40-dňová hladovka - skúsenosti
Ahojte,
uvažujem nad 40-dňovou hladovkou (zdravotných alebo osobných dôvodov) a veľmi by ma zaujímali vaše skúsenosti. Robil alebo robí niekto z vás niečo podobné? Ako ste to zvládali fyzicky aj psychicky?
@macatt ráno jem pistaciovy croissant z Lidla, potrebujem sladké raňajky,obed jem buď polievku alebo druhé, potom jem čučoriedky alebo maliny,večer jem iba bielkoviny čiže mozzarella so zeleninou,alebo tuniak s vajíčkom a zeleninou,alebo jogurty alebo tvaroh,žiadne sacharidy,žiaden chlieb na večeru ani cestoviny ani ryžu a chodím cvičiť tak hodinku 2krat do týždňa,a prechádzky dlhšie sú fajn,pijem zihlavovy čaj a čaj puerh nič ine
@megan777 ďakujem, lepšie ako hladovka je jesť s rozumom a hýbať sa👍
@0silvia0 keď mu diagnostikovali rakovinu,, dávali mu lekári pol roka života,,..hladovkabola prvá vec,čo spravil,,..a bol tu ešte potom 4 roky
@mala4 ja poznam tiez 2 ludi, ktori si hladovkou len o vode vyliecili nejake diagnozy, jeden sarkoidozu a kolegyna mala myomy. Ale boli to 21 dnove hladovky, nie taketo dlhe.
@petracandle zhodou okolnosti,som osobne zazil cloveka,ktory sa na toto podujal.Bol onkologicky pacient a ciel hladovky bol,vyhladovat nador.
Je to uz par rokov,ale nedal sa presvedcit,aby s tym skoncil.Vydrzal 36 dni.Pil len stavy a tusim restovana cibula bola dovolena.Po skonceni hladovky, trvalo cca.14 dni,kym sa nastartoval metabolizmus.Prijate jedlo islo spodom aj vrchom.
Bol v daleko horsom stave,ako pred hladovkou...
Kazdy robi v zivote rozhodnutia sam za seba,ale toto nikomu neodporucam....
@tundra Tomu este fakt niekto veri? Vsak to s "vyhladovanim nadoru" uz vyvratili x-krat
@taktotedanie Nezdržiavam sa jedenia pre nedostatok peňazí – finančne si jedlo môžem dovoliť. Robím to pretože mám zdravotné problémy, ktoré ma k tomu motivovali. Verím, že tento spôsob mi môže pomôcť zlepšiť moje zdravie a zmierniť niektoré ťažkosti, ktoré prežívam.
@anonym_autor Tento spôsob ti zdravie nezlepší, len ti ho zkomplikuje. Schudla som za dva týždne 16 kg, to bol záhul a s mojim telom to zamávalo tak, že doteraz mám problémy. Aby si bola v obraze, ja som chudnúť nechcela, ale psychika ma dala do kolien.

Štyridsaťdňový post určite neodporúčam. Môžete to uškodiť, môžeš dokonca zomrieť. Mám jedného veľmi dobrého známeho ktorý držal takto posty a vydržal ich. Ale na tak dlhú dobu ty skrátka nemôžeš ísť bez prípravy. Píšes , že si nikdy nemala žiaden post. Najprv skús 2 dni, 3 dni. Postupne začni. Na pôst treba prípravu. A takisto návrat býva veľmi zložitý. Pôst mu spustil rôzne procesy, aj samoliečiteľske… Ale pozor je to hra s ohňom. 40 dni bez prípravy nedáš . To je skúsenosť človeka ktorý posty robí vyše 20 rokov. Na toto potrebuješ prípravu, viac informácií a skúsenosti a dohľad niekoho, najlepšie lekára.