icon

Ako dosiahnuť štíhlosť s geneticky plnšou postavou?

16. sep 2024

Ahojte, mám 73.5kg a 163cm. Nosim veľkosť M a toto je moja postava. Chcela by som mat cca 63kg ale nech robim čo robim pod 68 to nikdy nedam. Myslite že je mozne byt proste geneticky plnsia? Mám kalorický deficit (všetko si vazim) + 3x do tyzdna cvicim silový trening a pridem si stále strasne velka. Mám prestať cvičiť a robiť len kardio? Som fakt nestastna zo seba, chcem byt stihla :/

Ako dosiahnuť štíhlosť s geneticky plnšou postavou?Ako dosiahnuť štíhlosť s geneticky plnšou postavou?
zuzana76
16. sep 2024

A kolko mas rokov? Lebo aj to je dôležité, keď mas teraz 70, kg, tak počítaj, že v menopauze to bude plus 10 kg len tak, ani nebudeš vediet ako. Nerozumiem tomu, ako to že pri 73 mas veľkosť M, ja mám o 10 kg menej a niečo si už musím kúpiť aj L.

kittykat22
16. sep 2024

Je uplne jedno ako vypadas. Zacni cvicit a budes vypadat lepsie. Nemusi ti ist ani prilis dole vaha, ale tym ze svalmi nahradis tuk tak budes vypadat lepsie. SKus si zacvicit 2x tyzdenne ci uz doma alebo vo fitku alebo niekde v skupinovych cviceniach a do decembra mas ovela lepsiu postavu. A ako bonus budes zdravsia a fyzicky v lepsej kondicii.

akvi
16. sep 2024

@zuzana76 presne nad tým aj ja premýšľam, tiež mám o 10 kg menej a M-ko mi je tak akurát 🤔 Aj keď je fakt, že mi často hádajú, že aj S by mi stačilo, ale nestačí a keď nechcem obtiahnuté, tak veru aj L sa u mňa nájde. Ale zase, ja som vyššia, možno preto. A veru, menopauza je čo sa týka chudnutia hrôza 😕🙈 mám pocit, že aj zo vzduchu priberám. Čo som kedysi brala ako výhovorku, keď to niekto povedal, ale už presne viem, čo tým myslel 😅

autor
16. sep 2024

@zuzana76 koľko úprimnosti 😃 neviem ako je to mozne, rifle nosim 38, tricka topy S/M mi sedia, saka nosim 36-38 a akurát kozenku mám L. 🤷🏻‍♀️

zuzana76
16. sep 2024

no, uprimnost, lebo ja sa tiez snazim schudnut pri vyske 165 cm mam 64 kg a teda to uz vyzeram len tak tak, neviem, ako by som vyzerala s plus 10 kg, mam 48 rokov a teda citim, ze priberam aj zo vzduchu, ako pise @akvi

autor
16. sep 2024

@zuzana76 ja mám 25, možno preto tie kilá proste vyzerajú na každom inak …

zuzana76
16. sep 2024

mozno aj kazdy mame iny typ kostry, ja sa uz teraz citim velka, prsia mam B, ale zase chlapom sa pacia velke prsia a postava ako mas ty, tak tym sa mozes utesovat, aj kedchapem, my zeny chceme byt utlejsie, aj saty vyzeraju na stihlych zenach lepsie, ako na objemnych

autor
16. sep 2024

@zuzana76 ja mám D.. aj to ma robí opticky väčšou.. a nejde mi o nazor mužov, predsa aj obézne zeny majú manželov.. ja sa sama necitim vo svojej koži dobre, takze chapes😒

zuzana76
16. sep 2024

ved to vravim, ze my zeny sa citime lepsie stihlejsie, hoci chlapom sa pacia kyprejsie tvary, mozno skus oslovit nejakeho nutricneho poradcu

ankare
16. sep 2024

Podľa mňa vyzeráš super, máš krásnu ženskú postavu. Prestaň sa pozerať na čísla na váhe a tes sa, ze si zdravá.

autor
16. sep 2024

@ankare Dakujem si zlata 🥰

hefo
16. sep 2024

@zuzana76 Tie fotky nie sú úplne ideálne nafotené (keby tam autorka neuviedla výšku, tak by som jej tipol o 10 cm viac), ale toto podľa mňa ešte nie sú vyslovene "kyprejšie tvary". Každopádne za mňa postava ako taká OK.

amelia89
16. sep 2024

@juliet86 kaloricke tabulky, rychla chodza a 2-3x v tyzdni HIIT doma. Kaloricke tabulky som poctivo drzala mesiac a potom som to uz mala viac menej v oku a islo to dole, prvykrat v mojom zivote nieco normalne dlhodobo funguje a ja si davam aj sladkosti 😅

zuzana76
16. sep 2024

@hefo tak kazdy mame iny ideal, pre mna to kyprejsie tvary su, lebo ja povazujem ideal u zeny vyska minus 110, cize pri 165 cm je ideal 55 kg, aj podla vedy (+/- nejaka odchylka), aj podla mna, postava je podla mna na hrane vzhladom na vek, keby to mala nejaka 50-tnicka v prechode, tak mavnem rukou, ale mlada baba, tam je to vela (moj nazor)

autor
16. sep 2024

@zuzana76 ale na moju obhajobu 😅 cca 4kg mi ešte ostali po pôrode 😅😅 lebo mi je až do placu keď citam či pises 😂😂😂

zuzana76
16. sep 2024

Tak plakať nemusíš, ja ti len píšem, že v neskoršom veku sa už tak ľahko schudnúť nedá, plus ďalšie možné tehotenstvo a ďalšie kila navyše. Na foto postava nevyzerá obézne, ale aj to, že ty sama sa citis veľká, tak asi by som začala niečo robiť pre to, aby som schudla, asi pod vedením odborníka, ak ti to nejde samej.

malalienka85
16. sep 2024

Máš veľmi peknu postavu, posobis žensky. Keď chceš ešte schudnúť nevzdávaj sa a proste makaj.

luccija
16. sep 2024

@zuzana76 naozaj?ja mám 169 a pri 63 kg som bola veľmi chudá.Fakt to záleží od typu postavy
@amelia89 super ti odišlo brusko

zuzana76
16. sep 2024

@luccija tak mne sa asi take velmi chude pacia, postava modelky, male prsia, uzky driek, stihle nohy, to je moj ideal, ale od toho mam aj ja daleko

katka700
16. sep 2024

@zuzana76 Ten vzorec výška mínus 110 je zastaralý a nezohľadňuje typ postavy. Zbytočne autorku deptas.
Keď si udrží postavu (svalovú hmotu, obvod pása) plus mínus akú má teraz tak môže mať v perimenopauze nižší nábeh na tučnenie než naša generácia (snivajuca o tele heroín chic modelky) ficiaca na nezmyselných restriktivnych diétach lebo ktosi povedal že normálna vaha je výška mínus 110 a ideálna ešte o 5-10 kíl menej a všetky ženské a dievčenské časopisy to opakovali ako mantru až tej blbine všetci uverili.

zuzana76
16. sep 2024

@katka700 tak žena asi cíti, kedy sa cíti dobre a kedy nie, tak ako zakladateľka sa cíti veľká pri 73 kg, tak sa cítim veľká aj ja pri 64 kg. To nie je o chudnutí a diétach, ja som v živote diétu nedržala. Pre mňa bol ideal 57 kg. To je o osobnom pocite. Ja som mala vždy medzi 48- 57 kg, posledné 4 roky som pribrala na 64.

lenkakravcova
16. sep 2024

Vieš čo, tie kalorické tabuľky niekedy vôbec nesedia.
Keď by si chudla len tým, žeby si jedla menej, tak schudneš viac menej rýchlejšie - ale musíš aspoň týždeň pozerať, či ti ide váha dole. Ak nejde, tak máš nesprávne nastavený kalorický deficit (pre tvoj organizmus to nie je vtedy deficit ale napr 0 - takže potom ubrať zo stravy)
Známemu ukazovalo, že keď si vážil jedlo, mal mať deficit hodne velky a chudnúť 0,5kg/týždenne a on naopak pomaličky naberal (znížil si príjem na polovicu - čo už mu ukazovalo, že bude pomaly niekde na -2kg/týždeň - a vtedy schudol 0,5 kg/týždeň). Takže tabuľkami sa vždy neriaď. Zapisuj si jedlo, ale keď nechudneš, znamená to, že to čo ti apka ukazuje, nie je pre teba deficit.

zuzana76
16. sep 2024

@katka700 a áno nezohľadňuje či je to endomorf, mezomorf a ektomorf, autorka je zrejme mezomorf alebo endomorf preto to na nej nevyzerá tak zle, ja som ektomorf a na mne by 73 kg bola už riadna nadváha

suptdi
16. sep 2024

Tvoja postava, je presne taká, aká má byť, nerieš čísla na váhe.

zuzana76
16. sep 2024

@katka700 a na to, aby si udržala obvod pasa potrebuje práve správne stravovanie. Lebo príde 45 a 50 tka a zrazu nabehne kortizolove brucho

autor
16. sep 2024

@katka700 @zuzana76 tu je ešte jedna fotka nosena dnes vo veľkosti rifli 38 (a nie sú elasticke)

autor
16. sep 2024

*fotena

zuzana76
16. sep 2024

tak tu mas super postavu, zrejme mas nejaku vahu aj v prsiach, tu vyzeras super, na tej vrchnej mi prisli hrube ruky a aj stehna, tu nie

katka700
16. sep 2024

Postavu máš super, naozaj nie je čo riešiť

juliet86
16. sep 2024

@amelia89 super gratulujem