icon

Ako definitívne skončiť s prejedaním?

ajslonchcezit
27. jan 2022

Ahojte. Mam 33 cerstvých rokov, som matka pol rocného zázraku a Vázim presne 130kíl. Velmi sa snazim aby iba toto nebola moja definicia ale zial momentalne musim povedat ze okrem mojho uzasneho dietata sa mi v hlave myslienky nemotaju okolo nicoho ineho.. Bezohladu na to, ako velmi bolestive to pre mna je, takto narovinu to niekomu napisat , kolko Vazim a preco..(vlastne som si uvedomila práve ze som to este nikdy takto nevyslovila), chcela by som sa s Vami poradit , ako skoncovat s velmi silným emocným prezieranim ( jedenim sa toto uprimne uz roky nazvat neda) a chcela by som vediet, ci sa to niektorej z Vás podarilo , aka bola Vasa cesta a ake vklady ste museli investovat ( casovo, financne, emocne?....)
Od kedy mi pamat siaha, pred ludmi som sa hanbila jest ... nechcela som desiatovat v skole, nechcela som jest ani na vyletoch a neskor som ani v praci nechodila na obedy s kolegami. Jedlo som skrývala, tvarila sa ze ho nepotrebujem ze niesom hladna a najem sa neskor ved o nic nejde. A potom ked som prisla domov... amen tma... Ked som uz bola pubertacka/skorodospela , zacala som na sebe badat , ze niekedy tak velmi stratim kontrolu nad tym co v tom amoku zjem, ze sa akoby po zjedeni vsetkeho ,, preberiem´´ a vidim tu spust co som to vlastne do seba nahadzala... ani neviem ze som to mala v ustach...znie to strasne ja viem... Vzdy som si hovorila ved ja to raz schudnem... ved ked prejde toto blbe obdobie dam sa na to.. lenze zivot je cim dospelejsi, tym vratkejsi a tych casti zivota kedy som bola uuuuplne ze top strop v pohode je menej alebo aspon rovnako ako tych casti ,,naprdku´´... a tak som sa vlastne k tomu nikdy nedopracovala... Lebo aj ked bolo zle obdobie, potrebovala som to zajest a ked bolo dobre obdobie, potrebovala som sa odmenit ze som zvladla to zle... takto som si nazivala...
nuz a tak som tu... Ospravedlnujem sa, chcela som aby ste mali aspon trosku predstavu a podala Vám o sebe mensie ,,intro´´.. nech viete...
a teraz k veci :
Viem, ze ziadne zazraky neexistuju, neverim na ziadne caje, tabletky ,chobotiny ( tymto by som aj chcela poprosit baby co by mi ako radu nad zlato ponukali rozne pripravky , s ktorými uplne zhodou okolnosti aj pracuju a predavaju ich--- naozaj nie, tu ste na zlej adrese )
Chapem, ze musi byt prijem nizsi ako vydaj, z matematiky som nemala az take zle znamky .. Len si neviem nejak poradit s tym, kde zacat.. Mate skusenosti s nejakou ale naozaj jednoduchou.. co ja viem aplikaciou? programom? knihou ? potrebujem skor nieco take, pri com nestravim pol dna. Radsej by som sa venovala syncekovi... Chcela by som hlavne nieco, pri com si nebudem pripadat ako uplny debil a hned to zase vzdam... ( trpezlivost nepatri medzi moje silne stranky) ... Nieco co je naozaj jednoduche a rychle , na predstavu...na rozbeh.. Googlit viem, ak by ste mi to chceli odporucit, ale skusam ci niektorá nemate dobre skusenosti s niecim co vam v prve tyznde bolo naozaj napomocne... Len mi prosim neradte take aplikacie kde nenajdem ani jednu normalnu potravinu za to exoticke vesmirne ovocie a produkty s kadejakymi nazvami tam su vo vsetkych ,,farbach´´ zijem na slovensku a budem jest potraviny ktore dostanem v beznom obchode , nanajvýs som ochotna vyskusat zopar veci s bioobchodu ale to iba ak zatuzim po spestreni dna /jedalnicka (alebo slovnika ? 😎 )
Kazdej , ktorá bude mat co konstruktivne k teme , budem velmi vdacna a venujem jej myslienky z vecernej meditacie 🙂
P.S. Plne dojcim a momentalna vaha je o 5 kil nizsia ako predtehotenska vaha cize aj dojcenie nieco pomohlo, ale na dobrý pocit a zdrave kolena to nestaci 🙂
Dakujem 😘🌷

Strana
z2
krisbar
27. jan 2022

Chod tu na MK do skupiny "cesta k mojej premene". A len ju chvilu sleduj, pripadne ppzri starsie prispevky.
A mozes si stiahnut kaloricke tabulky a vyskusat. To len uvidis kolko si toho za den pojedla ked to tam nahodis...tam je kopec bab ktore s tym maju skusenosti a fakt realne vysledky.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
rebellefleur
27. jan 2022

@ajslonchcezit - veľmi moc Ti držím palce 🙂 poradiť neporadím, nakoľko mam opačný problém, ale veľmi príjemne sa čítal tvoj príspevok - milo a pritom vecne a reálne napísaný problém 🙂

raja95
Odpoveď bola odstránená
zu82
28. jan 2022

Ahoj, urcite chod do skupiny Cesta k mojej premene, ja to velmi motivujuce a najdes tam dobre rady, ja som to myslim precitala uplne od zaciatku (nezapajam sa) a stiahni Kaloricke tabulky, tie s tym suvisia, to mas na zaciatok zaklad. Rychla chodza je super, ta mi tiez velmi pomohla, treba si dat nejaky ciel. Urcite to zvladnes, drzim palce 💪👍
Este jedna vec, ked sa ti stane, ze zlyhas (prejes sa), skus sa na to vykaslat, a na druhy den pokracuj v rezime, daj si o trosku jedla menej, pridaj kilometer ku chodzi 😉

vivi76
28. jan 2022

@ajslonchcezit myslím,že viem ako sa cítiš. Moje emočne prejednanie ma dostalo z váhy 60 na 105 kg a tiež s tým bojujem. A idem sa pokúsiť s tým nie o spraviť.Kaslem na postavu do plaviek a pod ,len aby som sa trochu lepšie cítila vo svojom tele.Ak môžem poradiť cez Google som si stiahla apku- kalorické tabuľky . Človek nemá nervy tam nahadzovať údaje,ale raz som sa zátka a som si napísala na papier počas dňa ,čo som reálne zjedla a gramáž.tak ako keď normálne jem a potom som si to večer nahodila do tých tabuliek,aby som vedela koľko toho naozaj zjem a koľko by som reálne mala.A už sa nedivím ,že vyzerám ako panáčik Michelin,cukry a tuky som mala o 💯 viac v príjme ako som mala,zatiaľ čo bielkoviny čistá bieda.Ta apkaje fakt výborná,je grátis,ten základný level,to ti stačí.Poviem takto,keď som zistila aké energetický bohatá je taká horalka,už ju nechcem ani vidieť 😱. Treba začať postupne,ak náhodou nás blbý deň a skĺzne s do starých koľají,žiadne výčitky,si len človek a zajtra začať pekne od začiatku.Ja osobné teraz nejdem robiť veľké zmeny,to je vopred odsúdené na neúspech,ale pekne postupne,viac zeleniny a chudého mäso,menej blbosti ako horalky a spol a uvidím.Drzim ti palce a sebe tiež✌️

kamatopo
28. jan 2022

@ajslonchcezit no to je dosť , to už môže byť zle aj priamo na tvoj organizmus. Ja osobne som nikdy nešla nad 80 kg no keď cítim že už je to dosť a necítim sa dobre idem k dietologičke a tá mi presne nastavi jedálniček a cieľ chudnutia. V tvojom prípade cieľ by mohol byť že máš dieťa a musíš byť zdravá a fit. Tak držím palce.

vivi76
28. jan 2022

@ajslonchcezit kalorické tabuľky cez Google play👍

blueprincess
28. jan 2022

@ajslonchcezit
1. Mačingova - Najedzte sa do štíhlosti.
2. Kalorické tabuľky - jednoduchá aplikácia.
3. Denný príjem tekutín - hlad je prezlečený smäd.
4. Povyhadzovať celý nezdravý obsah chladničky, špajzy a iných tajných miest. Aby si nemala čo, keď to na Teba príde. Dáš si radšej mrkvu.
5. Nakupovať len podľa zoznamu.
6. Nájst si na večer aktivitu na zamestnanie mysle a rúk - učiť sa háčkovať, pliesť, šiť na šijacom stroji.
7. Veľa prechádzok.

mirabela888
28. jan 2022

Stiahnuť kalorické tabuľky a zaznamenávať všetko čo ješ. Nastaviť si kal.deficit 500 kcal denne plus odporúčam začať sledovať Michala Hafa na YouTube a budeš vedieť co máš robiť. To je najlepšia vec úplne sa ti otvoria oči a budeš vedieť co si robila zle. Na začiatok skus zaradiť denne prechádzky aspoň 10 000 krokov a budeš zaručene chudnúť.

buba12
28. jan 2022

@ajslonchcezit apka kalorické tabuľky za mňa super stačí napísať názov jedla a vyráta ti. Je úplne jednoduchá prehľadná, rozdeľuje ti aj bielkoviny, tuky, sacharidy...a píše koľko čoho by si ešte mala zjesť čoho už je veľa. Mne veľmi pomohla. Držím palce ;)

hatsepset
31. jan 2022

@ajslonchcezit ako bolo napisane Appka KALORICKE TABULKY, chce to trochu casu, odvazit/odmerať a pohladat jedlo a pridať. Mam dve deti... Náročné deti :D... A stihala/stiham to (jasne nie vzdy je tam vsetko uplne presne, ale vies to priblizne najst) . Popravdeco sa appiek tyka mne sa dari len s touto. Kaloricky vydaj si ale nezohľadňujem v tom, ani bazalny metabolizmus, lebo potom to umelo zvysuje prijem. Na moju postavu a "pracu" (som doma s detmi, zadala som sedavu) mam vyratany prijem 1700kcal (164cm). Bazal okolo 1300, chudnutie teda medzi 1350 az 1500. A zapisujem si vsetko, kazdy hryz do kolaca, keksika, mimovolne zjedenu lyzicku pribinacika po detoch. Zo zaciatku som vazila vsetko, no velmi rychlo som sa naucila cca odhadnut kolko asi to je g alebo ml. Prvy tyzden som su iba nahadzala co bežne a kolko zjem. Podotykam ze som nemala pocit ze sa prejedam a bolo to medzi 2500-3000 kcal! (sladkosti milujem) a tuky a cukry o vyse 100% prekročenie 🤦‍♀️.
Ďalšia vec, nenakupuj hladná. Vyslovene sa pred nakupom najedz.
Nekupuj hluposti (sladke, chipsy, kopy peciva)... V zasade ak ovladas matematiku ;) ako si pisala pozri si hodnoty a kcal na 100g/100ml na obaloch. Ak doma nemas vyššie spominane hluposti, ktorymi sa obvykle prejedas, tak nebudes mat co zjest, alevo v horsim prípade to najradis niecim zdravym ;)
Chod skor spat. Do 2h po poslednom jedle. Cim dlhsie si hore tym vacsia zravka.
Pripravuj si jedlo dopredu navazene, nakrabickovane.
Neodopieraj si "namky" úplne 🙂 daj si trebars pol keksika.
Pi pocas dňa vodu. Napusti si dopredu 2l a popijaj.
No a prechádzky ;)
Zapoj aj manzela a dieta (ak sa da) aby ti to nekazili a nepokusali.
Predstav si pol klasickej pizze sunka syr - ma 1000kcal. A vydrzis na polke pizze polku dna?
Predstav si pol kila zeleniny (na pare, brokolica mrkva, kalerab, zemiak) 200g kuracie prsia (nie vysmazane) a nejake vajce alebo co. Tiez 1000kcal a garantujem ze to na obed nezjes vsetko :D.
Odmenuj sa niecim inym ak musíš. Kozmetikou, masazou, manikirou knihou...

ericka168
31. jan 2022

@ajslonchcezit ahoj. Na začiatok ti poviem, ze ja tak isto chcem ist do toho aby som schudla.. Pribrala som vlastne najviac pri kojeni a to preto, že moj maly princ v noci vstaval kazdu hodinu na kojenie a ja som bola uplne odpalena keďže to bolo kazdu noc tak aby som nezaspala pri tom vzdy som mala pri sebe piskoty cukriky a kadeco zajedala som aby som nezaspala fakt. A teda mne pomohlo vylúčiť sladke vody a obmedzit pecivo ako najviac sa ti da.. A kazdy den som s kociarom chodila na prechádzky rychla chôdza tak som mala vzdy cez 10 000 krokov a naozaj to zabralo.. Teraz som síce trochu polavila ale vianoce boli😂😂🤷‍♀️🤦‍♀️ale uz bojujem ďalej. Držím ti silno palce aj ty mne drz😂verim ze sa podari pomalicky ale isto dat dole tu slaninu😁🤦‍♀️

era777
31. jan 2022

@ajslonchcezit ja az take prejedanie nepoznam, ale mne zabralo po porode popri dojceniu stravovat sa 16/8 .... 8 hod. jes 16 mas post ... cas si nastavis podla seba, dobre je na tom to, ze za tych 8 hod. sa fakt neprezeries a neprimes obrovske mnostvo kalorii duplom popri dietatu ... samotne kojenie tiez spalis dakych 500kcal .. takze vlaste chudnes v podstate na zaklade kalorickeho deficitu (pretoze nezjes tolko za tych 8 hod.) ale nemusis si vazit jes klasicke porcie a vsetko ... (samozrejme nie kilo hranoliek na obed a rezen ) a za par dni si zvyknes a uz to ide same dole 😉 drzim palce ...

bilancia
10. feb 2022

ahoj, necitala som ostatne reakcie , tak mozno to tu niekto pisal, ale zvazila by som aj navstevu psychologicky, co si popisala vyzera ako PPP (porucha prijmu potravy) konkretne zachvatovite prejedanie.

felixfelicis
12. feb 2022

@ajslonchcezit ahoj, ja som pred cca 6 rokmi mala 120 a v priebehu dvoch rokov som to stiahla na 73... Neverila som a ani neverím na žiadne diéty ani počítanie kalórií... Pomohol mi len pohyb.... Veľa veľa pohybu.... Ráno do školy (vtedy som chodila na vysokú) a poobede zo školy 10km na bicykli ( 10 tam a 10 naspäť) plus každý večer chôdza cca 15km... Čo sa jedálnička týka tak som vylúčila všetky sladkosti, slané pochutiny, smažené a mastné jedlá... Na raňajky každý deň ovsené vločky, večere len zelenina.... Viem ako sa teraz cítiš... Ja som začínala chudnúť milión krát a poviem ti že pokiaľ sa ty nato vnútorné nenastavis tak nemáš šancu... Chce to obrovskú dávku sebazaprenia... Teraz som rok po pôrode a zasa na váhe 90kg... Už niekoľko mesiacov si vravím že idem chudnúť ale zlyhávam každý deň, jednoducho mi chýba to vnútorné nastavenie mysle.... A ešte jedna vec mi veľmi pomohla... Vždy v obchode pri nákupe potravín som si povedala čo nekúpiš nezozerieš... Ľahšie sa chudne keď nemáš doma čo vyjedať.... Každopádne veľmi ti držím palce

Strana
z2