržal ich. Ale na tak dlhú dobu ty skrátka nemôžeš ísť bez prípravy. Píšes , že si nikdy nemala žiaden post. Najprv skús 2 dni, 3 dni. Postupne začni. Na pôst treba prípravu. A takisto návrat býva veľmi zložitý. Pôst mu spustil rôzne procesy, aj samoliečiteľske… Ale pozor je to hra s ohňom. 40 dni bez prípravy nedáš . To je skúsenosť človeka ktorý posty robí vyše 20 rokov. Na toto potrebuješ prípravu, viac informácií a skúsenosti a dohľad niekoho, najlepšie lekára.

mala4
7. jún 2025
@0silvia0

@mala4 a pomohlo?

@0silvia0 keď mu diagnostikovali rakovinu,, dávali mu lekári pol roka života,,..hladovkabola prvá vec,čo spravil,,..a bol tu ešte potom 4 roky

macatt
7. jún 2025
@megan777

@macatt ráno jem pistaciovy croissant z Lidla, potrebujem sladké raňajky,obed jem buď polievku alebo druhé, potom jem čučoriedky alebo maliny,večer jem iba bielkoviny čiže mozzarella so zeleninou,alebo tuniak s vajíčkom a zeleninou,alebo jogurty alebo tvaroh,žiadne sacharidy,žiaden chlieb na večeru ani cestoviny ani ryžu a chodím cvičiť tak hodinku 2krat do týždňa,a prechádzky dlhšie sú fajn,pijem zihlavovy čaj a čaj puerh nič ine

@megan777 ďakujem, lepšie ako hladovka je jesť s rozumom a hýbať sa👍

0silvia0
7. jún 2025
@mala4

@0silvia0 keď mu diagnostikovali rakovinu,, dávali mu lekári pol roka života,,..hladovkabola prvá vec,čo spravil,,..a bol tu ešte potom 4 roky

@mala4 ja poznam tiez 2 ludi, ktori si hladovkou len o vode vyliecili nejake diagnozy, jeden sarkoidozu a kolegyna mala myomy. Ale boli to 21 dnove hladovky, nie taketo dlhe.

tibor79
7. jún 2025
@mala4

@mala4 a bral potom aj nejakú liečbu? (myslím, tie štyri roky ako žil, stravoval sa, liečil). Ďakujem pekne za odpoveď.

mala4
7. jún 2025
@tibor79

@mala4 a bral potom aj nejakú liečbu? (myslím, tie štyri roky ako žil, stravoval sa, liečil). Ďakujem pekne za odpoveď.

@tibor79 fenixove slzy,,huba reishi

mala4
7. jún 2025
@tibor79

@tibor79 a posledný rok chemo

megan777
8. jún 2025
@macatt

@megan777 ďakujem, lepšie ako hladovka je jesť s rozumom a hýbať sa👍

@macatt samozrejme to by som nikdy nerobila,hladovku nikdy

anonym_5f0105
12. nov 2025
@tundra

@petracandle zhodou okolnosti,som osobne zazil cloveka,ktory sa na toto podujal.Bol onkologicky pacient a ciel hladovky bol,vyhladovat nador.
Je to uz par rokov,ale nedal sa presvedcit,aby s tym skoncil.Vydrzal 36 dni.Pil len stavy a tusim restovana cibula bola dovolena.Po skonceni hladovky, trvalo cca.14 dni,kym sa nastartoval metabolizmus.Prijate jedlo islo spodom aj vrchom.
Bol v daleko horsom stave,ako pred hladovkou...
Kazdy robi v zivote rozhodnutia sam za seba,ale toto nikomu neodporucam....

@tundra Tomu este fakt niekto veri? Vsak to s "vyhladovanim nadoru" uz vyvratili x-krat

anonym_6ec750
12. nov 2025
@anonym_autor

@taktotedanie Nezdržiavam sa jedenia pre nedostatok peňazí – finančne si jedlo môžem dovoliť. Robím to pretože mám zdravotné problémy, ktoré ma k tomu motivovali. Verím, že tento spôsob mi môže pomôcť zlepšiť moje zdravie a zmierniť niektoré ťažkosti, ktoré prežívam.

@anonym_autor Tento spôsob ti zdravie nezlepší, len ti ho zkomplikuje. Schudla som za dva týždne 16 kg, to bol záhul a s mojim telom to zamávalo tak, že doteraz mám problémy. Aby si bola v obraze, ja som chudnúť nechcela, ale psychika ma dala do kolien.

Strana
z3