Ako obmedziť sladkosti bez silnej vôle?
Ako mam obmedzit sladkosti? Jem ich aj ked nemam chut, uz len zo zvyku, alebo ked som v strese z alebo v nepohode. Viem, ze to nemam jest, snazim sa schudnut ale mam slabu volu. Ani mi to uz vlastnr nechuti ked si to dam, som akurat na seba nahnevama, ze zas som sa opustila. Uz som skusala, ze som nemala nic doma a tak som si lyzickou dala granko alebo dzem. Hocico len nech NIECO zjem. Normalne zavislacka som…
Nahrady ako lyzicka medu, oriesky a take u mna nepochodia.
Dakujem vsetkym za rady. Dnes je pondelok, zaciatok tyzdna tak idem na to!
Ja uz som mala obdobie ked som vyrazne obmedzila sladke, ale aj tak som sem tam na tajnasa nieco zjedla a papieriky v kosi schovavala. V obchode niekedy pozeram pri pokladni na sladkost a ze hmm toto je nove, toto som este nemala, vsak len kusok ochutnam. A viem, ze by som to nemala ani kupovat. Ale musim volu trenovat lebo len sebe skodim…tak verim, ze ked zvladnem najtazsie prve dni tak potom to uz bude lepsie. A drzim pace vsetkym co s tym bojuju tiez ☺️
Dakujem vsetkym za rady. Dnes je pondelok, zaciatok tyzdna tak idem na to!
Ja uz som mala obdobie ked som vyrazne obmedzila sladke, ale aj tak som sem tam na tajnasa nieco zjedla a papieriky v kosi schovavala. V obchode niekedy pozeram pri pokladni na sladkost a ze hmm toto je nove, toto som este nemala, vsak len kusok ochutnam. A viem, ze by som to nemala ani kupovat. Ale musim volu trenovat lebo len sebe skodim…tak verim, ze ked zvladnem najtazsie prve dni tak potom to uz bude lepsie. A drzim pace vsetkym co s tym bojuju tiez ☺️
@anonym_autor prvé tri týždne sú najťažšie, držím palce

@anonym_autor bez tej pevnej vôle to asi nepôjde. Skús na to možno neísť radikálne, napr máš 1 sladkosť tak si ju rozdel na 2 dni. Postupne redukuj. Ak pocitas kalórie, polka Horalky tam veľký rozdiel neurobí. Na mňa funguje že cez týždeň bez sladkostí a cez víkend si dám kľudne koláč ku káve. 1.týždeň bol ťažký, potom ma tie chute na sladké prešli. Nahrádzanie sa mi neosvedcilo, zozrala som oriešky/ovocie a nakoniec aj to na čo som mala pôvodne chuť. Neverím že toto niekomu funguje 😅