icon

Ako obmedziť sladkosti bez silnej vôle?

Dnes o 05:47

Ako mam obmedzit sladkosti? Jem ich aj ked nemam chut, uz len zo zvyku, alebo ked som v strese z alebo v nepohode. Viem, ze to nemam jest, snazim sa schudnut ale mam slabu volu. Ani mi to uz vlastnr nechuti ked si to dam, som akurat na seba nahnevama, ze zas som sa opustila. Uz som skusala, ze som nemala nic doma a tak som si lyzickou dala granko alebo dzem. Hocico len nech NIECO zjem. Normalne zavislacka som…
Nahrady ako lyzicka medu, oriesky a take u mna nepochodia.

anonym_e56d19
Dnes o 05:55

no proste to nejest.. najprv je to tazke, trenujes si silnu volu, ja som tento prerod zacala pred 20 rokmi.. mala som 19 rokov vtedy.. najprv som fungovala na principe, ze som si sladke dala len raz za tyzden v nedelu.. taka tradicia.. roky som cakala len na nedelu kedy uz bude a na sladke som mavala chut casto, niekedy som zlyhala - potom som mala vycitky.. co nebolo dobre ani oslobodzujuce. Potom som si povedala, nedela je ako kazdy iny den a sladke som nahradila ovocim.. kazde rano na ranajky zjem kus ovocia a to mi uplne nahradilo tu chut na sladke.. za poslednych 5 rokov som nemala rafinovany cukor v ustach vobec, ani kolac, cokoladu, cukrik.. nic.. oslobodenie prilo az vtedy, moje telo a hlava si to uplne prestalo pytat a uz ani chut nemam, uz nezavidim druhym co jedia kolac a uz to neberiem ako obmedzenie. Navyse vidim na sebe a inych uz v tomto veku velky rozdiel, co vnimam ako odmenu a nasledne pozitivne posilnovanie. Ale bola to dlha cesta.

anonym_1a8401
Dnes o 05:57

@anonym_autor neviem ja som už zjedla pol čokolády na raňajky 😂🤷

anonym_823df8
Dnes o 05:59

@anonym_autor mas to v hlave, jednoducho sa nauc si rozkazat, pestuj sebadisciplinu. Zide sa ti to v zivote.
Daj si zavazok 1 sladkost denne a dodrzuj to.

amonet
Dnes o 06:01

odkedy si davam pozor aby som mala dost bielkovin v strave, nemam chut dojedat sa sladkym, a ak nahodou dam si proteinovu tycinku, miniparenicu, syr s hroznom, …

anonym_8b7691
Dnes o 06:19

Nejesť vôbec. Ak to nevieš obmedziť, je to jednoduchšie, ako jesť 1 sladkosť denne. Len vydržať prvé dni.

anonym_3899aa
Dnes o 06:25
@anonym_e56d19

no proste to nejest.. najprv je to tazke, trenujes si silnu volu, ja som tento prerod zacala pred 20 rokmi.. mala som 19 rokov vtedy.. najprv som fungovala na principe, ze som si sladke dala len raz za tyzden v nedelu.. taka tradicia.. roky som cakala len na nedelu kedy uz bude a na sladke som mavala chut casto, niekedy som zlyhala - potom som mala vycitky.. co nebolo dobre ani oslobodzujuce. Potom som si povedala, nedela je ako kazdy iny den a sladke som nahradila ovocim.. kazde rano na ranajky zjem kus ovocia a to mi uplne nahradilo tu chut na sladke.. za poslednych 5 rokov som nemala rafinovany cukor v ustach vobec, ani kolac, cokoladu, cukrik.. nic.. oslobodenie prilo az vtedy, moje telo a hlava si to uplne prestalo pytat a uz ani chut nemam, uz nezavidim druhym co jedia kolac a uz to neberiem ako obmedzenie. Navyse vidim na sebe a inych uz v tomto veku velky rozdiel, co vnimam ako odmenu a nasledne pozitivne posilnovanie. Ale bola to dlha cesta.

@anonym_e56d19 prestala by som kupiovať

anonym_412869
Dnes o 06:46

@anonym_autor zarad do stravy viac bielkovín, poprípade chróm znižuje chuť na sladké. A nauč sa jesť zdravšie verzie sladkého. Napr si upeč vlastné musli tyčinky, tvaroh s medom, banán s arasidovym máslom, banánový chleba, koláče z tmavej fazule. Sú veľmi jednoduché na prípravu a co som osobne neverila, naozaj chutné.

lindusss2016
Dnes o 06:51

Ja milujem sladke, ale klasicke sladkosti mi absolutne nerobia dobre. Preto si kazdy den spravim zdravy a fit dezert. Su to rozne chia pudingy, alebo domace musli, "kolaciky" bez muky, bez cukru. Cukrom nesladim vobec, pouzivam med, alebo datle, ci susene ovocie na osladenie. Nastruham kvalitnu horku cokoladu, pozuivam tvaroh na tisic sposobov, oriesky, mak, no proste co mi napadne a ako sladkost to uplne staci. A samozrejme zasada je nezrat na kila, ale male mnozstva.

anonym_739754
Dnes o 06:53

ja to riešim podla obdobia
ked som viac v pohode pol litra čaju ako prva pomoc, pripadne 1 cukrarsku piškotu k tomu - taky oblbovak trochu
prípadne si dám skyr mangom , to je také na olovrant fajn ...aj bielkovina aj trocha pocitu sladkého
ovocie ,orechy mi nie vždy zaberu už
najlepšie nič nemat doma 😂😂
ked mám horšie obdobie tak poobede maly kusok na dezertny tanierik kolača doma pečeného k čaju na olovrant - potom ma nechytaju sladke stavy , zjem menej a nemusim mat vyčitky že som to nedala

anonym_55a59e
Dnes o 06:54

To mi pripomína moju kolegyňu. Stará dievka čo nemá chlapa (a chcela by), tučná je a láduje do seba kopu sladkého. Bežne je vidieť denne na jej pracovnom stole nejakú čokoládu. Smutný život...

simsalabim
Dnes o 06:59

A keby si si namiesto toho dala do ust napr zuvacku?

buberova
Dnes o 07:20

Umyť si zuby, dať si čaj?

anonym_f1ecfe
Dnes o 08:53

@anonym_autor u mňa funguje dať si zákaz len na určitý čas. Napríklad marec bez sladkosti. Vtedy to 100% dodržím, lebo viem, že je to limitované. Ale človek si natoľko odvykne, že ani neskôr mi tie sladkosti nechýbajú… jasne, po čase príde nieco… napríklad Vianoce… a zasa sa opustím, ale keď je toho priveľa, dám si mesiac bez sladkosti a to ma zasa načas umravni.

anonym_999416
Dnes o 08:58

Ja už 11 mesiacov nejem rafinovaný cukor, sladkosti, nápoje, koláče. Je to závislosť, prešla som krízami, ale ustála som to, aj sviatky. Keď mám chuť na sladké, dám si ovocie, musli bez cukru, koláč s medom. Ja som typ, že som musela s tým seknúť, lebo by som neostala len pri kúsku.

anonym_620512
Dnes o 09:14

@anonym_autor máš premnožené kvasinky v tele čo spôsobuje neustálu chuť na sladké, treba ich vyhladovať obmedzením cukru. Ako bolo spomenuté nahraď cukor nie moc sladkým ovocím ( čučoriedky, maliny, kiwi, grapefruit...) a kupuj si len horkú čokoládu +70% v prípade absťáku. Závislosť na sladkom je náročné prekonať, ale dá sa to zvládnuť, držím palce.

anonym_5d2f3e
Dnes o 09:53

Choď behať, chodiť, posilňuj s vlastnou váhou. Po 30 min intenzívneho cvičenia nebudeš mať chuť na čokoládu, ale na normálne jedlo

mandzula
Dnes o 10:01

Pec si a slad cakankovym sirupom - uspokojis chut na sladke a zaroven neprepalis cukor. A hlavne nemaj doma zasoby, pokojne vyhod aj ten lekvar, aj Granko.

la_dolce_vita
Dnes o 10:16

Poznam to velmi dobre... mne pomohlo nemat doma nic, v obchode prisny zakaz nakupit. Nemam to uplne tak, ze uz nikdy nic sladke do konca zivota si nedam, to by som ani nezvladla, ale tie chute su ovela mensie. S vekom sa to proste clovek musi odnaucit, ak chce ostat stihly.

misicka31
Dnes o 11:04

Čo nekúpiš, to nezješ.🤷

katkazatka
Dnes o 11:13

Ja zujem zuvacku. Hlavne nekupovat domov sladke a slane pochutiny. Co nemas-nezjes.

zmrzlinka8
Dnes o 11:13

@anonym_autor vydrž týždeň dva úplne bez cukru a sladkého, potom uz odoláš.
A hlavne, čo nekúpiš, nezješ. Ak máš veľkú chuť, daj si veľa vody, ovocie. Choď sa prejsť, ale nie do obchodu😉 alebo začni niečo robiť, čo zaujme tvoju pozornosť.

fion22
Dnes o 12:07

jeden profesor na gympli zvykol hovoriť, že silná vôľa neexistuje len motivácia

simca06022011
Dnes o 12:14

@anonym_autor riesim uplne rovnaku vec... z minulosti viem, jedina cesta je UPLNE prestat jest cokolvek sladke, proste ano prekonat sa.. byva to hrozne :D ale potom cloveku uz nepdie sladke ani na chut. V obchode zakaz kupit.. a ano trochu sa ovladat treba... nakrajaj si mrkvu :DD chod sa prejst

ibatanecnica
Dnes o 12:24
@misicka31

Čo nekúpiš, to nezješ.🤷

@misicka31 presne. Jantiez nekupujem. Vecer zhladavam ale dam si lyzicku daceho dzemu a.hotovo

majlo1234
Dnes o 12:32

Dakde som citala, ze sladke bud doma robene, alebo vonku kupene. To mi celkom funguje, lebo ked na mna dojde mlsna o desiatej vecer, rozhodne sa mi mechce piect alebo ist bniekde na pumpu😂

elenajezova
Dnes o 13:10

Nekupovať ich. Jediné riešenie...